ما از روز اول داد مي‌زنيم كه دوستان عزيز! اين كار اشتباه است، دعواي‎تان سر اختلاس 3000 ميليارد است؟ اين سيستم، اساسش آلوده و فاسد است. عمده مشكلات اخلاقي كف جامعه به خاطر اين است كه ناني كه در سفره مردم گذاشته‌ايد، ربوي است.

به گزارش مشرق، حسن عباسي رئیس مرکز بررسی‏های دکترینال امنیت بدون مرز در سخنراني اخیر خود به بررسي زمينه‌هاي بروز فساد بانكي پرداخت و ريشه اين اتفاق را اقتصاد مركانتيليستي بر مبناي تاجري و سوداگري عنوان كرد. مهمترين قسمتهاي اين سخنراني كه با موضوع «زندگي، پول و ديگر هيچ» صورت گرفته در ادامه از نظرتان مي گذرد:
 
***اينكه در طول پنج سال، سازوكاري در نظام بانكي رقم مي‌خورد و به‌طور عمومي يك نفر و يك مجموعه مي‌توانند 3000 ميليارد تومان اختلاس كنند، پديده عجيب و غريبي نيست. در دوره‌هاي قبل هم ابتدا در سال 70، 71 با موضوع مشابهي مواجه شديم به مبلغ 123 ميليارد، در دوران بعد شاهد پديده‌اي به نام شهرام جزايري بوديم و در دوره اخير هم عدد 3000 ميليارد.
 
***واقعيت قضيه اين است كه متأسفانه در برخورد با اين قضايا مماشات شد و از همان روز اول تعارف كردند. اگر در همان قضيه 123 ميليارد يا بعداً قضيه شهرام جزايري برخورد جدي صورت مي‌گرفت و يا در دوره اخير، وقتي اين قضيه رو شد، برخورد خيلي جدي مي‌كرد، كار به اينجا نمي‌كشيد.
 
***يك قالپاق‌دزد يا كيف‌قاپ در كشور ما دچار مشكل مي‌شود، صفحه حوادث روزنامه‌ها عكس او را تمام رنگي چاپ مي‌كنند و شرح مفصلي از او مي‌نويسند و فقط يك باند مشكي روي چشم‌هايش مي‌گذارند، اما هر وقت به اين جريان‌هاي كلان اقتصادي رسيدند، متأسفانه از حروف «و»، «د»، «م»، «ن» استفاده كردند و حتي اسم طرف را هم نگفتند. وقتي دستگاه قضايي، سازمان‌هاي امنيتي و مجموعه‌هاي اقتصادي چنين خبط و خطايي را مرتكب شدند، بايد تاوانش را ببينند كه وقتي آن روز به اين قضيه نپرداختند، امروز بايد شاهد اين باشند كه يك نفر 3000 ميليارد، يعني 1% كل بودجه كشور را در اختلاس و ارتشا و پول‌شويي و باز كردن LCهاي عجيب و غريب در نظام بانكي كشور به يغما ببرد كه اين حكايت از آن مي‌كند كه ما بايد از اساس به مقوله اقتصاد پول‌مبنا و اين اتفاقاتي كه در اروپا و به‌خصوص در ايالات متحده مي‌افتد، توجه جدي داشته باشيم.
 
*** Merchant يا آنچه كه در ايران به نام تاجر معروف شده، كسي است كه مبناي اقتصاد مركانتيليسم را گذاشت. امروز اقتصاد ايران صد در صد مركانتيليستي است. يكي از انتقادهايي كه ما به روند تحول در علوم انساني در جمهوري اسلامي داشتيم و بارها اعتراض كرديم و رسماً به مسئولين گفتيم و بارها در رسانه‌ها فرياد زديم، اين است كه اقتصاد مركانتيليستي دارد اساس تلاش در جامعه ما را مي‌سوزاند، چون در اقتصاد مركانتيليستي، تلاش مطرح نيست، رابطه و سوداگري مطرح است.
 
***براي اينكه براي شما جا بيفتد كه مركانتيليسم چه وجهي دارد، مثال كوچكي مي‌زنم. زمستان سال 1382 بود و موبايل بسيار گران بود و همه مي‌رفتند و پيش‌خريد مي‌كردند و حدود 500 هزار تومان مي‌دادند كه هفت هشت ماه بعد موبايل را تحويل بگيرند. خاطرم هست در اسفند ماه بود كه معاون وزارت مخابرات به برنامه گفت‎وگوي ويژه خبري شبكه 2 آمده بود. مجري برنامه از او پرسيد: «موبايل‌هاي مردم را كي به آنها مي‌دهيد؟» جواب داد: «حتماً دو سه ماه آينده مي‌دهيم». مردم پنج شش ماهي بود كه ثبت‌نام كرده بودند. مجري پرسيد: «اين همه نقدينگي را كه به عنوان خريد موبايل از دست مردم جمع كرده‌ايد، مردم نمي‌توانند ببرند و در جاي ديگري سرمايه‌گذاري كنند؟ اين‌قدر موبايل سود دارد؟» معاون وزير، يعني يك مقام مسئول در حكومت كه بايد علي‌القاعده توليد را رقم بزند، با خوشحالي گفت:‌ «امروز موبايل از طلا و فلزات گرانبها و زمين و ساير موارد براي مردم ارزشمندتر است». اين صحبت هشت سال پيش است كه موبايل واقعاً يك سرمايه بود و مثال مي‌زد و مي‌گفت: «الان در شيراز يك نفر 700 موبايل ثبت‌نام كرده كه مي‌شود 350 ميليون تومان». بعد با خوشحالي مي‌گفت: «اين فرد مي‌توانست برود طلا، زمين و اتومبيل بخرد، اما آمده و در خريد موبايل سرمايه‌گذاري كرده». حالا دقت كنيد كسي در شيراز، به‌جاي اينكه با اين 350 ميليون تومان يك كارگاه كوچك راه بيندازد و 20 تا جوان را سر كار بگذارد و توليد اشتغال كند و پنج سال بعد سودش برگردد، يك زنجير دستش مي‌گيرد و توي خيابان‌هاي شيراز پرسه مي‌زند تا پنج، شش ماه ديگر پول اين موبايل‌ها به اضافه سودش دست او را بگيرد. اين مصيبت ماست، مصيبتي كه در چنين شرايطي، مسئولين كشور به‌جاي اينكه دنبال توليد باشند، هر كسي سعي مي‌كند نقدينگي را به طريقي از دست مردم دربياورد.
 
***حالا اگر بانك باشد، به لطايف‌الحيل و انواع دروغ‌ها متوسل مي‌شود كه شما هر شب از تلويزيون بشنويد كه بعد از اينكه در بانك سرمايه‌گذاري كرديد، چه امتيازاتي به شما بدهند. يكي برج سپهر را نشان مي‌دهد و مي‌گويد اين‌قدر متر اسكناس، اين‌قدر سفر حج تمتع. آن يكي مي‌خواهد دستمال كاغذي بفروشد، سه تا هلي‌كوپتر را نشان مي‌دهد كه گوني‌گوني اسكناس مي‌ريزد. الان سه چهار شب است كه دارد تبليغ مي‌كند كه اگر شما اين سس را بخريد، شما را به ديزني‌لندِ پاريس مي‌فرستيم. تلويزيون بودجه هزار ميلياردي خودش را از تبليغ همين چيپس و پفك درمي‌آورد. وقتي اين حجم عظيم پول تبليغ و حجم عظيم جوايزي را كه ادعا مي‌كنند كه مي‌دهند، جمع مي‌زنيد، به چنان رقم عظيمي مي‌رسيد كه از خود مي‌پرسيد، اگر اينها چنين درآمدي دارند، چه نيازي به تبليغ دارند؟ ولي با دروغ، شما را وادار مي‌كنند كه برويد و در اين بانك سرمايه‌گذاري كنيد و به شما مي‌گويند موبايل بخريد تا پولدار شويد، پول در بانك بگذاريد، پولدار شويد و هر چيزي از اين قبيل. اين يعني اقتصاد مركانتيليستي. اقتصادي كه توليد كردن در آن اهميت ندارد.
 
***در چنين شرايط فاجعه‌باري كه اقتصاد مركانتيليستي بعد از آغاز جمهوري اسلامي در ايران ريشه دوانده و متأسفانه كسي هم ياراي آن را ندارد كه آن را نقد كند و زير سئوال ببرد و بلافاصله به او هزار انگ مي‌زنند، مصيبت‌هايي به وجود آمده كه شاهد آن هستيد. يك نفر به‌سادگي مي‌تواند راه بيفتد و اين همه شركت راه بيندازد. شما ليست شركت‌هايي را كه گروهي كه آريا راه انداخته‌ و 3000 ميليارد تومان اختلاس كرده‌اند، ببينيد. آيا هيچ‌كس متوجه اين قضايا نشده و نفهميده فاجعه در كجاست؟ واقعاً عجيب است. يعني واقعاً بخش اقتصاد‌ي نهادهاي امنيتي يا سازمان بازرسي يا خود بانك متوجه نشده‌اند؟ اگر متوجه شده‌اند چرا اجازه داده‌اند طي پنج سال به اينجا برسد؟
 
***من نه مسئله‌ام آدمي است كه اين كار را كرده، نه جناح‌هاي سياسي، بلكه حرفم اين است كه خود بانك، مشكل دارد. بانك، بورس، بيمه و سهام چهار جزء اصلي و نهادهاي اقتصاد ليبرالي هستند. انتقاد من به اساس چنين اقتصادي‌ است.پس مكتب مركانتيليسم كه امروز بعد از 300 سال در دنيا به آن مي‌گويند نئومركانتيليسم، اساس اقتصاد جمهوري اسلامي است، يعني هر چه بيشتر زحمت بكشيد، بيشتر به نتيجه مي‌رسيد و عده‌اي از راه مي‌رسند و بدون هيچ زحمتي همه چيز را مي‌برند. دليل اينكه عموماً عده‌اي نمي‌خواهند اصلاحي در درون سيستم صورت بگيرد، چون منفعت خودشان و مجموعه‌هايشان در بين است.
 
***چهار پنج نفر در ايران به بعضي از مصادر قدرت وصل هستند و چادر مشكي وارد مي‌كنند و در واقع مافياي چادر مشكي هستند و اجازه نمي‌دهند يك كارخانه بافت چادر مشكي در ايران ايجاد شود. تنها كشور استفاده‌كننده از چادر مشكي، ايران است. ببينيد زدن چنين كارخانه‌اي چقدر اشتغال ايجاد مي‌كند، اما اين سه چهار تا شبه‌آقازاده، چون واردكننده چادر مشكي هستند، اجازه نمي‌دهند اين صنعت در كشور پا بگيرد. اين يك نمونه ساده است.
 
***حكومتي كه در خيابان گشت ارشاد مي‌گذارد تا مسئله حجاب را حل كند، هنوز بعد از 32 سال، يك كارخانه بافت چادر ندارد و چادر را بايد از ژاپن، چين، اندونزي، مالزي، سنگاپور، تايوان و هند وارد كند. چرا؟ چون اجزاي مافياي واردات چادر، مركانتيليست هستند و دارند راست‌راست راه مي‌روند و بايد يك پولي گيرشان بيايد. براي مواجهه با چنين تفكري حتماً بايد اقتصاد مركانتيليستي را زير سئوال ببريد و اين طبيعتاً به بعضي‌ها برمي‌خورد.
 
***پس تلقي‌اي كه در اينجا وجود دارد، اين است كه يا بايد زمين را پشتوانه اقتصاد قرار بدهيم كه مي‌شود دوران فئوداليسم يا فلزات قيمتي و گرانبها را پشتوانه اقتصاد قرار مي‌دهيم كه مي‌شود دوره مركانتيليست‌ها. اين دوره بعد از 300 سال جلو آمد تا اينكه در 80 سال پيش، ايالات متحده امريكا به اين نتيجه رسيد كه براي اين فلز گرانبها، اسكناس صادر كند و اسكناس را دست مردم بدهيم. اسكناسي كه قبلاً شكل گرفته بود، حالا هويت پيدا كرد. از دوره 80 ساله به اين سو، مكتب اقتصاد‌ي پول‌مبنا، با نگاه آقاي كيز در انگليس و در 25، 30 سال گذشته با نگاه آقاي ميلتون فريدمن به اوج خود رسيده است.
 
***اقتصاد جمهوري اسلامي، امروز اولا به‌طور عام ليبراليستي است، ثانيا به‌طور ويژه دارد از مركانتيليسم يعني انسان سوداگر، همان كسي كه در شيراز 700 تا موبايل ثبت‌نام كرده و 350 ميليون تومان داشته استفاده مي‌كند، سوم نگاهش ريشه در نگاه آقاي ميلتون فريدمن دارد. نه دولت سازندگي كه صراحتاً مدعي ليبرال است و نه دولت دوم خرداد، بلكه حتي دولت اصول‌گراي فعلي! تئوريسين‌هاي اقتصادي دولت فعلي از دانشگاه علامه طباطبايي هستند كه رسماً در اين دانشگاه، به ليبرال بودن مشهورند و خنده‌دار است كه سيستم اقتصادي دولت اصول‌گرا در اختيار مركانتيليست‌هايي است كه شما نمونه‌اش را مي‌بينيد. ليدر اينها آقاي پژوهان است كه دو شاگرد اصلي‌‌اش، دبير طرح هدفمند كردن يارانه و معاون اقتصاد‌ي وزارت اقتصاد و خود وزير اقتصاد. اينها اساساً فريدمني هستند، يعني اقتصاد را از نگاه ميلتون فريدمن مي‌بينند. مسئله من اين نيست كه مديران كدام جناح سياسي بي‌عرضگي كرده و موجب اين اختلاس شده، مسئله من اين است كه چطور مي‌شود تئوريسين اقتصادي جمهوري اسلامي ليبرال باشد؟
 
***مگر ليبراليسم چه اشكالي دارد؟ هيچي! يكي از دلائل عزل آقاي منتظري توسط امام اين است كه ايشان در نامه‌شان خطاب به آقاي منتظري نوشته‌اند: «شما بعد از من كشور را به دست ليبرال‌ها مي‌دهيد». نگراني بنيان‌گزار فقيد جمهوري اسلامي ‌ـ‌رحمة‌الله‌عليه‌‌ـ اين است كه بعد از من كشور را به دست ليبرال‌ها مي‌دهيد.
 
***در دوره اخير هم حتي اين چند روز پيش در ديدار با جريان بيداري اسلامي كه آمده بودند، در سالن‌ همايش‌هاي صدا و سيما، شخص مقام معظم رهبري به اينها هشدار دادند كه در نظام‌سازي گرفتار اين چهار مصيبت نشويد:‌ لائيسيته، ليبراليسم، ماركسيسم و ناسيوناليسم افراطي. ما آن شقّ دوم را مي‌چسبيم! توصيه رهبري به جريانات كشورهاي اسلامي اين است كه مراقب باشيد در اين چهار ورطه نيفتيد، دومي‌اش اين بود كه به نظام‌هاي ليبرال ميل نكنيد.
 
***دولت سازندگي كه سخنگوي حزب كارگزاران سازندگي آمد و رسماً اعلام كرد كه ما ليبرال‌ـ‌دموكرات هستيم، صداقت داشت و آمد و حرفش را صريح زد و موضع خود را روشن كرد. دولت اصلاحات هم كه آمد و گفت ما ليبراليسم را قبول داريم. حكومت هم با اينها برخورد كرد، اما آيا دولت اصول‌گرا مي‌تواند به اين سئوال جواب بدهد كه چرا مديران اقتصاد‌ي شما ليبراليست هستند؟ چرا تئوريسين اقتصادي دولت نهم و دهم يك چهره ليبرال است؟ نه اينكه اولين بار است كه دارم اين را در اينجا مي‌گويم. 20 سال است كه اين حرف را در دانشگاه‌هاي مختلف زده‌ام. صد بار هم به خودشان گفته‌ام. اگر از اين ديوار صدا در آمده، از دولت اصول‌گراي نهم و دهم هم صدا درآمده. بعد كه گند كار درمي‌آيد و به افتضاح مي‌كشد، همه مدعي مي‌شوند كه ما هم مي‌دانستيم.
 
***رهبري در ديدار با كارگزاران حج گفتند اگر 10 سال پيش كه در قضيه مقابله با مفاسد اقتصاد‌ي هشدار دادم، گوش مي‌كردند و عمل مي‌كردند، اين اتفاق نمي‌افتاد. در مورد 3000 ميليارد گفته‌اند. در سال 80 ايشان گفتند و منشور هشت ماده‌اي را براي مقابله با مفاسد اقتصاد‌ي صادر كردند و سال 83 را هم سال پاسخ‌گويي قرار دادند. در سال 83 من در مشهد سخنراني كردم و گفتم اين سه رئيس قوه كه قرار است بنشينند و با مفاسد اقتصاد‌ي برخورد كنند، انگار رفته‌اند عيد ديدني، چون وقتي در يك جلسه رسمي مي‌نشينيد، پشت يك ميز مي‌نشينيد كه پرونده‌ها را روي آن بگذاريد و باز كنيد. وقتي روي مبل استيل نشسته‌ايد و هيچي هم جلويتان نيست، بيشتر به عيد ديدني شبيه است. سه مقام مسئول رئيس‌جمهور وقت، رئيس مجلس ـ‌كه اولين مجلس اصول‌گرا شكل گرفته بود‌ـ و رئيس قوه قضائيه بودند. شما از هر 10 تا سخنراني رئيس قوه قضائيه آن موقع را كه گوش بدهيد، در شش تاي آنها مي‌گفت: «امنيت سرمايه‌گذاري بايد حفظ شود». هيچ‌كس به ايشان نگفت آقاي شاهرودي! شما رئيس قوه قضائيه هستيد، مسئول بانك مركزي يا وزارت اقتصاد نيستيد كه نگران امنيت سرمايه‌گذاري هستيد.
 
***از هر 10 تا سخنراني در شش تا نگران سرمايه‌گذاري خارجي بود. آقاي حدادعادل رئيس مجلس بود و آقاي خاتمي هم كه رئيس‌جمهور بود. سه تايي طوري مي‌نشستند انگار عيد ديدني رفته‌اند. من به خاطر اينكه گفتم از جلسات اينها براي مقابله با مفاسد اقتصادي هيچي درنمي‌آيد، 19 بار در دادگاه‌هاي جمهوري اسلامي محاكمه شدم كه اين‌جوري آبروي جمهوري اسلامي مي‌رود و بعد از 10 سال رهبر مملكت مي‌گويند اگر آن روز گوش كرده بوديد، اين وضع پيش نمي‌آمد. الان هم شخص آقاي احمدي‌نژاد گوش نمي‌كند، وقتي از قدرت كنار رفت، طرفدارانش مي‌گويند حالا كه دست هاشمي از قدرت كوتاه است، دست خاتمي كه از قدرت كوتاه است. ما وقتي آقاي هاشمي در قدرت بود، گفتيم: «برادر عزيز! ليبراليسم را در مملكت پياده نكن».
 
***گفتند اينها يار امام بوده‌اند. امام گفته نهضت زنده است تا هاشمي زنده است. دهن همه را ببنديد. آقاي خاتمي آمد، گفتيم: «آقاجان! اين جوان 29 ساله، شهرام جزايري كه تا خرخره خورده و رفته، تا به حال يك فرش صادر نكرده كه به عنوان صادركننده نمونه فرش معرفي مي‌شود. با او برخورد كنيد». قوه قضائيه برايش هتل و سوئيت درست كرده بود. طرف فرار كرد و رفت اروپا، وزارت اطلاعات در يك عمليات ويژه اطلاعاتي، شبيه آنچه كه پارسال رفتند گوش ريگي را گرفتند و آوردند، مجبور شد برود آن طرف دنيا و او را بگيرد و بياورد. اين آدم تا خرخره خورده بود. به همه رشوه داده بود. خوب دقت كنيد. اين آدم كارت ويژه داشت و توي مجلس ششم مي‌رفت و مي‌گفت كه چه قانوني را بگذرانند. به چنين پديده‌اي در دستگاه قضائي از گل نازك‌تر نگفتند. وقتي در آن روز از هر 10 تا سخنراني، شش تا نگراني در باره امنيت سرمايه‌گذاري بود و آقاي خاتمي هم مدام مي‌آمد و مي‌گفت من هر 9 روز يك بحران دارم و با اين حرف‌هايي كه مي‌زنند، بحران درست مي‌كنند، الان كه نيستي دوست عزيز، اين گندي كه زده شده، به شماها برمي‌گردد.
 
***امام جامعه دارد مي‌گويد آن روزي كه گفتم اگر گوش مي‌كردند؛ چه كسي بايد گوش مي‌كرد؟ آقاي شاهرودي، آقاي خاتمي و بعدش هم آقاي حداد. امروز هم داريم مي‌گوييم، باز 10 سال بعد دوستاني كه مثل امروز شماها روي همين صندلي بودند، نگويند كه چه كار مي‌توانيم بكنيم. 10 سال بعد باز طرفداران آقاي احمدي‌نژاد نگويند اين بنده خدا كه ديگر از قدرت كنار رفته. ما امروز داريم مي‌گوييم آقاي جمشيد پژويان در دانشگاه علامه طباطبائي و وزير محترم اقتصاد و شخص آقاي فرزين در اقتصاد، نگاه‌هاي اينگونه دارند. غير از اين هستند؟ مناظره مي‌كنيم. همين تكه‌اي كه بچه‌ها از قضاياي اين مناظره پخش كردند، فرداي آن به تلويزيون از صد جا فشار آوردند كه بايد حرف‌هايت را پس بگيري. ساعت 1 نيمه شب بود كه از استوديو آمدم بيرون، مديران شبكه 4 آمدند و گفتند بيچاره شديم. جلوي روي من به طالب‌زاده گفتند فردا همه ما را به اوين مي‌برند. چرا؟ چون نان‎شان دست دولت و مردم و حكومت نيست. نان‎شان دست بانك مركزي است. چون صدا و سيماي حكومت، بودجه‌اش را از تبليغات بانك‌ها تأمين مي‌كند، مديران شبكه 4 داشتند مي‌لرزيدند.
 
***جنازه شهيد برونسي بعد از اين همه سال آمد. همان كسي كه مقام معظم رهبري به او مي‌گفت اوستا عبدالحسين، يك انسان عظيم. بعد از اينكه جنازه شهيد برونسي را ـ‌كه بعد از اين همه سال در جبهه پيدا شده بود‌ـ آوردند، در دانشگاه فردوسي مشهد سخنران بودم. صبح كه مي‌رفتم، در فرودگاه بچه‌ها مي‌گفتند بانك مركزي بيانيه رسمي داده و اعتراض كرده كه ما شوراي فقهي داريم. اين قضايا كه مي‌گوييد بانك رباست، اين‌طور نيست. ما جواب داريم و بايد به ما وقت مساوي داده شود تا از خودمان دفاع كنيم. من صبح بيانيه را ديدم. بعدازظهر آقاي طالب‌زاده زنگ زد و گفت كه اينها به تلويزيون فشار آورده‌اند و تلويزيون هم مي‌گويد بايد در برنامه شما به بانك مركزي وقت داده شود كه بيايد و دفاع كند. پيشنهاد شما چيست؟ مسئولين تلويزيون گفته‌اند با فلاني مشورت كنيد. گفتم مناظره مي‌كنيم. مگر نمي‌گويند شوراي فقهي داريم؟ آقاي بانك مركزي بيانيه سرگشاده به رسانه‌ها داده كه آقا! اين حرف‌ها نيست، ربا نيست، ما شوراي فقهي داريم. مناظره مي‌كنيم. اگر من ثابت كردم كه رباست، از فردا در بانك مركزي و همه بانك‌ها را ببنديد. به شرط اينكه برنامه زنده باشد. اگر ثابت شد كه ربا نيست، من قول مي‌دهم كه همان جا روي دستم بالانس بزنم و تا آخر عمرم هم روي دست راه بروم.
 
***الان شش ماه است كه از آن موقع مي‌گذرد، بانك مركزي رفته كه برگردد و مناظره كند. بلافاصله آقاي مكارم مجدداً موضع گرفتند و فرمودند: «24% بهره‌اي كه شما مي‌گيريد، رباست». ربا هم تنها حكمي است در قرآن كه حكم آن جنگ با خداست. آن كسي كه ربا مي‌دهد و ربا مي‌خورد، دارد با خدا مي‌جنگد. من و ديگري نمي‌گوييم، قرآن مي‌گويد. اگر كسي ذره‌اي اعتقاد به خدا و قرآن دارد، بايد بداند كه ذره‌اي نبايد به ربا نزديك شود. شما رباي سازمان‌يافته را در كاسه كوزه و سفره مردم قرار داده‌ايد. انتظار داريد ما سكوت كنيم؟ نتيجه چه شد؟ نتيجه طبيعي و عادي اين قضيه اين شد كه آقاي جنتي به عنوان عالي‌ترين مقام شوراي فقهي كشور يعني شوراي نگهبان، دو هفته بعد آمد و در نماز جمعه گفت: «آقا! ما بررسي كرده‌ايم، رباست».
 
***مرجع تقليد، شخص آيت‌الله مكارم شيرازي آمد ايستاد و گفت اين رباست. 4% بيشتر بگيريد، رباست. الان بانك‌هاي ما 24% مي‌گيرند. آقاي جنتي، رده بالاتر از شوراي فقهي بانك مركزي آمد و گفت رباست. 40 روز پيش كه همايش سراسري هفته بانكداري را برگزار كردند، از صبح تا غروب بحث همه سخنران‌ها اين بود كه بگويند ربا هست يا نيست؟ رفتند از شوراي نگهبان آيت‌الله رضواني را آوردند. آمد و ايستاد و گفت رباست. شب هم تلويزيون فقط همان يك تكه را پخش كرد.
 
***اگر ما از روز اول داد مي‌زنيم كه دوستان عزيز! اين كار اشتباه است، دعواي‎تان سر اختلاس 3000 ميليارد است؟ اين سيستم، اساسش آلوده و فاسد است. عمده مشكلات اخلاقي كف جامعه به خاطر اين است كه ناني كه در سفره مردم گذاشته‌ايد، ربوي است. آلوده كرديد.
 
***هفته گذشته هفته دفاع مقدس بود و تلويزيون فيلم «خداحافظ رفيق» آقاي بهزادپور را پخش مي‌كرد. در آن يك صحنه هست كه ارواح شهدا آمده‌اند كه دوستان‎شان را با خودشان ببرند. مي‌بينند يكي دارد ساختمان مي‌سازد، مي‌گويند واي! اينها چقدر دنيا را جدي گرفته‌اند. ارواح طيبه دارند با لباس بسيجي حركت مي‌كنند. اينجا كه شما نسبت به عالم برزخ حس گرفته‌ايد، قطع كرد و آگهي بازرگاني، اين‌قدر درصد سود، اوراق مشاركت در سد فلان‌جا، دولت جمهوري اسلامي با 16% سود تضمين مي‌كند. پشت سرش دستمال كاغذي و... گفتيم در اتاق رژي، طرف خواب است و همين‌طور هرچه را كه جلوي دستش بيايد، پخش مي‌كند و مي‌رود؟ شما داريد دو تا پيام متناقض و متضاد را هم‎زمان از رسانه مي‌فرستيد. از اين طرف داريد مي‌گوييد مردم! در آخرت و در برزخ اين و اين و اين، از آن طرف به مردم مي‌گوييد مردم! دنيا، مصرف‌گرايي.
 
***چند سال پيش به آقاي قرائتي گفتم مي‌دانيد چرا هر چه در باره قرآن مي‌گوييم اثر نمي‌كند؟ چون آن ماشيني كه مي‌آيد برنامه شما را ضبط كند، راننده‌اش، عوامل فيلمبرداري، هزينه دوربين و برقي كه قرار است صدا و سيما با آن، اين برنامه را پخش كند، امكانات، استوديو و غيره، از راه تبليغ چيپس و پفك و بانك به دست مي‌آيد تا بيايند برنامه جنابعالي را ضبط كنند و از قول شما بگويند «كُلُواْ وَ اشْرَبُواْ وَ لاَ تُسْرِفُواْ».(1) يعني پولي را كه صرف مي‌كنند تا از زبان آقاي قرائتي يا آقاي جوادي‌آملي بگويند آقا اسراف نكنيد، از راه تبليغ چيپس و پفك و دعوت به اسراف‌گرايي درمي‌آيد.
 
***در سال 1370 اسپانسر و پشتيباني‌كننده منابع مالي سازمان تبليغات اسلامي، شركت دخانيات بود. آن روز يك‌سري مطلب اعتراضي نوشتم و داد زدم: «آقا! تبليغات اسلامي كه با دعوت به دخانيات و سيگار درمي‌آيد، معلوم است قرآني كه چاپ مي‌كند، اثر نمي‌كند». چطور ممكن است كه از 10 تا مرجع تقليد، هشت‎تايشان بگويند سيگار كشيدن جايز نيست و يكي دو نفر هم گفته‌اند حرام است و هيچ مرجعي نداريم كه سيگار را مباح بداند، آن وقت سازمان تبليغات اسلامي با پشتيباني شركت دخانيات فعاليت ‌كند؟ چه آن روز كه دخانيات پشتيبان سازمان تبليغات بود، چه امروز كه راه تبليغ در تلويزيون رسمي حكومت به عنوان رسانه ملي، اقتصاد مركانتيليستي و مصرف‌گرايي است، مطمئن باشيد از اين تلويزيون، هيچ‌كس دعوت به صلاح و رستگاري نمي‌شود و نخواهد شد به هيچ وجه؛
 
 ***مديران دستگاه‌هاي بانكي كشور، استادان اقتصاد كه حاضر نيستند سر كلاس بروند و بگويند معني كلمه بانك چيست ـ‌معني آن رباست‌ـ چرا هيچ‌كس وجودش را ندارد كه بگويد بانك يعني ربا؟ مگر امام جامعه در اول انقلاب نگفت التقاطي فكر كردن خيانت بزرگي به اسلام و مسلمين است؟ خيانت به اسلام و مسلمين شد اينكه بگوييد بانك، يك پسوند اسلامي بگذاريد دنبال آن. اين يعني التقاط. حالا بانك را ترجمه كنيد، مي‌شود ربا و بانك اسلامي يعني رباي اسلامي. مگر ما رباي اسلامي داريم؟ در سال 58 وقتي امام فرمود التقاطي فكر كردن خيانتي بزرگ به اسلام و مسلمين است، اين است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 67
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 11
  • هنگامه ۰۰:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    جلوی ضرر را هرموقع بگیری منفعته کارت درسته دکتر
  • مهدی ۰۰:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    واقعا جالب بود دست دکتر عباسی درد نکند آقایان نمی خواهند به خود بیایند؟
  • ۰۰:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    basohbatesh movafegham vali kash darmored hame intor bashe
  • صادق ۰۱:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    این سخنرانی استاد مال دو ماه پیشه مشرق! اما بازم دمت گرم که هرچند با تاخیر جرات کردی نظرات ایشون رو انعکاس بدی. استاد قول دادند در سخنرانی های بعدی خود عمده حمله خودشونو علاوه بر بانک به ساختار بورس نیز معطوف کنند.
  • sajad ۰۱:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    کیا تو تلویزیون ما سانسور میشن متاسفم برات صدا و سیمان
  • ۰۱:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    طيب الله انفاسكم
  • ۰۱:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    خداوند این مرد بزرگ و امثالشان را برای این مملکت حفظ کند. ای کاش از این گنجینه های علمی و فکری استفاده کنیم که اگر می کردیم جایگاهمان به جایگاه اصلی ایران و ایرانی بسیار نزدیکتر می شد و انشاالله که به ارزش وجودیه این افراد و برکاتشان پی ببریم و انصاف و صداقت و محبت رو در حق یکدیگر و برای یکدیگر پیشه کنیم.
  • ۰۲:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    یعنی شما میگید ما چکار کنیم من واسه یک وام 2میلیونی ناقابل یکسال اومدم رفتم بابا بی خیال 30000000000000میلیارد تقسیم بر جمعیت ایران کن ببین چه خبره و ما خبر نداریم ریس بانک به من میگه یزیدم پول نمیده سر ماه واویلا
  • ابراهیم ۰۲:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    ای ول دکتر
  • س ۰۳:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    خداوند استاد را از شر شیاطین انس و جن حفظ و در دنیا و آخرت اجر مضاعف دهد
  • ۰۳:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    [پخش نشود]خدا قوت تا الان بیدارید
  • ایرانی با مدرک ابتدایی ۰۴:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    هموطن خواهش میکنم نضرتان را به فارسی که زبان رسمی جمهوری اسلامی است بنویسید تا ما هم بفهمیم
  • سید ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    دکتر یک دست صداندارد
  • ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    یعنی من عاشق این دکتر عباسی ام با این حرفاش.
  • زهرا ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    خیلی زیبا بیان می کنید دکتر! یه علاوه آدم به شدت دچار اضطراب و ترس می شه و احساس می کنه الان عذاب خدا نازل می شه!
  • مجيد ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    سلام اين مطالب مربوط به سخنراني 11 مهر 1390 استاد عباسي در دانشگاه شهيد رجايي است.
  • ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    غفاری و فریدی از ته قلب دکتر عباسی را دوست داریم ای کاش دکتر به استانها برود و سخنرانی کند
  • رضا ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    قبل از هر چیز دست عوامل سایت مشرق نیوز دردنکند که این مطلب را چاپ کرده اما جناب دکتر عباسی به نظر شما فکر می کننید مردم نمی دانند به خدا می دانند شاید بیشتر چون در مملکتی که کسی جرات نقد یک دستگاه را ندارد و قانون در جامعه حاکم نباشد و بزرگترین دزدان بایک تلفن آزاد می شوند بیشتر از این نباید انتظار داشت مگر بر سر عباس پالیذدار چه آمد این مرد مجاهد ومومن در زندانه تحملش ندارند چاقوکشنشان دنبال او فرستاده اند که او را بکوشند . واین مملکت هیچ وقت درست نمیشه چون صاحبان قدرت یا خودشان یا آقا زاده هایشان درگیر ند فقط مگر با همت مقام مظم رهبری و افراد مخلص زمان جنگ این وضعیت تغیر کند و گرنه ..........
  • ۰۸:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    جناب دکتر عباسی نظرتان ایده آل است ولی برای اداره کشور راه حل ندادید و اگر اجرای ایده آل جواب نداد و کشور به هرج و مرج کشیده شد چی ؟ یک نمونه ایده آل : برق و آب مجانی باشد آیا میشود؟
  • محمد ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    حضرت آقا فرمودند: عمارها در جامعه امروز اسلامی ایران نقش روشنگری و تبیین خود را باید بدرستی ایفا نمایند. أین عمار ... خداوند امثال آقای دکتر عباسی و رحیم پور ازغدی و ... را در نظام اسلامی زیاد نماید.
  • رضا ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    اگه كانديد رياست جمهوري بشه من بهش راي ميدم
  • ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    ایشان فقط دوست داره حرف بزنه
  • haya ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    مشرق جان کاش کوتاه نگاره هایی از سخنان ایشان را {مثل سخنان اقای نصیری } در مورد مباحث مختلف میگذاشتی .من کمتر حوزه ا ی را دیده ام که ایشان وارد نشده باشند .میتواند تضارب ارای خوبی باشد. خدا ایشان را حفظ کند.
  • HADI ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    به اسم اسلام همچی را به تاراج میبرند بعد ها باید با شرمندگی جواب آیندگان را بدهیم
  • ميثم ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    آقاي دكتر، از اساتيد برجسته در دنياي استراتژي ميباشند كه بسيار از خدمت ايشون استفاده كرده ايم. منتها به نظرم در اين موضوع مقداري زيادي تند ميروند. تنها استدلال ايشان در مورد غير شرعي بودن نظام بانكي، نقل قولي است از حضرت آيت ا.. مكارم كه به نظر ميرسد كل اظهار نظز ايشان هم نباشد. بنده شخصا اعتقاد دارم كه تمام عقود بانكها بر اساس عقود شرعي ميباشد (مدتي نيز در اين زمينه تحقيق كردم.) براي مثال دوستاني كه علاقه مند به پيگيري علمي موضوع ميباشند به فتواي علماي فعلي و سابق شيعه در مورد "فروش پول" مراجعه نمايند. (البته در اين زمينه تعريف "ربا" از منظر شرع نيز كارگشا ميباشد)
  • مجيد ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    سلام اين مطالب مربوط به سخنراني 11 مهر 1390 استاد عباسي در دانشگاه شهيد رجايي است.
  • ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    چه بايد كرد؟ مهم جواب اين سئوال است....
  • مهدی ح ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    با سلام. من از سال 84 با دکتر عباسی آشنا شدم خدا خیرشان بدهد واقعا آدم عجیبی هست ایشون. خدا دشمناشون رو رسوا کنه
  • سید ابراهیم موسوی ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    آقای دکتر عباسی مطالب بسیار جالب و مهمی را بیان فرموده اند که جای تقدیر و تشکر فراوان دارد این روند اگر اصلاح نشود ممکن است روزی مردم ما هم جریان وال استریت راه بیاندازند چرا که غربیها که ابداع کننده سیستم مالی لیبرالی هستند الان به بن بست رسیده اند ما که کپی برداری می کنیم آنهم بصورت ناقص ، طبعا بیشتر دچار مشکل خواهیم شد. باید سیستم بانکی بدون ربا را با کمک کشورهای اسلامی بطور واقعی ایجاد کنیم.
  • علیرضا ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    در انتظار اندیشه‌های استاد در رابطه با بورس هم هستیم. ان شاء الله در راستای انعقاد علوم انسانی اسلامی بتوانیم همگام با این مرد فرزانه و در خط ولایت مطلقه فقیه حرکت کنیم. دوستان مشرقی هم بیشتر به مباحث ایشان د رحوزه علوم انسانی اسلامی بپردازید. از دیگران که بخاری بلند نشد...
  • پير ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    اين حرفارو خيليا جلوتر زدند ولي شدند ضد نظام و ضد ولايت و دشمن دين و طرد شدند و به گوشه زندانها افتادند و خلاصه خود بهتر دانيد حالا كه اقاي دكتر قلابي عباسي كه تهش معلوم نيست به كجا وصله ميگه تيتر اول خبر ميشه واي از اين مملكت
  • ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    با سلام و تشكر از روشنگري صادقانه آقاي دكتر عباسي . قابل تامل است .
  • ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    دكي جون اينجوري كه شما گفتيد تمام مملكت رو فساد برداشته و بانك جزء كوچكي از مملكته!!خداييش از بانك ضعيفتر پيدا نكردي /؟ مافياي چادر مشگي به بانك چه ارتباطي داره؟ زمينخواري چطور ؟ فساد مديران ؟ هر جا ي مملكت دست ميزاري يه غده هست
  • اكبر ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    جانا سخن از زبان ما مي گويي من يكه كارشناس توليد هستم بخدا قسم تمام دارئي هاي خود و خانواده ام را بر سر ايجاد يك كارگاه از اين طرح هاي زود بازده گذاشته ام دارم نابود مي شوم وضع كار كه اينطور بانك هم هرلحظه اختار و تهديد مي كند در كجاي دنيا با توليد كننده كوچك اين طور برخورد مي كنند ؟! دادمان را به كه بگويم ؟!!!
  • ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    اسم پسر ویا برادر ویا داماد ویا خواهرزاده خود را چگونه اعلام کنند شماهم شورش را دراوردی انتظار بزرگیه .
  • ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    که چی؟ زمان مهم نيست. انظر الی ما قال
  • ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    رضا راست ميگه. همه مردم ما میدونند که سيستم بانکی مبتنی بر حرام و ربوی است اما هیچ شهروندی جرأت انتقاد ندارد و همه زبانها را بسته اند؛ خیلی هاشو با پول. دعا کنید مشرق رو نبندند سر انتشار اين سخنرانی.
  • ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    وال استريت رو خوب اومدي ها... دمت گرم!
  • شکيبا ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    به نام خدا و با سلام .بر اساس قاعده لاضرر و لاضرار به اندازه تورم مي توان از فرد قرض گيرنده ، مطالبه مبلغ نمود. به اين معني که اگر شما 1 ميليون تومان را به فردي قرض داديد پايان يکسال با توجه به تورم مثلا 20 درصد شما مي توانيد از وي 1 ميليون و دويست هزار تومان مطالبه کنيد چرا که در غير اينصورت قدرت خريد شما ديگر آن قدرت خريد سال گذشته نبوده و شما متضرر مي شويد و اين بر خلاف قاعده مذکور است و اگر شما مي توانستيد با آن يک ميليون تومان يک تلويزيون بخريد الان ديگر نخواهيد توانست و مجبوريد 1 ميليون و دويست هزار تومان بدهيد .برخي از علما اين را تاييد نموده و حتي شوراي محترم نگهبان در خصوص مهريه آنرا پذيرفته اند .اما اينکه چرا براي ساير مقولات نمي پذيرند را بايد از همان اعضاي محترم شوراي نگهبان پرسيد.براي رساندن نرخ سود به چهار درصد نيز اولا بايد دليل انتخاب چهار درصد را بيان نمايند که که ربا يعني مازاد حتي با چهار درصد نيز از بين نمي رود و نيز لازم است حداقل براي تامين نظر ايشان تورم در اقتصاد حداقل به چهار درصد برسد تا نظر شوراي نگهبان تامين شود . در هر صورت و عليرغم ارادت ويژه اي که به استاد عزيزمان دارم معذالک به نظرم رسيد مطالب ايشان از استدلال هاي قوي در حوزه اقتصاد و بانک برخوردار نبود و انتظار مي رود در سخنراني بعدي خود سطح مطالب را از سطح مخاطب عمومي به مخاطب خاص تغيير دهند تا حداقل بتوانيم بيشتر از فرمايشات ايشان بهره مندشويم.توفيق ايشان و خودم را در مسير حق از خداوند متعال خواستارم.
  • میثم ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    سلام،آقایون بنده خدا آقای عباسی یکی دوماه پیش این حرف های را در دانشگاه بین الملل امام خمینی قزوین بیان کردند؛چرا اطلاع رسانی نکردید؟! شاید باید بیایند در محضر شما این سخنان را بگویند تا شما شم خبرنگاریتان گل کند!!!!
  • سردار تنها ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    یک سال و نیم پیش بود... که آمدی و خودت را دل ما جا کردی در ایران و اروپا و امریکا شکوفا کردی هر وقت که طلوع کرد آفتاب از سوی مشــــرق یادم آمد خبری در راه است از کوی مشــــرق.. جـهـادتـان که واقـعا اســـلامـی ایست مقاومت،همچو جنگ و بچه حزب ا.. ایست.. از شما آموختم که دین از سیاست جدا نیست از نظر ها پیداست که سـیـد علـی تنها نیست تیترهای انحرافی و جوانفکر و بقایـــی کـارهای نه چـندان جـالب مشایـــی... آری با این تیترها بود که در دلم جا شدی در زمان انـحـراف بود که پیدا شدی... تقديم به تمتام مشرقي ها و آقاي..... majnon44.mihanblog.com
  • علی ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    با تورم 30 درصدی درکشور ، سود 4 درصدی برای بانکها مثل این می ماند که در اول انقلاب گفته شد : آب وبرق رایگان.
  • ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    از قضا همه فسادها تهش یه جاست اتفاقا این مطلب را خود ایشون جاهای مختلف متذکر شدند.به امید نابودی غده اصلی.
  • ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    مستر یک حرف اگر از دهان یک منتقد دلسوز خارج بشه فرقش با غرغرهای یک معاند لجوج از زمین تا آسمون است.
  • ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    دکترینال یعنی جه؟
  • حامد ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    شما که هنوز محل نزاع بحث را نفهمیده اید چطور خودتان را خاص می دانید!!!
  • ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    و همچنین رائفی پور رو
  • علیرضا ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    ایشان دوست دارد نیاز اساسی جامعه را که همان تولید علم است حل کند، لذا تا کنون علی رغم درخواست‌های فراوان از دولت کنونی و دولت سابق فقط در برخی بخش‌ها به مشاوره بسنده کرده اند. ایشان هدف خود را چیز دیگری می‌بیند.
  • matey ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    مشرق جون شما اگه خیلی به دکتر عباسی و بحثاشون اعتقاد داری اون تبلیغ بانک رو از قسمت چپ سایتت پاک کن !!! آخرالزمان که میگن همینه ها سایت خودشون تبلیغ بانک داره توش میان سخنرانیای دکتر عباسی رو میذارن . خیلی باحالین به مولا .
  • matey ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    دکتر به اکثر استان ها سفر میکنن ... همین یکی 2 ماه پیش بود که توی سیستان و بلوچستان سخنرانی داشتن که توی اینترنت هم هست .
  • ۱۷:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    خدا شفای خیرت بده. مطمئنا اصلا متنو نخوندی مگرنه مشخصه که سخنان جدیده و تا حالا جایی به این صورت جایی گفته نشده. این سخنان بیشتر از سر کینه است تا....
  • ۱۷:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    دکترینال یعنی دکترین وار یعنی دکترین گونه یعنی جایی که مطالبی که از اون خارج میشه به صورت دکترین هست دکترین هم که یعنی اصل و قاعده
  • محمد ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    مثبت رو اشتباه دادم
  • کوروش ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    همانا که تفکر دکتر حسن عباسی یک تفکربه معنای واقعی کلمه اسلامیست. دکتر عباسی انشاالله قدر سخنانت دانسته شود
  • مرتضی ۲۰:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    اینو خوب اومدی آقا حامد طرف مطلب دکترو نگرفته خودشو جزو خواص هم میدونه کلا مشکل ما همین جور خواصن...
  • امیر ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    شرعی یا شرعی نمایی؟؟؟ (کلاه شرعی!)
  • ۲۲:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۱
    0 0
    چرا اساسا چنین تورمی باید وجود داشته باشد. آیا آن هم نتیجه کار دولت نیست؟ آیا اکثر همین بانکها دولت نیستند و با وجود خصوصی شدن، مطابق سیاستهای دولت جلو نمی روند. خیانت از خود دولت است. تورم یعنی فقیر فقیرتر و ثروتمند ثروتمند تر شود.
  • باكي ۰۰:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    0 0
    شهرام جون تويي؟؟؟؟
  • ۰۱:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    0 0
    به نظرم دكتر عباسي بايد بيشتر مطالعه كنند مديريت جامعه با كلمات صرف احساسي ممكن نيست اينكه بدون سند وبدون دليل كسي را يا گروهي را متهم كني تا اينكه بگيم مشكل چيست خلاصه براي اداره بايد بزرگان فهيم ودلسوز هم فكري كنند و انشالله بتواند قدمي به جلو پيش بروند با اتهام به ديگران و گذشته انقلاب را زير سوال بردن مشكلي خل نخواهد شد دكتر از يك دفتر دنبال سرمايه گذاري است واز طرف ديگر تبليغ شركت ها را چون چيپس است محكوم ميكنند بايد كه اندكي منطقي بود نياز جامعه را ديد وبراي بهتر شدن آن راه ورسم مناسب آرائه داد نه اتهام 
  • داريوش ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    0 0
    قربون شيمون يهودي نزول خور خدا پدرش را بيامرزد
  • ۱۷:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    0 0
    با سلام.به خدا یکی از بانک ها اشک منو در آورده است!من به مبلغی برای کسب و کار نیاز دارم بعد از مراجعه به بانک های مختلف،یکی از آنها که بیش از 10 سال است پیش آنها حساب قرض الحسنه دارم و همیشه مبالغی را به آنها سپرده ام،با کلی منت برای من 10 میلیون تومان بصورت مضاربه و با سود17 درصد تصویب کرده اند.یعنی من باید پس از یکسال اصل پول و 1700000بعنوان سود و بصورت یکجا پرداخت نمایم اگر این ربا نیست پس چه نامی را می توان بر آن گذاشت؟هرچند خودشان به آن مشارکت مدنی میگویند!!!.کاش مساله به همین جا ختم میشد متاسفانه از آن روز من را بدنبال ضامن کارمند رسمی آنهم دو نفر سر گردان کرده اند.در مقابل اعتراض من که گفتم آقای بهمنی گفته نباید برای ضامن سخت گیری شود گفتند آقای بهمنی بجای این مصوبات بیاید معوقات ما را پس بگیرد!!!به خدا دیگر خسته شده ام و تمام فرصت های کاری را در این مدت از دست داده ام.لطفا این مطلب را منتشر کنید و این مقاله را فعلا حذف نکنید تا شاید ان شاءالله حساسیت ها برانگیخته شده و فرجی حاصل شود.
  • الاحقر ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    0 0
    جناب عباسی بفرمایید یک راه حل بدهید برای این اقتصاد ربوی صرف انتقاد کردن دردی را دوا نمیکند
  • ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    0 0
    دکی جون خوشم میادکه جیگرداری
  • ۱۹:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    0 0
    ایرانی با مدرک ابتدایی! نگران نباش حرف خوبی زده
  • ۱۹:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    0 0
    رائفی پور عمرا در سطح آقای دکتر عباسی و رحیم پور ازغدی نیست!
  • ۱۹:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    0 0
    مثلا کدوم کشور اسلامی؟!
  • ۲۱:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۲
    0 0
    خیلی فاضل هستید که نظر قبلی مرا سانسور کردید خیلی به چه می بالید شما که اینقدر از شنیدن صدای مخالف خود می هراسید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس