کد خبر 4003
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۳:۱۵

دبير علمي انجمن جراحان عمومي با بيان اينکه سرطان مري پس از سرطان پوست دومين سرطان شايع در کشور به شمار مي‌آيد در ادامه از استفاده بي رويه از برنج و نوشيدن چاي داغ را دو عامل پرخطر در بروز سرطان مري دانست.

به گزارش سرويس جامعه مشرق، دبيرعلمي انجمن جراحان عمومي ايران درباره گسترش سرطان مري در مناطق جغرافيايي خاصي از کشور اظهار کرد: با توجه به شيوع مصرف ناس در استان خراسان و يا برنج خواري در استانهاي گلستان، گيلان و مازندران و همچنين نوشيدن چاي داغ در استان آذربايجان شرقي را مي‌توان جزو علل بروز دومين سرطان شايع کشور در اين مناطق برشمرد.
اين فوق تخصص جراحي سرطان با بيان اينکه سن بروز انواع سرطانها در کشور از جمله سرطان دستگاه گوارش 10 سال کمتر از کشورهاي غربي است، گفت: نتايج گروهي از پژوهشگران ژاپني نشان داد بر اثر مصرف فراوان برنج، ميزان ويتامين 1Bدريافتي کاهش و قوام مخاط مري در بخش فوقاني دستگاه گوارش افزايش مي‌يابد که اين تغييرات در درازمدت به نفع سرطان مري است.
دکتر دريايي با تاکيد بر ضرورت انجام غربالگري نسبي با استفاده از شيوه آندوسکوپي ادامه داد: در اين نوع از غربالگري از سه شيوه (2 روش سيتولوژي و يک روش بالون باد کرده به همراه شبکه توري) استفاده مي‌شود، کاري که از مدتها پيش، آموزشهاي لازم در خصوص ضرورت انجام آندوسکوپي در مدارس ژاپن آغاز شده است.
دبير علمي انجمن جراحان عمومي ميزان بقا و طول عمر هر بيمار مبتلا به سرطان مري تحت درمان را وابسته به بيولوژي تومور و ويژگي‌هاي باليني بيمار دانست و افزود: اما در عين حال براي 15 درصد از بيماران با هر درجه و سايز از تومور ميزان بقا و طول عمر سه سال برآورد شده است.
عضو هيات مديره انجمن علمي جراحان عمومي ايران در پايان بر ضرورت تشخيص زودهنگام جهت آغاز درمان موثر و رضايت بخش تاکيد کرد و افزود: شرايط عمومي به همراه مداليته درمان بر ميزان اثربخشي در معالجه بيمار مي‌تواند بسيار موثر باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس