کد خبر 1117882
تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۵:۰۰

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی بنیاد فضای مجازی جبرییل درباره مضرات استفاده از تلویزیون نوشت: تلویزیون همه داده‌های مورد نیاز را در اختیار ذهن مخاطب قرار می‌دهد (تصویر و صدا، همراه با برقراری نسبت‌های بین آن‌ها و انتقال احساسات)، مانند غذای کاملا جویده شده که وارد معده می‌شود (جدای از سالم یا ناسالم بودن غذا) و کار خاصی روی آن صورت نمی‌گیرد.

در نتیجه، در درازمدت ذهن مخاطب دچار نوعی تنبلی می‌شود و همواره خواهان محتوای آماده و راحت الحلقوم است تا نیاز به فکر و تجزیه و تحلیل نباشد، شاید بتوان آن را پیری زودرس ذهن بشر امروزی دانست که هر روزه با رشد و گسترش رسانه‌ها و ابزارهای نوین (گوشی‌های هوشمند، عینک‌های واقعیت مجازی و...) بر شدت آن افزوده می‌شود.

در صورتی که رسانه‌ای مانند کتاب یا رادیو، مدام ذهن را درگیر تصویرسازی و تجزیه و تحلیل داده‌ها می‌کنند تا فهم درستی از پیام متون رسانه‌ای داشته باشد.

بنابراین ذهن مخاطب رسانه‌هایی چون کتاب و رادیو، همواره فعال و خلاق است و در مقابل، مخاطبین رسانه.های نوین، ذهنی خسته و سرشار از اطلاعات غیرضرور دارند که بسیاری از داده‌ها بدون تجزیه و تحلیل وارد ذهن آن‌ها می‌شود.

پس باید رژیم منطقی‌ در استفاده از رسانه‌ها اتخاذ کنیم که علی رغم بهره بردن از جذابیت‌های نوین رسانه‌ای، همواره ذهنی فعال و خلاق داشته باشیم.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • حامد IR ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۴
    0 0
    در کانال تلگرامی از تلویزیون انتقاد کردن مثل این می مونه که تو تلویزیون از بازی های کامپیوتری انتقاد کنی! رسانه نوین نمی تونه به کلیت و ماهیت یه رسانه نوین دیگه اعتراض داشته باشه، مگر به قصد شوخی!
    • IR ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۵
      0 0
      نه اين چه حرفيه؟ كي گفته رسانه نوين نميتونه به رسانه نوين ديگر اعتراض كنه؟ اين حرف درسته و به‌لحاظ علمي ثابت شده است كه؛ استفاده از كتاب و راديو ذهن را به فعاليت بيشتري وادار ميكند تا تلويزيون و ديگر رسانه‌هاي صوتي و تصويري.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس