کد خبر 892650
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۱:۴۵
قوه قضاییه نمایه

دادستان تهران با دستور رئیس قوه قضائیه برای اعلام جرم علیه رسانه‌های فتنه‌گر چه می‌کند؟

به گزارش مشرق، آیت‌الله آملی‌لاریجانی، رئیس قوه قضائیه روز دوشنبه در جلسه مسؤولان عالی قضایی اظهار داشت: «در ایام اخیر، با هدف تحریک مردم عزیزمان شایعه کردند زائران عراقی در مشهد مقدس اقدام به برخی اعمال خلاف و دون شأن می‌کنند. از سوی دیگر شاهد راه افتادن فتنه‌هایی در بصره بودیم. آنها به وضوح در پی ایجاد تقابل میان مردم ایران و عراق و بویژه در میان شیعیان هستند... ما باید در مقابل دشمنی که به آبروی زوار امام رضا(ع) هم رحم نمی‌کند، به هوش باشیم.

بیشتر بخوانید:

با رسانه‌هایی که میان مردم ایران و عراق تقابل ایجاد کنند برخورد می‌شود

بررسی حضور زائران عراقی در مشهد در کمیسیون فرهنگی مجلس

همین چند هفته پیش که چنین مسائلی مطرح شد، بنده به دادستان محترم تهران گفتم این شروع یک فتنه است و باید با رسانه‌هایی که این موضوع را برجسته می‌کنند و از این طریق به ایجاد تقابل میان مردم ایران و عراق می‌پردازند، برخورد شود. البته ممکن است چند نفری هم در گوشه‌ای تخلف کرده باشند که باید در جای خود رسیدگی شود اما برجسته کردن موضوع و تعمیم آن به زوار عراقی حضرت امام رضا(ع) توسط برخی رسانه‌ها مستلزم اعلام جرم دادستانی است. انسان متاسف می‌شود، گویی اینان متوجه نمی‌شوند خط فتنه دشمن چیست».

ابراز نگرانی رئیس دستگاه قضا نسبت به رفتار برخی رسانه‌های داخلی در اختلاف‌افکنی میان مردم ایران و عراق و دستور ایشان به دادستان تهران برای اعلام جرم علیه این رسانه‌ها نشان می‌دهد این اقدامات تا چه سطحی از نظام را دغدغه‌مند کرده است. اگرچه تا پیش از این عدم واکنش قوه قضائیه به رفتار این رسانه‌ها شائبه‌هایی را ایجاد کرده بود اما با اظهارات آیت‌الله آملی‌لاریجانی مشخص شد در همان بحبوحه طرح شایعات علیه زوار عراقی، دستور لازم از ناحیه ریاست قوه قضائیه صادر شده و اکنون باید نگاه‌ها به عملکرد و اقدام دادستانی معطوف شود.

در جریان دروغ‌پردازی و شایعه‌سازی رسانه‌های اصلاح‌طلب علیه زوار عراقی، انتقادات فراوانی به یکی از روزنامه‌هایی که سابقه طولانی در ارتکاب اقدامات خلاف امنیت ملی دارد (روزنامه شرق) مطرح شد و در فضای مجازی نیز یک موج گسترده درباره سابقه دروغگویی این روزنامه به راه افتاد.

در این میان البته رسانه‌ای که با حاشیه امن ویژه، تبدیل به منبع پمپاژ اخبار علیه عراق شده، خبرگزاری جهاد دانشگاهی یا همان خبرگزاری ایسنا است. یک بررسی مختصر درباره اخبار این خبرگزاری طی یک هفته اخیر نشان می‌دهد این خبرگزاری حجم انبوهی از اخبار درباره عراق منتشر کرده که همه آنها در قالب تخریب ذهنیت مردم ایران نسبت به عراقی‌ها قابل ارزیابی است. در حالی که حضور شهروندان عراقی در بازارچه‌های مرزی برای خرید اقلام ایرانی یک فرصت بی‌نظیر برای اقتصاد و تولید ایران در شرایط بحرانی فعلی است، این خبرگزاری که به بهانه سرمایه‌گذاری‌ غربی‌ها در ایران صدها تیتر و گزارش منتشر کرده، به‌ناگاه این رونق گرفتن در بازارچه‌های مرزی را با تیترهای بحران‌زا منتشر کرده است. همین‌طور این خبرگزاری درباره رونق گرفتن بازار فروش محصولات کشاورزی از جمله سیب‌زمینی در ایران و افزایش قیمت فروش این محصول به خریداران عمده عراقی ابراز نگرانی کرده است. 

درباره هورالعظیم و آتش‌سوزی در این تالاب نیز یک بررسی ساده نشان می‌دهد خبرگزاری ایسنا ده‌ها تیتر تنش‌آفرین درباره این موضوع منتشر کرده است. اگرچه هر کدام از این موضوعات به عنوان یک پدیده و گزاره خبری قابل پرداخت و بررسی است اما رفتار خبرگزاری ایسنا در نوع پرداخت غیرحرفه‌ای و سیاست‌زده به این اخبار در راستای التهاب‌آفرینی در روابط میان ۲ کشور قابل تامل است. به عنوان مثال این خبرگزاری روز گذشته خبر مربوط به رونق گرفتن بازار مریوان را با تیتر «هجوم عراقی‌ها به مریوان» منتشر کرده است.

در حالی که به نظر می‌رسد در چنین مواقعی وظیفه رسانه پرداختن به فرصت‌سازی از این اتفاق و رونق گرفتن تولید و ضرورت تمرکز عرضه بیشتر کالا در این بازارچه‌هاست. خبرگزاری دولتی ایسنا که از بودجه بیت‌المال ارتزاق می‌کند، با پرداختی بحرانی و تخریبی علیه عراق، به این اتفاق ورود کرده است.

حجم مطالب منتشر شده در خبرگزاری ایسنا برای تخریب روابط میان ۲ کشور ایران و عراق و به تعبیر آیت‌الله آملی‌لاریجانی «خط تقابل میان شیعیان» بسیار زیاد است به‌گونه‌ای که این حجم اخبار و همچنین نوع پرداخت و نحوه تیترزنی آن نشان می‌دهد «پروژه عراق» در دستور کار مدیریت این خبرگزاری قرار دارد. غیر از خبرگزاری ایسنا، سایت خبرآنلاین نیز که (بین این رسانه‌ها) نخستین‌بار دروغ مربوط به زوار عراقی در مشهد را منتشر کرده بود، طی این مدت مانور زیادی در بازنشر اخبار ضد عراقی داشته است. رسانه‌هایی که خط تقابل میان شیعیان را دنبال کرده و می‌کنند مشخصند.

اکنون باید منتظر دادستانی تهران ماند و دید با دستور رئیس قوه قضائیه برای اعلام جرم علیه این رسانه‌ها چگونه برخورد می‌کند، البته یک نکته عجیب در این باره وجود دارد. حتی با وجود اعلام دستور رئیس قوه قضائیه به دادستان تهران برای برخورد با این رسانه‌ها، این رسانه‌ها همچنان رویه پرحجم خود در تداوم خط تقابل میان شیعیان ایران و عراق را دنبال می‌کنند!

منبع: روزنامه وطن امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
    1 10
    در عصر اینترنت برخورد با رسانه ها کمی احمقانه بنظر میرسه.
  • emm IR ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
    2 6
    ما خود 2 هفته قبل در مشهد زائر بودیم. بیشتر راننده های تاکسی و خطی زائر ایرانی را سوار نمی کردند و خالی از جلوی ما می رفتند. و دنبال زائر عرب بودند. و پزشکان هم همینطور و ... تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل
    • الف IR ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
      2 1
      حدیث مفصل که هیچ حدیث مختصر هم نتوانستم بخوانم .خوب لابد آنها پول خوبی میدهند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس