روستای «آب‌مو»

قصه تلخ فقر و محرومیت این بار در روستای «آب‌مو» از توابع شهرستان کهگیلویه رقم خورده، جایی که مادری با دست‌های پینه‌بسته هفت کودک خردسال را در بدترین شرایط ممکن سرپرستی می‌کند.

به گزارش مشرق، روستای «آب‌مو» یکی از روستاهای محروم و دورافتاده بخش سوق از توابع شهرستان کهگیلویه در استان کهگیلویه وبویراحمد است.

برای رسیدن به این روستا که فاصله زیادی تا مرکز شهرستان دارد باید از جاده‌های صعب‌العبور و کوهستانی عبور کرد که متاسفانه به دلایل مختلف از جمله عدم وجود جاده ارتباطی مناسب اغلب جمعیت این روستا به سوق و سایر شهرهای همجوار مهاجرت کرده و در حال حاضر فقط چند خانواده در این روستا ساکن هستند که یکی از ساکنان این روستای محروم و دور افتاده خانواده پر جمعیت مرحوم عبدالرحیم فرهادی است.

مرحوم فرهادی که دارای ۷ فرزند خردسال است سال گذشته به دلیل ایست قلبی دارفانی را وداع و متاسفانه مادر خانواده با وجود تنگدستی، بار سنگین خانواده را بر دوش تحمل و روزانه علاوه بر اینکه همانند یک مرد نان آور خانه است باید از این فرزندان کوچک و خردسال نیز نگهداری و مراقبت کند.

این خانواده ۵ فرزند پسر و دو فرزند دختر دارد، مهدی و علم الهدی در مقطع متوسطه اول( راهنمایی)، محمد پنجم ابتدایی، محدثه سوم ابتدایی و حسین اول ابتدایی مشغول به تحصیل هستند و دو فرزند خردسال خانواده یعنی حسن ۴ ساله و نفیسه یکساله هستند.

تنها دارایی این خانواده پر جمعیت دو اتاق فرسوده کاهگلی و قدیمی، ۱۰ راس گوسفند و بز، یک گاو و تعدادی مرغ و خروس است.

پس از انعکاس رسانه‌ای مشکلات این خانواده، مدیرعامل جمعیت هلال احمر به همراه معاونین ورئیس جمعیت هلال احمر کهگیلویه برای بررسی مشکلات این خانواده از نزدیک عازم این روستا شدند.

پس از طی مسیری یک ساعته و آن هم در مسیری کوهستانی، صعب‌العبور و پر پیچ و خم به روستای آب مو رسیدیم و خانه مرحوم فرهادی بر بالای یکی از تپه‌ها قرار داشت به طوری که حتی ماشین‌های مجهز هلال احمر به سختی از آن بالا رفتند.

این خانه که فرسوده و برخی از دیوارهای آن ترک برداشته بود و دو اتاق بیشتر نداشت محل زندگی این خانواده پر جمعیت بود، در کف اتاق‌ها خبری از فرش نبود بلکه در یک اتاق تنها موکتی رنگ پریده پهن و چند پتوی کهنه بر روی آن کشیده شده و یک تلویزیون کوچک ۱۴ اینچی که صفحه آن دیگر به تاریکی می‌گرایید، سرگرمی روزانه این کوکان را رقم می‌زد.

خانم راستین همسر مرحوم فرهادی اظهار داشت: آذرماه سال گذشته بر اثر ایست قلبی شوهرش فوت کرد.

وی گفت: متاسفانه به دلیل صعب‌العبور بودن و نبودن وسیله نقلیه در روستا نتوانستیم شوهرم را به بیمارستان برسانیم و حتی در آن شب نیز تلفن‌ها آنتن‌دهی نداشت که با جایی تماس بگیریم.

همسر مرحوم فرهادی با بیان اینکه همسرم به دلیل تک فرزند بودن خود، علاقه زیادی به داشتن فرزندان زیاد داشت، افزود: اگر می‌توانستیم آن شب شوهرم را به دکتر برسانیم الان زنده بود.

وی با بیان اینکه دوست دارد فرزندانش به تحصیل خود ادامه دهند، گفت: یکی از فرزندانم الان در مدرسه نمونه دولتی و در خوابگاه شبانه روزی مشغول به تحصیل است و یکی دیگر هم فردا برای ثبت نام در مدرسه نمونه دولتی امتحان دارد.

خانم راستین افزود: دوست دارم خانه‌ای در شهر سوق داشته باشم تا فرزندانم بتوانند ادامه تحصیل بدهند و تنها خواسته‌ای که از مسئولان دارم این است که در صورت امکان یک خانه در شهر سوق برای من و فرزندانم تهیه کنند.

وی با بیان اینکه برای تامین خانه به کمیته امداد مراجعه کردم اما گفتند که باید حداقل چند سال در شهر زندگی کرده باشی تا برایت خانه بسازیم و در حالی که بغض در گلویش بود، گفت: حتی نمی‌توانم اجاره یک ماه را در شهر پرداخت کنم.

این زن با صلابت و صبور از مشکلات دیگرش گفت که هزینه برق مصرفی یکسال گذشته خانه بیش از ۶۰۰ هزار تومان آمده و قادر به پرداخت آن نیست و از اینکه بیست روزی یکبار تانکر آبرسانی جهاد برای آنها با هزینه ۱۲ هزار تومان آب شرب می‌آورد و باید با تلمبه بنزینی آن را از پایین تپه به بالای آن پمپاژ کنند و اینکه چگونه در زمستان باید با یک بخاری نفتی کوچک خودشان را گرم کنند، متاسفانه دردهای این زن زیاد و قلم ما هم عاجز از نوشتن همه آنها...

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کهگیلویه وبویراحمد که برای بررسی مشکلات این خانواده از نزدیک آمده بود اظهار داشت: در پی درج خبری که در رسانه‌های استان انعکاس یافت در خصوص وجود خانواده‌ای در روستای آب‌مو به خاطر مشکلاتی که داشتند و پدر خانواده نیز به رحمت ایزدی پیوسته‌اند طی تماسی که معاونت آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر با اینجانب داشتند، ریاست محترم جمعیت دستور دادند در اسرع وقت در این روستا حضور یافته و وضعیت خانواده را برسی و گزارشی به مرکز جمعیت هلال احمر ارسال کنیم.

امان الله جهانبین گفت: ما هم در پی این دستور با معاونت امور داوطلبان، معاونت امداد و نجات، معاونت آموزش و پژوهش و مدیر جمعیت هلال احمر شهرستان کهگیلویه به همراه اصحاب رسانه در این روستا حضور پیدا کردیم و با نشستی که با مادر و فرزندان خانواده داشتیم گزارشی از مشکلات آنها تهیه که در اسرع وقت به مرکز ارسال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مادر خانواده نگران وضعیت تحصیلی فرزندان خود است و از طرفی وضعیت مسکن آنها نیز نا‌مناسب است، افزود: امیدوارم که زمینه‌ای در خصوص احداث منزل برای این خانواده در همین روستا یا در شهر سوق از طریق خیرین و جمعیت هلال احمر فراهم شود.

وی با بیان اینکه اصل و اساس جمعیت هلال احمر بحث امداد و نجات است، تصریح کرد: جمعیت هلال احمر در بخش‌های مختلف از جمله در حوزه داوطلبان در بخش حمایتی و درمانی، در حوزه معاونت آموزش و پژوهش در بحث آموزش که زیربنای توسعه هر سیستمی است، آموزش امداد و کمک های اولیه، طرح خادم یعنی خانواده آماده در برابر مخاطرات با توجه به نوع حادثه خیزی که در استان وجود دارد به منظور بالابردن سطح آمادگی خانواده در مقابل حوادث و هزینه و کم کردن هزینه ها حوادث و در حوزه‌های دانشجویی، طلاب، مهد کودک‌ها و مدارس خانواده‌های روستایی و عشایری با رویکرد آموزشی، امدادی و حمایتی معیشتی و امدادی مشغول فعالیت است تا بتوانیم پاسخگوی نیازهای مردم در زمان حوادث باشیم. 

مرحوم عبدالرحیم فرهادی در آذرماه ۹۵ براثرسکته قلبی دارفانی را وداع گفت و همسر و پنج پسر و دو دخترش هم اکنون در خانه ای فرسوده وقدیمی تنها با مستمری ناچیزکمیته امدادامام(ره) امرار معاش می‌کنند.

در این بازدید یک سری اقلام حمایتی و معیشتی در اختیار خانواده مرحوم قرار گرفت مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کهگیلویه وبویراحمد نیز وعده داد هزینه تحصیل و لوازم التحریر  فرزندان این خانواده نیز تامین شود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس