احسان خاندوزی

نایب رئیس سخنگوی کمیسیون اقتصادی گفت: با بررسی نمونه ۴ میلیون نفری متوجه شدیم ۲۵۰ فرد زیر ۱۸ سال هر کدام بیش از ۵ واحد مسکونی به نام خود دارند اما در طرح مالیات بر خانه‌های خالی نرخ مالیات ۱۲ برابر در

به گزارش مشرق، احسان خاندوزی نایب رئیس سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره طرح مالیات بر خانه‌های خالی که در کمیسیون اقتصادی مجلس در حال بررسی است افزود: سیاست گذاری حوزه اقتصادی مسکن فاجعه بار است و بار آن را جامعه به دوش می‌کشد.

وی افزود: با بررسی نمونه چهار میلیون نفری متوجه شدیم ۲۵۰ فرد زیر ۱۸ سال هر کدام بیش از پنج واحد مسکونی به نام خود دارند.

خاندوزی گفت: این در حالی است که آمار تعداد خانه‌های خالی و مالکان و ساکنان خانه‌ها را هیچ کس نمی‌داند و کشور در آشوب و بی نظمی اطلاعات بازار مسکن به سر می‌برد که فضا را برای سوداگران این بازار مطلوب کرده است.
وی افزود: طرح مالیات بر خانه‌های خالی با احتکار مسکن مقابله می‌کند و موجب افزایش عرضه خواهد شد ضمن اینکه ۸ بانک بیش از ۵۰۰ واحد مسکونی در اختیار دارند.

بیشتر بخوانید:

مهلت ۳ ماهه به مالکان واحدهای خالی

فیلم/ رقم مالیات خانه‌های خالی مشخص شد

سیاست‌های تشویقی برای احتکارکنندگان مسکن

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تصویب این طرح، قانون دائمی را ایجاد می‌کند که انتظار داریم در سال نخست اجرای آن بر قیمت‌ها و عرضه مسکن اثر بگذارد.

خاندوزی گفت: در سال ۹۴ قانون مالیات بر خانه‌های خالی تصویب شد، اما نرخ آن قانون، بازدارنده نبود و اکنون در این طرح نرخ مالیات ۱۲ برابر در مقایسه با قانون سال ۹۴ افزایش یافته است.

وی افزود: سامانه املاک و اسکان کشور که قرار بود در سال ۹۴ راه اندازی شود، اواخر سال ۹۸ آغاز به کار کرد و اکنون فقط کمتر از یک سوم رکوردهای واحدهای مسکونی در این سامانه ثبت شده است.

خاندوزی گفت: در این طرح از همه ابزارها برای تقویت سامانه املاک و اسکان کشور استفاده شده است و نهادهای عمومی و دستگاه‌های اجرایی مکلف شده اند داده‌های خود را سریع و رایگان در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهند.

وی افزود: اگر مدیر یا کارمند دستگاه‌ها برای ارائه اطلاعات به سامانه املاک و اسکان کشور همکاری نکنند به انفصال از خدمت محکوم می‌شوند.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بر اساس طرح جدید مالیات بر خانه‌های خالی و سه ماه پس از لازم الاجرا شدن آن، همه مالکان واحدهای مسکونی یا کسانی که در واحد ساکن هستند، اما مالک آن نیستند باید در مدت دو ماه کد ملی خود و خانواده شان را مقابل کد واحد مسکونی که ساکن یا مالک آن هستند درج کنند.

خاندوزی گفت: اگر این کار انجام نشود، آن خانه خالی تلقی و مالیات آن در زمان معامله یا اجاره اخذ می‌شود.

وی افزود: در این طرح تعداد خانه برای هر فرد محدودیت ندارد، اما مالک باید یا از واحد مسکونی استفاده کند یا آن را اجاره دهد تا احتکار اتفاق نیفتد.

خاندوزی گفت: بر اساس این طرح، سکونتگاه فرعی نیز از مالیات معاف است.

وی افزود: اجرای این طرح افزون بر افزایش سرعت ساز و کارها، هزینه ساخت مسکن را نیز کاهش می‌دهد، زیرا بر اساس این طرح، واحد مسکونی باید تا پایان تاریخ مندرج در پروانه ساخت، ساخته شود و هر چه در ساخت آن تأخیر انجام شود از نظر قانون گذار در بخش خانه‌های خالی که مشمول مالیات می‌شوند قرار می‌گیرد.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: هر خانه مسکونی مستقل با هر متراژی مشمول طرح جدید مالیات بر خانه‌های خالی می‌شود و بر اساس این طرح، به ازای سال اول شش برابر، سال دوم ۱۲ برابر و سال سوم ۱۸ برابر درآمد، مالیات بر اجاره اخذ می‌شود.

خاندوزی با بیان اینکه ۱۷۱ کشور دنیا قانون عایدی بر سرمایه دارند، اما این قانون در کشور ما وجود ندارد، از بررسی طرح عایدی بر سرمایه در کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد.

وی گفت: بین چهار تا پنج درصد ارزش ملک، سالانه به عنوان مالیات بر خانه خالی دریافت می‌شود و سازمان مالیاتی موظف است هر سال اطلاعات پایه مالیاتی را در این زمینه به روز کند.

خاندوزی افزود: اگر احتکار واحدهای مسکونی به وسیله بانک‌ها یا دستگاه‌های دولتی و نهادها انجام شود، دو برابر میزان مالیات محتکران مسکن حقیقی از آن‌ها مالیات گرفته می‌شود.

وی گفت: وزیر راه و شهرسازی بر اساس این طرح، مکلف شده است هر دو ماه یک بار به کمیسیون‌های مجلس گزارش مکتوب ارائه دهد و کمیسیون اقتصادی این گزارش‌ها را برای عموم منتشر می‌کند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 9
  • علی IR ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
    8 3
    مشکل طرحهای مثلا عدالت محور این است که یا اجرائی نمیشوند ویا در اجرا سر و ته آن را میزنند
  • مستاجرهمیشه متضرر IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
    7 0
    امیدوارم این طرح هم مانند طرح های دیگه ای که گاها" قبل از اجرا ویا در هنگام اجرا به فراموشی سپرده شدند دچارنشه وضمنا" راههای فرار، رشوه و.... نیز پیش بینی شده باشه که مالیات دهنده با رشوه باعث بی ثمری این قانون خوب نشه شاید مرحمی بر زخم ما مستاجران باشه
  • IR ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
    4 0
    برای املاک تجاری و مسکونی که باید طبق طرح شهرداری ها عقب نشینی کنند و سالهاست با عقب نشینی نکردن برای مردم مزاحمت ایجاد کرده اند را هم با جریمه هایی مثل بالا بردن هزینه های مالیات سالاته. هزینه اب و برق و گاز و تلفن مجبور به عقب نشینی کنید.
  • IR ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
    5 9
    اگه خونه با مازاد عرضه بمونه رو دست صاحبخانه چی؟ من مطمینم طرح شما جز آسیب به مردم کار دیگه ای نمیکنه آخرش اون بانک که 1000تا خونه داره ککش هم نمیگزه و مردمی که از خرید خانه برای بچه هایشان تا سن ازدواج انجام دادند نقره داغ می‌شوند
  • IR ۱۶:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
    1 0
    کلا قوانین تو ایران برای قشر ضعیف جامعه اجرا میشه
  • IR ۱۸:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
    2 2
    بسیار عالی
  • IR ۰۵:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۱
    1 1
    آقا طرف میخواد برای فرزندانش ونوه هاشو،نتیجه هاشو،نبینه هاشو خونه ذخیره وبه ارث بگذاره-شما میخواهید مالیاتشو چندین برابر بگیرید که چی بشه با این اوصاع ناامن آینده وکار واقتصاد وجنگ وت۸ریم وبیکاری وکرونا...
  • IR ۰۵:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۱
    1 1
    دراین اوضاع بیکاری کرونا وبی پولی،میخواهید مالیات جمع کنید برای حقوق وامتیازهای نجومیتان!؟گور خواندید قبلش پرسنل دارائی رشوه وشیتل را گرفته وکل مالیات را تخیفیف میدهند
  • IR ۰۵:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۱
    1 1
    اصلا این باچه توصیه ورانت ورشوه ورقابت سالمی شده رئیس سحنگوی فلان کمیسیون مجلس!؟اصلا این چه القاب وسمتهای من درآوردی هست-اصلا سخنگو چیه که رئیسش هم باشه!؟خداوکیلی اگر بخواهند یک خودی را حقوق وامتیاز نجومی بهش بدهند چه سمت ها ومشاغلی براش درست میکنند که درهیچ قوطی عطاری نیست
  • IR ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۱
    1 0
    اگر نظام نتواند تعداد واحد مسکونی هر ایرانی را تعیین کند جای شک و تردید است کنتور آب و برق و گاز که مشخص است
    • IR ۰۰:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۲
      1 0
      این قدر در روستا های خوش آب و هوا خانه های ویلائی نو کیسه ها مثل قارچ روییده و اغلب آنها هم در همان منطقه حامی نماینده های حامی خودشان هستند و آب برق و گاز دارند اما خان هایشان روی عرصه های زراعی و منابع مرتعی منابع طبیعی بار شده قیمت زمینهای منابع طبیعی 11 میلیون تومان خرید و فروش آزاد می شد 200 میلیون تومان اکنون قیمت هر قطعه 36 میلیون بحساب دولت خرید و فروش 500 میلیون تومان بین دلالها و زمین خوارها رد و بدل می شود -
  • IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۲
    1 0
    دلال ها هم قیمت مسکن را 100 برابر کردن
  • امیر IR ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۳
    3 0
    بله برخورد با خانواری که بیش از 2 مسکن داشته باشد و در سنین 18 سالگی قبول ولی مردم با کار و بدبختی یه خونه 50 و 70 متری برا یه آینده فرزندشان تهیه کردن و آن هم باعثش بی عرضه گی دولت است که البته مردم دارن جبران میکنند درست نیست و صد البته تا پایان سال مردم به خوبی حس خواهند کرد چه کلاه گشادی دوباره سره مردم رفته.این طرح جز تورم در مسکن چیزی به بار نخواهد آورد. شما فکر میکنید کسی که بیش از 2 ملک داره ترسی از پرداخت مالیات خواهد داشت پرداخت خواهد کرد واز طرف دیگر پوست مردم ضعیف دوباره کنده خواهد شد به هر نوعی مبلغ پرداخت مالیات را از مستضعف خواهد گرفت .در آخر این طرح به دو طرف سود داره دولت گیرنده مالیات و مسکن خواران که بسیار هم خوشحالند.کجایه این طرح بیخودی مردم ، را مسکن دار میکند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس