کد خبر 84585
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۰

حتما همه ما کتاب کلاس اول خود و يا دست كم، تصاوير و نوشتارهايي از آن را به ياد داريم.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، ايام كلاس اول دبستان يکي از پرخاطره‌ترين دوران زندگي آدم‌هاست و همه ما دوست داريم براي يک بار هم که شده، نخستين کتاب درسي زندگي‌مان را به‌دست بگيريم و صفحه‌هاي آن‌را به ياد دوران کودکي ورق بزنيم و كمي هم در آن تأمل کنيم. گاه هم افسوس مي‌خوريم که اي کاش کتاب فارسي کلاس اول‌مان را به عنوان يادگاري نگه مي‌داشتيم.

عبدالحسين کلهرنيا گلکار فردي است كه کتاب اول ابتدايي خود را حدود 70 سال حفظ و نگهداري کرده است. كلهرنيا بيش از 30 سال در مدرسه‌هاي استان کرمانشاه به عنوان معلم هنر سعي کرده نظم را در زندگي دانش‌آموزان نهادينه کند و امروز مي‌توان از او به عنوان يکي از دانش‌آموزان منظم هفت دهه گذشته نام برد.

استفاده از کتاب يادشده به سال‌هاي دهه 1320 مربوط مي‌شود و نوع خط به کار برده‌شده در آن به صورت نستعليق و نسخ است. در آن دوران که دانش‌آموزان با اين کتاب تحصيل مي‌کردند، اواخر جنگ جهاني دوم بود.

کلهرنيا که دوران خردسالي‌اش را با شعرها و جمله‌هاي کودکانه اين کتاب سپري کرده است، در اين‌باره مي‌گويد: «تأثير مثبت و شادي‌آور بعضي از حکايت‌هاي اين کتاب هنوز پس از چند دهه بر روح و روان من باقي مانده؛ به طوري که بارها از اين کتاب براي فرزندان و نوه‌هايم قبل از رفتن به مدرسه، خوانده‌ام. برخي از حکايت‌هاي اين كتاب عبارت‌اند از: شب مهتاب، بوسه مادر، عيد نوروز و پيشي پيشي ملوسم.»

او با اشاره به انتقادي که در همان سنين کودکي به يکي از درس‌هاي اين کتاب داشته است، مي‌گويد: «درس «آذر و شخص کور» هميشه سؤالي آزاردهنده در ذهن من به وجود مي‌آورد که چرا نويسنده اين کتاب ارزشمند، آن فرد نابينا را مرد کور خطاب مي‌کند؟ چون من هميشه از واژه کور متنفر بودم که اصلاً چرا انسان به خاطر معلوليت بايد تا آخر عمر احساس ذلت کند و هميشه دوست داشتم که آدم عليل هرگز ذليل نباشد.

ایسنا نوشت: نگهدارنده اين کتاب قصد فروش آن را ندارد؛ مگر اين‌كه در مراکز فرهنگي خاص مورد بازديد عموم قرار گيرد.
 
 
 
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۲۱:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    0 0
    از اینجا میشه آغاز ترویج فرهنگ برهنگی رو رصد کرد.
  • حسین - نظرش را نمایش نده! ۰۲:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
    0 0
    جالب بود ! ولی فکر کنم با تنبلی نسل امروز این کتاب باید واسه اول راهنمایی تدریس بشه!
  • کسرا ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
    0 0
    راستی در درس آذر و شخص کور آذر خانوم چه زیبا و برازنده و...! است و شخص کور و ذلیل ! چقدر شبیه تصویر آشنای یک مرد دارای محاصن و مسلمان است!
  • بهبود ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
    0 0
    همان گونه که می بینید، کتاب با خط های زیبای نستعلیق و نسخ نگاشته شده است ... در حالی که امروز هیچ یک از کتاب های ما حتی در مقطع متوسطه این گونه نیست ... و این یعنی دور شدن از فرهنگ .
  • محمد ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
    0 0
    البته این نسل قبل از ورود مکتبخانه را سپری میکردند...تاآمادگی الفبایی داشته باشند مثل پیش دبستانی کنونی...
  • نرایمان ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۳
    0 0
    مهم این است که آذر خانم آن شخص ریشو را مستحق دادن دید و به او خیر رساند .
  • ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
    0 0
    فوق العاده لول بالاست.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس