راه حل بهبود اوضاع و ایجاد گشایش اقتصادی، در مدیریت جهادی در داخل و دیپلماسی مقتدرانه در سیاست خارجی است. این دو در کنار هم، پیشرفت و امنیت را رقم خواهد زد.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با   «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**ایران محاصره شده، اگر برجام را احیا نکنیم جنگ می شود

«فریدون مجلسی» فعال اصلاح طلب و دیپلمات سابق که اکنون خانواده اش ساکن آمریکا هستند، در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «دولت کنونی در ایران که اصولگرا است و از ابتدا باکلیت برجام مخالف بوده‌اند در شرایط کنونی به بهانه‌های مختلف با به تعویق انداختن مذاکرات به دنبال این هستند که برنامه هسته‌ای خود را ادامه بدهند تا جایی که به یک نتیجه قابل‌ عرضه در مذاکرات دست پیدا کنند...دولت کنونی دو راه بیشتر پیش روی خود ندارد. یا باید توافق کنند و از مواهب این توافق بهره‌مند شوند یا اینکه منتظر پیامدهای عدم توافق و تهدیدهایی که صورت گرفته باشند...در شرایط کنونی مردم ایران از فقر و مشکلات اقتصادی رنج می‌برند».

مجلسی در ادامه گفت: «در چنین شرایطی این سؤال مطرح است که چه باید کرد؟ ...نشانه‌هایی از محاصره در شمال غرب کشور مشاهده می‌شود... در جنوب کشور نیز کشورهای عربی حضور دارند که با پیوستن به طرح «ابراهیم» حلقه محاصره را تنگ‌تر کرده‌اند و به همین دلیل حضور اسرائیل را در این محاصره به‌صورت ملموس احساس می‌کنیم...این موضوعاتی است که باید در نظر گرفته شود و در رفع اساسی ریشه‌های بحران مورد استفاده قرار بگیرد و ایران را به عرصه بین‌المللی و رفع تحریم‌ها بازگرداند. در غیر این صورت راه دیگری که باقی می‌ماند جنگ است که باید به همه جوانب آن فکر کرد».

خروج مفتضحانه آمریکا از افغانستان، بحران های جدی اسرائیل در داخل سرزمین های اشغالی، شکسته شدن کمر گروهک تکفیری تروریستی داعش در منطقه توسط مدافعان حرم و سربازان دلاور شهید حاج قاسم سلیمانی، وضعیت اسفناک رژیم آل سعود در جنگ علیه مردم مظلوم یمن و...تنها بخشی از واقعیت های منطقه است.

با اینحال افراطیون اصلاح طلب به گونه ای وانمود می کنند که گویا ایران شدیدا در موضع ضعف قرار داشته و کاملا محاصره شده و حالا باید به هر پیشنهاد ذلیلانه ای تن در دهد.

البته اگر ایران به پیشنهاد حقارت آمیز و ذلت بار طیف تندرو اصلاح طلب مبنی بر کلیدزدن برجام موشکی و منطقه ای پاسخ مثبت داده بود، اکنون شرایط همانطوری بود که این دیپلمات سابق می گوید.

دوگانه دروغین «یا برجام- یا جنگ» مدت هاست که رنگ باخته است. با ترساندن مردم نمی توان گشایش اقتصادی ایجاد کرده و تحریم ها را بی اثر کرد.

راه حل بهبود اوضاع و ایجاد گشایش اقتصادی، در مدیریت جهادی در داخل و دیپلماسی مقتدرانه در سیاست خارجی است. این دو در کنار هم، پیشرفت و امنیت را رقم خواهد زد.

هیچ کشوری با امتیازدهی یکطرفه به دولت های زورگو و غارتگر به پیشرفت و عزت نرسیده است. افراطیون اصلاح طلب بجای هراس افکنی میان مردم، بهتر است پاسخگوی کارنامه تأسف برانگیز خود در اقتصاد و سیاست خارجی باشند.

** دلتنگی اصلاح طلبان برای دوقطبی سازی های روحانی

روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «سکوت روحانی خواهد شکست؟» نوشت: «کمی بیش از دو ماه از رفتن حسن روحانی از پاستور گذشته و تقریبا در تمام این روزها خبری از او منتشر نشده است. حتی از عضویتش به‌عنوان عضو حقوقی در مجمع تشخیص مصلحت نظام که بنا بر روال، مقام معظم رهبری برای رؤسای جمهور پیشین حکم می‌زنند نیز خبری نیست...مخالفان او اما ساکت ننشسته‌اند و در آخرین اقدام از طرف رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس خبر رسیده که پرونده‌ای درباره ترک‌فعل‌های حسن روحانی در این کمیسیون تشکیل شده و در حال رسیدگی به ابعاد مختلف آن هستند».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «روحانی از سال ۹۲ تا مرداد امسال هشت سال رئیس دولت بود و با توجه به شرایط خاص دوران ریاست‌جمهوری‌اش، روز و هفته‌ای نبود که سخنرانی نکند یا در جلسه‌ای شرکت نداشته باشد. او پیش از رسیدن به ریاست‌جمهوری نیز روزهای پرمشغله‌ای در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی امنیت ملی داشت و حتی در زمان جنگ، عضو شورای عالی دفاع و نایب‌رئیس مجلس بود، اما این روزها ترجیح داده سکوت کند و تنها یک مطایبه از او در دیدار جمعی از سیاسیون با مهدی کروبی، درخصوص سنجش عمر خودش با آقای جنتی نقل‌قول شد».

جریان اصلاح طلب به دلیل آنکه از یکسو فاقد طرح و برنامه برای اداره کشور است و از سوی دیگر در دولت، مجلس و شورای شهر نیز به هیچ عنوان کارنامه قابل قبولی به افکارعمومی ارائه نداده است، صرفا در محیط دوقطبی و غبارآلود و پرتنش امکان ظهور و بروز دارد.

به همین دلیل، حیات این طیف صرفا با جنجال و حاشیه سازی و تفرقه افکنی میان مردم گره خورده است. بر همین اساس رسانه ها و برخی فعالین اصلاح طلب برای اظهارات جنجالی و حاشیه ساز و دوقطبی سازِ رئیس جمهور سابق اظهار دلتنگی می کنند.

پیش از این «عباس عبدی» فعال اصلاح طلب- مهر ۹۹- با حمایت از عملکرد دولت روحانی و با دفاع از حاشیه سازی های جنجالی روحانی در مطلبی نوشته بود: «این دولت و این روحانی حداقل دارند یک کارهایی می‌کنند، در شرایط کرونایی و تحریم‌های کمرشکن و دلار ۳۲ تومانی و گرانی و... چه اصراری به این حملات دارید؟  حالا روحانی یک چیزی هم درباره صلح امام حسن(ع) گفته است».

در دولت روحانی هر وقت رئیس جمهور مدتی از بیان اظهارات جنجالی و حاشیه ای اجتناب می کرد، رسانه ها و فعالین اصلاح طلب گلایه کرده و تاکید می کردند که ما «روحانیِ جنجالیِ مناظره های انتخاباتی می خواهیم»!

** گشایش نسبی برای لیدرهای فتنه، جدیدترین دستاورد فراکسیون امید

روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «گشایش های نسبی سیاسی» نوشت: «مهدی کروبی، پدر معنوی حزب اعتماد ملی...در منزل دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی... سخنرانی کرد... دو روز پس از سخنرانی کروبی در جمعی به‌ نسبت محدود اما سیدمحمد خاتمی در یک مراسم سوگواری و نشستی عمومی حاضر شد که در حسینیه جماران برگزار شد و رییس دولت اصلاحات علاوه بر آنکه امکان شرکت در مراسم را پیدا کرد، دقایقی نیز به بیان نکات مختلف سیاسی و غیرسیاسی مشغول شد».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «با آغاز به کار مجلس دهم در خردادماه ۹۵ و تشکیل فراکسیون امید با عضویت حدود یکصد نماینده اصلاح‌طلب، کمیته‌ای تحت عنوان کمیته رفع حصر ذیل این فراکسیون تشکیل شد تا اصلاح‌طلبان مجلس دهم بتوانند با جدیت و نظم و دقت بیشتر وضعیت محدودیت‌های سیاسی و رسانه‌ای بزرگان اصلاحات را پیگیری کنند. پیگیری‌هایی که اگرچه به نتیجه مشخصی ناظر بر پایان محدودیت‌ها منتج نشد اما سرآغاز روندی بود که طی آن به‌صورت گام به گام و رفته‌رفته، گشایش‌هایی در وضعیت حصر خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد اعمال شد و همزمان شرایط بروز و ظهور سیاسی و رسانه‌ای سیدمحمد خاتمی نیز به‌صورت گام به گام تغییر کرد».

در شرایطی که دولت سیزدهم علیرغم میراث شوم «دولتِ اصلاح طلبان» با مدیریت جهادی و تلاش روزافزون در پی رفع مشکلات است، رسانه ها و فعالین اصلاح طلب با دهن کجی به مردم همچنان در پی سیاسی کاری و سیاسی بازی هستند.

این رسانه ها یک روز گشایش های نسبی برای لیدرهای فتنه را به عنوان تیتر اصلی انتخاب کرده و روز دیگر عمل جراحی مهره دوازدهم ستون فقرات کروبی را تیتر یک روزنامه می کنند.

این در حالی است که این طیف در ماجرای تضییع حقوق کارگران هفت تپه و ماجرای حقوق های نجومی و عملکرد بسیار ضعیف آخوندی و زنگنه و ظریف و ربیعی و نعمت زاده و شریعتمدار و جهانگیری و نوبخت و... سکوت کرده و یا از افراد مذکور حمایت می کنند.

آن وقت نتیجه آن می شود که با ریزش شدید پایگاه اجتماعی مواجه می شوند. مردم در انتخابات مجلس یازدهم به جریان اصلاحات رای ندادند؛ چرا؟ به این دلیل که این طیف در مجلس دهم کارنامه بسیار ضعیفی به جای گذاشت. سلفی حقارت، جشن تولد اینستاگرامی، ستاد رفع حصر و اروپاگردی نمایندگان فراکسیون امید تنها بخشی از کارنامه ضعیف و غیرقابل دفاع جریان اصلاح طلب در مجلس دهم است.

وقتی نمایندگان لیست امید در مجلس دنبال سلفی حقارت و کمیته رفع حصر هستند و شورای شهر اصلاح طلب پنجم تهران همه انرژی خود را صرف تغییر اسامی کوچه و خیابان ها می کند و نجفی را به عنوان شهردار انتخاب می کند و دولت روحانی نیز همه تخم مرغ های خود را در سبد برجام می چیند، نتیجه آن می شود که این طیف با شکست های سنگین و متوالی در انتخابات مواجه می شود.

طیف اصلاح طلب در سالهای اخیر در سه انتخابات شکست خورد، انتخابات مجلس یازدهم، دولت سیزدهم و شورای شهر ششم. علت اصلی این شکست های سنگین نیز بی توجهی به مطالبات و مشکلات اصلی مردم بوده است.

طیف اصلاح طلب بانی اصلی دلار ۳۲ هزارتومانی و مرغ ۴۰ هزارتومانی و پراید ۱۵۰ میلیونی و افزایش ۷۰۰ درصدی قیمت مسکن است. بر همین اساس و بنابر دلایل متعدد دیگر این طیف به هیچ عنوان حق ندارد که ژست شاکی یا منتقد دلسوز به خود بگیرد. این جریان سیاسی بانی اصلی وضع موجود است و باید به دلیل کوچک کردن سفره مردم و ضربه به معیشت و اقتصاد کشور به افکارعمومی پاسخگو باشد.

برچسب‌ها