ایران در المپیک ۲۰۲۰| وزنه‌برداری؛ بدون شانس طلا، سه سهمیه و ۲ اعزام

تیم ملی وزنه‌برداری ایران در شرایطی راهی توکیو خواهد شد که روی کاغذ و طبق رکوردها شانسی برای کسب مدال طلا ندارد.

به گزارش مشرق، فدراسیون جهانی وزنه‌برداری، پیش از آنکه با افشای تخلفات گسترده تاماش آیان و تیمش انقلاب بزرگی در iwf ایجاد شود، تغییرات زیادی در روند کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو ایجاد کرد. در ابتدا عنوان شد که وزنه‌برداران سراسر دنیا باید در ۶ مسابقه گزینشی شرکت داشته باشند که در چهار تا از آنها حتما وزنه بزنند و در دو مسابقه نیز ثبت نام کافی است تا با حضور در این رویدادها به امتیاز لازم برسند.

البته در ادامه در سیستم تقسیم سهمیه‌ها و مسابقات مورد نظر تغییراتی ایجاد شد اما همچنان بیش از دو سال زمان برد تا صاحبان سهمیه‌های المپیک مشخص شوند. طبق سیستم کسب سهمیه، هشت نفر اول هر وزن به همراه بهترین وزنه برداران هر قاره مجوز حضور در المپیک را گرفتند.

این در شرایطی بود که برخی تیم‌ها از جمله ایران نیز به دلیل افزایش تعداد دوپینگی‌های شان با جریمه کسر سهمیه مواجه شدند. سهمیه‌های المپیک ایران به دو نفر مردان و دو سهمیه زنان کاهش پیدا کرد که این برای کشورمان که در آن وقت فعالیت چشمگیری در بخش زنان نداشت و البته مدعیان المپیکی مردش خیلی بیشتر از دو نفر بودند، هرگز خبر خوبی نبود.

*پایان نافرجام سهمیه تاریخی وزنه برداری بانوان

در پایان دوره طولانی و فرسایشی کسب سهمیه المپیک که از سوی iwf  تعریف شد، تیم ملی وزنه‌برداری ایران به سه سهمیه المپیک رسید. دو سهمیه در بخش مردان و یک سهمیه در بخش زنان که البته تیم ایران تنها دو ورزشکار راهی توکیو خواهد شد.

کسی فکرش را نمی‌کرد در فاصله کوتاه آغاز فعالیت وزنه‌برداری زنان، یک بانو به سهمیه برسد، اما این اتفاق برای پریسا جهانفکریان رخ داد، آن هم درست زمانی که یکتا جمالی دختر نوجوان موفق شده بود در مسابقات جهانی جوانان مدال برنز بگیرد و نام خود را به عنوان نخستین بانوی مدال آور وزنه برداری بانوان ثبت کند.

سهمیه‌ای که پریسا جهانفکریان گرفت، هرچند بسیار امیدوارکننده و شیرین بود، اما افسوسی بزرگ باقی ماند که چرا شانس کسب سهمیه برای او از قبل در نظر گرفته نشده بود که این ورزشکار بعد از ناامیدی از کسب سهمیه، دستش را جراحی کرده و درنهایت شانس حضور در مسابقات و ثبت افتخاری تاریخی را از دست بدهد.

وزنه‌برداری , وزنه‌برداری - المپیک 2020 توکیو , المپیک 2020 توکیو ,

*دو طلایی ریو ناکام در کسب سهمیه توکیو

نکته ناراحت کننده اینکه تیمی که در المپیک ۲۰۱۶ ریو موفق به کسب دو مدال طلا در دسته‌های ۸۵ و ۹۴ کیلوگرم توسط کیانوش رستمی و سهراب مرادی شده بود، در این المپیک علاوه بر اینکه هیچ کدام از دو قهرمان المپیکش را در اختیار ندارد، شانس کسب مدال طلایش نیز بسیار ضعیف است. کیانوش و سهراب برای کسب سهمیه تلاش زیادی کردند اما بدشانسی و اشتباه محاسباتی شانس آنها را هر روز کمتر از قبل کرد.

ضمن اینکه روال فرسایشی تقسیم سهمیه‌ها نیز به ضرر دو وزنه بردار شاخص ایران تمام شد. سهراب مرادی به دلیل انتخاب وزنه سنگین در زمانی خارج از مسابقه که تصمیم درستی نمی‌توانست باشد منجر به مصدومیت‌های متوالی‌اش شد و همین امر در نهایت او را از سهمیه دور کرد.

کیانوش رستمی هم علاوه بر اینکه نتوانست در یکی دو مسابقه مهم در راه کسب سهمیه شرکت کند، با انتخاب وزنه‌های اشتباه، شانس ثبت امتیاز در برخی رقابت‌ها را نیز از دست داد و به این شکل درحالیکه هر دو نفر می‌توانستند جزو مدال آوران کاروان ورزش ایران در توکیو باشند، در نهایت به سهمیه المپیک نرسیدند. ضمن اینکه کیانوش رستمی بعد از کسب دو مدال طلا و نقره دو المپیک قبلی، فرصت این را داشت که با طلای توکیو، پرافتخارترین المپین تاریخ ورزش ایران شود که این فرصت به راحتی از دست رفت.

وزنه‌برداری , وزنه‌برداری - المپیک 2020 توکیو , المپیک 2020 توکیو ,

*علی هاشمی؛ مثل هندوانه در بسته

از میان دو وزنه بردار اعزامی به توکیو، علی هاشمی برای دومین بار المپیک را تجربه میکند. او در ریو نیز حضور داشت و در رده هفتم قرار گرفت اما علی داودی جوان برای اولین بار روانه المپیک خواهد شد.

علی هاشمی با حضور در مسابقات جهانی عشق آباد ترکمنستان، رقابت‌های چین، دو جام بین المللی فجر در تهران و رشت و جهانی پاتایا و کسب مدال در همه این رقابت‌ها موفق به کسب امتیاز لازم شد.

در دسته ۱۰۹ کیلوگرم، علی هاشمی به عنوان نفر چهارم رنکینگ سهمیه گرفت. وزنه برداران ارمنی، ازبکستان و روس بالاتر از او قرار گرفتند.

باید دید قهرمان مسابقات جهانی ۲۰۱۷ آناهیم و ۲۰۱۸ عشق آباد که به دلیل مصدومیت در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت نکرد و از میزان آمادگی جسمانی و رکوردهایش خبر موثقی هم در دست نیست، می تواند یکی از مدال آوران کاروان ایران در توکیو باشد؟

وزنه‌برداری , وزنه‌برداری - المپیک 2020 توکیو , المپیک 2020 توکیو ,

*داودی؛ مدعی برای مدال‌های نقره یا برنز

در وزنی که لاشا تالاخادزه به دنبال رکوردهای رویایی در دسته فوق سنگین است، علی داودی جوان اگر با آمادگی مطلوب به توکیو رفته و وزنههای انتخابی اش را بزند، برای مدال‌های نقره یا برنز شانس خواهد داشت.

او با حضور در مسابقات آسیایی چین، جهانی ۲۰۱۸ عشق آباد، دو جام بین المللی فجر، جهانی ۲۰۱۹ پاتایا، جوانان ۲۰۱۹ جهان، قهرمانی آسیا در تاشکند موفق به کسب امتیاز لازم و سهمیه المپیک شد.

وزنه‌برداری , وزنه‌برداری - المپیک 2020 توکیو , المپیک 2020 توکیو ,

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس