آسم

یک متخصص تغذیه با بیان اینکه افرادی که آسم دارند از پرخوری پرهیز کنند، گفت: مصرف قهوه به دلیل اینکه اثر مثبتی بر روی ماهیچه‌های تنفسی فرد می‌گذارد، برای افراد مبتلا به آسم مفید است.

به گزارش مشرق، سارا صرافی‌زاده، با بیان اینکه دو سوم از افرادی که آسم دارند، آسم‌شان ارثی است، افزود: یعنی سابقه آسم در خانواده بیمار وجود دارد. افرادی که مبتلا به آسم هستند شُش‌هایشان تحریک پذیرتر است و محرک‌ها بر روی آنها به آسانی اثر می گذارد که علت آن می‌تواند، کاهش سیستم ایمنی بدن در مقابله با آلرژن‌ها و مواردی که در محیط هستند مثل عفونت‌های قارچی باشد.

وی با بیان اینکه آسم یک شرایط التهاب‌زاست که در شُش‌ها به وجود می‌آید، ادامه داد: مصرف و وجود آنتی اکسیدان‌ها در بدن می‌تواند آثار مثبتی در بهبود شرایط آسم داشته باشد؛ تغذیه با شیر مادر هم در کنترل آسم بسیار موثر خواهد بود.

این دکترای تغذیه در ادامه بیان کرد: عفونت قارچی بیش‌تر در فضاهایی همچون خانه‌های قدیمی، خانه‌هایی که آفتاب نمی‌بینند، خانه‌هایی که نمناک و مرطوب هستند، دیده می‌شود و وجود دارد. قارچ‌ها ممکن است از فردی به فرد دیگر منتقل شود یا از طریق خوردن غذایی که به قارچ آغشته شده است، وارد بدن شود.

وی با بیان اینکه موادی همچون تخم مرغ، گندم، ماهی، آجیل و بادام، شیر و سویا که حساسیتزا هستند، آسم را تشدید می‌کنند، گفت: اما اینکه فرد مبتلا به آسم می تواند این مواد را مصرف کند یا خیر باید به صورت فردی بررسی شود. یعنی باید بیمار به متخصص تغذیه مراجعه کند.

صرافی‌زاده گفت: بین آسم و سطح ویتامین E، C، میوه‌ها، چربی‌های غیراشباع و ویتامین D رابطه معنا داری وجود دارد. تغذیه انحصاری با شیر مادر برای مدت حداکثر ۶ ماه توانایی معجزه آسایی به بچه می‌دهد. همچنین بالا بودن سطح ویتامین D مادر باردار در آینده بچه بسیار موثر است. برای افرادی که آسم دارند توصیه می کنیم مصرف ویتامین c و امگا سه چون ضد التهاب هستند از خواصش بهره مند شوند.

این دکترای تغذیه با بیان اینکه تخم‌مرغ، آجیل، ماهی، گندم از موارد حساسیتزا هستند، افزود: مصرف قهوه به افرادی که آسم دارند بسیار توصیه می شود؛ زیرا اثر مثبتی بر روی ماهیچه‌های تنفسی فرد می‌گذارد. کاکائو هم باعث خون رسانی به مغز شده و در نتیجه سرفه‌ها را کاهش می‌دهد.

وی با بیان اینکه بسیاری از اوقات افراد به گرده افشانی گل‌ها، حساسیت پیدا می‌کنند، گفت: برخی از افراد نیز نسبت به یکسری از میوه‌ها و غذاها ممکن است حساسیتزا شوند و شرایط تنفسی آنها نامناسب شود. علت این موارد، عدم مصرف غذاهایی مانند مثل تخم مرغ، امگا سه، زردچوبه و آنتی اکسیدان‌ها مثل ویتامین‌ها، مصرف کلم بروکلی، پرتقال، گریپ فروت، کیوی، گوجه فرنگی و به طوری کلی خانواده کلم است؛ مصرف نوشابه نیز زیاد توصیه نمی‌شود. افرادی که از ماساژ استفاده می‌کنند به خاطر آرامشی که به دست می‌آورند، کارایی ریه‌هایشان بهتر است.

وی تصریح کرد: رایحه‌های غذایی هم می‌تواند تحریک پذیر و عاملی باشد برای سرفه و تنگی نفس افراد؛ در اولین مرحله برای اینکه این شرایط بدتر نشود توصیه می‌شود افرادی که شرایط نامناسب ریوی دارند در برابر عوامل آلرژن هوا قرار نگیرند و در مواردی از کورتون استفاده کنند تا سیستم بدنش سرکوب شود و واکنش نشان ندهد.

این دکترای تغذیه در برنامه رادیویی سلامت با بیان اینکه افرادی که آسم دارند از پرخوری پرهیز کنند، اظهار داشت: مصرف غذای زیاد و پرکردن معده باعث رفلاکس معده می‌شود و این حالت برای افرادی که آسم دارند، مضر است. این افراد نباید در معرض عفونت قرار بگیرند. مصرف ویتامین C و مصرف ویتامین ب ٦، مصرف ویتامین E، سلنیوم، امگا سه و منیزیم به صورت مکمل می‌تواند تأثیر خوبی در کنترل بیماری داشته باشد. تمامی این موارد باید توسط متخصص تغذیه یا پزشک فرد اجازه داده شود تا تداخل غذایی و دارویی نداشته باشد. افراد مبتلا به آسم باید بدن خود را قوی و وزن خود را کنترل کنند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس