سفرنامه متفاوتی از مصر با عنوان «عکس یادگاری با فرعون» به قلم عباس نادری، شاعر، نویسنده و مترجم روی پیشخوان کتابفروشی‌ها قرار گرفت. تصاویر این کتاب نیز حاصل گردش نادری در شهرها و بخش‌های این کشور آفریقایی است.

به گزارش گروه فرهنگی مشرق، نشر قو، به تازگی سفرنامه‌ مصر عباس نادری را با عنوان «عکس یادگاری با فرعون» منتشر کرده است. آن‌چه از همان نگاه نخست و از روی جلدکتاب، به چشم می‌آید، نوع نگاه متفاوت نویسنده به سفرنامه‌نویسی مرسوم است؛ چرا که زیرعنوانِ اصلی کتاب، این‌ است: «یادداشت‌ها و برداشت‌های سفر مصر».
نویسنده‌ای «عکس یادگاری با فرعون» گرفت
نویسنده از همان آغاز اصرار دارد که نمی‌خواهد به سفرنامه‌نویسی معمول روی بیاورد؛ بلکه در تلاش است با شکل، فرم و محتوایی متفاوت به مصر و سفرش بپردازد و در این امر تا حدود زیادی موفق بوده است.

کتاب با تصاویری از اهرام جیزه، اسکندریه و کانال سوئز آغاز می‌شود. نویسنده در آغازین مطلب، نگاه و قلم متفاوت خود را ارائه می‌دهد: «از همین نخستین لحظه‌ نشستن در هواپیمایی مصر، بوی باستان می‌آید. بوی چندین‌هزار سالگی. حتی آرم هواپیمایی مصر، حال و هوای عهد قدیم را در دیده جاری می‌کند؛ یعنی که نشانه‌های فراعنه را. میهمانداران مصری، با نظم و ترتیب‌اند و خوش‌برخورد. یعنی که مو به مو آموزه‌های برخورد با گردشگران را اجرا می‌کنند. با لهجه‌ خاص مصری و تلفظ حرف «‌جیم‌» به ‌«‌گاف‌» و دیگر شیوه‌های لهجه‌ مصری. مدام سر می‌زنند با پرسشی شاید تکراری: چیزی نیاز ندارید؟»

نادری، که پیش از این انتشار کتاب اشعار خود با عنوان «دلتنگی‌های بی‌فرصت» و ترجمه‌ اشعار جمال ‌جمعه با عنوان «من و تو کتابیم» را در کارنامه دارد، یادداشت‌ها و برداشت‌های سفر مصر را در 47 مطلب با عناوین جداگانه به مخاطبان در میان گذاشته است. نثر پخته، شاعرانه و گاه طنازانه‌ او، کتاب را خواندنی کرده است. تصاویر نویسنده که در لابه‌لای کتاب و متناسب با هر مطلب آمده نیز به جذابیت کتاب کمک کرده است.

در صفحه 43 کتاب می‌خوانیم: «و اين‌جا «‌خان‌الخليلي» است، كنار «مسجد الحسين». معروف‌ترين بازار قاهره. نام‌آشناي گردشگران، با 6 قرن قدمت. هر مليتي را سراغ بگيري، مي‌تواني در اين بازار بيابي. مغازه‌هاي رنگارنگ. چه رونقي دارد بازار كسب و كار! و گردشگراني كه مي‌خواهند هديه‌اي به يادگار برند. براي ذائقه‌ همه‌ گردشگران چاره انديشيده‌اند؛ از لباس‌هاي منقوش به آثار فرعوني تا كاغذهاي پاپيروس. بازار خان‌الخليلي، عطر پاپيروس دارد. عطري هفت‌هزار ساله‌؛ نقوش مصر باستان بر پاپيروس، يادآور هيمنه‌اي فروريخته. خسته از پياده‌روي در بازار بزرگ و كوچه‌هاي باريك خان‌الخليلي، به ابتداي بازار بازمي‌گردم و در قهوه‌خانه‌ معروف «فيشاوي» لختي درنگ مي‌كنم. این‌جا پاتوق روشنفکران مصری در قرون 19 و 20 بوده است؛ جایی مانند «کافه نادری» تهران. حالا فرصتي است براي نوشيدن چاي از پس يك‌روز پر فراز و نشيب. بوي نيل مي‌آيد.»

آن‌چه عکس یادگاری با فرعون را متفاوت کرده، علاوه بر نکات یاد شده، طراحی، گرافیک، چاپ خوب و تصاویر اختصاصی نویسنده از مصر است که چند عکس نیز به صورت تمام رنگی و در کاغذ گلاسه در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

نشر قو «عکس یادگاری با فرعون» را در 108 صفحه و با قیمت 12000تومان به بازار عرضه کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس