همتی نمایه

همتی با بیان اینکه وام یک میلیونی یارانه بگیران شرعی است، گفت: پیشنهاد دادیم نرخ سود کم شود تا مردم خرج کالاهای ضروری کنند.

به گزارش مشرق، عبدالناصر همتی در گفت‌وگوی ویژه خبری به تشریح برنامه های حمایتی نظام بانکی برای کنترل آثار اقتصادی کرونا و سایر مباحث پولی و ارزی پرداخت و اظهار داشت:‌ سود بانکی الان ۱۸ درصد است ولی خدمت رئیس جمهور و ستاد اقتصادی پیشنهاد دادم که برای حمایت از بنگاه های اقتصادی و تقویت طرف تقاضا باید به مردم وام بدهیم؛ ولی ۱۸ درصد زیاد بود و نمی توانستیم. بانک مرکزی پیشنهاد داد در این شرایط که سیستم بانکی مشکل دارد و نمی تواند نرخ را کم کند بخشی از ذخایر بانک مرکزی معادل ۲۵ هزار میلیارد تومان آزاد شود.

بیشتر بخوانید:

۷ سال خیمه‌شب بازی دولت با طراحان طرح‌های اصلاحی

اقساط وام یک میلیونی ۳۰ ماهه شد

دادگاه لوکزامبورگ سخنان همتی را تأیید کرد

این ۲۵ هزار میلیارد تومان با ۵۰ هزار میلیارد تومان سیستم بانکی تلفیق شد و نرخ ۱۲ درصد بحساب آمد؛ بنابراین کاهش نرخ سود وام یک میلیونی به خاطر کمک بانک مرکزی با استفاده از ذخایر قانونی بود.

همتی درباره مشکل شرعی وام یک میلیونی گفت: قرار بود براساس مرابحه عام باشد که مشکل شرعی نداشت برخی این موضوع را با سوال اشتباه مطرح کرده بودند که مراجع هم نظرشان را اعلام کردند.

وی بار مالی تقبل نرخ سود وام یک میلیونی از سوی دولت را ۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: از طرف دیگر بانک مرکزی امروز پیشنهاد افزایش مدت بازپرداخت به ۳۰ ماه را داد که مورد تصویب دولت نیز قرار گرفت. قسط این تسهیلات نیز ماهانه ۳۵ هزار تومان است.

* عذرخواهی همتی از مردم/ اگر دستمان باز بود بیشتر کمک می کردیم

رئیس کل بانک مرکزی ضمن بیان "عذرخواهی می کنم از مردم که بیشتر از این نمی توانیم کمک کنیم اگر دست‌مان باز بود بیشتر کمک می کردیم" افزود: این وام دیگر نیاز به ثبت نام در سایت ندارد، وزارت رفاه به تمام افرادی که یارانه می گیرند،‌پیامک می دهد که اگر مایل به دریافت هستید، از طریق پیامک اعلام کنید. به آقای رئیس جمهور هم قول دادیم که قبل از ماه رمضان این را عملیاتی کنیم؛ تمامی سرپرستان خانوار قبل از ماه رمضان این وام را دریافت خواهند کرد.

وی درباره وام یک تا دو میلیونی با سود ۴ درصد به ۴ میلیون قشر نیازمند که از سوی وزارت رفاه شناسایی می شود،‌ گفت: خانوارهای تک نفره یک میلیون؛ دو و سه نفره یک و نیم میلیون و بالای سه نفر نیز ۲ میلیون تومان می گیرند.

همتی درباره بخشنامه تسهیلات تولید تصریح کرد:‌ این تسهیلات به ازای هر کارگری که تعدیل نشده باشد، پرداخت می شود که سود آن نیز ۱۲ درصد است؛ این تسهیلات نیز تا پایان اردیبهشت پرداخت خواهد شد.

رئیس کل بانک مرکزی ضمن تأکید براینکه عمده توجه ما به کسب و کارهای کوچک و متوسط است و این تکیه اصلی ما خواهد بود، گفت: به ازای هر کارگر سه میلیون تومان که برای سه ماه نیز ۹ میلیون تومان به هر کارگر تعلق می گیرد؛ اما برای مشاغلی که دولت تعطیلی آنها را دریافت می کند، به ازای هر ده کارگر، ۱۸۰ میلیون تومان با نرخ ۱۲ درصد وام تعلق خواهد گرفت.

* برنامه بانک مرکزی برای چک‌های برگشتی چیست؟

این عضو کابینه دولت دوازدهم درباره چک های برگشتی نیز اینطور توضیح داد که ما نمی توانستیم به بانک ها بگوییم که چک ها را برگشت نزنید؛ تنها کاری که می توانستیم انجام دهیم کاهش آثار جانبی برگشت چک ها بوده است؛ افرادی که بهم چک داده اند در این ایام کرونا مراعات هم را بکنند.

وی درباره تنفس سه ماهه عدم محرومیت دارندگان چک های برگشتی از خدمات بانکی گفت:‌ شب عید این بخشنامه ابلاغ شد و به تعطیلات نوروزی خورد اما قبل از ان به مدیران بانک ها ابلاغ کرده بودیم؛ گفته بودیم تا ۳ ماه محروم نمی شوند و اگر فردی ۳۱ اردیبهشت هم چک‌ش برگشت بخورد تا سه ماه از خدمات بانکی محروم نمی شود.

رئیس کل بانک مرکزی با تأکید براینکه ذخایر بسیار زیادی داریم که بخاطر تحریم ها نمی توانیم از آن بهره مند شویم، ادامه داد: ما با یک میلیارد دو میلیاردی که از برخی نهادها وام می گیریم که نمی توانیم کشور را اداره کنیم؛ ولی از هرجایی که بتوانیم منابع بدست بیاوریم استفاده می کنیم.بخشنامه ای دیروز به بانک ها کردیم و خواستیم که سایر اولویت های تسهیلاتی را کنار بگذارند و منابع خود را تجهیز کنند که طرحهای حمایتی را سریعتر انجام دهیم.

* اثر تورمی کرونا چقدر است؟

وی درباره اثر تورمی تسهیلات ۷۵ هزار میلیارد تومانی طرح حمایتی کرونا و تورم سال ۹۹ گفت:‌ برنامه هایی داریم برای کنترل نقدینگی که فعلاً اعلام آنها نیاز نیست؛ ما برنامه هایمان کنترل تورم و رشد نقدینگی و بهبود رشد اقتصادی است؛ امیدواریم تورم را در همین حدود ۲۰-۲۲ درصد کنترل کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه سعی می کنیم که نرخ رشد نقدینگی را از ۲۳ تا ۲۴ درصد بیشتر نشود، ادامه داد:‌ ما خیلی امیدواریم که تورم ایران در ۲۲ درصد باقی بماند؛ این با احتساب رکود نیست. به نظر من پیش بینی صندوق بین المللی پول در رابطه با اقتصاد ایران بی ربط بود. ما کار را مدیریت می کنیم و هم نقدینگی را تحت کنترل داریم؛ هم اکنون نرخ سود بین بانکی به ۱۶.۵ درصد رسیده است و نرخ سود بین بانکی سیگنال مهمی برای تورم و سود بانکی است؛ بنابراین نمی شود که نرخ سود بین بانکی کاهش یابد ولی تورم بالا رود.

همتی گفت: ما از دی ماه نرخ سود بین بانکی را به ۱۷.۵ درصد رسانده بودیم که اکنون چون عملیات بازار باز شروع شده است، آثار خود را به جای گذاشته است. این سیستم جدیدی است که البته در دنیا پیاده سازی شده است؛ بنابراین برنامه داریم که این نرخ تورم و نقدینگی را کنترل کنیم؛ البته اکنون بازار سرمایه نیز جذب خوبی دارد و از بانکها بهتر است و اشکالی هم ندارد. هدف ما هم این بوده که تامین مالی از طریق بازار سرمایه به ۵۰ درصد برسد که اکنون البته ۱۵ درصد است. ولی وزارت اقتصاد و رفاه به دنبال افزایش عرضه های اولیه دارند که ما هم به عنوان مسئول پولی و بانکی کشور از این رشد بازار سرمایه استقبال می کنیم.

این عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به اینکه صادرات از خرداد و تیر دوباره راه می افتد و این مشکلات کمتر می شود، تصریح کرد: در اوج تعطیلی و قرنطینه اول سال یک میلیارد دلار در سامانه نیما ارز عرضه شده که نشان میدهد سیستم کار می کند.

وی درباره رشد اقتصادی گفت: در سال ۹۸ رشد با نفت اقتصادی کمی بیشتر در فصل اول و دوم منفی شد ولی فصل سوم ۱.۳ درصد مثبت شد؛ صنعت و کشاورزی ۹ ماهه مثبت شده بود؛ ولی با نفت منفی ۶.۷ در ۹ ماه شده بودیم که بیانگر بهبود رشد بود بنابراین پیش بینی این بود که اگر کرونا نبود تا پایان سال حتما رشد غیرنفتی و با نفت خیلی بهتر می شد. در سال ۹۹ مطمئن هستیم بخش های غیرنفتی همین روال را ادامه پیدا می کند و الان فرصت طلایی برای بهبود رشد بانفت اقتصادی است؛ پیش بینی همکاران من در بدترین حالت از منفی ۱.۵ درصد بیشتر نیست و این پیش بینی های ۶ و ۷ درصد منفی اصلا درست نیست و اشتباه است و اطلاعات‌شان دقیق نیست.

* توضیحات رئیس کل درباره درخواست وام از صندوق بین المللی پول/ این وام پیش شرط ندارد/ اگر نیاز به قانون بود مجوز می گیریم

رئیس کل بانک مرکزی درباره درخواست وام ایران از صندوق بین المللی پول گفت: ما از تمام فرایندهای قانونی اطلاع داریم؛ این تسهیلات فقط برای کروناست و هیچ شرطی ندارد و بلافاصله باید پرداخت شود و تنها ضمانت برای مدت بازپرداخت است ضمن اینکه این حق ماست و پول ما در این صندوق است و ۶۰ ساله که از این صندوق هیچ وامی نگرفته ایم.

همتی با بیان اینکه الان اگر از این حقمان استفاده نکنیم کی باید استفاده کنیم، تصریح کرد:‌ حتی اگر وام را هم ندهند هیج اتفاقی نمی افتد جز اینکه ماهیت خودشان برای جهان روشن می شود؛ ضمن اینکه برخی گفته بودند قانون می خواهد درحالی که این فاینانس است و نیاز به قانون ندارد چراکه پیش بینی شده ولی اگر قطعی شد و نیاز به مجوز بود اشکالی ندارد از مجلس مصوبه می گیریم.

وی افزود:‌ الان چون اجلاس بهاره است فعالیت را دو هفته متوقف کرده اند؛ طبق اطلاعی که دارم الان این درخواست در حال رفتن به برد است و اگر بعد از ۲ هفته برود در برد حق رای اروپایی ها بیشتر از امریکاست و دراینجا دیگر اروپا بهانه ای برای تحریم ندارد و می تواند حسن نیت خود را ثابت کند. ما اعلام کرده ایم این وام برای واردات کالا و دارو می خواهیم.

* میلیاردها دلار از ذخایرمان در دنیا غصب شده که حتماً آنها را پس میگیریم

این عضو کابینه دولت دوازدهم درباره رفع توقیف ۱.۶ میلیارد دلار از دارایی های بلوکه شده بانک مرکزی گفت:‌ میلیاردها دلار از این ذخایر در دنیا داریم که ما دنبال آن هستیم؛ همه ی این دارایی هایی که غصب شده است را پس می گیریم. منابعی که برای مردم لازم است را تأمین می کنیم و داریم. در تمام بانک های دنیا منابع ارزی داریم که برخی تند و برخی کند با ما همراهی می کنند.

همتی افزود: آمریکا دو میلیارد دلار از ما خورده است که ۱.۶ میلیارد دلار نیز باقی مانده است که بر این اساس تلاش گسترده ای شد که دو حکم امریکا را لغو کردیم. اگر هم به ما بدهند ما باید فشار بیاوریم موضوع انتقال آن را هم حل کنیم چراکه این ذخایر دلاری است.

*سرنوشت ۴.۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال ۹۷ چه شد؟

رئیس کل بانک مرکزی درباره بلاتکلیفی ۴.۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال ۹۷ گفت: البته آن زمان من نبودم ولی این ۴.۸ آنطور نبود که دوستان گزارش دادند؛ در سال ۹۷ حدود ۳۰ میلیارد دلار ارز بانکی تامین مالی شد که ۱۹-۲۰ میلیارد ارز ۴۲۰۰ تومانی بود و بعد از ماه ششم سیاست های ارزی تغییر کرد؛ این ارزها خیلی هایشان برای واردات رفت؛ این گزارش ۱۲ آذر ۹۸ تهییه شده که این ۴.۸ الان به ۳ میلیارد رسیده است که به معنای گم شدن نیست بلکه دلایلی دارد که اعلام شده از جمله عدم ورود کالاها، محاسبات گمرکی و ... است.

همتی ادامه داد:‌ از این ۳ میلیارد دلار ۱.۵ میلیارد دلار که به نظر ما وارد کننده به تعهد خود عمل نکرده است اسامی‌شان را به سازمان تعزیرات داده ایم و چنصد میلیون دلار به مساله کیفری رسیده و عاملان آن در زندان هستند؛ اینطوری نیست که ۴.۸ میلیارد ناپدید شده و رفته باشد بلکه همه چیز مشخص است و حساب کتاب دارد.

وی درباره واگذاری اموال مازاد بانکها و گزارش‌هایی مبنی بر اینکه فقط ۴۰ درصد از اموال واگذار شده، گفت که من این اعداد را قبول ندارم؛ نمی گویم همه را واگذار کرده اند ولی عمده واگذار شده. البته برخی را نتوانستند بفروشند و بعضاً املاک تملیکی هم به آن اضافه شده است. بانک مرکزی هر روز پیگیر این موضوع است و سال گذشته روند واگذاری بانکها خیلی خوب بوده است.

* ۲ سال است با بازار ارز زندگی می‌کنم/ برای ارز برنامه داریم

همتی با اشاره به ورود قیمت ارز در کانال ۱۵ هزار تومان حتی در کانال های دلالی تصریح کرد: ۲ سال است داریم با بازار زندگی می کنیم، اردیبهشت ۹۸ قیمت ارز ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان بود که به کانال ۱۱ هزار تومان کاهش یافت ولی قیمت بنزین و کرونا باعث افزایش شد الان قیمت رسمی صرافی ها حدود ۱۵ هزار و ۶۰۰ است بنابراین نسبت به سال قبل تغییری نکرده است. بازار ارز تحت کنترل است و ممکن است نوساناتی به خاطر جوهایی که در بازار ایجاد می کنند، شدت یابد. هیچ وقت نگفتم کسی ارز نخرد بلکه گفتم ریسک ها را مورد توجه قرار دهید؛برای بازار ارز برنامه داریم که اعلام نمی کنیم و در عمل مردم عزیز مشاهده خواهند کرد.

رئیس کل بانک مرکزی در خصوص سودمرکب اظهار داشت: الان تمدید کردیم؛ قرار است بانکها سامانه ای را طراحی کنند و مردم نگران نباشند ما مصوبه مجمع تشخیص را انجام میدهیم.از امسال امهال ها نیز تماماً برمبنای شرعی است که قبلاً هم همینطور بوده ولی از ۹۹ دیگر امهال عیب و نقصی از نظر علما هم نخواهد داشت.

وی درباره تنفس وام های قرض الحسنه نیز گفت: برخی بانک ها سیستم اتوماتیک دارند و به این شکل از حساب ها کسر شده و روش در برخی بانک ها به این شکل است. این بانک ها عذرخواهی کردند و ما نیز سامانه ای گذاشتیم و تاکنون ۴۰ هزار نفر اعلام کردند که قسط قرض الحسنه از آنها گرفته شده است. از کل ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار مورد وام قرض الحسنه ، ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار مورد کسر نشده و برای ۴۰ هزار نفر هم که اعلام کردند نیز بررسی می کنیم.  از بانک ها ممنونم که علاوه براینکه اقساط تسهیلات را قرار شد دریافت نکنند، ۵۰ هزار میلیارد تومان هم برای تسهیلات می خواهند بیاورند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 17
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • بهره بانکی IR ۲۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
    4 1
    یعنی الان بانکها بیشتر از مراجع تقلید درخصوص شرعی بودن بهره وام صاحبنظر هستند؟!! غیر از این است که بانکها یک اسم یا اصطلاحی برای شرعی بودن بهره وام پیدا می کنند؟ چون سالها است که اقتصاد کشور را بجای تولید، مبتنی بر بهره بانکی کرده اند. تا چنین باشد، نباید توقع برکت در امور اقتصادی را داشت
  • GB ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
    1 0
    شکر خدا این روزها همه فتوی میدن
  • علی محمد عسکری IR ۲۳:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
    0 2
    به نظر بنده پرداخت وام به هر خانوار کار واقعا درست و خوبی هست
  • IR ۲۳:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
    4 0
    این حاتم بخشی یک شبهه مسلم دارد، آنهم بازپرداخت وام با ۱۲ درصد سود، که تا دیروز قرار بود این بهره مستقیم مردم گرفته شود اما به در بسته احکام شرعی خوردند، اما الان فرمون رو کمی کج کردن و قرار است این سود به شکل غیر مستقیم از بیت‌المال پرداخت شود که فرقی با با حالت اول ندارد، اما شبهه مخفی این وام اینه که، برای تاراج بیت‌المال توسط بانک‌های نزول‌خور طراحی شده نه وضعیت سخت مردم ....
  • DE ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    2 7
    بمیرید.هی مرگ بر این و آن کنید.کاش یکم عرضه ترامپ یا همین بن سلمان را داشتید
  • رضا IR ۰۰:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    3 0
    شرعی بودن را کارشناسان مسائل شرعی باید بگویند، هر شخص غیر متخصص نباید اظهار فضل نماید. این وام قرض الحسنه با بهره 12 درصد نوبر است. دولت حسن روحانی مردم چه فرض کرده که چنین افسار گسیخته عمل می نماید.
  • IR ۰۱:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    1 0
    نمیدونم حرفم از نظر شرعی ایرادی داره یا نه و یا اصلا عملی هست یا نه ولی به صورت پیشنهاد به نظرم اومد شاید بشه برای اینکه بحث سود بانکی و درصد و ایجاد نقدینگی و تورم و سود روزشمار و این ها را با هم حلش کرد یه راه این باشه که مردم به جای اینکه پولشون را در بانک با سود ثابت که خودش اصل مشکل هست بزارند، روشی در نظر گرفته بشه که این پول در صندوق سرمایه گذاری بورس گذاشته بشه. یعنی هر کسی خواست پولش را در بانک بزاره بتونه در همون بانک کد معاملاتی بورس بگیره و پولش را در صندوق سرمایه گزاری بزاره. الآن خیلی از بانک ها در بورس صندوق دارند و این روشی هست که برای افرادی که تجربه در بورس ندارند استفاده میشه و افراد سهام این صندوق ها را میخرند و ریسکش را قبول میکنند و تقریبا همیشه هم در این چند ساله درآمد های خوبی داشته. من که خودم بخشی از سبد سهامم همیشه این صندوق ها هست. اینطوری پول هایی که در بانک ها هست وارد بورس میشه و به جای ایجاد تورم به اقتصاد کشور کمک میکنه.
  • DE ۰۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    2 0
    کلاه شرعی بر سر چاپیدن مردم ! شرعی یعنی چه ؟؟ شما از کی فتوا میدهی ؟؟ بگو می خواهیم بانک ها را گنده کنیم ولو به قیمت فقیرتر کردن مردم ..
  • مری IR ۰۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    2 0
    یه میلیون زورتون میادبدین
  • IR ۰۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    1 3
    بله پول ندارید 8سال دولت احمدی نژاد میلیارد دلار نفت فروختید
  • IR ۰۴:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    2 0
    ممنون ازین که مواظبیت یک میلیون تومان باسود ۵ درصد غیر شرعی وارد زندگی ملت نشه . خود یک میلیون اونقدر میشه باهاش خرید کرد که زندگی رو نابود می کنه .
  • IR ۰۷:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    2 0
    جناب آقای همتی مرجع تقلید میگوید سود گرفتن از این وام جایز نیست . تو کی به مرجعیت رسیده ای که ما متوجه نشدیم
  • US ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    1 0
    کجای نظر بنده بد بود که منتشر نکردید. فکر کنم خود شما هم شامل مخاطبین من بودید و مثل دولتیها سر این سفره رنگین نشسته اید و حقوقهای چند ده میلیونی می گیرید. پس معلوم شد هیچ تفاوتی بین شما و اصلاح طلبهای ثروت اندوز و طرفدار نظام سرمایه داری نیست.‌دعوی شما بر سر رسیدن به این سفره رنگین است وبس. به هر حال خوب شد که هر چه زودتر شما و صاحبان اندیشه های روزنامه شما را شناختم.
  • محمود جهانگیری IR ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    3 1
    به خدا شیمی درمانی میکنم کرونا هم گرفتم هر جا که رفتم اول ویزیت گرفتند تا جواب بدن پول دارو نداشتم مجبور شدم گوشی ما فروختم . این پولها که میگید به کدوم حساب می ره خدا وکیلی چند بار شماره حساب بدیم من با سه بچه مستاجر و بی کار چکار کنم رحم داشته باشید یکم وجدان به خدا خوبه خرج کنید ...؟ بدبخت شدیم به خدا کسی نیست جواب بده ...
  • IR ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    3 0
    من الان از طرف مراجع از آقای همتی عذر خواهی می کنم --- شاید همتی بهتر می داند چی ربا است و غیر شرعی و چی ربا نیست.... خجالت نمی کشند این دولتی های بی تدبیر
  • نصر FR ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۷
    1 1
    اولا که وام های قرض الحسنه بکسی داده نمیشود جز کارکنان بانک ها دوم انکه چرا شصت سال پول ایران در صندوق بین المللی پول گذاشته شده تا صهیونیست ها با ان ویروس کرونا را بسازند ویا اقتصاد کشور را قفل کنند واسلحه بسازند برای نابودی اسلام .ایا صندوقی که از ان هیچ خیری وجود ندارد لازم است پول را در ان بگذارید .و اگر از قبل از انقلاب هست چرا اقدامی برای پس گرفتن آن نشده است.چون وام این صندوق جز ضرر نفعی برای کشورها ندارد.اصل پول را بگیرید وام پیش کششان.
  • علی IR ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۹
    0 0
    فقط یک کلمه اقای همتی ارز را با چه قیمتی تحویل گرفتی و الان چقدر است ؟ این است برنامه شما برای ارز ؟صادقانه پاسخ دهید میدانیم که صادق نیستید نه شما و نه رئیس دولت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس