کد خبر 393459
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۸

خوزستان هر ساله پذیرای میلیون ها زائر می شود که می خواهند یاد شهدا و ایثارگران را گرامی بدارند. اما در خوزستان، مناطقی هست که نامشان کمتر مطرح شده و کمی مهجور مانده اند. لذا تا پایان اسفندماه که اوج اعزام کاروان های راهیان نور است، ان شاء الله هر روز یک منطقه کمتر شناخته شده را برایتان معرفی خواهیم کرد.

گروه جهاد و مقاومت مشرق - کربلای خوزستان در طول جنگ تحمیلی بیشترین نقش را ایفا کرد و بیشترین ضربات را تحمل کرد.

حالا این استان هر ساله پذیرای میلیون ها زائر می شود که می خواهند یاد شهدا و ایثارگران را گرامی بدارند. اما در خوزستان، مناطقی هست که نامشان کمتر مطرح شده و کمی مهجور مانده اند. لذا تا پایان اسفندماه که اوج اعزام کاروان های راهیان نور است، ان شاء الله هر روز یک منطقه کمتر شناخته شده را برایتان معرفی خواهیم کرد.
***

* در طول جنگ و در محدوده دارخوین، دکل هایی به ارتفاع ده ها متر از سطح زمین قرار داشت که مهمترین این دکل ها، «دکل ابوذر» در 40 کیلومتری شمال آبادان بود.
دکل ابوذر
* شهید حسن باقری (مسئول و بنیانگذار اطلاعات عملیات سپاه) نام این دکل هفتاد متری را که یک دکل مخابراتی در چند صد متری رود کارون بود، دکل ابوذر گذاشت.

* حسن باقری و دیدبان های تحت امر او از بالای این دکل با دوربین بر کل منطقه و دشت بدون عارضه آن احاطه داشتند تا با شناسایی آن بتوانند از شرق کارون نیروها را برای رسیدن به خرمشهر هدایت کنند.
دکل ابوذر
رزمنده ای در بالای دکل ابوذر در حال دیده بانی است

*موقعیت دیدبانی این دکل به گونه ای بود که جاده آسفالت اهواز–خرمشهر را که در عمق 17 کیلومتری ساحل غربی کارون در اشغال سپاه سوم عراق بود، به خوبی زیر دید داشت و شب ها از بلندای آن چراغ های شهرهای آبادان، خرمشهر و حتی بصره قابل مشاهده بود.

*احمد متوسلیان فرمانده تیپ 27 محمد رسول الله(ص) در عملیات بیت المقدس بخشی از نیروهای خود را با بهره گیری از اطلاعات دیدبانان این دکل هدایت نمود.
دکل ابوذر
* کتاب «دکل ابوذر» نوشته سردار فتح الله جعفری هم کتاب کوچک و جمع و جوری است که درباره خاطرات این سردار از دیدبانی های شهید حسن باقری نوشته شده و از سوی نشر سوره مهر منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس