کد خبر 35636
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۳:۲۸

يک متخصص شيمي مواد غذايي دانشکده داروسازي زنجان با بيان اين که اندام‌هاي جانبي دام مانند روده و جگر سفيد حتي در صورت رعايت نکات بهداشتي آلوده هستند، گفت: متاسفانه برخلاف آنچه که مردم تصور مي‌کنند اين اندام‌ها نه تنها ارزش و خاصيت غذايي چنداني ندارند، بلکه مصرف آنها مي‌تواند موجب بروز مسموميت‌ها و عفونت‌هاي مختلف دستگاه گوارشي شود.

به گزارش مشرق، دکتر مهران محسني در گفت وگو با ايسنا، افزود: با توجه به اين که 40 درصد از آلودگي‌هاي موجود در هوا مانند سرب نيز از طريق جگر سفيد جذب مي‌شود، اين اندام‌ها محل بسيار مناسبي براي جاي‌ گيري اين آلودگي و انتقال آن به بدن انسان هستند.

وي با اشاره به اينکه اندام‌هايي مانند جگر، سيرابي و شيردان نيز از اين امر مستثني نيستند، خاطرنشان کرد: اين اندام‌ها مانند ديگر اندام‌هاي جانبي دام آلوده هستند و بايد به صورت کامل پخته و مصرف شوند.

محسني با بيان اين که دل درد، دل پيچه، اسهال و استفراغ از نشانه‌هاي عفونت‌ها و مسموميت‌هاي غذايي ناشي از مصرف اين اندام‌ها است، خاطرنشان کرد: با توجه به اين که 90 درصد از بيماران مسموميت‌هاي ناشي از مصرف اندام‌هاي جانبي دام يا به صورت کامل درمان نمي‌شوند و يا اينکه اقدام به خود درماني مي‌کنند. اين افراد به عنوان " افراد ناقل سالم" شناخته شده و يکي از بزرگترين منابع انتقال ‌دهنده اين عفونت‌ها و مسموميت‌ها به ديگران به شمار مي‌روند.

وي نسبت به شيوع فراگير عفونت‌ها و مسموميت‌هاي غذايي ناشي از رژيم غذايي نامناسب در کشور هشدار داد و اظهار داشت: اين افراد از طريق دست، سرفه، مدفوع، ادرار و خلط مي‌توانند ديگر افراد را به عفونت‌ها و مسموميت‌هاي درمان نشده خود که هيچ علامتي نيز ندارد، مبتلا کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس