به گزارش مشرق، روحانی امروز در سومین مناظره تلویزیونی که با محوریت اقتصادی در حال برگزاری است اعلام کرد که "اعتباراتی به تولیدات دادیم که باعث فعال شدن آنها شده است".
باید دید رئیس جمهور براساس چه آماری از رونق بخش تولید صحبت میکند چراکه برای بیان وضعیت تولید کشور که بخش مهمی از آن حاصل عملکرد چهارساله دولت یازدهم است، همین بس که فقط طی یک سال گذشته تعطیلی برندهای مشهور و قدیمی ایرانی که بالای 50 سال قدمت داشته اند، از جمله ارج، آزمایش، پارس الکتریک، پلیاکریل اصفهان، کاشی ایرانا، ماشینسازی تبریز، ایستک، دوچرخهسازی ایساک، قند ورامین، روغننباتیقو، ایران چوب، 17 کارخانه کاشی و سرامیک، فولاد سهند، زاگرس خودرو، فولاد سبزوار و دهها کارگاه و کارخانه بزرگ و کوچک دیگر تعطیل شدهاند.
براساس این آمار باید گفت دولت روحانی در تعطیلی برندهای مشهور ایرانی صاحب رکورد بوده و نه تنها رونقی به بخش تولید برنگشته بلکه براساس اطلاعیه وزارت صنعت " در دولت یازدهم و تا پایان سال 1395 حدود 5 هزار و 100 واحد صنعتی بهدلایل مختلف از جمله مشکلات تکنولوژیکی؛ نداشتن بازار مناسب، سیاستهای غلط دولت گذشته و روشهای نادرست در حوزه تولید و تجارت، ضعف مدیریت، نبود توان مالی و تخصص لازم و... تعطیل شده است".
البته طبق گزارش سایت وزارت صنعت، فقط در سال 92 و 93 بیش از 6000 واحد جدید صنعتی ایجاد شد، در عین حال تعداد کارگاه های صنعتی در سال 93 نسبت به 91 بیش از 330 واحد کمتر است که با احتساب تعطیلیهای 94 و 95 شمار تعطیلیها چندهزار تایی می شود.
همچنین دولت قرار بود برای رونق بخش تولید تسهیلات 16 هزار میلیاردی را برای کمک به بخش تولید پرداخت کند اما عدم همکاری سیستم بانکی در پرداخت این تسهیلات باعث شد تا کمتر تولیدکنندهای امکان دریافت این تسهیلات را پیدا کند. البته بخش زیادی از این تسهیلات هم بهعنوان استمهال بدهیها پرداخت شده است. رکود در بخش تولید در حالی هر روز افزایش مییابد که مسئولین پیشتر خبر از رشد 9.1 درصدی گروه صنعت در ششماهه سال 95 داده بودند. اما انتشار گزارش امروز مرکز آمار ایران نشان از آن دارد که رکود صنعت کشور همچنان برقرار بوده و نرخ رشد اعلامی در این حوزه مدیون افزایش صادرات نفت خام و گاز طبیعی بوده است.