کد خبر 354116
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۳

نایب رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اعلام کرد: واردات شکر و برنج برای تنظیم بازار داخلی توسط دولت ممنوع شده است.

 به گزارش مشرق، محمدرضا صفا، اظهار کرد: ممنوعیت واردات شکر توسط دولت برای ایجاد تعادل در بازار و کمک به تولید کارخانه‌های داخلی است.

وی افزود: کارخانه‌های داخلی نمی توانند به طور کامل نیاز بازار را تامین کنند و واردات، لازمه بازار داخلی است اما در حال حاضر به اندازه ظرفیت بازار، موجودی شکر داریم و نیاز به واردات مجدد نداریم.

صفا با بیان اینکه میزان نیاز بازار برای واردات پایان هر سال محاسبه و اعلام می‌شود، خاطرنشان کرد: واردات شکر که عمدتا توسط شرکت بازرگانی دولتی از کشورهای آمریکای لاتین و با ارز مبادله‌ای صورت می‌گیرد.

نایب رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: واردات برنج هم مانند شکر برای تنظیم و تعادل در بازار انجام می‌شود. تفاوت واردات برنج با شکر این است که واردات برنج به طور کامل در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است.

در تیرماه امسال علیرضا اشرف، عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع قند و شکر اعلام کرده بود با توجه به موجودی حدود یک میلیون و 300 هزار تنی قند و شکر در کشور و تولید این محصول به همین میزان در سال جاری، دولت باید از ادامه واردات این محصول جلوگیری کند.

به گفته وی موجودی قند و شکر در انبارهای کارخانه‌ها و واردات آن‌ها به اضافه میزان واردات دولت به حدود یک میلیون و 300 هزار تن می‌رسد که با توجه به پیش‌بینی تولید یک میلیون و 300 هزار تنی شکر در سال جاری که از ابتدای مهر ماه آغاز می‌شود می‌توان گفت که در پایان سال جاری حدود 700 هزار تن از تولید این محصول برای سال آینده باقی می ماند.

همچنین واردات برنج طی سال‌های گذشته آنقدر بود که هیچ‌یک از کارشناسان نمی‌توانستند معیار مشخصی برای تنظیم میزان تولید داخلی و واردات آن پیدا کنند. چراکه علی‌رغم اختلاف‌نظر‌های فراوان بین وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت برای میزان سرانه مصرف داخلی برنج (36 یا 45 کیلوگرم) هر ساله واردات برنج روند سعودی داشت؛ به گونه‌ای که در پایان سال گذشته بیش از دو میلیون تن برنج وارد شد اما امسال علی‌رغم تولید حدود دو میلیون و 300 هزار تنی برنج، واردات آن 40 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافت.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۳
    0 0
    باز دولت اصلاحات و باز توجه عملی به تولید داخل - باز توجه جدی و نه شعاری به مردم و خودکفایی - باز ساماندهی کشور - باز افزایش قدرت و اعتبار کشور
  • حسین ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۳
    0 0
    دولت اصلاحات!!!!! کی اصلاحات رای اورد که ما نفهمیدیم دولت روحانی دولت اعتداله تمام.....
  • شالیکار ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۳
    0 0
    نوشدارو بعد مرگ سهراب! حالا که قیمت برنج درجه یک لاهیجان از نخود و لوبیا کمتر شده و صدا و سیما شده مرکز تبلیغات برنج خارجی (هندی و تایلندی و ...) حالا که به اندازه چهار ، پنج سال برنج وارد کردند حالا که قیمت تمام شده برنج برای کشاورز از قیمت فروشش بیشتر شده واقعا دستشون درد نکه چه تدبیر به موقعی چقدر امیدوار شدیم اگه راست میگن اجازه صادرات برنج باکیفیت با قیمت آزاد رو بدن که قیمت برنچ درجه یک به مقدار واقعی خودش برسه
  • arsalan ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۳
    0 0
    اونهایی که می گویند قیمت برنج پایین اومده بیایند بگویند در کدام بازار پایین اومده روزگاری به رئیس جمهور قبلی ایراد می گرفتند که چرا می گوید قیمت گوجه در میدان سر کوچه خانه ما ارزان است. لابد قیمت برنج هم فقط در بقالی سر کوچه رئیس دولت تدبیر امید پایین اومده وگرنه افزایش قیمتها دارد بیداد میکند وبرنج متوسط در مغازه های شهر شاهرود نسبت به هفته قبل دوهزارتومان در کیلو گرانتر شده است.باز گرانی باز بدبختی قشر فقیر وباز دروغ مسئولین وباز حتما مقصر غیر از احمدی نژاد کسی دیگر پیدا نخواهند کرد.خدا به داد مردم برسد.
  • فرزاد ۱۴:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۳
    0 0
    درضمن خدمت عزیزان عرض کنم درصورتی که وضعیت برنجکارهای گیلان اینطوری پیش بره 20 سال دیگه گیلان برنج نداره اقایون با خیال راحت میتونن...
  • ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۳
    0 0
    آره وقتی برنج 2هزار تومن بود نخود لوبیا حدود 1000 بود اما الان برنج درجه یک 7500 شده و نخود لوبیا 8-9 هزار
  • ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۳
    0 0
    الان هم زمینای زیادی رو بجای برنج هندوانه می کارند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس