کد خبر 1139045
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۵
صدور مجوز تولید برای ۴ داروی گیاهی مؤثر در درمان کرونا/ ایران رتبه پنجم جهان در زمینه طب سنتی

در جلسه بررسی بهره‌مندی از ظرفیت‌های طب ایرانی برای درمان کرونا، مسئولین وزارت بهداشت از صدور مجوز تولید برای ۴ داروی گیاهی مؤثر در درمان کرونا و کسب جایگاه پنجم جهان توسط ایران در حوزه طب سنتی خبر دادند.

به گزارش مشرق، جلسه بررسی بهره‌مندی از ظرفیت‌های طب ایرانی برای درمان کرونا با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان غذا و دارو و اساتید برجسته طب ایرانی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

صدور مجوز تولید برای ۴ داروی گیاهی مؤثر در درمان کرونا

دکتر محمدرضا شانه‌ساز رئیس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: علی‌رغم مخالفت‌هایی که با طب سنتی وجود دارد با حمایت و پیگیری دکتر نمکی از طب ایرانی، ۴ داروی گیاهی مؤثر در درمان کرونا مجوز تولید کسب کرده‌اند.

وی با اشاره برخی ادعاها پیرامون داروهای طب سنتی برای درمان کرونا افزود: در بعضی از موارد گروه‌هایی که این داروها را ارائه می‌کنند یا صرفاً آکادمیک و علمی هستند و در صنعت تجربه‌ای ندارند و یا کاملاً تجربی هستند و با فرهنگ کار دانشگاهی آشنا نیستند.

بیشتر بخوانید:

چرا از امتحان تجربیات موفق طب سنتی ایرانی برای کرونا واهمه داریم؟

شانه ساز با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه طب ایرانی خاطرنشان کرد: با پشتیبانی دکتر نمکی حجم پروانه‌هایی که برای گیاهان دارویی و طب ایرانی صادر می‌شود افزایش یافته است و حتی داروسازهای بزرگ کشور به این سمت روی آورده‌اند.

رییس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: با طی کردن روند استانداردسازی‌های داروهای گیاهی و طب سنتی مشکلات کسب مجوز این داروها برطرف خواهد شد.

ادغام طب سنتی در نظام شبکه‌ای دستاورد بزرگی است

در ادامه دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سخنان دیگران در تخریب طب سنتی را به پای بنده نگذارید، گفت: در ابتدای حضورم در وزارت بهداشت تأکید کردم که دانشجویان باید فرق طبیب و حکیم را بدانند و پزشکان کشور باید ابن سینا، رازی و... را بشناسند و مکلف هستیم برای شناساندن حکیمان ایرانی واحد درسی تصویب کنیم.

وی با اشاره به حکم مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: در این حکم بر لزوم تشکیل کمیته‌ای ملی با حضور صاحب‌نظران این حوزه جهت احیای جنبه‌های علمی طب سنتی و ارائه راهکارهای خردمندانه در استفاده آن در نظام سلامت، تعریف واحدهای آموزشی جهت آشنایی دانشجویان با مکتوبات بازمانده از دانشمندان گذشته علوم پزشکی کشور، تخصیص بودجه در دانشگاه‌های کشور جهت پژوهش در جنبه های مختلف طب سنتی کشور و آشتی بین اندیشمندان کشور و تفاهم و وفاق ملی در استفاده عالمانه و حکیمانه از این ابزار ارزشمند تأکید کرده‌ام.

بیشتر بخوانید:

سرکیسه کردن مردم با درمان های بی اثر کرونایی

نمکی تصریح کرد: در حال حاضر داروهای شیمیایی که در سایر کشورها آزمایش و تولید شده در کشور مجوز تولید دارند و در عین حال ۴ داروی گیاهی و طب سنتی مؤثر در درمان کرونا مجوز تولید کسب کرده‌اند.

وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه با تعجیل نسنجیده در این راه موفق نخواهیم شد، افزود: دانشجوی ما باید ابن‌سینا را بشناسد و از دیرینه طب در ایران آگاهی کامل داشته باشد. البته نباید به دوران قبل برگشت بلکه باید بتوانیم اندیشه‌های ابن سینا را به دوران خود بیاوریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا اساتید برجسته و البته با اندیشه‌های مختلف عضو هستند چرا که با اندیشه و گفتمان‌های مختلف کار پیش خواهد رفت.

نمکی در پایان سخنان خود اظهار داشت: ادغام طب سنتی در نظام شبکه‌ای دستاورد بزرگی است و همچنین برای اولین بار در کشور ویزیت مصوب برای طب سنتی در شورای عالی بیمه به تصویب رسید.

دکتر سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تشکر از وزیر بهداشت و خدا قوت به کادر بهداشت و درمان کشور در مقابله و درمان کرونا از تشکیل این جلسه برای بررسی ظرفیت‌های طب ایرانی در درمان کرونا و عرض تبریک میلاد فرخنده پیامبر اسلام (ص) و امام صادق (ع) ابراز امیدواری کرد: سیره و سنت پیامبر اکرم (ص) سرلوحه امور و روابط اجتماعی قرار گیرد.

وی با اشاره به مباحثی پیرامون نادیده گرفته شدن ظرفیت‌های طب سنتی و طب مدرن افزود: طب مدرن دارای خدمات و ظرفیت‌های بسیاری است به عنوان مثال افزایش جمعیت جهان در ۱۴ قرن اخیر و همچنین افزایش امید به زندگی در جهان به عنوان یکی از شناسه‌های خدمات بزرگ طب مدرن در جهان است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه از آغاز قرن میلادی منحنی جمعیت جهان تا چند قرن ثابت بوده است، ادامه داد: در اواخر قرن هیجدهم میلادی (۱۷۷۰) متوسط امید به زندگی ۲۶ سال بوده، اما از ۱۹۴۰ به بعد شتاب افزایش جمعیت و امید به زندگی اتفاق افتاده است. در حال حاضر جمعیت جهان ۷میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر است، در حالیکه در سال ۱۷۷۰ جمعیت جهان حدود ۷۸۰ میلیون نفر بوده است. این افزایش جمعیت محصول دانش سلامت و درمان و پیشرفت دانش پزشکی است.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به تخریب محیط زیست و گسترش بیماری‌های جدید در پی توسعه زندگی صنعتی، تصریح کرد: در عین حال طب مدرن در تأمین سلامت مردم، درمان، پیشگیری، افزایش امید به زندگی و... موفق بوده و البته افزایش سواد سلامت مردم، توسعه امکانات زندگی و سایر عوامل جانبی نیز در این امر مؤثر بوده است.

دکتر عاملی در بخش دیگری از سخنان خود درمورد طب سنتی اظهار داشت: طب سنتی و یا بهتر بگوییم طب ایرانی حکمت مبنا است، تاریخ بسیار گسترده‌ و روش‌های علمی و مؤثر برای درمان انواع بیماری‌ها در جهان دارد. اینکه از آن با تعابیر تحقیر کننده یاد می‌شود جای تعجب دارد و تقلیل طب سنتی به دمنوش و انواع گیاهان درمانی، علی‌رغم دامنه گسترده آن واقعاً جای تعجب دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد صدور مجوز برای تولید داروهای سنتی یادآور شد: از ۳۰ داروی طب ایرانی (سنتی) پیشنهاد شده برای درمان کرونا ۴ دارو موفق به کسب مجوز شده‌اند.

وی افزود: از آن طرف داروهای پیشنهادی طب مدرن برای درمان کرونا نیز مسیر علمی و دقیقی را طی می‌کنند که ضرورت دارد برای تنویر افکار عمومی اطلاع‌رسانی لازم صورت گیرد.

ضرورت تقویت طب سنتی در دانشگاه‌ها

در ادامه دکتر محمدرضا شمس اردکانی دبیر کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در دیدار اساتید دانشگاه ها در ۱۴ شهریور ماه ۱۳۸۹ که فرمودند: «یکی از دوستان اشاره کردند که دانشکده‌های طب سنتی راه‌اندازی شده، این برای من یک مژده است»، گفت: در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و فرمایشات ایشان و همچنین اسناد بالادستی نظام مانند سند نقشه جامع علمی کشور و سند گیاهان دارویی و طب سنتی که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، به طب سنتی اهمیت و اعتبار بخشیده شده است.

وی افزود: ۹ ویدیو کنفرانس با پزشکان درگیر با کرونا در چین برگزار شده و مسئولین تیم پزشکی درمان کرونا در ووهان چین تاکید داشتند که در درمان ۹۰ درصد بهبودیافتگان از تلفیق طب سنتی و طب مدرن همزمان استفاده شده است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: با جلوگیری از حرکت‌هایی که بر ضد طب سنتی انجام می‌شود دیگر نیاز به تقویت آن نداریم.

دکتر شمس اردکانی پیشنهاد داد: در کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا یک گروه ۵ نفره طب سنتی با حضور نماینده وزارت بهداشت عضویت داشته باشند.

وی با بیان اینکه طب سنتی برای خود مراقبتی و سبک زندگی در دوران کرونا حرف جدی دارد، تأکید کرد: باید طب سنتی را در دانشگاه‌ها تقویت کرد چرا که مشکلات پیش آمده به دلیل غیر علمی و غیر آکادمیک شدن طب سنتی است.

دبیر کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران در پایان سخنان خود پیشنهاد داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی کمیته‌ای برای اجرایی شدن اسناد و تهیه گزارش پیشرفت کار تشکیل دهد.

لزوم تأسیس مراکز تحقیقاتی مستقل برای طب ایرانی

همچنین دکتر محمد عبادیانی استاد دانشکده طب ایرانی دانشگاه تهران ضمن انتقاد از عنوان طب سنتی برای مکتب طب ایرانی گفت: اعتبار این دانش بسیار مهم است که با نامگذاری طب سنتی جایگاه این طب تضعیف شده است در حالی که این طب قرن‌ها جهان را اداره کرده و کشورمان نیز در این طب کاملاً مستقل است و وابستگی ندارد.

وی افزود: گنجینه طب ایرانی تعارضی با طب مدرن ندارد ولی مزیت‌های خاص خود را دارد. این دانش توجه به سبب بیماری و درد است. در این نگاه درمان به عنوان از بین بردن سبب درد و مسکن‌های شیمیایی ازاله سبب نمی‌کند بلکه تسکین بخش موقت هستند.

وی ادامه داد: عدم تخصیص بودجه کافی به دانشکده طب سنتی و نبود مرکز تحقیقاتی مستقل در این حوزه از جمله موانع پیش روی مکتب طب ایرانی است.

عبادیانی تأکید کرد: ضرورت دارد مراکز تحقیقاتی مستقل برای طب ایرانی تأسیس و زنجیره این دانش حکمت مبنا، کامل و تقویت شود و دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی طب ایرانی با کمک ابزار و امکانات زنجیره طب ایرانی را تکمیل کنند.

لزوم حمایت از طب ایرانی به صورت یک جریان مستقل و نظام‌مند

در ادامه دکتر محمدرضا مخبر دزفولی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تشکر و خسته نباشید به وزیر بهداشت و کادر درمان که در میدان جنگ مبارزه با کرونا میدان‌داری می‌کنند، با اشاره به تصویب سند ملی گیاهان دارویی در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در این سند یک نظام تعریف شده و تمام اجزای مورد نیاز برای طب سنتی در آن مورد توجه قرار گرفته است و دانشکده‌های طب سنتی هم بر همین مبنا در کشور راه‌اندازی شدند.

وی با بیان اینکه گاهی اوقات طب سنتی و طب مدرن نسبت به هم بدبینی دارند، افزود: کسی که کتاب هاریسون را آتش می‌زند ضد علم است و از آن طرف نیز کسی که دیگران را در طب سنتی یا طب ایرانی زیر سوال می‌برد حرف غیر علمی می‌زند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه افراد متعددی از متخصصان اهل علم کشور مواجه می‌شویم که برای کمک به درمان کرونا پیشنهاد دارند، افزود: سامانه‌ای در وزارت بهداشت برای دریافت پیشنهادات تخصصی در درمان کرونا، تولید دارو و واکسن و... ایجاد شود.

مخبر تأکید کرد: عدم انسجام در تولید واکسن و فرآورده‌های بیولوژی در کشور باعث بروز مشکلات خواهد شد.

وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: جایگاه طب ایرانی و سنتی با پشتیبانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صورت یک جریان مستقل نظام مند و استاندارد، حمایت شود.

انجام ۷۳ کارآزمایی بالینی طب سنتی مرتبط با داروهای گیاهی در درمان کرونا در دانشگاه‌های علوم پزشکی

همچنین دکتر نفیسه حسینی یکتا سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با موافقت وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی طب ایرانی به عنوان یک مکتب درمانی مورد پذیرش واقع شده است.

وی افزود: از روزهای اول شیوع کرونا در کشور یک کمیته علمی با حضور خبرگان حوزه طب سنتی در دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت تشکیل و محتواهایی برای پیشگیری و درمان بیماری کرونا تهیه شد.

دکتر حسینی یکتا ادامه داد: ویدئو کنفرانس‌هایی با کشور چین و سازمان بهداشت جهانی در دفتر طب ایرانی تشکیل و اطلاعات این جلسات گردآوری شد.

سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر ۷۳ کارآزمایی بالینی طب سنتی مرتبط با داروهای گیاهی در پیشگیری و درمان کرونا در دانشگاه‌های علوم پزشکی در دستور کار است و گزارش ۸ کارآزمایی بالینی تمام شده برای درمان و پیشگیری کرونا به کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ارائه شده است.

وی تصریح کرد: در دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت به پیشنهادهای ارائه شده برای پیشگیری و درمان ویروس کرونا پاسخ داده می‌شود و در صورت لزوم در بوته آزمایش قرار می‌گیرند.

جمهوری اسلامی ایران رتبه پنجم جهان را در طب سنتی دارد

در ادامه دکتر حسین رضایی‌زاده رییس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: طبق گزارش نشریات معتبر علمی کشورمان در حوزه فارماکولوژی به موفقیت‌های خوبی دست یافته است و جمهوری اسلامی ایران رتبه پنجم جهان را در طب سنتی دارد.

وی با اشاره به سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی افزود: طبق این سند ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور وظیفه رصد اجرایی شدن سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی را بر عهده دارد و ضرورت دارد گزارش پیشرفت کار در ستاد نقشه جامع ارائه شود.

رییس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: برای اجرایی شدن سند ملی گیاهان دارویی، نیاز است هماهنگی‌های بیشتری بین معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و وزارت بهداشت انجام شود.

ضرورت حفظ شأن طب ایرانی

همچنین دکتر محسن ناصری مدیر گروه طب سنتی دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد، با تأکید بر اهمیت سبک زندگی و تغذیه اظهار داشت: تعدیل غذا به عنوان یکی از روش‌های غذا درمانی که توسط حکیمان ایرانی بارها به آن تأکید شده در بسیاری از ژورنال‌های معتبر علمی منتشر شده است.

مدیر گروه طب سنتی دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد خاطرنشان کرد: ۶۰درصد کل خدمات پزشکی چین از طریق طب سنتی چینی است.

ناصری ادامه داد: تصویب ۲ واحد درسی طب سنتی برای تمام رشته‌های پزشکی از اقدامات مثبت پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای تقویت طب سنتی بوده است.

وی بر ضرورت حفظ شأن طب ایرانی تأکید کرد و گفت: اینکه معاونت طب سنتی به دفتر طب ایرانی و مکمل تنزل پیدا کرده خلاف سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی است.

طب ایرانی برای پیشرفت بیشتر نیازمند تعامل با علوم دیگر است

در ادامه دکتر عباس حاجی آخوندی مشاور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه سلامت اظهار داشت: تولید هزاران فرآورده گیاهی و طب سنتی دستاورد مهمی برای کشور است چرا که در ادوار گذشته شاهد چنین پشرفتی نبودیم.

وی افزود: در حوزه طب ایرانی به یک زنجیره نیاز است و ضرورت دارد امکانات و ابزارهای لازم در خدمت طب سنتی ایجاد شود.

مشاور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه سلامت تأکید کرد: طب ایرانی برای پیشرفت بیشتر نیازمند اعتبارسنجی و تعامل با علوم دیگر است.

بر اساس این گزارش در پایان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع‌بندی جلسه اظهار داشت: مسیر کارآزمایی‌های بالینی داروهای طب ایرانی خصوصاً داروهای مؤثر در پیشگیری و درمان کرونا باید تسریع یابد.

همچنین مقرر شد موضوع سند گیاهان دارویی و طب سنتی در یک جلسه مشترک با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر بهداشت و درمان، آموزش پزشکی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر حاجی‌آخوندی و دکتر مخبر دزفولی بررسی شود.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 47
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 9
  • IR ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    27 10
    نوشدارو بعد از مرگ سهراب. یکساااااال ملت را از درمان سنتی محروم کردند تا مطبهای بی خاصیت پزشکان پرشود با ان قیمت ویزیت.
    • حامد GB ۲۱:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
      10 9
      دوست عزیز کدوم درمان سنتی؟ اگر درمان سنتی صحیح بود میلیون ها نفر در گذشته با طاعون و وبا نمی مردند و طب سنتی درمانی برای آنها ارائه می کرد. در گذشته مردم با صدها نوع بیماری میکروبی و غیر میکروبی می مردند و طب سنتی نمی توانست کاری کند. طب سنتی نمی دانست تفکر انسان در مغز است یا قلب! کار خون چیست. صرفا بر اساس برخی حرف ها یا تجربه ها خیالاتی مطرح می کردند. حالا مدعی شده اند؟ طب سنتی اول درمانی برای سرخک یا طاعون پیدا کند بعد دنبال درمان کرونا باشد. تاکنون حتی یک مورد دارو یا درمان واقعی برای کرونا توسط مدعیان طب سنتی ارائه نشده وبرای کسب درآمد بوده.
    • مهدی IR ۲۳:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
      9 1
      اگه درمانهای طب ایرانی و نسخ درمانی ائمه نازنین نبود تا الان چند برابر این آمار فعلی، مردم مرده بودند!!! یعنی میلیونها نفری که در سراسر اینترنت دارند اذعان میکنند که با نسخ گیاهی درمان شدند همشون دروغ میگویند و توهم دارند؟!!! یعنی وزرات بهداشت هم توهم داشته که این داروها رو مجوز داده؟!!!!
    • IR ۰۴:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
      2 1
      اتفاقاً زمان طاعون و وبا زمان حاکمیت انگلیسی ها در ایران بود که طب سنتی را متوقف کرده بودند.
    • IR ۲۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
      0 0
      اولا پزشکان ماه ها زحمت کشیدند برای من وتو و یکی از بهترین درمان ها را با کمبود امکانات ایران انجام دادند و دو بله دروغ می گند کرونا برای 80درصد بی تاثیر هیچی هم نخورند خوب میشند
    • IR ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
      0 0
      اونی که از طب سنتی بد میگه و یا تحقیرش میکنه بره یکم یک سری چیزهارو تجربه کنه. صرفا با خوندن کتابهای فرنگی آدم دانا نمیشه. با اینجور افراد اصلا کل‌کل نکنین. چون مغزشون یجوریه. والسلام.
  • احمد IR ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    18 2
    چه عجله ایه، میذاشتید کرونا تموم بشه.
    • IR ۲۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
      9 5
      من فکر میکردم در علوم انسانی غربگدا داریم ولی انگار در علوم پزشکی، غرب گدای و غربپرست داریم.کسی که علم به طب ایرانی با هزار سال سابقه میگه طب شیادی چی میشه گفت.
    • IR ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
      0 0
      دوست عزیز طب ایرانی برا زمان خودش بود مثلا مثل این می مونه از گیاه استفاده کنی و وقتی سرطان داری باید درمان رو ارزان کنند تا همه بتوانند از درمان نوین استفاده کنند
  • IR ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    19 8
    ما با دارویی گیاهی مزین به نام مبارک امام کاظم ع و دمنوش ختمی و پونه درمان شدیم
    • DE ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
      6 0
      جالبه!
    • مریم IR ۱۸:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
      4 2
      سلام چطورازختمی وپونه استفاده کردین
    • IR ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
      4 7
      خیلی ها رو با این دارو درمان کردیم. خود ما و اطرافیان هم اصلاً مبتلا نشدیم حتی به سرماخوردگی. اما متأسفانه خیلی از هموطنان بزرگوار دچار تحجر رسانه ای شدند. این خودتحقیری و غرب باوری و اینکه هر چه از اونجا اومد محل رجوع هست و لاغیر ریشه بسیاری از گرفتاری های امروز ماست.
    • IR ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
      0 2
      ۱۸:۵۶. اقا مریم برو مطالعه کن !!!!!!!!!!!!!
  • IR ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    15 2
    اگه امار مرگ و میر بالا نمی رفت تن به این کار نمی دادید.بعد از ۹ ماه تازه به این نتیجه رسیدید...
    • مهدی IR ۲۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
      1 2
      اولا که معلوم نیست جواب بده دوم چین تو طب سنتی حرف اول میزنه سوم تو این چند ماه که رو نکردن میخاستن جیب مردمو خالی کنن تا بتونن بودجه و کسری دولت رو جبران کنن ..
  • IR ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    14 5
    چقدر خبر خوبی طب سنتی بسیار غنی است و می تونه با اصلاح سبک زندگی و تغذیه از بروز بسیاری از بیماری هایی که درمان های سخت و پرهزینه ای دارند پیشگیری و در مواردی این بیماری ها رو درمان هم کنه به امید روزی که طب سنتی جایگاه ارزشمند خودشو در بهداشت و زندگی مردم پیدا کنه که البته سال هاست جاشو بین مردم باز کرده و در کنار طب جدید بتونند مشکلات مردم رو کمتر و کمتر کنند
  • IR ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    11 2
    کاری که باید سالها قبل انجام میشد
  • IR ۱۸:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    8 3
    این تعریف وتمجید از طب سنتی فقط شعاره.دیدن که گند زدند حالا دارند از طب سنتی استقبال زورکی میکنند.وگرنه همین بهار امسال دعوتنامه به اطبای طب گیاهی و سنتی زدند ولی در عمل هیچ اقدام عملی انجام ندادند.
  • IR ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    4 7
    علت تمام طب های سنتی و گیاهی و انرژی و 0000.عدم درمان حقیقی بیماری های غیر واگیر دار است . چون بیماری های غیر دار فقط درمان علامتی می شوند. لذا مردم به دام حقه بازان انواع طب های گوناگون می افتند. هر داروی باید مشخص شود با چه روشی ودر کدام محل اثر می گذارند. اگر این دارو ها موثر است .باید دقیقا مشخص شود . چه اثری روی ویروس دارند که ویروس را از بین می برد.
    • IR ۲۲:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
      6 1
      ویروس رو سیستم ایمنی بدن از بین میبره. کار اکثر داروها چه سنتی و چه مدرن کمک به بدن است نه از بین بردن ویروس و باکتری (به استثنای آنتی بیوتیک ها که باکتری ها را از بین میبرند)
    • IR ۲۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
      4 3
      شما همچنان مشغول تحقیقات باش. این همه آدم درمان شدند و اینها هنوز گیر دادن به علم و پروتکل و مقاله و اثبات و ... . حالا خوبه اصل اساسی این علمی که بهش مینازید تجربه و سعی و خطاست، نه حکمت و استدلال.
  • علی خان IR ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    6 3
    سیاه دانه با عسل مرغوب...، اگر هر روز صبح ناشتا ی لیوان آب جوش را ولم کرده و یک قاشق عسل مخلوط کرده و هم زنید نوش جان کنید و شب موقع خواب ، از کرونا در امان هستید،
  • حامد GB ۲۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    1 5
    طب سنتی یعنی چی؟ یعنی هر کی بیاد بگه اگر مقداری عرق فلان گیاه رو با روغن حیوانی بخوری فلان می شه و کرونا درمان می شه؟ حامیان طب سنتی اول طب سنتی رو تعریف کنند و بیان کنند که از چه راهی به این نتیایج رسیده اند. حرف های خرافی و مفت مدعیان طب سنتی را زیاد شنیده ایم که پول مردم را می گیرند و درمان ها و داروهایی را ارائه می کنند که مردم را .... روش های گیانی و طب به اصطلاح سنتی فقط زمانی قابل ارائه به جامعه است که در محیط های علمی بر روی آنها تحقیق صورت پذیرد و اثر بخش بودن آنها اثبات و عوارض آن مشخص گردد. اگر طب سنتی درست بود در قدیم آن همه مردم با طاعون وبا و سرخک و ... نمی مردند.
    • IR ۰۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
      4 1
      تو گزینه بهتری داری ؟ میدونستی که زمان انفولانزای اسپانیایی تنها با بخور کافور از مرگ پرسنل پزشکی در محیط های بسته جلوگیری می کردن ؟ انفولانزای اسپانیایی به فاصله یک روز میتونست کشندگی داشته باشه . کمی مطالعه کن. در ضمن ضرر نمی کنیم. امار مرگ داره هی میره بالا!!! وقت نق نق نیست.
  • پ IR ۲۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    2 1
    من ۷ روزه کرونا گرفتم خداروشکر فقط یه شب تب داشتم امروز نفسم میگیره کسی اطلاعات داره
    • IR ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۹
      0 0
      منم تنگی نفس داشتم ضمن استفاده از داروی امام کاظم (ع) داروی کاشم رو مصرف کردم همچنین داروی سرفه که ترکیب انجدان و شکر سرخ هست را خریدم و خوردم نفس تنگیم خوب شد البته 7 سیاه دانه و عسل رو هم که هر صبح می خورم
  • محمد IR ۲۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    0 3
    طب دمنوشی خدایی جیز دیگری مگر بجز این نیست،
  • امید IR ۲۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
    3 3
    سلام پدرم و مادرم هردو کروناگرفتندو بستری اند خواهرم هم توی خانه قرنطینه است خواهش میکنم این گیاهی که میگید برای کرونا خوبه کدامه
    • زینب IR ۰۰:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
      3 1
      داروی امام کاظم ازعطاری بپرس برات توضیح میدن مصرفش چ جوریه.خیییییلی خوبه.ادم عادی هر ده روز ی بار برای تقویت سیستم بدن.وکسانی ک مریض شدن روزی دوبار یکیش صبح ناشنا یکی شب موقع خواب
    • IR ۰۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
      2 1
      اگر شدت درگیری زیاد هست تا روزی چهار یا پنج بار هم داروی امام کاظم (ع) مصرف کنند و به تدریج با کاهش علائم میزان مصرف رو کم کنند. برای رفع عوارض گوارشی و تنفسی و ... هم داروهای مکمل مثل جوشانده نعناع با عسل و جوشانده رازیانه با عسل استفاده کنند. برای کنترل تب هم مرتب آب سیب مصرف کنند. اگر سرفه شدید دارند، ناحیه گلو تا بالای سینه رو با روغن سیاهدانه یا رزماری ماساژ دهند.
  • رزیتا IR ۰۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    3 1
    گیاه (تَشنه داری) صددرصد کرونا رو درمان میکنه. این گیاه ضدعفونت بسیار قوی هست و مادر منو که سنش هفتاد سال هست و بیماری قلبی داره از کرونا نجات داد.خوشبختانه از لحاظ علمی هم ثابت شده که چقدر خاصیت داره. میتونید در گوگل سرچ کنید گیاه تشنه داری تا با خواصش آشنا بشید. به امید سلامتی هموطنان عزیز
    • IR ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
      0 1
      بله، تشنه‌داری در ایلام به وفور پیدا میشه. بسیار عالی عفونت و زخم رو درمان میکنه.
  • عالیه IR ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    2 2
    سلام شما درموردتب سنتی اینحورمیگید من خودم کرونا گرفتم و اهواز زندگی میکنم یه شخصی که دکترسنتی هست بادمنوش هاوامام کاظم وخیلی چیزهای دیگر منونجات دادخداروشاکرمیدونم بابت چنین شخصی که اینقدر مسؤلیت پذیره نه من بلکه خیلی هارونجات داده ولی بعضی ها سنگ جلوی پای ایشان میندازن خداازشون نگذره که مردموموش ازمایشگاهی کردن
  • IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    1 1
    طبیعیه یه عده سنگ طب نوین رو بشدت به سینه بزنن کم پول توش نیس، طب منفعت طلبانه، اما حقیقت چیز دیگه ای هس اگر اینهمه که هزینه میشد تو کل جهان برای تحقیقات طب نوین یک هزارمش برا طب سنتی واسلامی استفاده میشد همه بیماریها رو درمان میکردن درضمن اونا هم که طب نوین رو اختراع کردن اول کتب بوعلی و تحفه و... رو مطالعه کردن و برمبنای اینها طب نوین رو برپاکردن، اما متاسفانه با سوءگیری منفعت طلبانه منحرفش کردن، تاریخ بخونید، اگر طب سنتی پیشرفت نکرده چون بنفع خیلیها نبوده،هیچوقت نخاستن از این طب پاک درست استفاده کنند چون بضرر خیلیها میشد ومنافعشون در انحرافش بود، وگرنه اگر اونهمه تحقیقات یک درصدش رو طب سنتی بود الان درد هم نبود اینقدر که الان هس، اما متاسفانه به برکت طب نوین و سبک زندگی برخاسته از علم مدرن روزبروز دردهای جدید بیشتر وبیشترمیشه، وبا وطاعون هم متاسفانه ساخته بشر کثیف بود مثل کرونا
  • سروش IR ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    1 1
    باید طب سنتی و ریشه دار ایرانی اول تدریس بشه و تا پزشکان ما به درجه عالی در طب سنتی نگرفته اند و ضرر ها و زیان های طب جهود را نشناخته اند وارد طب جهود نشوند الان این جوری شده که یک پزشک به جای تحقیق فورا تیغ جراحی به دست میگیره و میخواد درندگی طب جهود رو به رخ بکشه در حالی که طب سنتی ایرانی طب شفاست نه طب درندگی خود یهودی ها کمتر به جراحی اعتقاد دارند و تا مجبور نشن چنی خطایی نمیکنن ولی پزشکان ایرانی بدون مشورت و شور با اساتید خود فورا تشخیص درندگی را صادر و اجرا میکنن.
  • عارف IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    0 0
    من یک سوال داشتم
  • ناصری IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    5 2
    سلام ببخشید چرا اسم اون 4تا دارو رو نمگین چیه؟
  • رضا IR ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    2 0
    تا این نگاه سیاه یا سفید بر تفکر ما ایرانیها حاکم است ، تااین نگاه اثبات من در نفی تو و اثبات تو در نفی من است و تا این نگاه صفر وصدی به مسائل ما حاکم باشد نه تنها در حوزه بهداشت ودرمان ،بلکه در هیچ حوزه ای به پیشرفت وتوسعه نمیرسیم.... بالاخره طب تاریخی دارای رزومه ای قویست که علم مدرن نمیتواند ونه باید نسبت به آن بی تفاوت باشد وطب مدرن نیز رهیافت وانباشت تجربیات بشری است و طب سنتی باید خود را با آن هماهنگ سازد
  • IR ۲۱:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    1 1
    من خودم عطاری دارم من بیشترمشتریامو باطب سنتی درمان میکنم عالی هس،واسه اون کسانی ک مسخره میکن متاسفم الان زمان جدیدهس ن زمان قدیم
  • IR ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
    1 1
    خبه برای خودتان وخانوادهایتان استفاده کنید وسعی کنید به تنهایی کارتان را پیش ببرید وخودتان را به طب نوین نچسبانید
  • انجیر IR ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۷
    0 0
    سلام تلفیق طب اسلامی با مدرن غلط است ،باید تمام پزشکان به طب اسلامی رو بیاورند ،در موارد خیلی ،اون هم به ندرت طب غربی شاید که احتمال کم است نیاز باشد ،فقط طب اسلامی ایرانی ،
    • IR ۲۰:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
      0 0
      اره دیگه شما با همین طب ... تومور مغزی رو درمان کن و آپاندیس رو خوب کن و بیمار تصادفی
  • IR ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۷
    0 1
    داروهایی گیاهی که استفاده مشن بعضی هاشون فقط تو غرب کشور پیدا میشن که برای کروناهم خوب جواب دادن
  • IR ۲۳:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۷
    0 2
    اینایی که میگن ما داروی امام کاظم خوردیم خوب شدیم ،بابا شما دوره بیماریتو طی کردی که خوب شدی ویروسه دیگه با استراحت و مایعات و مسکن جهت درد خوب میشه من نمیدونم این دارو چرا روی موارد حاد اثر نداره
  • IR ۲۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
    0 0
    چون نمی توانند دارو وارد کنند ارز ندارند مردم را با این دارونما ها که هیچ تاثیری ندارند سر کار می گذارند این بار ملت به جای انسولین گیاه الکی تجویز می شود
  • IR ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۰
    0 1
    ایران دارای پزشکانی بسیار خبره و دکترهایی توانا است که می توانند دارو و واکسن را کشف کنند اما اصلا طب سنتی نمی دونه ویروس چیه و میکروب چیه و سرایت چیه حالا می خواد درمان و یا حتی پیش بینی کنه . لیاقت ما بیشتر از این ها است .با تشکر از کادر درمان

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس