کد خبر 900322
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۶
آهنچیان

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم گفت: دانشگاه‌های سطح یک و دو می‌توانند تا سقف ۴۰ درصد از ظرفیت خود را به پذیرش دانشجویان استعدادهای درخشان برای ورود به کارشناسی ارشد در نظر بگیرند.

به گزارش مشرق، محمد رضا آهنچیان مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم  درباره افزایش اختیار دانشگاه‌ها برای جذب دانشجویان بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد، گفت: وزارت علوم از جذب بیشتر دانشجویان استعدادهای درخشان استقبال ویژه‌ای می‌کند و طبق تسهیلات و مصوباتی که سال‌های قبل برای آنها داشتیم که مقرر بوده، دانشگاه‌های سطح یک و دو می‌توانند تا سقف ۴۰ درصد از ظرفیت خود را به پذیرش دانشجویان استعدادهای درخشان برای ورود به کارشناسی ارشد در نظر بگیرند ضمن اینکه دانشگاه‌های سطح سه هم می‌توانند تا سقف ۳۰ درصد و سایر دانشگاه‌های سطوح دیگر هم تا سقف ۲۰ درصد ظرفیت را به پذیرش دانشجویان استعدادهای درخشان اختصاص دهند.

بیشتر بخوانید:

برنامه زمانی تمام آزمون‌های سال ۹۸ +جدول

وی افزود: در سال‌های پیش دانشگاه‌های برتر کشور می‌توانستند از بین داوطلبین بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد ۱۰درصد میزان معدل دانشجو به شرطی که در همان رشته متقاضی باشد را جذب کنند ولی اگر ظرفیت این مقطع تکمیل نشده بود دانشگاه این اختیار را داشت که ۱۰ درصد میزان معدل دانشجو را بیشتر کرده و در مجموع میزان معدل دانشجو را به ۲۰ درصد افزایش دهد.

آهنچیان گفت: در سال جاری وزارت علوم ۱۰ درصد معدل ابتدایی را به قوت خود معتبر دانسته و در صورتی که این ظرفیت تکمیل نشود این اجازه را به دانشگاه داده که به جای ۱۰ درصد معدل دانشجو این میزان را به ۱۵ درصد افزایش دهد. لذا ۲۵ درصد از معدل دانشجویان مدنظر قرار گرفته و آنها می‌توانستند به مقاطع بالاتر بروند.

وی گفت: ظرفیت پذیرش برای دانشگاه‌های سطح ۲ فقط ۲۰ درصد بوده که با مصوبه اخیر معاونت آموزشی وزارت علوم به ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است. البته ما با این کار به صورت خیلی ظریف به دنبال حذف کنکور در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستیم.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم گفت: به دلیل تکمیل ظرفیت برخی رشته‌ها این اختیار به دانشگاه‌ها داده شده تا سقف در نظر گرفته شده داوطلبین بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد و با رعایت معدل آنها جذب شوند. ولی دانشگاه‌ها می‌توانند این کار را هم انجام ندهند چون دانشگاه‌های سطح یک متقاضی زیادی داشته و این ظرفیت خیلی سریع پر می‌شود.

وی در پایان افزود: وزارت علوم اخیرا مقرر کرده است تسهیلاتی به استعدادهای درخشان علاوه بر امتیازات سال‌های گذشته برای تحصیل همزمان بدهد که بر همین اساس دانشجویان هم‌رده تا حداکثر 2 ترم برای قبول‌شدگان در مقطع بالاتر مجاز شدند تا ادامه تحصیل بدهند، ضمن اینکه دانشجویان دارای مدال‌های رنگارنگ جهانی هم بر اساس همین مصوبه می‌توانند تحصیل همزمان در 2 رشته داشته باشند و تمام زیرنظام‌ها اعم از دانشگاه آزاد، پیام نور و مؤسسات غیرانتفاعی هم می‌توانند از این امتیاز برای جذب استعدادهای درخشان بهره بگیرند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۶
    2 0
    استعدادهای درخشان رانت ذخیره شده است مثلا پیش بینی تصرف مناسب برای آینده ی یک عده است- کنکور را حذف کنید این الفاظ تبعیض آلود دولتی را هم دور بریزید بگذارید مردم به فعالیتهای علمی خودشان بپردازند - نخبه سازی تقلبی و .. در میدان کار نخبه خودش را باید نشان بدهد در مرحله کسب دانش تؤریک و تمرین کارهای عملی در مدرسه ودانشگاه این قبیل رفتارهای دولتی پشیزی ارزش ندارد فقط بنفع فرصت طلبهای رانتخوار است - کنکور نیز یک عامل مزاحم در پیشرفت علم است.
  • IR ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۶
    1 0
    چرا اینجوری؟ خب 20% تاثیر معدل لیسانس رو تو کنکور ارشد رو بیشتر کنن ، الان که ضریب معدل بر اساس سطح علمی دانشگاه ها اعمال میشه حقی ضایع نمیشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس