کد خبر 592329
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۰

وزیر خارجه کشورمان فردا به مقصد فرانسه و هلند تهران را ترک خواهد کرد.

به گزارش مشرق، محمد جواد ظریف در سومین دور از سفر اروپایی خود، به فرانسه و هلند سفر کرده و با مقامات این کشورها در خصوص توسعه مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و تشریح فضای ایران پسابرجام گفتگو خواهد کرد.

تلاش های وزیر امور خارجه پس از اجرایی شدن برجام در راستای به فعلیت درآوردن ظرفیت های توافق هسته‌ای و بهره مندی مردم ایران از این ظرفیت ها ارزیابی می شود؛ به طوری که محمد جواد ظریف در این سفرها بخش عمده‌ای از تلاش های خود را صرف تشریح واقعیات ایران پسابرجام برای شرکای اروپایی به ویژه فعالان اقتصادی این کشورها کرده است.

رایزنی ها و سفرهای متقابل مقامات اروپایی با مقامات کشورمان بعد از توافق هسته‌ای در قالب گفتگوهای سطح بالا با تحرک قابل ملاحظه‌ای مواجه گردید. در این راستا فدریکا موگرینی در جریان سفر اردیبهشت ماه خود هفت کمیسیونر را به همراه خود به تهران آورد؛ امری که در تاریخ روابط اتحادیه اروپایی کم سابقه بوده است.علاوه بر این طی این مدت وزرای خارجه اغلب کشورهای اروپایی به تهران سفر کرده اند.

با این حال و علیرغم اینکه ایران به اذعان آژانس بین المللی انرژی اتمی به طور کامل به تعهدات برجامی خود عمل کرده است، هنوز نتوانسته آنطور که باید و شاید از مزایای این توافق بهره مند شود که علت آن جو روانی ناشی از تحریم هایی است که طی سال های گذشته بر علیه ایران اعمال می شده است.

ایران و اتحادیه اروپایی به عنوان دو شریک عمده اقتصادی از تاخیر در تعاملات اقتصادی و مالی متضرر می شوند؛ ازهمین رو رفع موانع پیش روی مراودات دستور کار هر دو طرف به شمار می شود.

در این راستا وزیر امور خارجه در جریان دو دور سفر اخیر خود با مقامات کشورهای لهستان، سوئد، لتونی، فنلاند، نروژو آلمان رایزنی های گسترده‌ای داشت و در جریان این سفر هم قرار است رایزنی های خود را در پاریس و آمستردام پی بگیرد.

محمد جواد ظریف همچنین قرار است پس از سفر اروپایی برای شرکت در اجلاس سران سازمان شانگهای به تاشکند برود. ایران در حال حاضر عضو ناظر این سازمان است و انتظار می رود دستور کار این اجلاس بررسی عضویت ایران دراین نهاد تاثیر گذار سیاسی و اقتصادی باشد.

تحریم‌های هسته‌ای علیه کشورمان یکی از موانع اصلی پذیرفته شدن در سازمان شانگهای بوده است و بدین ترتیب عضویت در سازمان شانگهای را می توان به عنوان یکی از دستاوردهای برجام ذکر کرد.

در اجلاس سال گذشته سازمان شانگهای هند و پاکستان به عضویت این سازمان پذیرفته شدند و این دو کشور در اجلاس سال جاری به عنوان عضو شرکت خواهند کرد. اغلب اعضای سازمان همکاری های شانگهای از عضویت جمهوری اسلامی ایران در این سازمان استقبال کرده اند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس