کد خبر 52610
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۱:۱۹

پس از گذشت 9 ماه از شناسایی ویروس استاکس‌نت، جزئیات بیشتری در خصوص عملکرد این ویروس مشخص شد.

به گزارش خبرنگار مشرق، فیلم "استاکس‌نت، آناتومی یک ویروس کامپیوتری"به بررسی چگونگی کشف، عملکرد و توانایی‌های این ویروس پرداخته است. اکنون این ویروس به صورت یک منبع آشکار در اینترنت و در اختیار عموم قرار گرفته است و هرکسی که بخواهد می‌تواند از آن استفاده کند. این فیلم این ویروس را تهدیدی برای اقتصاد جهانی اعلام کرده و بیان می‌دارد حال این نگرانی وجود دارد که چه کسی در آینده با بازسازی این ویروس از آن استفاده خواهد کرد.
این ویروس که توسط آمریکا و اسرائیل طراحی شده بود؛ برای اولین بار علیه تاسیسات هسته ای ایران به کارگرفته شد و به ادعای غربی ها تا حدودی توانست به سازوکارهای هسته ای ایران آسیب وارد کند و یک حمله و جنگ سایبری آمریکا و اسرائیل علیه ایران را به ثبت برساند.
برای دریافت فیلم استاکس نت، آناتومی یک ویروس کامپیوتری با کیفیت بالا کلیک کنید.


متن ترجمه‌شده آن در زیر آورده شده است:

در ماه ژانویه سال گذشته،‌ یک ویروس رایانه‌ای به نام استاکس‌نت کشف شد که در بانک داده‌های نیروگاه‌های برق، سامانه‌های کنترل ترافیک، و کارخانه‌های مختلف جهان کمین کرده بود. این ویروس که 20 برابر بیشتر از کدهای ویروسی دیگر پیچیده است، از امکانات مختلفی برخوردار است. از آن جمله این که استاکس‌نت توانایی افزایش فشار داخل نیروگاه‌های هسته‌ای یا خاموش کردن لوله‌های نفتی را داشت و می‌توانست به اپراتورهای سامانه بگوید که همه چیز عادی است.

برخلاف اکثر ویروس‌ها، استاکس‌نت از اجازه امنیتی جعلی معمولی که به ویروس‌ها کمک می‌کند تا در درون سامانه‌ها پنهان شوند استفاده نمی‌کند. این ویروس در واقع دارای یک اجازه‌نامه واقعی است که از یکی از معروف‌ترین شرکت‌های فناوری در جهان سرقت شده است.

این ویروس از روزنه‌های امنیتی بهره می‌برد که تولیدکنندگان سامانه از آن بی‌اطلاع می‌باشند. این روزنه به «روزهای صفر»‌ معروف هستند و موفق‌ترین ویروس‌ها از آنها بهره می‌برند. جزئیات یک «روز صفر» را می‌توان در بازار سیاه به قیمت 100،000 دلار بدست آورد. استاکس‌نت از 20 عدد از این روزهای صفر بهره می‌جوید.

اما وقتی که این ویروس وارد یک سامانه می‌شود، دست به فعالیت نمی‌زند. در اعماق کد استاکس‌نت، یک هدف خاص قرار داشت، که بدون وجود آن هدف، این ویروس بدون فعالیت باقی می‌ماند. این ویروس به دنبال از کار انداختن چه چیزی بود؟ سانتری‌فیوژهایی که مواد هسته‌ای را در تأسیسات غنی‌سازی ایران قرار می‌دهند.

استاکس‌نت نخستین اسلحه‌ای بود که کاملاً به وسیله کد ساخته شده است.

موسسه آمریکایی علوم و امنیت بین‌الملل می‌گوید که این ویروس در سال گذشته می‌توانست 1000 سانتری‌فیوژ را در نطنز، تأسیسات اصلی غنی‌سازی ایران، از کار بیندازد.

در ماه نوامبر، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، دیدبان هسته‌ای سازمان ملل، گفت که ایران فعالیت‌های خود در تأسیسات هسته‌ای‌اش را به حالت تعلیق درآورده است، بدون اینکه توضیح دهد چرا. بسیاری از ناظران، وجود استاکس‌نت را تایید کردند.

دولت ایران سرایت ویروس به تأسیسات هسته‌ای بوشهر، که هنوز در دست احداث بود، را تصدیق کردند. این بدین معنا است که به فعالیت انداختن نیروگاه می‌توانست منجر به قطع برق در سراسر کشور شود.

ایران در واکنش به این حمله، دست به فراخوان عمومی هکرها زد و از آنها خواست تا به سپاه پاسداران ایران بپیوندند، که بنا به گزارشات دارای دومین ارتش آنلاین جهان است.

خوب، پس چه کسی پشت استاکس‌نت قرار داشت؟ برخی معتقدند که اسرائیل مسئول آن است، چرا که کدهای ویروس شامل مرجع‌های کتاب مقدس یهودیان، انجیل، است. برخی دیگر معتقدند که آمریکا در آزمایش و توسعه آن نقش داشته است. انگشت‌ها حتی به سمت زیمنس،‌ شرکت سازنده تلفن همراه نیز، گرفته شده است، که نرم‌افزار آن مورد استفاده رژیم ایران قرار گرفته است.

سوال اصلی این نیست که چه کسی آن را طراحی کرده است؟ بلکه، چه کسی آن را بازسازی خواهد کرد؟

سیر تکاملی آن بسیار سریع بوده است، به طوری که تنها 9 ماه پس از کشف نخستین ویروسی که می‌تواند نیروگاه‌های برق را از کار انداخته یا لوله‌های نفتی را نابود سازد، به صورت آنلاین در دسترس عموم می‌باشد تا هر که می‌خواهد آن را دانلود و سرهم کند. می‌توانید اشخاصی را در یوتیوب ببینید که اجزای استاکس‌نت را از هم جدا می‌کنند. این ویروس یک سلاح منبع آشکار است. و راهی وجود ندارد که بدانیم چه کسی از آن استفاده خواهد کرد، یا اینکه در چه راستایی از آن استفاده خواهد شد؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • سرباز ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۹
    0 0
    باید خدمتتون عرض کنم که خیلی از مطالبی که بالا ذکر شد فقط جنبه گنده نمایی داره ! استاکس نت فقط ۴ یا ۵ تا اکسپلویت ZERO DAY (به قول شما روز صفر) درون خود داشت (با قیمت های خیلی کمتری قابل تهیه بود) و از قدرت بالایی هم برای تخریب برخوردار نبود ! بیشتر از خود استاکس نت جریانات خبری این بد افزار رو بزرگ نشون دادند و تبلیغات الکی باعث شد تا خیلی ها کور کورانه به این بد افزار عظمت ببخشند ! (مانند همین فیلمی که در موردش این مطالب رو نوشتید) از نظر بنده که کارشناس این موضوع هستم و سالها در حوزه های مختلف مقابله با بد افزار فعالیت داشتم استاکس نت جزو ضعبف ترین بد افزارهای طراحی شده از لحاظ کیفی و کمیتی در دنیا بوده و تنها هماهنگی دستگاههای دولتی و خصوصی غربی در جهت عدم مقابله با آن باعث شد که این بد افزار گسترش پیدا کنه و اگر امروزه کارشناسان داخلی اقدام به طراحی بد افزار کنند قطعا خیلی قدرتمند تر می توانند در این عرصه حاضر شود (و چه بسا دست به این اقدامات زده اند ... !) البته جالب هست بدونید که در ۱ سال و نیم گذشته بیش از ۵ حمله هدفمند از طریق بد افزارها به زیر ساختهای کشور شد و به دلیل آگاهی و آمادگی برای مقابله در نطفه خنثی شد ! و بعضی از آنها هم درحال ارایه اطلاعات جعلی به سامانه های c&c خود هستند ...
  • یه پسر خوب ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۹
    0 0
    سلام استاکس نت واقعا یه ویروس واقعی و خیلی باحالی بود . سیستم من با این ویروس آلوده شده بود (از طریق فلش) . روش پخش شدن توی سیستم با بقیه ی ویروسها خیلی فرق می کرد. روزی هزار تا ویروس توی سیستم میومد می رفت ولی هیچ کدوم اجرا نمی شدن با این که من انتی ویروس هم نداشتم ولی این ویروس ... از وقتی زمانی که به این ویروس دچار شدم دیگه انتی ویروس نصب می کنم (قبلا اصلا نصب نمی کردم). داغون شدم تا تونستم پاکش کنم . . . امیدوارم مهندیسین کشورمون بیش از این صبر نکنن و با یه ویروس قوی و پیچید تر جوابشون بدن . . . ((مشرق نیوز لطفا یه اطلاعاتی هم درباره ویروس استارس بدهید با این که اگه توی گوگل سرچ کنی یه چیزای پیدا میکنی ولی یکم کاملتر و تخصصی تر....))
  • علی ۱۸:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۹
    0 0
    عزیز جان، ویروس استاکس نت فقط به دنبال سیستم هایی با مشخصات معین میگرده، و تا زمانی که سیستم قربانی مشخصات مورد نظر ویروس را نداشته باشه، فعالیت مخربی انجام نمیده. پس بود و نبود استاکس نت روی سیستم شما اختلال خاصی ایجاد نمیکنه، مگر اینکه شما مدعی باشید که کارمند سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی هستید، و کامپیوتر تان هم در مجتمع غنی سازی نطنز قرار داره! حالا با این تفاسیر، چطور شما با اجرای آن روی سیستمت شخصی ات پی به با حالی و واقعی بودن اون بردید، جای سوال هست!
  • حمزه هاشمی ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۹
    0 0
    متشکریم
  • ۰۰:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۰
    0 0
    فیلماتون خیلی جالب است هر چی بیشتر بتونید فیلم بگذارید سایتتون متفاوت تر و موفق تر می شود
  • ململ ۰۲:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۰
    0 0
    غربی ها استاد جنگ روانی هستند.. حمله سایبری به چنین مراکزی بدون نفوذ از داخل شبکه غیر ممکن هست.... بنده کمی مشکوک هستم بخصوص بعد از قضیه اجازه ندادن بازرسان آژانس احساس می کنم توسط همین بازرسان و یا در اصل جاسوسان خرابکاری شده
  • یه پسر خوب ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۰
    0 0
    بــــــی خـــــــــــــــــــال .. . . ! نه دوست عزیز (علی) من نه کارمند سازمان اتمی هستم و نه کامپیوترم به جای ارتباط داره . من واقعی و با حال بودنشو از این جهت گفتم که روش کارش و نوع سورس کدهاش تاحدود زیادی هوشمندانه و پیجیده بود و ... . _ و اینکه که میگید روی سیستم من نباید فعالیت مخربی ایجاد بکنه _ باید بگم که تا به حال هر چی ویروس از طریق فلش وارد سیستم من شده توی فلش یه فایل آتوران و یه فایل اجرای بوده و تا روی فلش کلیک نکنید اجرا نمیشه ولی وقتی این ویروس دچار شد نه توی فلشم فایل اجرای بود و نه اتوران و نه من روی فلشم کلیک کردم و ... خلاصه بعد از ویروسی شدن همه نرم افزار ها و فایل های اجرای من به این ویروس دچار شد و اجرا نمیشد و همچنین سرعت اینتنتم خیلی کم شده بود و . . . . ! OK
  • جلال ۱۹:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۳/۳۱
    0 0
    کاری ندارم که این ویروس لعنتی ، چه قدر قوی بوده . همین بس ، که چون راهمان درست است ، دشمنان اسلام و ولایت ، دست به خرابکاری میزنند. خدا را که راهمان درسته
  • ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۶
    0 0
    بهتره اول تحقیق کنید درباره کارهایی که این ویروس کرد و به دلایل امنیتی کسی نفهمید. اینکه چطور مسیرهای مخفی دولت رو شناسایی کرد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس