به گزارش مشرق، دستگاه تبلیغاتی – امنیتی بی بی سی فارسی در ماههای اخیر علناً مرکزیت ستاد مشترک عملیات روانی علیه ایران را برعهده گرفته است.
تحلیل محتوای مطالب منتشره در این شبه رسانه، به وضوح خط تفرقه افکنانه و ایجاد آشوب آن را نمایان میسازد. بی بی سی فارسی از سوی کانونهای مشخص مامور شده تا امنیت مردم ایران را با هدف خام براندازی نظام ایران تهدید کند.
بیشتر بخوانید:
رفتار غیرحرفهای بیبیسی در پوشش اخبار کاهش نرخ ارز +عکس
فیلم/"ماهیت بی بی سی" قبل و بعد سقوط دلار!
گردانندگان بی بی سی فارسی برای نیل به هدف شوم فوقالذکر، حربهها و ترفندهای مختلفی را در ماههای اخیر بکار بستهاند. آنها در تلاش هستند از هر سوژهای، بهانهای برای تحریک به اغتشاش و آشوب در ایران، درست کنند.
عناصر به ظاهر رسانهای بی بی سی فارسی که آنها را باید مستخدمین پروژه تهدید امنیت مردم ایران دانست، چه سوژه، اعتراض صنفی کامیونداران باشد و چه نوسانات نرخ ارز، در هر شرایطی در پی تهیه بستههای خبری - تبلیغاتی ضدامنیتی علیه ایران هستند.
بی بی سی فارسی که در مقاطع افزایش نرخ ارز، بصورت لحظهای اخبار مربوط به بازار ارز ایران را مخابره میکرد و در برنامههای ترکیبی و تحلیلی خود با دعوت از افراد مدنظرش به اسم کارشناس، مدام در حال دمیدن در بوق آشفتگی در اقتصاد ایران بود، در روزهای اخیر که قیمت دلار در ایران سیر نزولی پیدا کرده، یا سکوت پیشه کرده و یا طبق رویه معمولش در حال وارونه نمایی موضوع است.
شبه رسانه ضدایرانی بی بی سی فارسی تا همین چندی پیش با پخش گزارشهای جهتدار، مردم را ترغیب میکرد تا به خرید دلار بپردازند و در گزارشهای خود از عبارت «صف مردم برای خرید دلار» استفاده میکرد، اما در روزهای اخیر که در اثر کاهش نرخ دلار مردم برای فروش ارزهای خود مراجعه میکنند، بی بی سی فارسی در اقدامی غیرحرفهای که از عمق دشمنیاش با مردم ایران نشئت میگیرد، بجای عبارت «صف مردم برای فروش ارز» از عبارتهای مخدوشی نظیر «ازدحام مردم برای خرید و فروش ارز» و «تجمع مردم» استفاده میکند.
بی بی سی فارسی همچنین برای پوشش خبر مربوط به کاهش نرخ دلار و بازگشت تدریجی ارزش پول ملی ایران در برابر دلار آمریکا، سویه ضدایرانیاش را به رخ کشید و تیتر زد که «قیمتها ثبات ندارند».
این همه در حالی است که این شبه رسانه ضدایرانی، روز سهشنبه – ۳ مهر- پس از سخنرانی تهدیدآمیز و مضحک ترامپ، با پخش ویژه برنامههایی از صعود نرخ دلار در ایران، اظهار شادمانی میکرد و طی خبرهایی فوری از دلارهای ۱۷ هزار تومانی و ۱۸ هزار تومانی سخن میگفت؛ اما یک هفته بعد از آن یعنی در روز دوشنبه -نهم مهر- که قیمت دلار به ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده بود، بی بی سی ابتدا در قبال این خبر سکوت پیشه کرد و پس از آن به دروغ در کانال تلگرامی اش، قیمت دلار را ۱۵ هزار تومان اعلام کرد.
اما وارونهنمایی بی بی سی فارسی در قبال خبر افت نرخ دلار در ایران تنها به دروغپردازیهای فوقالذکر منحصر نماند؛ بلکه این شبه رسانه ضدایرانی روز سهشنبه – ۱۰ مهر- در یکی از برنامههای خود، مصاحبهای را با یکی از عناصر ضدانقلاب به نام «سیامک شجاعی» انجام داد. این عنصر معاند که شبکه دولتی انگلیس او را اقتصاددان و رئیس دانشکده بازرگانی دانشگاه ویلیام پترسون آمریکا میدانست، در مصاحبه خود با بی بی سی فارسی ضمن توهینها و هتاکیهایی که مخصوص عناصر ضدانقلاب است، دقیقا همان محتوای مدنظر بی بی سی را بازگو کرد.
این به اصطلاح کارشناس، مطابق با سیاست شبه رسانه ضدایرانی بی بی سی، از طریق آنتن این شبکه، صریحا از مردم میخواست که ارزهای در دست خود را به فروش نرسانند. این فرد ضدانقلابِ متبوع بی بی سی فارسی، همچنین دستپاچه از حربه جاذبه ترس هم بهره جست و به دروغ مدعی شد، تحریمهایی که در راه است، مجددا قیمت ارز در ایران را بالا میبرد.
این سیاست بی بی سی دقیقا همان حربه دلالان بازرا ارز ایران است که از خرید دلارهای مردم اجتناب میکنند و به دروغ به آنها القاء میکنند که قیمت دلار مجددا سیر صعودی خواهد گرفت.
دلالانی که منطق اقتصادی حکم میکند اگر معتقدند دلار دوباره گران میشود، دلار در دست مردم را از آنها بخرند نه آنکه مردم را از فروش دلارهای خود منصرف کنند. اما نکته اینجاست که آن دلالان هم میدانند که استمرار حضور مردم برای فروش دلارهایشان، باعث افت بیشتر نرخ ارز میشود، اتفاقی که خوشایند این سوداگران نیست؛ بی بی سی فارسی نیز از همین منطق دلالان و سوداگران بازار ارز ایران پیروی میکند؛ با این تفاوت که این شبه رسانه ضدایرانی هدف دیگری را از ترغیب مردم به عدم فروش دلارهایشان پیگیری میکند.