به گزارش مشرق، «علی حیدر» در گزارشی که روزنامه «الاخبار» چاپ بیروت آن را منتشر کرد، به گزارشهای منتشر شده در برخی روزنامهها و پایگاههای خبری صهیونیستی اشاره میکند که گزینه دخالت نظامی تلآویو در یمن را دور از انتظار نمیدانند.
الاخبار مینویسد: آنچه موجب میشود، در وجود منافع مشترک بین دو رژیم سعودی و صهیونیستی تردید به خود راه نداد، دو نکته است. اول: بررسی نقشه ژئو سیاسی منطقه و تلاقی اولویتهای هریک از این دو رژیم در این مرحله از تاریخ منطقه و دوم: اظهارات نخست وزیر رژیم صهیونیستی که طی آن حمایت خود از تجاوز عربستان به یمن را اعلام کرد.
البته تلاقی منافع عربستان و «اسرائیل» تنها به یمن محدود نمیشود، بلکه قضایای مربوط به مقاومت در فلسطین اشغالی و لبنان و سوریه و عراق را نیز در برمیگیرد، اما نکته قابل تامل آنکه پایگاه خبری صهیونیستی «واللا» در گزارشی ضمن اشاره به منافع مشترک بین تلآویو و ریاض در یمن، از جمله در تنگه «باب المندب» تا به آنجا پیش میرود که بعید نمیداند، تلآویو گزینه دخالت مستقیم در یمن را بررسی کند.
صرف نظر از تنگه باب المندب، این گزارش به اهمیت کانال سوئز و جزایر تیران و صنافیر (در آبهای جنوبی عربستان) و اهمیت راهبردی آنها برای «اسرائیل» اشاره میکند، چون به واسطه این تنگههاست که این رژیم میتواند، با دنیای خارج ارتباط برقرار کند.
پایگاه خبری «واللا» اسرائیل، همچنین تاکید میکند که عربستان در حال حاضر حتی به صورت غیر علنی هم شده برای ادامه تجاوز نظامی خود علیه یمن نیاز به یک هم پیمان دارد و در این بین یکی از مهمترین دلایل اقدام نظامی عربستان در یمن را توقف ارسال سلاح برای انصار الله از سوی ایران بیان میکند، جنبشی که تهدیدی برای «اسرائیل» نیز بشمار میآید، به ویژه اگر ایران قصد داشته باشد، یمن را به گذرگاه ارسال سلاح برای حزب الله لبنان و مقاومت فلسطینی در غزه تبدیل کند که در این صورت دخالت «اسرائیل» در این جنگ امری ضروری مینماید.
بر این اساس، این پایگاه خبری صهیونیستی گزینه نظامی حملات هوایی را مطرح میکند و آن را گزینهای امن و بیخطر برای تلآویو عنوان میکند، به خصوص اگر کشتیهای اسرائیلی حین عبور از باب المندب با خطر حملات موشکی مواجه شوند.
واللا در ادامه اگرچه به این نکته اشاره میکند که ارتش یمن دارای پدافند هوایی قدرتمندی نیست که توان شناسایی و تعرض به جنگندههای اسرائیلی را داشته باشد، اما میتواند از سوی رادارهای سعودی و مصری شناسایی که در این صورت نیز خطری متوجه آنها نیست.
این پایگاه خبری صهیونیستی با اشاره به اینکه ممکن است، تلآویو و ریاض در خصوص قضیه فلسطینی اختلاف نظرهایی داشته باشند، اما منافع مشترک مانند باز نگه داشتن تنگهها میتواند، آنها را به همکاری با یکدیگر حتی به در خفا و پنهانی سوق دهد.
در حالیکه در این راستا روزنامه صهیونیستی «معاریو» در گزارشی نوشت که شرکتهای اسرائیلی و تجار این رژیم در حوزه صدور تکنولوژیهای پیشرفته و ارائه مشورتهای امنیتی در این اواخر تلاش بسیاری دارند، قراردادهایی را با برخی طرفها در حوزه خلیج فارس امضا کنند و در این راستا معاریو به «مت کوخابی» اشاره میکند که قراردادهای متعددی را با شیخ نشین ابو ظبی در حوزه مراقبت از تاسیسات گازی و نفتی امارات امضا کرده است.
معاریو توضیح میدهد که در این قراردادها مسئولان سابق موساد و شاباک و امان حضور و مشارکت داشتند و یکی از روسای برجسته شرکت کوخابی سرلشکر «آموس مالکا»، رئیس سابق امان بوده است.
این روزنامه صهیونیستی همچنین از طرفهای اصلی در قراردادهای امارات و اسرائیل مانند «دیوید میدان» از مسئولان سابق موساد و «آوی لئومی» مدیر شرکتهای پهپادهای «اسرائیل» نام میبرد که تلاش دارند، به بازار امارات نفوذ کنند.