کد خبر 805762
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰
دستمزد

رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار، با اشاره به محور و تکالیف این جلسات، استخراج و تاثیر تورم واقعی بر هزینه خانوار را، یکی از مهمترین محور مذاکرات مزدی امسال عنوان کرد.

به گزارش مشرق، فرامرز توفیقی با اشاره به اینکه تاکنون چهار نشست کارشناسی کارگروه دستمزد ۹۷ در وزارت کار با حضور شرکای اجتماعی برگزار شد، گفت: یکی از مهمترین تکالیف این جلسات، به روز رسانی هزینه سبد معیشت خانوار است که مطابق با افزایش هزینه، اقلام سبد به روز می‌شوند.

وی با اشاره به هزینه بالای برخی اقلام از جمله مسکن، درمان و تحصیل در سبد هزینه خانوار، ادامه داد: در این موارد، با در دست داشتن اسناد بالادستی، وظیفه دو ضلع دیگر شرکای اجتماعی کارگران مشخص است و این دو ضلع، موظف به تامین این اقلام برای ضلع سوم یعنی کارگران هستند؛ لذا قرار است درصد سهم دولت و کارفرما به تفکیک از هزینه این اقلام، تعیین شود که یکی از موضوعات مورد بحث در نشست‌های کارشناسی است.

نماینده کارگران در جلسات کارشناسی دستمزد۹۷ گفت: همچنین به دلیل اینکه بر اساس ماده ۴۱ قانون کار، شورایعالی کار موظف شده حداقل دستمزد کارگران را برای «نقاط مختلف کشور و یا صنایع مختلف» تعیین کند، با توجه به جمع بندی نظرات نمایندگان سه ضلع شرکای اجتماعی و جهت استفاده از استطاعت ماده ۴۱ و تکلیف قانونی اعلام شده در این ماده، مقرر شد در خصوص تعریف مزد منطقه‌ای، نگاهی کارشناسی شود و بعنوان طرحی پژوهشی با در نظر گرفتن کلیه موارد منبعث از اجرا و یا عدم اجرا و آسیب شناسی این موارد، به شورایعالی کار پیشنهاد شود.

رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، تاثیر تورم واقعی در سبد معیشت خانوار را از دیگر محورهای مهم جلسات کارشناسی مزد امسال برشمرد و گفت: نکته مهم، بررسی تاثیر تورم در مخارج است که این موضوع به عنوان یکی از اصول تعیین دستمزد مد نظر است، ضمن اینکه باید بپذیریم بحث تورم، «بر مخارج خانوار» خود را نشان می دهد و هدف قانون‌گذار از طرح بحث بند یک ماده ۴۱ مبنی بر در نظر گرفتن تورم، در نظر گرفتن نرخ تورم بر هزینه خانوار است که با بند ۲ این ماده تکمیل شده و قطعا باید بتواند سبد معیشت خانوار را پوشش دهد.

توفیقی ادامه داد: تعیین تکلیف سهم دو ضلع دیگر این مثلث سه جانبه ( دولت و کارفرما) و پذیرش سهم خود از این سبد، یقینا راه را برای حرکت در مسیر جبران فاصله سبد معیشت تا دستمزد فراهم می کند.

وی با بیان اینکه باید مد نظر داشته باشیم در صورت واقعی نشدن دستمزد، نباید منتظر جامعه ای سالم، پویا و به دور از آسیب های اجتماعی باشیم، گفت: شاکله و زیربنای استحکام خانوارها، بحث معیشت است. حساب کردن سهم شرکای اجتماعی از جیب کارگران در این سالها، نه تنها دردی را دوا نکرده، بلکه باعث بروز معضلات دیگری نیز شده است.

توفیقی با بیان اینکه در سبد معیشت خانوار، بسیاری از اقلامِ انتخاب شده در تعیین نرخ تورم، تاثیر ملموسی در سبد تورم خانوارها ندارند و تنها باعث کاهش غیرمشهود و غیرمنطقی تورم می شوند گفت: بنابراین باید نرخ تورم بر کالاهای تاثیر گذار در هزینه خانوار مشخص شود که یکی از تکالیف جلسات کارشناسی مزد است.

جلسات کارشناسی مزد، با هدف تصمیم سازی و توافق شرکای اجتماعی(نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت) در خصوص عوامل موثر دستمزد کارگران برگزار می‌شود و در نهایت، نتیجه این مذاکرات به عنوان مبنایی برای تعیین دستمزد و تصمیم گیری در شورای عالی کار مورد بررسی قرار می‌گیرد تا حداقل دستمزد سالانه، با موافقت هر سه شریک اجتماعی تعیین و تصویب شود.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 16
  • علی IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۴
    25 1
    جمع کنید این چرت و پرت ها هر سال 12 ماه مصاحبه در مورد سبد و هزینه ها میکنند آخر 10 درصد به حقوق پایه اضافه میکنند. خجالت بکشید لااقل این همه مصاحبه نکنیدو بس دیگه
  • محمد IR ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۴
    21 2
    همه این جلسات الکی است و مانند هرسال افزایش می دهند. همیشه سرمایه دار در اولویت است و کارگر مظلوم
  • شاهین IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۴
    22 0
    فکر نکنم هیچکدوم از اینا که تصمیم میگرن و جلسه برگزار میکنن حقوقشون اندازه کارگر باشه که درد کارگرا بفهمند چجوری این شکم سیرا میتونن نفع کارگرا در نظر بگیرن
  • IR ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۴
    14 0
    تا که می خوان با این حرفهای الکی مردم و سرگرم کنند، بس کنید بابا ،
  • IR ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۴
    14 0
    خیلی دورغ وبی عدالتی در این جلسات میگن
  • شکیبا IR ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۴
    14 1
    یه مشت چرت وپرت.هرسال همین حرفها رومیزنید.اونم آخرش 100تومان روش میزارین.فقیر تراز کارگر هم هست
    • محمد IR ۲۳:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۴
      0 0
      کارمند بیجاره فقیر تر از کارگر .من فوق لیسانس 17000000تومان حقوق میگیرم با یه کارگر سوم راهنمایی فرقی ندارم
  • حسین IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۴
    5 0
    متاسفانه قوانیندکار بسیار دارای ایراد است،و متاسفانه کارفرماها هر طور که دوست دارن مفاد قرار داد را تنظیم میکنند،واقعا بی معنی،شما یه گزارشی از این قراردادها تهیه کنید ببینید چی مینویسن واقعا افتضاح
  • ل IR ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۴
    8 0
    این همه سال امده رفت چه فرقی کرد که امسال فرق کنه باید حقوق اینارو هم اندازه حقوق گارکر کنن تا بدونن گرسنگی بی پولی یعنی چی این جلسه ها رو هم میزارین که وقت شون بگذره همین
  • شهرام علیخا نی IR ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۴
    1 0
    به فکر معیشت کارگران باشید وعیدی کارگران امسال چه مبلغی واریز میشود
  • شهرام علیخا نی IR ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۴
    0 1
    خدا وکیلی مشکل معیشت کارگران در سال ۹۷ را حل کنید
  • سلیم IR ۲۲:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۴
    2 0
    واقعا زحمت می کشند خسته نباشید هرسال همین موقع یاوه گویی حضرات شروع میشه بزاریدمردم بدردخودشون بمیرندنبایدحقوق کارگربیچاره اضافه بشه بابا بزارید آقایون حداقل اختلاسی بکنند برن پیش عموخاوری عزیز
  • علی IR ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۴
    2 0
    هر سال جلسات تعیین حداقل دستمزد کارگران با بوق و کرنا آغاز میشه! و سرانجام همانی که آقای دکتر نوبخت فرمودند تصویب خواهد گردید! جلسات تعیین دستمزد ؛عوام فریبی و دست انداختن کارگران بدبخت میباشد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس