به گزارش مشرق، مجتبی ایزدی قائم مقام شبکه قرآن طی نشستی با حضور خبرنگاران از راهاندازی بانک جامع تلاوت قرآن کریم جهان اسلام در این شبکه خبر داد.
در این نشست ایزدی با اشاره به مأموریت شبکه قرآن در خصوص مدیریت فرهنگ و ارزشهای قرآنی گفت: تلاوت قرآن یکی از مهمترین و شریفترین هنرهای اسلامی است و میتواند به عنوان دریچه انس با قرآن شناخته شود. همچنین درک عمل به دستورات قرآن از طریق همین تلاوت ممکن است و در گفتههای مقام معظم رهبری هم تلاوت قرآن همواره مورد تأکید است از طرفی بیان معارف دینی بدون بهرهگیری از آیات قرآن مشکل است.
وی با اشاره به راهاندازی بانک جامع تلاوت قرآن جهان اسلام گفت: این بانک زمینهساز رشد و توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه و زمینهساز تحول در برنامهسازی رسانه ملی است.
تاکنون تنها 10 درصد کار انجام شده است
ایزدی از استارت اولیه این طرح در سال 88 خبر داد و گفت: این طرح جامع در واقع از سال 88 کلید خورد اما تاکنون حدود 10 درصد پیشرفته داشته و امیدواریم با حمایت شورای توسعه فرهنگ قرآنی، این طرح، طی دو سه سال آینده به تکامل برسد.
قائم مقام شبکه قرآن درخصوص ضرورتهای راهاندازی بانک جامع تلاوت قرآن گفت: مشکلات تولید تلاوت، عدم دسترسی به تلاوت صحیح و عدم شناخت تلاوت زیبا و صحیح از مشکلاتی است که همواره برنامهسازان با آن مواجه هستند، همچنین علاقهمندی کارشناسان به استفاده از تلاوت در هنگام ارائه برنامههای آموزشی، نبود یک آرشیو از تلاوتهای صوتی و تصویری قاریان ایرانی و مصری و ایجاد تمایز کیفی بین تلاوتهای موجود کشور برخی از ضروریاتی است که ما را برآن داشت تا به فکر راهاندازی این بانک بیفتیم.
ارائه تلاوتها به عموم مردم تا دهه فجر
ایزدی از ارائه تلاوتهای این بانک از طریق یک سایت خبر داد و گفت: این بانک جامع در اختیار عموم مردم قرار دارد و آنها میتوانند از طریق فضای مجازی رادیوهای اینترنتی در اختیار داشته باشند. همچنین تلاش می کنیم این سایت تا دهه فجر در اختیار مردم قرار گیرد.
وی درخصوص منابع این بانک تلاوت افزود: بانک جامع تلاوت قرآن کریم دارای منابع صوتی شامل؛ تلاوتهای درسی، مجلسی، استودیویی، آموزشی و فراز تلاوت به همراه تلاوتهای موجود در بازار با ترجمه، برنامههای صوتی قرآنی، زندگینامه قاریان، اذان، ابتهال، تلاوتهای تصویری، ترجمههای تصویری، متن قرآن کریم، زندگینامه تصویری قاریان، منابع متنی مانند ترجمه و تفسیر را شامل میشود.
تجهیز سایت به زبانهای مختلف
قائم مقام شبکه قرآن با اشاره به ارائه این بانک تلاوت با زبانهای مختلف در آینده گفت: این بانک تلاوت مانند پایگاه اطلاعرسانی است که همه کاربران میتوانند در سراسر دنیا از آن استفاده کنند، زیرا قصد داریم در آینده آن را با زبانهای مختلف ارائه دهیم.
جمعآوری 12 هزار تلاوت تا کنون و برنامهریزی برای جمعآوری 150 هزار تلاوت طی سالهای آینده
ایزدی ازجمعآوری 12 هزار تلاوت خبر داد و گفت: تاکنون برای این طرح عظیم 12 هزار تلاوت که اغلب به صورت صوتی است جمعآوری شده و پیشبینی ما این است که در نهایت تلاوتهای این بانک به بیش از 100 هزار تلاوت صوتی و 50 هزار تلاوت تصویری برسد. همچنین این تلاوتها از آرشیوهای مختلف صداوسیما، آرشیوهای شخصی قاریان ایرانی و خارجی و رایزنی با اساتید و کارشناسان ایرانی و مصری جمعآوری خواهد شد.
کارشناسی و رتبهبندی تلاوتها
وی از کارشناسی تلاوتها بعد از جمعآوری خبر داد و گفت: پس از جمعآوری تلاوتها، کارشناسان ما این تلاوتها را ارزیابی و براساس زیبایی آنها را رتبهبندی میکند و این رتبهبندی از طریق پایگاه اطلاعرسانی در اختیار مخاطبان قرار میگیرد تا بتوانند تلاوتهای زیبا را به راحتی انتخاب کنند.
قائم مقام شبکه قرآن از بهرهگیری از رسانههای نوین در این کار خبر داد و گفت: زیرساختهای بهرهگیری از رسانههای نوین در این طرح فراهم شده تا بتوانیم شرایط ارسال mms، تولید آلبوم و کارهایی از این دست را فراهم کنیم.
ایزدی درخصوص مخاطبان این بانک جامع تلاوت گفت: بانک جامع تلاوت در ابتدا ویژه عموم است تا هر کس بتواند هر تلاوتی را که میخواهد در دسترس داشته باشد، مخاطبان بعدی این طرح سازمان صداوسیما، برنامهسازان، کارشناسان و قاریان قرآن به عنوان مخاطبان خاص هستند.
وی از فعالیت چند تیم برای راهاندازی بانک جامع تلاوت قرآن جهان اسلام خبر داد و بیان داشت: برای این کار گروهی برای جذب منبع صوتی و تصویری، گروهی برای تولید و طراحی نرمافزار و گرافیک، گروهی برای کارشناسی و انتخاب و طبقهبندی تلاوتها و گروهی هم برای جمعآوری نظرات و نیازهای مخاطبان تشکیل شده که همه اینها فعالیت خود را آغاز کردهاند. همچنین برای جمعآوری تلاوتهای قاریان مصری با افرادی در کشور مصر ارتباط داریم تا به جمعآوری و ارسال تلاوت بپردازنند.