وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: "امحای سیب زمینی در استان فارس نیز نه به خاطر تنظیم بازار بلکه به سبب غیرقابل استفاده شدن محصول خریداری شده برای مصارف انسانی و حتی دامی و تحت نظارت دستگاه ها و افراد مسئول صورت گرفته است."

به گزارش مشرق ، پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهادکشاورزی، در واکنش به امحای1700 تن سیب زمینی خرید تضمینی شده، در استان فارس، که اعتراضات عمومی را برانگیخته است، اطلاعیه‌ای به شرح زیر صادر کرد:

"تامین امنیت غذایی با اتکاء به تولیدات داخلی از اولویت برنامه های دولت یازدهم بوده و به همین منظور حل مسایل بخش کشاورزی و حمایت از تولیدات داخلی همواره در دوسال اخیر به عنوان یک رسالت از سوی وزارت جهاد کشاورزی به طور مستمر پیگیری شده است.

در ادامه این گزارش آمده است: علی رغم تشدید محدودیت های اقلیمی موجود در فرایند تولید محصولات کشاورزی،حمایت ها و پشتیبانی های ویژه دولت از بخش کشاورزی و تقویت بنیان های تولید،امید،انگیزه و تلاش کشاورزان را در امر کشت و کار مضاعف نموده و همین امر سبب شده است تا در دو سال زراعی گذشته (دولت یازدهم) تولیدات کشاورزی افزایش یابد و بیش از 11 درصد به سرجمع تولیدات کشاورزی در مقایسه با زمان آغاز فعالیت دولت افزوده شود به طوری که متوسط رشد بخش کشاورزی در 6ماهه سال جاری مطابق گزارش مراجع رسمی نشان از رشد چشمگیر بخش کشاورزی دارد.

این گزارش ادامه می دهد: فراوانی تولید، دسترسی اقتصادی و فیزیکی آحاد ملت را به مواد غذایی که سیاست اصلی دولت در بهبود امنیت غذایی است،آسان نموده است هرچند که متوسط رشد قیمت های محصولات کشاورزی متناسب با هزینه های تولید و تورم سالانه کشور افزایش نیافته و همواره موجب گلایه تولید کنندگان شده است.

در ادامه این گزارش آمده است:لازم به یاد آوری است توسعه و گسترش صنایع تبدیلی و بازار های صادراتی برای بخشی از محصولات که مازاد تولید بر مصرف و یا فساد پذیری بالا دارند،برای پایداری تولید و حمایت از تولید کنندگان ضروری و مورد اهتمام ویژه می باشد.

این گزارش می افزاید:از این رو حفظ و حمایت از تولیدات کشاورزی از اصول بنیادین وزارت جهاد کشاورزی است و در این مسیر، معدوم سازی اگرچه محدود و ناچیز محصولات کشاورزی تولیدی کشور را به عنوان یکی از ابزارهای تنظیم بازار که در بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده قرار می گیرد، مورد قبول ندانسته و هیچگاه در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی نبوده است، البته گاهی با توجه به ویژگی فساد پذیری، آفت زدگی و شیوع برخی بیماری ها در محصولات کشاورزی و به منظور رعایت موازین بهداشتی جهت تامین سلامت جامعه، حذف مقداری از محصولات کشاورزی ناگزیر و اجتناب پذیر می گردد.

این گزارش می افزاید:بر این اساس، اظهار نظر های مطرح شده از سوی برخی افراد مبنی بر امحای مقداری سیب زمینی در استان فارس با هدف تنظیم بازار صحیح نیست این در حالی است که سالانه بیش از 4 میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می شود که علاوه بر تامین نیاز داخلی برای مصارف تازه خوری و تامین مواد اولیه صنایع غذایی مرتبط،مقادیری نیز به کشور های همجوار صادر می شود؛ صادرات نزدیک به 400 هزار تن سیب زمینی از محصول فصل گذشته و نیز ادامه صادرات این محصول در حال حاضر به منظور تنظیم بازار و توسعه بازار صادراتی محصولات کشاورزی صورت گرفته است.

این گزارش ادامه می دهد: اگرچه وزارت جهاد کشاورزی به نمایندگی از دولت و بر اساس اسناد بالادستی ملزم به تنظیم بازار محصولات کشاورزی با سازوکارهای پیش بینی شده در قانون خرید تضمینی و نیز به کار گیری سایر سیاست های حمایتی می باشد، لیکن به هیچ نحو در مجموعه این ساز وکارها وسیاست ها حذف محصول مدنظر نیست بلکه با به کارگیری این مکانیزم ها، محصولات کشاورزی مشمول قانون خرید تضمینی در مواقع فراوانی عرضه و کاهش تقاضا،خریداری و ذخیره سازی می شود تا هم از تولید کنندگان حمایت شود و هم با عرضه محصولات در مواقع کمبود، از افزایش قیمت ها جلوگیری شود.

در ادامه این گزارش آمده است:مطابق این سیاست و فرایند های آن سالانه میلیون ها تن از محصولات زراعی و باغی و کالاهای پروتئینی توسط وزارت جهاد کشاورزی خریداری می شود و از طریق انبارداری،نگه داری، بسته بندی و بعضا فرآوری،مدت زمان ماندگاری آنها افزایش یافته و علاوه بر این از فساد پذیری آنها نیز جلوگیری می شود تا در مواقع لازم به بازار مصرف عرضه گردد.
این گزارش تاکید می کند:امحای سیب زمینی در استان فارس نیز نه به خاطر تنظیم بازار بلکه به سبب غیرقابل استفاده شدن محصول خریداری شده برای مصارف انسانی و حتی دامی و تحت نظارت دستگاه ها و افراد مسئول صورت گرفته است."
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 20
  • ناشناس ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    توجیه کردن خیلی خوبی بود البته برای افرادی که حرفهای غیرمنطقی را می پذیرند .اما مردم ایران باهوش تر از این حرفها هستن که با این توجیهات ماست مالی شده بتوان قانع کرد.
  • احمدی ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    مسئولین امر مردم را چی فرض کرده اند ؟؟؟؟؟؟ آخر مرد مومن محصولی که حتی بدرد خوراک دام هم نمی شد برای چی خریداری شده ؟!!!!!! برای یک بار هم شده آن مسئولی که دستور چنین کاری را داده بیاید و بخاطر اشتباهش از مردم عذرخواهی کند که چطور هم بیت المال و هم محصول را با نادانی از بین برده . منتظر عذرخواهی هستیم
  • بیلخان ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    شما راست میگی شما خوبی !
  • رضا ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    باید ببینیم این گزارش رو چه کسی ارائه داده
  • ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    ما خودمون این کاره ایم
  • علی ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    ما باور کردیم شما علیه السلام هستید
  • علیرضا ۱۷:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    متاسفانه بعضی از مردم عاشق شایعه و خراب کردن دولت هستن(فرق نمیکنه کدوم دولت. چه سابق چه حاضر) در هر صورت خراب میکنن! یه خبرگذاری از امحاء سیب زمینی گفت و اکثرا به دلیلی که این خبر گذاری عنوان کرده بسنده کردن و یطرفه به قاضی رفتن حالا مسئولین مربوطه علت اصلی شو میگن. باورش براشون سخته و طبق معمول همون روال خراب کردن و... رو پیش گرفتن! واقعا برای عده ای جای تاسف داره!!!!
  • علیرضا ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    نه تنها همش توجیه و بهانه بود و هیچ گونه ارتباطی مفهوما و منطقا با شعار "تدبیر و امید" نداشت، بلکه عذر بدتر از گناه بود! آخه کدام وزارت بی تدبیری این همه سیب زمینی معیوب تولید میکند که نه به درد دام بخورد نه انسان؟! یعنی کارشناسان کشاورزی ما اینقدر دست و پا چلوفتی هستن که سیب زمینی غیر بهداشتی تولید کنن؟! به قول آقای احمدی اگه معیوب بود پس چرا خریدید؟!
  • ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    ای دلواپسان دیدید چه قدر به دولت تهمت زدید؟؟
  • himon ۱۹:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    متاسفانه الگو گیری از نظام سرمایه داری توی کشوری که هنوز در حال توسعه است خیلی برام جالب شده . بابا حداقل یه دو دوتا چار تایی بکنید بعد این کارا رو بکنید. واقعا متاسفم برای این مسئولینی که این قدر بی ملاحضه عمل می کنند . واقعا خدا رحمت کنه اندیشه ی مطهری رو نور به قبرش بباره رفت و این روزا رو ندید.
  • محسن از اصفهان ۲۱:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    مگر حرف من توهین داشت که منتشر نکردی، گفتم در 3 زمان می شد از هدر رفتن سرمایه ی ملی جلوگیری کرد البته با مدیریت صحیح: 1- با مدیریت صحیح در زمان کشت محصول و جلوگیری از تولید بی رویه برای بعضی محصولات 2- قبل از اینکه طوری فاسد شود که دیگر برای انسان قابل مصرف نباشد با صادرات یا ارسال به کشورهای نیازمند که اولی برای کشور درآمد زا است و دومی وجه ی سیاسی و بین المللی دارد. 3- قبل از اینکه به طور کلی فاسد شود و برای دام هم غیر قابل استفاده شود به عنوان خوراک دام. حالا نمی دونم چرا منتشر نکردی؟
  • مهدی ۲۳:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
    0 0
    تا الان ک واسه تنظیم بازار بود چطور یهو فاسد شد خخخ ماست مالی قشنگی بود
  • محمد ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۸
    0 0
    درست مثل آمریکایی ها که گندم رو ریختند توی دریا برای ثبات قیمت توی روستاها مردم بعنوان کود حتی از پوست میوه ها هم استفاده می کنند بعد اینا ... اصلا هم نشنیدند که : إِنَّ الْمُبَذِّرینَ کانُوا إِخْوانَ الشَّیاطینِ وَ کانَ الشَّیْطانُ لِرَبِّهِ کَفُوراً (27/ اسراء) اگه برای تنظیم بازار هم بوده می رفتند از هوا برای آفریقایی ها یا یمنی ها و سوری ها می ریختند شاید پیداش می کردند
  • Iron ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۹
    0 0
    نه خود خورند نه کس دهند گنده کنند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس