ازدواج دختر خانواده قاتل با پسر خانواده مقتول/ این بهای صلح است!

مرجان خسروی کارگردان مستند کوتاه «خون بها» درباره رسم خون بس که در فیلمش بدان پرداخته است، صحبت کرد.

به گزارش مشرق، مرجان خسروی کارگردان مستند کوتاه «بهای خون» از فیلم های بخش مسابقه ملی دوازدهمین جشنواره «سینماحقیقت» گفت: این مستند ۲۰ دقیقه ای روایتگر زندگی خانواده مظفری است و نشان می دهد این خانوده قربانی رسمی به نام خون‌بس که در میان ایل بختیاری و لرها رایج بوده است، شده اند. این رسم به این گونه است که وقتی درگیری بین طوایف بختیاری رخ می داده و کسی در آن به قتل می رسیده باید دختری از خانواده قاتل به عقد یکی از اعضای خانواده مقتول درمی آمده است تا قائله ختم شود.

بیشتر بخوانید:

گفتمان جشنواره سینما حقیقت؛ حمله به حجاب در قالب پروژه سیاه دنباله‌دار !

وی با اشاره به اینکه تا سال ۹۰ این رسم پابرجا بوده است، عنوان کرد: سال هاست که این رسم منسوخ شده است اما پیش از آن مستندهای زیادی درباره آن ساخته شده و من در «خون بها» به تبعات این رسم پرداخته ام. برای مثال زوج مظفری آزمایش های پیش از ازدواج را نداده بودند که این باعث شده است فرزندانی به دنیا بیاورند که بیمار هستند.

خسروی عنوان کرد: من بختیاری هستم و در میان فرهنگ غنی این ایل زندگی کرده ام و با وجود اینکه احساسات ناسیونالیسیتی زیادی نسبت به این قوم دارم ولی می دانم که ضعف هایی هم دارند. به هر حال در دل هر زیبایی، زشتی هم وجود دارد و فکر می کنم این اتفاق در رسم خون بس هم است از همین رو فکر کردم باید صدای آنهایی باشم که بی صدا هستند و به همین دلیل این مستند را ساختم.

این کارگردان مستند اظهار کرد: خانواده آقای مظفری هم نسبت دوری با من دارند و آنها را می شناخته ام و می دانم که بسیار یکدیگر را دوست دارند با این وجود معتقدم این رسم در ایل لری و بختیاری به معنای این است که به زن بها داده و به او به عنوان اسطوره صلح نگاه می شود. از سوی دیگر این رسم نشان می دهد که زن نجات دهنده و خاتمه دهنده همه نزاع هاست.

وی در پایان گفت: «خون بها» تابستان امسال در چهارمحال بختیاری ضبط شد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    2 0
    برعکس نگاه من این است که به زن بهایی نداده و به عنوان کالایی در عوض صلح به خانواده مقتول بخشیده می شود. این طور هم می شود نگاه کرد برادر جان!
  • Karim IR ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۶
    1 1
    با سلام و درود فران به کارگردان بنظر من این رسم در دید اول شاید اگر رضایت دختر و پسر ضمیمه اش نباشد دارای کمی اشکال است ولی در کلیت بسیار رسم مطلوب و قابل قبولی است چون دشمنی و ستیزه جویی را به دوستی و رابطه خانوادگی و فامیلی تبدیل میکند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس