POODLE نوعی سگ پشمالو و باهوش است، ولی هنگامی که سخن از اینترنت و مرورگر به میان می‌آید، این POODLE ‌آسیب‌پذیری جدی است که به تازگی کشف شده و شاید هم‌اکنون مرورگر شما را نیز تحت تأثیر گذاشته باشد؛ اما POODLE و راه‌های مقابله با آن چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، POODLE مخفف عبارت Padding Oracle Downgraded Legacy Encryption است که در واقع یک خطر امنیتی بزرگ تلقی می‌شود که تا کنون بسیاری را آلوده کرده است. همچنین به عنوان یک آسیب‌پذیری امنیتی می‌تواند همه مرورگر‌ها را آلوده کرده و به آن‌ها حمله کند؛ اما برای مقابله با آن نخست لازم است، نحوه کار POODLE را تشریح کنیم.

چگونه از سگ پشمالو اینترنت در امان بمانیم؟

اطلاعات اساسی

برای درک آسیب‌پذیری POODLE نخست باید چیزهایی از‌ SSL و TLS بدانیم. این دو پروتکل رمزنگاری شده هستند تا از ارتباطات اینترنتی مهم شما نگهداری کنند. وقتی به یک وب‌سایت می‌روید و در ابتدای آدرس آن عبارت HTTPS: // را می‌بینید، در حال استفاده از پروتکل SSL/TLS هستید. پروتکل SSL یا Secure Socket Layer و TLS یا Transport Security Layer ‌با هم تفاوت‌هایی دارند، ولی بیشتر آن‌ها را یکجا با نام SSL خطاب می‌کنند.

بنا بر این گزارش، SSL حدود ده سال توسط TLS جایگزین شد، ولی هنوز به شکل گسترده‌ای از آن استفاده می‌شود. همین نکته است که POODLE را خطرناک‌تر می‌سازد.

وقتی از یک صفحه وب بازدید می‌کنید، رایانه‌ای که وب‌سایت را برای شما می‌آورد‌ (وب سرور) قادر به ایجاد سطوح گوناگونی از رمزگذاری از TLSv1.‌2 یعنی آخرین و امن‌ترین استاندارد تا SSLv3 یعنی قدیمی‌ترین و نا‌امن‌ترین نوع رمزگذاری است. این امر به مرورگر و وب سرور اجازه می‌دهد ‌از مسیر یک پروتکل با یکدیگر مرتبط شوند تا به شکلی امن با هم ارتباط بر‌قرار کنند. این‌‌ همان راه اساسی است که از طریق آن مرورگر‌ها و وب سرور‌ها به مقابله با حملات از نوع Man-in-the-Middle می‌پردازند؛ حملاتی که POODLE نیز جزوی از آنهاست.

حملات Man-in-the-Middle چیست؟

POODLE چگونه کار می‌کند؟

‌‌POODLE وب سرور و مرورگر را مجبور به تنزل به پروتکل SSLv3 می‌کند. با این کار هکر قادر به دریافت اطلاعات در ارتباط بین این دو می‌شود؛ این به آن معناست که هکر می‌تواند به Cookie‌ها که برای ذخیره اطلاعات به شکل متن کاربرد دارند دسترسی پیدا کند. برخی از این Cookie‌ها حاوی اطلاعات شخصی و حساس شما هستند.

از ‌سویی باید گفت، حمله از نوع POODLE ساده‌ترین راه برای هکر در راستای دسترسی به اطلاعات شما نیست. نخست باید بررسی کنیم، ‌آیا شما در برابر حملات POODLE آسیب‌پذیر هستید یا خیر. برای فهمیدن این موضوع به وب سایت POODLETest در اینجا بروید. اگر در این صفحه سگی را با نام NOT Vulnerable ‌دیدید، مرورگر شما آسیب ناپذیر است؛ اما اگر سگی با نام Vulnerable دیدید، مرورگر شما آسیب‌پذیر است.

چگونه از سگ پشمالو اینترنت در امان بمانیم؟

کاربران حرفه ای می‌توانند برای دریافت اطلاعات اساسی‌تر به اینجا مراجعه کنند.

راه اصلی مقابله با این حمله غیر فعال کردن SSLv3 در مرورگر است. اگر این قابلیت غیر‌فعال باشد، POODLE توان اجبار مرورگر به تنزل به SSLv3 را ندارد. بگذارید تا راه غیر فعال کردن این پروتکل رمزگذاری را در گوگل کروم، فایرفاکس و IE به شما نشان دهیم.

اما پیش از شروع ذکر این نکته ضروری است که بسیاری از وب‌سایت‌ها هنوز از SSLv3 استفاده می‌کنند و در صورت غیر فعال کردن این پروتکل ممکن است این وب‌سایت‌ها مانند سابق کار نکنند. البته این مشکل خود این وب سایت‌ها است و باید هرچه زودتر خود را به TLS ارتقا دهند.

در مرورگر گوگل کروم

بر روی آیکون این مرورگر در سیستم خود کلیک راست کرده و گزینه Properties را برگزینید.
 
چگونه از سگ پشمالو اینترنت در امان بمانیم؟

در پنجره Properties به دنبال فیلد Target بگردید. این فیلد آدرس مکانی را که کروم در آن است، نشان می‌دهد. در پایان این آدرس یعنی بعد از علامت کوتیشن (") در پایان آدرس یک فاصله گذاشته و عبارت زیر را در ادامه وارد کنید.

––ssl-version-min=tls1

همچنین می‌توانید این عبارت را عینا از اینجا کپی و در این فیلد وارد کنید. این عبارت به کروم می‌گوید، آخرین نسخه پروتکل رمزگذاری که مجاز به استفاده از آن است، TLSv1 ‌بوده و مجاز به تنزل به نسخه پایین تر نیست. ‌روی Apply کلیک کنید و این پنجره را ببندید.
مرورگر شما در خطر حمله امنیتی POODLE است!

چگونه از سگ پشمالو اینترنت در امان بمانیم؟

در مرورگر اینترنت اکسپلورر

مرورگر IE را باز کرده و ‌روی آیکون تنظیمات کلیک ‌و گزینه Internet Options را انتخاب کنید.

چگونه از سگ پشمالو اینترنت در امان بمانیم؟

در آخرین تب یعنی تب Advanced و در بخش Settings در بین گزینه‌ها پایین بیایید تا به گزینه‌های Use SSL 2.0 و USE SSL 3.0 برسید.

چگونه از سگ پشمالو اینترنت در امان بمانیم؟

اگر این گزینه‌ها فعال و انتخاب شده هستند، همه آنها را غیر فعال کنید. همچنین مطمئن شوید، گزینه‌های Use TLS 1, TLS 1.1, TLS 1.2 فعال باشد. اگر همه این سه گزینه را نمی بینید، باید مرورگر خود را به‌روزرسانی کنید. در نهایت همه چیز را OK کنید و صفحه را ببندید.

در مرورگر فایرفاکس

اگر مانند ما یکی از طرفداران پر و پا قرص فایرفاکس هستید، خبر خوش برای شما این است که کافی است افزونه SSL Version Control را به مرورگر خود بیفزایید – از اینجا. به همین سادگی.

چگونه از سگ پشمالو اینترنت در امان بمانیم؟

همچنین موزیلا خبر داده ‌که نسخه بعدی فایرفاکس ‌(نسخه 34) به کلی پشتیبانی از SSLv3 را ملغی خواهد کرد. به این دلیل ‌که ما فایرفاکس را دوست داریم. هر چند این نسخه احتمالا تا ماه نوامبر بیرون نخواهد آمد.

نظر شما درباره POODLE و راه‌های مقابله با آن چیست؟ آیا ابزارها و نرم‌افزارهای دیگری برای مقابله با این حمله خطرناک می‌شناسید‌؟


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: تابناک

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۵
    0 0
    تو کروم اون چند تا خط فاصله رو هم وارد کنیم؟
  • یک طراح ۰۵:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۰
    0 0
    کاش یک قسمت از سایت مشرق رو به همین نکات امنیت سایبری اختصاص می دادید. http://webwe.ir
  • یک طراح ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۰
    0 0
    کاش یک قسمت از سایت مشرق رو به همین نکات امنیت سایبری اختصاص می دادید. http://webwe.ir
  • محمد امین ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۶
    0 0
    ممنون بابت مطلبتون .net

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس