شبکه ماهواره‌ای نزدیک به حکومت سعودی، در اقدامی غیرمنتظره از نخست وزیر اسرائیل در مقابل رئیس جمهوری امریکا حمایت کرد.


گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.


********


*روزنامه کیهان

بلا نسبت خودم مراقب سیاستمداران دونبش باشید !
اختلافات میان اصلاح‌طلبان و حزب تازه تأسیس و اصلاح‌طلب ندای ایرانیان این بار حمله احمد پورنجاتی را به صادق خرازی موجب شد.
به گزارش تابناک پورنجاتی در نوشته‌ای کنایه‌آمیز علیه صادق خرازی و خطاب به اصلاح‌طلبان جوان عضو حزب ندای ایرانیان، ضمن اینکه از آنان خواست مواظب ابتلا به سیاستمداری دو نبش باشند و گرفتار زکام سیاسی نشوند، نوشت: ششدانگ حواستان را متوجه زیر پاها و زیر بغل‌هاتان کنید که مبادا دچار «پوست خربزه و پیزر و هندوانه»ی اهدایی از سوی از ما بهتران شوید. نعوذبالله! یا از رفتن به چاه به کلی منصرف شوید، یا دستکم از آویزان شدن به طناب هفت رنگ اما شیت و پیت شده برخی خالی بندان سیاسی، بپرهیزید.
پورنجاتی و برخی مدعیان اصلاح‌طلبی پیش از این  با تمسخر «ندا»، آن را «نساء» خوانده بودند. جالب اینکه خود پورنجاتی در معلق‌زنی و رفتارهای زیگزاگ سیاسی، چهره شناخته شده‌ای است و احتمالاً نوشته وی نوعی حدیث نفس بوده تا تلاش برای تسویه حساب طیفی از اصلاح‌طلبان با طیف دیگر.

روایت افراطیون از شائبه‌انگیزی ائتلاف با مدعیان اصولگرایی
آشفتگی مزمن در افراطیون حزب مشارکت، آنها را به نقیض‌گویی سوق داده است.
علی شکوری‌راد در مصاحبه با روزنامه شرق از یک سو می‌گوید ائتلاف با «اصولگرایان معتدل» برای مردم گیج‌کننده است و از طرف دیگر تصریح کرده که همین کار بدون اعلام در گذشته انجام شده است.
عضو حزب منحله مشارکت در پاسخ این سؤال که آیا اصلاح‌طلبان برنامه‌ای برای
ائتلاف با اصولگرایان میانه‌رو دارند؟ می‌گوید: ما نیازی به این ائتلاف نداریم. بعضی از ائتلاف‌ها ممکن است که برای مردم گیج‌کننده یا موجب شائبه درباره ما شود. ما نباید کاری کنیم که مردم گیج شوند. ما نیازی به آن ائتلاف نداریم.
وی در عین حال می‌افزاید: این ائتلاف به طور نانوشته به وجود می‌آید. بالاخره این ائتلاف در شخص رئیس‌جمهوری صورت گرفته است. ما بر سر آقای روحانی ائتلاف نانوشته‌ای کردیم. نه ما رفتیم با آقای روحانی صحبت کنیم، نه شرط و بیعت کردیم؛ نه با هم قراری گذاشتیم. ما به این جمع‌بندی رسیدیم که به نفع اصلاحات است که از آقای روحانی حمایت کنیم، در حالی که آقای عارف هم بودند. در آن طرف عده‌ای از اصولگراها از آقای روحانی حمایت کردند. هیچ کدام با همدیگر صحبت نکرده بودیم. هیچ قراری نه اصلاح‌طلب‌ها با روحانی و نه حتی اصولگراها با روحانی نگذاشته بودند.
این اظهارات از چند جهت قابل تامل است. نخست اینکه اگر ائتلاف‌های متناقض- مانند ائتلاف افراطیون ساختارشکن با چند مدعی اصولگرایی- نزد مردم «گیج‌کننده» و «شائبه برانگیز» است که قطعا همین طور است، پس چرا چنین ائتلافی به طور نانوشته به وجود می‌آید؟ چه چیزی مانع می‌شود نتوان ائتلاف را علنا اعلام کرد اما در خفا اعمال کرد؟ آیا غیر از این است که این کار «غش در معامله با مردم» و «تلبیس» و «فریب» است و اگر چنین است پس چرا نظیر چنین رفتارهای گیج‌کننده و دارای شائبه به شکل پنهانکاری در سال 76 با ائتلاف مدعیان چپ و سوپرراست‌های کارگزاران اتفاق افتاد  و در واقع جریان موسوم به چپ با زدن راهنمای چپ و تظاهر به اعتراض نسبت به سیاست‌های کارگزاران با قیافه اپوزیسیون دولت وقت (کارگزاران- هاشمی) به میدان انتخابات آمد حال آن که 6 ماه قبل از دوم خرداد 76 به ائتلاف پنهان با جریان حاکم بر دولت رسیده بود؟ یا مثلا چه اتفاقی افتاد که 2 سال بعد از انتخابات ریاست جمهوری 76، افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی از هاشمی رفسنجانی «عالیجناب سرخ‌پوش قتل‌های زنجیره‌ای» ساختند ولی در سال 84 مدعی شدند هاشمی اسطوره اصلاحات است و باید به وی رای داد؟ همین رفتارهای مذبذب سال 88 نیز تکرار شد و سوپرراست‌های کارگزارانی، دور میرحسین موسوی را گرفتند که با ژست عدالت‌خواهی نخست‌وزیر دهه 60 به میدان آمده بود.
نکته دوم ادعای دروغین بی‌نیازی به ائتلاف با کسانی چون ناطق‌نوری و روحانی و هاشمی است. افراطیون مدعی حزب مشارکت در حالی که به وقت خود با هر یک از این اشخاص تسویه حساب کرده‌اند اما چون زندگی طفیلی دارند مجبور به آویزان شدن از آنها و نظایر آنها شده‌اند؛ چنان که پس از دستمالی کردن حیثیت خاتمی، شعار عبور از وی سر داده و او را اردک لنگ و شاه‌سلطان حسین صفوی و کسی که گروه خونی‌اش به گروه خونی حزب مشارکت نمی‌خورد، خواندند.
در اثبات این نیاز همین بس که افراطیون مدعی اصلاحات در نظرسنجی‌های 4-3 روز آخر خود به این نتیجه رسیدند که عارف به عنوان نزدیک‌ترین فرد به آنها بیش از 8-7 درصد رای ندارد و بنابراین از روحانی که تصریح می‌کردند اصلاح‌طلب نیستند، حمایت کردند حال آن که اگر خودرأیی داشتند عارف را که از پایه‌گذاران حزب مشارکت بود، مجبور به انصراف نمی‌کردند، یا او را اصلاح‌طلب بدلی نمی‌خواندند.
یادآور می‌شود همزمان با اظهارات شکوری، خیرالله  ناصری عضو سازمان منحله مجاهدین(انقلاب) در مصاحبه با فرارو گفت: می‌توان پیش‌بینی کرد که اعتدالیون و اصلاح‌طلبان در این انتخابات نیز مانند انتخابات ریاست جمهوری به یک ائتلاف نانوشته برسند زیرا در این شرایط ضروری است که افرادی به مجلس بروند که منافع ملی را به منافع جناحی  و گروهی ترجیح می‌دهند. در میان جریان اصولگرا نیز چنین افرادی - مانند مطهری و ناطق نوری - وجود دارند.

آزادسازی تکریت تحقیر آمریکا توسط ملت عراق است
رسانه‌های غربی از نقش موثر ایران در عملیات آزادسازی تکریت و بی‌اعتنایی ملت و ارتش عراق به آمریکا ابراز نگرانی می‌کنند.
رویترز در تحلیلی نوشت: شاهدان می‌گویند ژنرال قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران نظارت بر بخشی از عملیات تکریت را برعهده دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از بغداد، هزاران سرباز و نیروهای مردمی در عراق بزرگترین تهاجم علیه عناصر تروریستی داعش را در تکریت و شهرهای عراق دنبال می‌کنند.
حضور قاسم سلیمانی در خط مقدم جبهه مبارزه با داعش در تکریت، موید نفوذ ایران بر نیروهای شیعه عراقی است، نیروهایی که برای جلوگیری از تحرکات تروریست‌ها در عراق، نقش کلیدی ایفا کرده‌اند. در مقام مقایسه، ائتلاف هوایی ضد داعش به رهبری آمریکا هنوز نقشی در عملیات تکریت ایفا نکرده و شاید دلیل آن تا حدی نقش ایران در این عملیات باشد. سلیمانی هدایت عملیات جبهه شرقی را از روستایی در ۵۵ کیلومتری تکریت برعهده دارد. دو رهبر شبه نظامی عراقی به نام‌های ابومهدی المهندس رهبر گروه حشد الشعبی و هادی الامیری رهبر گروه بدر، سلیمانی را در عملیات تکریت همراهی می‌کنند.
همزمان فارین پالیسی در گزارشی با تاکید بر اینکه آمریکا نفوذی در عراق ندارد، نوشت: نیروهای امنیتی عراق با حمایت شبه نظامیان شیعه، قبایل سنی، جنگجویان کرد و مشاوران ایرانی عملیاتی را برای بازپس‌گیری شهر تکریت از داعش برگزار کردند. طبق گزارش‌های منتشر شده، نیروهای زمینی در این عملیات توسط جت‌های جنگنده عراقی حمایت شدند. جالب توجه است که به گفته وزارت دفاع آمریکا، ائتلاف تحت رهبری این کشور علیه داعش در عملیات تکریت هیچ نقشی نداشته است. عدم حضور این ائتلاف در عملیات تکریت نشان دهنده نفوذ اندک آمریکا در این جبهه جنگ آشفته است.
به گفته یک مقام آمریکایی برگزاری عملیات برای مرکز فرماندهی در پنتاگون، تعجب‌آور بود. این مقام آمریکایی همچنین به نفوذ ایران در این عملیات اشاره کرد. قاسم سلیمانی در این عملیات حضور داشت، نقش سلیمانی و گروه شبه نظامی شیعه داوطلبان مردمی در بازپس‌گرفتن شهر تکریت، زادگاه صدام حسین، مسئله‌ای‌ست که برخی مقامات آمریکایی را نگران کرده است.
فارین پالیسی از قول کلنل استیو وارن سخنگوی پنتاگون نوشت: «عراقی‌ها حمایت نیروهای هوایی را در این عملیات خواستار نشدند و از این رو ما نیز در عملیات تکریت مداخله نکردیم.
مسئله مربوط به تمامیت ارضی عراق است؛ کشوری که دولتی مستقل دارد. این دولت عراق است که تصمیم می‌گیرد در چه زمینه‌هایی نیازمند همکاری است.»
اینکه واشنگتن در عملیات تکریت حضور و نفوذی نداشت احتمالا از خشم مقامات عراقی از افشای برنامه حساس برای بازپس‌گیری موصل توسط مقامات مقر فرماندهی آمریکا (سنتکام)، ناشی شده است. سنتکام ابتدا پیش‌بینی کرد عملیات برای باز‌پس‌گیری موصل از داعش در ماه آوریل و یا ماه مه صورت گیرد و این مسئله نشان دهنده این بود که مقامات عراقی کنترل عملیات را در دست ندارند و همین بغداد را خشمگین کرد

بی‌برنامگی اقتصادی اعتبار دولت را به چالش می‌کشد
یک عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی می‌گوید بی‌برنامگی اقتصادی پس از 18 ماه همچنان چالش مهم دولت است.
فرشاد مومنی می‌گوید: برنامه زاییده خیال‌پردازی نیست بلکه راه نیل به یک هدف با استفاده از ابزارهای موجود است، آن چیزی که آنها (دولتی‌ها) در بهترین حالت دارا هستند یک‌سری سناریوهایی است که احتمالا در ذهن برخی از کارگزاران اقتصادی وجود دارد. این سناریوها که وجه اعظم آن هم غیرمکتوب است و در دل خود دولت هم در این مورد یک اجماع  اجمالی بین‌الاذهانی ایجاد نشده نمی‌توان برنامه خواند.
وی در مصاحبه با روزنامه آرمان تصریح کرد: باید مشوقانه به آنها گوشزد کرد که به تجربه 18 ماهه گذشته خود بنگرند تا اشتباهات گذشته را تکرار نکنند بلکه آنها را دعوت می‌کنم تا از اشتباهات گذشته درس بگیرند نه اینکه آنها را با شدت کمتری انجام دهند. مثال بارز این مسئله ماجرای یارانه‌هاست چه در جریان مبارزات انتخاباتی و چه پس از انتخاب تیم اقتصادی هم از ناحیه سخنگوی محترم دولت و هم از ناحیه اعضای تیم اقتصادی دولت اعم از مسئولان و مشاوران ادعا می‌شد که برای یارانه‌ها برنامه داریم اما آنچه مشاهده می‌شد این بود که عزیزان تصورات پرداخته نشده ذهنی خود را برنامه تلقی می‌کردند.
این اقتصاددان با هزینه‌دار خواندن رفتارهای فاقد برنامه و اطلاعات گفت: کسانی که روی صندلی‌های رسمی قرار می‌گیرند و از موضع رسمی صحبت می‌کنند نباید جایگاه شخصی خودشان را با جایگاه نهادیشان که همان کرسی‌های دولتی است خلط کنند و از موضع شخصی مطالبی را بیان کنند. افراد خاص ممکن است که در زمینه‌های خاصی اطلاعاتی داشته باشند و طبق اینها ادعاهایی بکنند، اما وقتی از موضع مقام مسئول همچنین حرف‌هایی می‌زنند و بعدا مشخص می‌شود که اینها مابه‌ازای عینی ندارند، این بیش از آنکه به وجه شخصی مسئله اصابت کند به وجه نهادی مسئله که همان دولت است اصابت می‌کند یعنی این سخنان اعتبار نهاد دولت را به چالش می‌کشد و اگر دولت ما به عنوان یک نهاد اعتبار و اعتماد عمومی خودش را از دست دهد هزینه‌های اداره کشور بسیار سنگین خواهد بود پس دولتمردان را دعوت به واقع‌نگری می‌کنم.
مومنی با بیان اینکه دولتیان باید فرق سناریو را با برنامه درک کنند، می‌افزاید: مشکلی را که در لایحه سند بودجه می‌بینیم این است که با کمال تاسف در سال 94 بر اساس تمهیداتی که در لایحه بودجه قابل مشاهده است، قرار نیست تغییرات مثبت محسوسی در اقتصاد کشور اتفاق بیفتد. آنچه برای سال آینده می‌توان پیش‌بینی کرد، این است که ما همچنان فاقد رشد با کیفیت به عنوان رشد متکی بر بخش‌های مولد خواهیم بود.
این اقتصاددان با فاقد کیفیت خواندن رشد اقتصادی مورد ادعای دولت می‌گوید: بر اساس تمهیداتی که در لایحه بودجه قابل مشاهده است، قرار نیست تغییرات مثبت محسوسی در اقتصاد کشور اتفاق بیفتد. آنچه برای سال آینده می‌توان پیش‌بینی کرد این است که فاقد رشد با کیفیت، به عنوان رشد متکی بر بخش‌های مولد خواهیم بود. رشدهای حاصله نیز بیشتر جنبه صوری داشته و ناظر بر تغییرات غیرموثر در بهبود وضعیت کلی اقتصاد با خصلت پایداری خواهد بود. مانند آنچه امسال اتفاق افتاد و 4 درصد رشد اقتصادی برای 6 ماهه اول امسال اعلام شد که احتمالا برای کل سال 2 درصد خواهد بود. اگرچه در محاسبات آماری واقعا این رشد اتفاق افتاده، اما رشد باکیفیتی که مبتنی بر افزایش تولید و رونق بنگاه‌های تولیدی باشد، نبوده و بیشتر به رشد نقدینگی دلالت داشته است.
فرشاد مومنی در زمینه ارائه راه حل می‌گوید: در چنین شرایطی به نظر می‌رسد روش اصلی آن چیزی است که در مرکز پژوهش‌های مجلس هنگام بررسی لایحه بودجه سال 94 به جمع‌بندی رسید و منتشر شد. به نظر من پیشنهاد مرکز پژوهش‌های مجلس یک راه حل مقطعی اصولی به نظر می‌رسد و آن هم عبارت از این است که بودجه سال 1394 بر اساس کمترین برآوردها از چشم‌انداز درآمد نفت در سال آینده تدوین شود اما به صورت مشروط و مبتنی بر برنامه به دولت اجازه داده شود که این انعطاف را داشته باشد که به صورت پسینی یعنی پس از تحقق دریافت بیشتر ارز به واسطه افزایش قیمت نفت در قالب چند سناریو بر حسب اولویت‌هایی که مجلس تعیین می‌کند آن اضافه درآمدها را هزینه کند. به گمان من خطوط کلی چنین راه حلی به شکل قابل قبولی در مرکز پژوهش‌های مجلس تهیه شده و انتشار عمومی پیدا کرده است.


*روزنامه ایران

ادعای  ضد ایرانی اسرائیل
«تل‌آویو» در یک جریان‌سازی ناشیانه برای مانع‌تراشی در توافق هسته‌ای احتمالی ایران و گروه «1+5» مدعی توقف یک فروند کشتی حامل راکت‌های ایرانی شد. به گزارش فارس، «پیتر لرنر» سخنگوی ارتش اسرائیل روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران ادعا کرد این کشتی حامل راکت‌های «ام- 302» ساخت سوریه بوده و قصد داشته این راکت‌ها را از ایران به «غزه» بفرستد. تل‌آویو مدعی شد نیروهای دریایی این رژیم این کشتی را در آب‌های بین‌المللی سودان و اریتره توقیف کرده‌اند.

توصیه شبکه سعودی به «اوباما» درباره «نتانیاهو»
شبکه ماهواره‌ای نزدیک به حکومت سعودی، در اقدامی غیرمنتظره از نخست وزیر اسرائیل در مقابل رئیس جمهوری امریکا حمایت کرد. به گزارش پایگاه خبری العالم، سایت انگلیسی العربیه به اوباما توصیه کرد درخصوص مسائل مربوط به ایران به «نتانیاهو» گوش دهد. در بخشی از این مطلب آمده است: «این تنها مسأله‌ای است که اسرائیلی‌ها و اعراب درباره آن اتفاق نظر دارند و همچنین تنها مسأله‌ای است که اوباما خطر آن را درک نمی‌کند‌.»

توضیحات یک مقام امنیتی درباره لغو سفر فائزه هاشمی به بجنورد
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی درباره لغو سفر فائزه هاشمی به این استان تأکید کرد: «دعوت از خانم هاشمی نه از سوی مقام یا نهادی رسمی، که حتی از سوی هیچ تشکل یا گروه شناخته شده سیاسی نبوده و بیشتر جنبه خصوصی داشته، که حتی نیازی به دریافت مجوز نداشته است». محمدرحیم نوروزیان دیروز به «ایرنا» گفت: «مراجع قضایی نیز حکمی مبنی بر ممنوعیت سفر فائزه هاشمی به استان‌ها نداشته‌اند تا دستگاه‌های امنیتی و انتظامی بخواهند بر آن مبنا از سفر وی جلوگیری کنند». وی افزود: «تجمع عده‌ای در برابر استانداری، به بهانه سفر این فرد به استان برای حضور در یک محفل خصوصی، بدون مجوز صورت گرفته و وجهه قانونی ندارد، ضمن اینکه پیش‌تر این سفر لغو شده و خبر آن از سوی برخی رسانه‌ها نیز انتشار یافته بود». گفتنی است؛ گروهی موسوم به دلواپسان، روز گذشته، در اعتراض به سفر لغو شده فائزه هاشمی رفسنجانی به بجنورد، در برابر استانداری خراسان شمالی تجمع کردند. آنان روز قبل از آن نیز اقدام به برپایی تجمعاتی اعتراض‌آمیز در برابر دفتر امام جمعه بجنورد، دفتر نماینده استان در مجلس خبرگان رهبری و مسجد انقلاب بجنورد کرده بودند.

کمپینی برای همدردی با غبارزدگی خوزستان
کمپین اینترنتی «با یک عکس با مردم محصور در خاک جنوب همدردی کنید» آغاز به کار کرد. به گزارش «پارسینه»، در این کمپین از فعالان اینترنتی درخواست شده با «گذاشتن یک عکس از غبارزدگی شهرهای خوزستان روی صفحه موبایل یا تبلت با مردم این شهرها همدردی کنند.»

تشکر برنامه صدا و سیما برای تعطیل نکردن «اعتماد»
بخش «صرفاً جهت اطلاع» شبکه دوم سیما نگاهی متفاوت به برخورد با روزنامه «اعتماد» داشت. به گزارش «خبرآنلاین»، در حالی که طی روزهای اخیر و به دنبال انتشار مصاحبه‌ای از ابراهیم اصغرزاده در این روزنامه، یک جریان خاص به دنبال به تعطیلی کشاندن روزنامه «اعتماد»  بود، بخش خبری 20:30 شبکه دو سیما در یکی از آیتم‌های برنامه «صرفاً جهت اطلاع» از اینکه هیأت نظارت بر مطبوعات با ارفاق با این روزنامه برخورد کرده و صرفاً به تذکر بسنده کرده، قدردانی کرد.


*وطن امروز

مجلس مخالف گران شدن بنزین

برخی خبرها حکایت از افزایش حداقل 5 درصدی قیمت بنزین در سال 1394 دارد اما مجلس مخالف افزایش نرخ سوخت است. علی مروی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس درباره شایعات موجود مبنی بر احتمال افزایش نرخ بنزین از ابتدای سال آینده، گفت: دولت رسما اعلام کرده برنامه‌ای برای افزایش قیمت سوخت در سال آینده ندارد و مجلس نیز به‌صورت جدی مخالف بالا رفتن نرخ بنزین است. نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی افزود: کمیسیون انرژی مجلس، موافق افزایش قیمت هیچ‌کدام از فرآورده‌های نفتی نیست، اکنون در قانون هدفمندی هم سقف هزینه و درآمدی ثابت مانده، پس با این شرایط ضرورتی برای بازنگری در نرخ‌ها وجود ندارد و ما نیز مخالف آن هستیم. وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی اقتصاد کشور، امکان افزایش نرخ سوخت وجود ندارد، تصریح کرد: در این شرایط باید به جای تغییر در نرخ ها، بهره‌وری را افزایش داد که ثمره آن استفاده مناسب‌تر از انرژی است. رئیس کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا دولت از نظر قانونی اختیار افزایش قیمت‌ها را دارد، عنوان کرد: براساس قانون مصوب شده در مجلس هشتم، این اجازه به دولت داده شده، اما براساس اعلام سخنگوی دولت، احتمال افزایش نرخ سوخت در سال 94 منتفی است. به گفته نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی، دولت می‌تواند قیمت فرآورده‌های نفتی را تا 90 درصد فوب خلیج‌فارس و نرخ برق را به میزان قیمت تمام شده تا پایان برنامه پنجم توسعه افزایش دهد اما آنطور که از شواهد پیداست در سال آتی، افزایش نرخی را شاهد نخواهیم بود.

*روزنامه خراسان

دستور دولت براي کمک همه دستگاه ها به موزه دفاع مقدس

بر اساس پيشنهاد مسئولان نيروهاي مسلح کشورمان به مديران ارشد اجرايي و تاکيدات مسئولان نهاد رياست جمهوري، مقرر شده است وزارتخانه ها و سازمان هاي دولتي نسبت به همکاري و تعامل با سازمان موزه انقلاب اسلامي و دفاع مقدس در مباحثي چون تحويل اسناد، مدارک، آثار، وسايل و تجهيزات مورد نياز مربوط به دوران دفاع مقدس اقدام و با توجه به مفاد ماده ۶۴ قانون جامع خدمات رساني به ايثارگران، در جهت حفظ و نگهداري اصل آثار و اسناد شهدا و ايثارگران دفاع مقدس و انقلاب اسلامي اقدامات لازم را به عمل آورند.

پيشنهاد وزير بهداشت براي کمک ايران به ريشه کني ابولا

بر اساس نامه چندي پيش قاضي زاده وزير بهداشت به مسئولان ارشد دولتي، پيشنهاد شده است با تخصيص اعتبارات لازم بر اساس اختيارات قانوني هيئت دولت و ارسال محموله هاي تجهيزاتي، نسبت به امدادرساني فني و دارويي جمهوري اسلامي ايران به کشورهاي محل شيوع بيماري واگير ابولا اقدام شود و تعدادي از کارشناسان و متخصصان کشورمان نيز با اعزام به مناطق درگير با اين بيماري، از حقوق و مزاياي خاصي برخوردار شوند .

*روزنامه جمهوری اسلامی

بیل دی بلاسیو، شهردار نیویورک از وارد شدن تعطیلی دو عید فطر و قربان به تقویم مدارس دولتی این شهر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایکنا، مدارس دولتی شهر نیویورک از این پس به مناسبت دو عید بزرگ اسلامی تعطیل خواهند بود. «بیل دی بلاسیو»، شهردار نیویورک، در این باره گفت: تمامی مدارس دولتی شهر نیویورک از آغاز سال تحصیلی جدید در اعیاد فطر و قربان تعطیل خواهند بود. وی که در مدرسه‌ای در منطقه «بروکلین» در شهر نیویورک سخن می‌گفت، افزود: تعطیلی اعیاد فطر و قربان در مدارس دولتی از جمله وعده‌های انتخاباتی من بوده است. شهردار نیویورک گفت: خانواده‌های مسلمان از این پس ناچار نیستند بین گرامیداشت عید خود و یا حضور در مدرسه، یکی را انتخاب کنند. این اقدام با هدف تغییر رویکرد مقامات شهر نیویورک نسبت به مسلمانان انجام می‌گیرد.


* پادشاه عربستان قصد دارد بلوکی جدید علیه ایران در خاورمیانه تشکیل دهد.

به گزارش دیپلماسی ایرانی، دیپلمات‌های عرب می‌گویند «ملک سلمان»، پادشاه جدید عربستان قصد تشکیل بلوکی جدید در خاورمیانه برای مقابله با ایران دارد. این منابع خبری در گفت وگو با خبرگزاری انگلیسی رویترز مدعی شده‌اند ریاض قصد دارد با ترغیب کشورهای سنی خاورمیانه برای کنار گذاشتن اختلافات بر تهدیدهای فوری‌تری که از جانب ایران و گروه تروریستی داعش وجود دارد متمرکز شوند. تهدید داعش در حالی از انگیزه‌های ریاض برای تشکیل بلوک جدید عنوان شده که این کشور خود از منابع تامین مالی گروه داعش به شمار می‌رود. گزارش شده پادشاه جدید عربستان طی ده روز گذشته از نشست‌هایی که با سران کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند اردن، مصر و ترکیه داشته برای جلب توجه آنها به ضرورت اتحاد و حل اختلافات بر سر گروه اخوان المسلمین استفاده کرده است.یک دیپلمات عربی گفت ریاض کماکان به گروه اخوان بی‌اعتماد است اما ملک سلمان نسبت به ملک عبدالله رویکرد منعطف‌تری دارد.

* یک پایگاه خبری ترکیه نوشت سلاح‌هایی که تروریست‌های گروه داعش در حمله‌ای به شهر نیده در خاک ترکیه به کار بردند، بخشی از سلاحهایی است که از ترکیه به سوریه فرستاده شده بود.

به گزارش پایگاه خبری «تیک» به نقل از پایگاه خبری طرف، در حمله مسلحانه عناصر تروریستی در شهر نیده واقع در جنوب ترکیه دو تن از نیروهای امنیتی ترکیه و یک راننده کامیون کشته شدند و 4 شهروند خارجی متهم به عضویت در داعش بازداشت شده و تحت محاکمه قرار دارند. پایگاه خبری طرف نوشت سلاح‌هایی که تروریست‌های گروه داعش در این حمله به کار بردند، قبلا از ترکیه به سوریه فرستاده شده بود. برپایه این گزارش، جزئیات مربوط به شماره سریال سلاح‌های استفاده شده در این حمله و تشابه آن با شماره سریال سلاح‌هایی که ترکیه برای شورشیان سوری (شبه نظامیان موسوم به ارتش آزاد سوریه) فرستاده بود در اختیار دادگاه است.دولت ترکیه تلاش می‌کند رسیدگی به این پرونده را به تعویق اندازد تا مخالفان از آن در انتخابات آتی علیه دولت بهره‌برداری نکنند.

* غربی‌ها هم می‌دانند که داعش ربطی به اسلام ندارد.

پایگاه خبری شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی در گزارشی در مورد جنایت‌های گروهک تروریستی تکفیری داعش نوشت: داعش یک و نیم میلیارد مسلمان را در جهان به دلیل اینکه افکار آن را نمی‌پذیرند، مرتد می‌داند. اسکای نیوز افزود: فتواهایی که داعشی‌ها برای کشتار مردم صادر می‌کنند، ناشی از قرائت خاص آن‌ها از دین است؛ با مراجعه به فتواهای قتل توسط مفتی‌های این گروهک به این نتیجه می‌رسیم که داعش تندروترین گروهک در جهان است. به همین دلیل داعش پس از اعلام خلافت، از همه مردم جهان خواست با ابوبکر البغدادی بیعت کنند. این رسانه افزود: از این دیدگاه هرکسی با البغدادی بیعت نکند، مرتد محسوب شده و ریختن خونش مباح و غارت اموال او نیز جایز است.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    0 0
    ننخم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس