به گزارش مشرق، به نقل از پایگاه خبری الخلیج آنلاین، عربستان به منظور دفاع از مرزهای جنوبی این کشور با یمن به صورت کاملا غیرقانونی از ثروت خود به منظور فریبدادن مبارزان یمنی از جمله کودکان استفاده می کند تا با آنها مبارزه کنند.
سازمان غیردولتی حقوق وآزادیهای سام که مقر آن در ژنو است٬ روز یکشنبه کشف کرد که ریاض در خلال چهارسال گذشته٬ هزاران شهروند یمنی از جمله کودکان را از طریق شبکههای قاچاق انسان به منظور جنگ در مرزهای جنوبی خود با یمن و بدون هیچگونه پوشش قانونی فریب داده است.
بیشتر بخوانید:
اعدام یمنیها با سرطان و بیماری؛ دستور کار متجاوزان
راهبرد جنگی عربستان: گرسنگی ۲۴ میلیون یمنی!
رهبر انصارالله: امارات عقب بنشیند، به نفع خودش است
در گزارشی تحت عنوان هولوکاست مرزی که سازمان سام دیروز منتشر کرد٬ آمده که هزاران یمنی مجبور بودند تا تحت فشار شرایط انسانی بسیار بد به جنگ در مرزهای جنوبی عربستان و یمن رفته و کشته یا زخمی شوند. این گزارش ادامه داد که عربستان به گونهای با این افراد رفتار میکرد که انگار آنها انسان نیستند.
نقض قوانین بینالمللی
سازمان٬ حقوق و آزادیهای سام٬ این اتفاق را نقض قوانین داخلی و توافقنامههای بینالمللی درباره ممنوعیت استفاده از غیرنظامیان در جنگ با یک کشور و خارج از چارچوب قوانین نظامی داخلی دانست.
گزارش این سازمان همچنین اشاره کرد که هرچند عربستان تلاش میکند تا این مبارزان یمنی را در آمار نیروهای نظامی خود قرار داده و حتی به برخی از آنها درجه نظامی بدهد؛ اما درواقع این افراد شبیه سربازان و افسران خیالی بوده و پس از مرگشان نیز هیچ حق و حقوقی از نتیجه جنگ ندارند.
سازمان مذکور اشاره میکند که هزاران قربانی یمنی که در درگیریهای دفاع از مرزهای جنوبی عربستان کشته شدند٬ در داخل عربستان و بدون اطلاع خانوادههایشان دفن شده و خانواده سایر این افراد نیز اطلاعی از سرنوشت آنها ندارند.
طبق اطلاعات سازمان سام٬ برخی از این افراد٬ با یک سند مسافرت اضطراری که کنسولگری یمن برای آنها صادر کرده٬ وارد عربستان شده و در مرزهای جنوبی این کشور با یمن مشغول درگیری میشوند و حقوق آنها نیز به صورت نامنظم پرداخت میشود.
سازمان سام اضافه کرد که این قربانیان٬ هربار که حقوق دریافت میکنند٬ یک درجه جعلی نیز به آنها داده میشود که میزان حقوقشان بر اساس آن رتبه تعیین شده و امکان ترفیع یا کاهش این درجه جعلی نظامی آنها نیز وجود دارد. طبق گزارش این سازمان همچنین زمانی که این افراد درخواست مرخصی داشته باشند٬ دولت عربستان مانند نفوذیهای غیرقانونی با آنها برخورد کرده٬ اثر انگشت آنها را به صورت الکترونیکی ثبت میکند و حتی اگر ویزای رسمی هم داشته باشند نمیتوانند وارد عربستان شوند.
این سازمان در گزارش خود از عربستان و یمن خواست تا فورا ورود جوانان یمنی به هولوکاست مرزی را متوقف کنند.
عادیسازی روابط سعودیها با بشار اسد
کشور عربستان هیچیک از تهدیدات خود را ضد دولت بشار اسد در راستای سقوط این دولت با راه حل سیاسی و یا نظامی که از زبان عادل جبیر وزیرخارجه سابق خود بیان شده بود٬ عملی نکرد.
روابط عربستان با دولت بشار اسد در سوریه٬ پیش از آغاز بحران سوریه در 2011 به اندازهای خوب بود که در روابط دیپلماتیک دوکشور هیچ تنشی میان آنها دیده نمیشد.
درچارچوب بازسازی روابط کشورهای عربی با دولت سوریه در پایان 2018 اخباری مبنی بر عادیسازی روابط میان ریاض و دمشق منتشر شد که البته هنوز اقدام عملی در این رابطه مشاهده نشده است.
ولیعهد عربستان در اظهارات پیشین خود به مجله آمریکایی تایم در رابطه با سرنوشت بشار اسد اعلام کرده بود که ممکن است بشار از دولت سوریه کنارهگیری کند. بنسلمان درباره آینده اسد در سوریه اظهار داشته بود که برای بشار بهتر است که یک دولت قوی در سوریه بسازد که این امر برای مسکو نیز مثبت خواهد بود.
در ژانویه گذشته روزنامه لندنی رایالیوم تاکید کرد که عربستان به مخالفان دولت سوریه اعلام کرده که پرچمهای مخالف را از تمام سرزمینهای عربستان پایین آورده و در عوض پرچمهای دولت سوریه را بالا ببرند.
در دوره اخیر نیز شاهد توقف انتقادات دائمی عربستان از دولت سوریه٬ ممنوعیت جمعآوری کمک برای نیروهای مسلح مخالف در سوریه و بلوکهکردن حسابهای بانکی آنها بودیم.
البته لازم به ذکر است که عربستان هنوز به طور کامل از پرونده سوریه که تاکنون با کردهای شمال شرقی این کشور گره خورده دست برنداشته است.
روزنامه وااستریتژورنال گزارشی درباره تاثیر کاهش قیمت نفت عربستان بر اقتصاد این کشور منتشر و اعلام کرد که کاهش قیمت نفت در عربستان٬ سرمایهگذاریهای خارجی در این کشور و نیز توجه به سرمایهگذاری در شرکت آرامکو را تهدید میکند.
مقامات سعودی در تلاش برای افزایش قیمت هربشکه نفت تا 80 دلار٬ تولید نفت را تا اندازه کمتر از 10 میلیون بشکه در روز کاهش دادند؛ اما تنشهای بازار تجارت جهانی سبب ناامیدی آنها شده و قیمت نفت را در 60 دلار نگه داشته است.
اقتصاددانان٬ میانگین رشد اقتصادی در امسال برای بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان را کم دانستند. ویلیام جاکسون اقتصاددان شرکت کاپیتال اکونومیست معتقد است که رشد اقتصادی عربستان در امسال 0.3 درصد خواهد بود.
در این گزارش آمده است که سلامت اقتصاد عربستان سعودی در چند سال گذشته برای سرمایه گذاران جهانی و مقامات دولتی از اهمیت ویژه ای برخوردار شده ، به ویژه که این کشور اقدام به باز کردن سیستم مالی خود به روی کشورهای خارجی کرده است. این رکود میتواند فعالیت اقتصادی عربستان را که شامل سهام زیادی در شرکت هایی مانند شرکت تسلا است٬ تهدید کند. همچنین این امر ممکن است علاقه سرمایه گذاران را برای انتقال پول خود به عربستان کاهش دهد. بازار سهام عربستان نیز از ماه می به میزان 14 درصد کاهش داشته است.
این شرکت با وجود افت 12 درصدی سود ناشی از قیمت نفت ، در نیمه اول سال جاری 20 میلیارد سود خصوصی پرداخت کرده است. ریچارد فولارتون ، بنیانگذار و مدیر شرکت ماتیلدا اعلام کرد که عربستان سعودی از کاهش قیمت نفت رنج میبرد و ممکن است که آنها نیاز به پول نقد داشته باشند. نمایندگان شرکت آرامکو و وزارت مالی عربستان نیز پاسخی به سوال مقامات ندادند.
در حالیکه مقامات عربستان از روند تحولات اقتصادی کشور خود ناراضی هستند٬ خالد فالح وزیرانرژی نیز اقتدار خود را در زمینه صنایع غیرنفتی کاملا از دست داده است. قابل توجه است که رکود اقتصادی عربستان باعث میشود تا سرمایهگذاران خارجی از انتقال سرمایههای خود به بخشهای غیرنفتی این کشور که بنسلمان به دنبال آن است٬ خودداری کنند.
نکته جالبتوجه این است که کاهش قیمت نفت در عربستان زمانی اتفاق افتاده که دولت این کشور اقدام به اصلاحات اقتصادی کرده که تحقق این امر حتی در صورت افزایش قیمت نفت و در اختیار داشتن پول نقد فراوان نیز بسیار دشوار است. برنامههای سعودیها به منظور تشویق به ورود به بازار کار منجر به ورود تعداد زیادی از کارگران خارجی به این بازار شده که همین امر٬ انگیزه مصرفکنندگان عربستانی را برای هزینه کردن سرمایههایشان کاهش داده است. همچنین خرید و برداشت از دستگاههای خودپرداز در سراسرعربستان در ماه ژوئن در مقایسه با هزینه های مربوط به مدت مشابه سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
براساس اطلاعات بانک مرکزی٬ صادرات عربستان در بخشهای غیرنفتی در هرماه از امسال کاهش داشته و تلاشهای دولت در زمینه صادرات غیرنفتی تاکنون ناموفق بوده است. همچنین سرمایهگذاری خارجی مستقیم مردم عربستان در سهماه نخست امسال به 1.25 میلیارد دلار افزایش یافته است.
بیکاری در این کشور به 12.5 درصد رسیده و همچنان قیمت نفت منبع اصلی رشد اقتصادی عربستان سعودی به شمار میرود. دولت پیش بینی می کند در سال جاری با 131 میلیارد ریال سعودی (35میلیارد دلار) کسری مواجه شود. عربستان سعودی برای جبران این کسری نیاز دارد تا قیمت هر بشکه نفت را به 85 دلار برساند. سعودی ها سال گذشته توانستند قیمت نفت را به 80 دلار در هر بشکه برسانند.
دولت عربستان مجبور است به منظور تامین هزینهها ٬ بدهیهای خود را تا 30 میلیارد افزایش دهد که حتی در اینصورت هم قادر به تامین مخارج خود نخواهد بود.
اما تلاشهای عربستان در سال جاری به دلیل جنگ تجاری میان آمریکا و چین که منجر به کاهش درخواست نفت از آسیا شده٬ به بنبست خورده است. درحال حاضر شرکتهای آمریکایی٬ نفت کافی برای بازارهای جهانی تامین می کنند و این امر موجب کاهش قیمت نفت شده است.
تحلیلگران معتقدند که عربستان سعودی و کشورهای تولید کننده و صادر کننده نفت ممکن است برای حفظ قیمت نفت در 60 دلار، سطح تولید نفت خود را کاهش دهند که این توافق ممکن است در نشست اوپک در دسامبر آینده صورت گیرد.
عربستان برای بهبود چهره خود به ورزشگاههای آمریکا پناه میبرد!
روزنامه انگلیسی گاردین مقالهای از کریم زیدان منتشر کرده که نشان میدهد کمپین لابی عربستان در آمریکا از طریق ورزش به دنبال بهبود چهره سعودیها و پوشاندن کارنامه سیاهشان در زمینه حقوق بشر است.
زیدان در مقاله خود با استناد به سوابق لابی سعودی در ایالات متحده در سال 2018 که در ماه گذشته منتشر شد٬ از تلاشهای بیوقفه سعودیها به منظور برقراری ارتباط با نمایندگان بزرگترین تیمهای فوتبال در آمریکا و برگزاری نشستها و عقد معاملات با ان بی ای و نیز تیم بیسبال و سایر فدراسیونهای معروف ورزشی در آمریکا خبر داد.
نویسنده این مقاله تصریح کرد که این تلاشها سوالات زیادی درباره علاقه ناگهانی عربستان به ورزش آمریکا مطرح میکند که این توجه به ورزش در عربستان٬ پیش از دوره ولیعهدی محمدبن سلمان در اولویت سعودیها نبود.
زیدان تصریح کرد که این علاقه ناگهانی عربستان به ورزش نوعی استفاده از قدرت نرم است تا سرپوشی برای تجاوزات ونقض حقوق بشر از سوی سعودیها که انتقادهای زیادی را به بار آورده و به شهرت آن در غرب آسیب رسانده٬ باشد.
وی اضافه کرد که نیاز به بازسازی چهره عربستان پس از جنایت قتل جمال خاشقجی که خود سعودیها اعتراف کردند که مقامات عربستان مسئول این جنایت بوده و سیا نیز اعلام کرد که بنسلمان دستور آن را داده بود٬ بیشتر احساس میشود. همچنین باید به این مورد٬ جنایتهای سعودیها در جنگ یمن از جمله کشتار هزاران غیرنظامی و آواره کردن صدهاهزار نفر و نیز قراردادن 14 میلیون یمنی در معرض قحطی را نیز اضافه کنیم.
کریم زیدان معتقد است که استراتژی توجه به ورزش در چارچوب تلاش بنسلمان برای مدرن جلوه دادن چهره عربستان٬ در سایه انتقادات وارد شده بر عربستان سعودی به سبب محدودکردن آزادیها و وضع قوانین ناعادلانه ضد زنان در این کشور است.
اسناد منتشرشده از کارنامههای لابی عربستان در آمریکا در سال 2018 نشان میدهد که این اقدام نمونهای از بهبود چهره از طریق ورزش است.اصطلاح بهبود چهره از طریق ورزش٬ اصطلاحی است که سازمان عفوبینالملل در سال گذشته برای توصیف نظامهای مستبدی که از ورزش برای بهبود چهره خود در جوامع بینالمللی و نیز به عنوان پوششی برای کارنامه سیاهشان در زمینه حقوق بشر سوءاستفاده میکنند٬ به کار برد.