
يک متخصص شيمي مواد غذايي دانشکده داروسازي زنجان با بيان اين که اندامهاي جانبي دام مانند روده و جگر سفيد حتي در صورت رعايت نکات بهداشتي آلوده هستند، گفت: متاسفانه برخلاف آنچه که مردم تصور ميکنند اين اندامها نه تنها ارزش و خاصيت غذايي چنداني ندارند، بلکه مصرف آنها ميتواند موجب بروز مسموميتها و عفونتهاي مختلف دستگاه گوارشي شود.
به گزارش مشرق، دکتر مهران محسني در گفت وگو با ايسنا، افزود: با توجه به اين که 40 درصد از آلودگيهاي موجود در هوا مانند سرب نيز از طريق جگر سفيد جذب ميشود، اين اندامها محل بسيار مناسبي براي جاي گيري اين آلودگي و انتقال آن به بدن انسان هستند.
وي با اشاره به اينکه اندامهايي مانند جگر، سيرابي و شيردان نيز از اين امر مستثني نيستند، خاطرنشان کرد: اين اندامها مانند ديگر اندامهاي جانبي دام آلوده هستند و بايد به صورت کامل پخته و مصرف شوند.
محسني با بيان اين که دل درد، دل پيچه، اسهال و استفراغ از نشانههاي عفونتها و مسموميتهاي غذايي ناشي از مصرف اين اندامها است، خاطرنشان کرد: با توجه به اين که 90 درصد از بيماران مسموميتهاي ناشي از مصرف اندامهاي جانبي دام يا به صورت کامل درمان نميشوند و يا اينکه اقدام به خود درماني ميکنند. اين افراد به عنوان " افراد ناقل سالم" شناخته شده و يکي از بزرگترين منابع انتقال دهنده اين عفونتها و مسموميتها به ديگران به شمار ميروند.
وي نسبت به شيوع فراگير عفونتها و مسموميتهاي غذايي ناشي از رژيم غذايي نامناسب در کشور هشدار داد و اظهار داشت: اين افراد از طريق دست، سرفه، مدفوع، ادرار و خلط ميتوانند ديگر افراد را به عفونتها و مسموميتهاي درمان نشده خود که هيچ علامتي نيز ندارد، مبتلا کنند.