گروه‌های حقوق‌بشری و دانشگاهی آمریکا هشدار جدی دادند که تد کروز در مورد مسلمانان به مراتب دارای سیاست‌های تندتری نسبت به ترامپ است و خطر بیشتری را متوجه آینده مسلمانان آمریکا خواهد ساخت.

گروه بین‌الملل مشرق - در چهارشنبه‌ای که گذشت، «تد کروز» نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در جمع طرفداران خود اعلام کرد که صریحا خواستار وضع قوانین سخت‌‌گیرانه و بکارگیری واحدهای گشتی در محله‌های مسلمان‌نشین آمریکاست. این اظهارات کروز، درست چند روز پس از اینکه وی تیم سیاست خارجه خود را از میان اسلام‌هراس‌ترین چهره‌های آمریکا انتخاب کرد مطرح شد.




پس از حمله تروریستی بروکسل، نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اظهارات تندی را علیه مسلمانان ابراز کردند. ترامپ در اولین واکنش خود قول جلوگیری از ورود مسلمانان به آمریکا را داد. این در حالی است که کروز طی چند ماه اخیر هیچگاه موضع تندی علیه مسلمانان نگرفت و بالادستی‌های حزب جمهوریخواه هم به همین دلیل و بخاطر مواضع تند ترامپ، طرف کروز بودند. اما ، اظهارات تند اخیر کروز نشانه اتفاقات جدید در رویکرد انتخاباتی وی است.

اما اکنون جمهوریخواهان با نامزدی روبرو هستند و در مواضع اسلام‌هراسانه خود تندتر از دانلد ترامپ عمل می‌کند. نمونه مشهود این رویکرد را می‌توان در انتخاب تیم سیاست خارجی وی دید که اعضای آن را افرادی تشکیل می‌دهند که پیوسته در تاریخ عملکردشان خواستار تخریب مساجد در آمریکا بوده‌اند و مسلمانان مقیم آمریکایی را جهادی خطاب کرده‌اند.

«ناتان لین» کارشناس اسلام‌هراسی موسسه «بریج» تحت نظر دانشگاه «جورج تاون» معتقد است که کروز نه فقط نگران‌کننده که خطرناک است و از نظر وی ابراز چنین دیدگاهی از زبان یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌تواند تاثیر بسیار منفی در دیدگاه جامعه آمریکا نسبت به مسلمانان داشته باشد.

مسلمان‌ستیزترین چهره در میان مشاوران جدید کروز، «فرانک گافنی» رییس اندیشکده «سیاست و امنیت» است که زمانی مشاور دفاعی رونالد ریگان بوده و بر این باور است که اخوان‌المسلمین مصر در جامعه امریکا ریشه دوانده و تا دستگاه‌های دولتی پیش رفته و حتما باید ریشه‌کن شود. گافنی، آنقدر تند است که چندین مرتبه «هما عابدین» مشاور کلینتون را نفوذی اخوان خوانده و یک بار هم از شرکت در کمیته سالیانه «عملکرد محافظه‌کاران سیاسی» موسوم به CPAC منع شد چرا که دو نفر از اعضای این کمیته را مسلمان نفوذی اخوان المسملین خوانده بود.




اندیشکده تحت ریاست وی، بارها از مردم آمریکا خواسته تا از نمایندگان خود بخواهند که مانع مهاجرت مسلمانان به این کشور شوند و برای تعطیل شدن مساجد اقدام کنند. با آنکه حرفها و تفکر گافنی در جامعه آمریکا خریدار ندارد، اما اکنون در بحبوحه انتخابات رنگ جدی به خود گرفته است. اولین بار، گافنی با اظهارات تند ترامپ علیه مسلمانان خود را در دایره وجود یافت و بتدریج با تایید بن کارسون که فلسفه وی را مبارزه با «جهاد فرهنگی» خواند، قوت گرفت. اما هیچ چیز به اندازه ذهن تندروی کروز خواستار کسی چون گافنی نبود. وی از گافنی دعوت به عمل آورد و «کلیر لوپز» و «فرد فلیتز» که دو تن از مسلمان‌ستیزترین کارشناسان اندیشکده وی هستند، به تیم مشاوران کروز پیوستند. لوپز، در نشستی در سال 2013 در نیوجرسی، یهودیان، هندوها، و مسیحیان را افرادی دانست که جهت بهتر شدن باور انسان‌دوستانه خود تلاش می‌کنند در جایی که مسلمانان مشتی جهادی و تروریست هستند. وقتی هم که روزنامه گاردین اخیرا از این تیم کروز دعوت با مصاحبه در مورد دیدگاهایشان کرده، پاسخ منفی داده‌اند.



کلیر لوپز که مامور سابق CIA‌ است

دوستی کروز و گافنی به سال 2014 که یکسال قبل از سناتور شدن وی بود برمی‌گردد. آن زمان کروز در نشست «امنیت آمریکایی و بمب ایرانی» شرکت کرد و با افکار وی آشنا شد. از آن پس بود که این دو یار موافق پیوسته در نشست‌های امنیت و عزت ملی شرکت کردند و کروز چندین بار در شبکه رادیویی گافنی تحت عنوان «رادیو آزادی امن» حضور یافت.




فرد فلیتز که تحلیلگر سابق CIA است

«استفن پیگات» تحلیلگر مشهور آمریکایی معتقد است که طبیعی است که کروز و گافنی رابطه خوبی با هم داشته باشند. چون آنها دیدگاه مشترکی در مورد اینکه همه بدبختی‌های آمریکا زیر سر اسلام رادیکال است و همه مسلمانان تروریست هستند دارند. گافنی، لوپز، و فلیتز تنها سه نفر از کادر بزرگ 23 نفره مشاورین خارجی کروز هستند.

یکی از برجسته‌ترین افراد این گروه، سپهبد «جری بویکین» معاون اطلاعاتی وزیر دفاع دولت جورج بوش است. وی از سال 2007 که دوره خدمتش تمام شد، پیوسته همانند گافنی خواستار ریشه‌کن شدن مسلمانان از جامعه آمریکا شده است. در سال 2012 بود که وی در گفتگو با «شورای پژوهش خانواده» گفت: «تا اواسط قرن بیست و یکم، قاره اروپا به قاره مسلمانان بدل خواهد شد و اروپاییان قادر نخواهند بود که جلوی آن را بگیرند چرا که مسیح را از زندگی خود کنار گذاشته‌اند و آن را جایگزین تاریکی کرده‌اند.




«نهاد عواد» مدیر عامل «شورای روابط بین مسلمانان و آمریکایی‌ها» اظهارنظرها و تفکرات کروز و گافنی و هم‌پالگی‌های آنها را بسان نفتی دانست که بر آتش ریخته می‌شود. وی اظهار داشت: «حقیقتا من و جامعه مسلمانان، به شدت از آینده‌ای که ترامپ و کروز می‌توانند برای ما رقم بزنند هراسانیم».


منبع:

http://www.theguardian.com/us-news/2016/mar/25/ted-cruz-anti-muslim-sentiment-dangerous-trump-groups-warn