به گزارش مشرق، نشریه آلمانی «اشپیگل» در گزارشی به برنامه نمایشی اخیر «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره برنامه هستهای و توافق ایران با ۱+۵ اشاره کرد و اهداف پشت پرده نتانیاهو از چنین نمایشی زیر سوال برد.
بیشتر بخوانید:
رئیس سابق موساد:اسناد نتانیاهو درباه ایران قدیمی است
وقتی نتانیاهو از پاسخ به سوال مجری طفره میرود
«دومنیک پترز» با طرح این سوال که «آیا آمریکا از توافق هستهای با ایران خارج میشود؟»، نوشته است:
«نتانیاهو هم اطلاعاتی را افشا کرده است. حال باید این پرسش را مطرح کرد که آیا آنچه وی اعلام کرده، افشاگری خاص بوده است و یا اینکه وی میخواست با این اقدام "دونالد ترامپ" رئیسجمهور آمریکا را تحت تاثیر قرار دهد. نخستوزیر اسرائیل در این راستا به موفقیت چشمگیر موساد اشاره کرد و ۵۵ هزار صفحه فایل و ۱۸۳ سیدی ارائه داد. نتانیاهو از کاری که انجام داد، احساس غرور میکرد و در زمانی که پاورپوینت خود را نشان میدهد فقط در ابتدا و انتها عبری صحبت کرد و بیشتر وقتی که در حال ارائه بود به انگلیسی ایران را به ادامه ساخت بمب اتمی متهم کرد و در نهایت هم اینطور نتیجهگیری کرد که ایران دروغ گفته است و جمهوری اسلامی اکنون میتواند برنامه هستهای خود را از سر بگیرد.»
وی افزود:
«اتحادیه اروپا به سخنان نتانیاهو محتاطانه واکنش نشان داد. آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم اعلام کرد که هیچ مدرک معتبری پس از سال ۲۰۰۹ مبنی بر اینکه ایران برنامه هستهای نظامی داشته باشد، وجود ندارد. یکی از دیپلماتهای برجسته آلمانی درباره حرفهای اخیر نتانیاهو به شبکه ۱۰ تلویزیون اسرائیل گفت که نخستوزیر اسرائیل حرف جدیدی درباره برنامه هستهای ایران نزده است که دولت آلمان از آن بیخبر باشد. حتی "ایال زیسر" معاون رئیس دانشکده تلآویو که به مدت ۳ دهه بر روی خاورمیانه تحقیق میکند هم معتقد است که نتانیاهو حرف جدیدی نزد. باید گفت نتانیاهو در این سخنرانی از یک جهت هم شماری از رایدهندگان را مدنظر داشت. وی میخواست تا با مطرح کردن موضوع ایران، ذهن آنها را از اتهامهای متعدد علیه خود منحرف کند.»
از طرف دیگر نباید غافل شد که دیدگاه تلآویو در زمینه مسایل مربوط به ایران به طور کامل به آمریکا ارتباط دارد به همین دلیل نتانیاهو به وسیله این اقدام که از آن به نمایش تعبیر شد، میخواست با ترامپ صحبت کند. ترامپ قصد دارد که روز دوازدهم ماه می در زمینه ادامه پایبندی به توافق هستهای تصمیمگیری کند. زیسر معتقد است که سخنرانی نتانیاهو در تلویزیون را میتوان به عنوان نوعی تصمیمگیری در نظر گرفت.
اشپیگل نوشت که خروج آمریکا از توافق هستهای، یعنی همان چیزی که نتانیاهو و ترامپ به دنبال آن هستند، کاری اشتباه است. زیسر از تغییر در توافق هستهای و پرداختن به مسایلی مانند برنامه موشکی ایران حمایت میکند و معتقد است که این توافق نباید از بین برود. علاوه بر همه اینها باید به حرف های «گادی ایزنکنوت» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی اشاره شود که در گفتوگو با روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» گفت که توافق هستهای با ایران با وجود نقاظ ضعفی که دارد، اما کارایی دارد.