به گزارش مشرق، عباس آخوندی در خصوص نشستی که در کمیسیون عمران مجلس برگزار شد درباره وضعیت بازار مسکن گفت: اوج رشد نقدینگی کشور در سال ۹۲ به ۳۹ درصد رسید و در سال ۹۳ ساختمانهای نیمه ساخته تکمیل و در سال ۹۶ روند آن، پایدار و مثبت بود.
وی درباره نرخ سود واقعی سپرده های یکساله اظهار داشت: نرخ سودی که مردم دریافت میکنند را منهای تورم در نظر بگیریم در سال ۸۱-۸۲-۸۳ تورم بیش از نرخ سود بوده و کسانی که پول در بانک ها می گذاشتند ۲ تا ۳ درصد زیان می کردند این رقم در سال ۸۶-۸۷-۹۱-۹۲ منهای ۱۴ درصد بود یعنی تورم ۳۰ درصد بود و پولی که مردم سپرده گذاری کردند ۱۴ درصد بعد از پول دریافتی زیان کردند.
بیشتر بخوانید:
رونمایی از برنامه تکراری آخوندی برای مسکن
وی ادامه داد: اتفاقهای این چنینی باعث می شود پول به سمت طلا، سکه و دلار رود و در این ۲ سال کمترین رشد سرمایه یعنی نرخ منهای ۱۴ درصد را داشتیم که بیانگر اوج عدم تعادل در بازار است.
آخوندی گفت: در دولت یازدهم اتفاق مثبتی رخ داد نرخ سود مثبت شد یعنی تورم کمتر از نرخ سود بانکی است و از سال ۷۱ تا ۹۶ به جز سالهای (۸۵-۸۴-۸۹-۸۸) سایر سالها نرخ سود منفی بود.یعنی به جای اینکه نقدینگی به سمت سفته بازی برود روی سرمایه گذاری واقعی برود.»
وی افزود: تعداد پروانه های ساختمانی در تهران ۲۳۳ هزار واحد در سال ۹۰ که اوج سفته بازی مسکن در تهران بود صادر شد که کل خانوار تهران، حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد بود یعنی به تعداد ۹ درصد کل خانوار و معادل ۱۰ سال ساخت خانه مجدد برای مردم است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: رنج صدور پروانه ساختمانی در تهران حدود ۶۰ تا۷۰ هزار واحد است که این امر اوج سفته بازی را در سالهای ۹۰-۹۱-۹۲ نشان می دهد و تقاضای سفته بازی است و تقاضای واقعی در بخش مسکن نیست.
آخوندی افزود: از سال ۸۵ تعداد کل پروانه های ساختمانی به حدود یک میلیون واحد مسکونی میرسد. بازار سفته وارد مسکن شد برای مدت زیادی با