کد خبر 332944
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۱

مقاومت فلسطین چندین بار در طول سالهای مختلف تلاش کرده است با به اسارت گرفتن نظامیان رژیم صهیونیستی آنها را اهرم فشار کند برای تحمیل خواسته‌های مقاومت و آزاد کردن اسرای فلسطینی.

به گزارش مشرق، با انتشار خبر اسارت دومین نظامی رژیم‌صهیونیستی در طول جنگ جاری غزه که از هفتم جولای آغاز شده است، بار دیگر ناکامی‌های رژیم‌صهیونیستی مقابل مقاومت فلسطین، بر سر زبان‌ رسانه‌ها و تحلیلگران سیاسی افتاد.

سخنگوی گردانهای «عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس  20 ژوئیه (2014) به اسارت گرفتن «شائول آرون» نظامی اسرائیلی در «حی‌التفاح» واقع در شرق غزه را اعلام کرد و ارتش رژیم صهیونیستی پس از یک سکوت 48 ساعته آن را تایید کرد هر چند که چند روز بعد رسما اعلام کرد که این نظامی کشته شده‌ است؛ موضوعی که گروه‌های فلسطینی آن را نه رد نه تایید کردند.

روز جمعه ۱۰ مرداد نیز خبر اسارت دومین نظامی رژیم‌صهیونیستی که اعلام شد، افسر ارتش صهیونیستی در رسانه‌ها منتشر شد. این اولین باری نیست که گروههای مقاومت فلسطینی یک نظامی اسرائیلی را به اسارت می‌گیرند بلکه این روش وسیله‌ای برای تغییر مسیر درگیریها یا تحت فشار قرار دادن رژیم صهیونیستی برای قبول قراردادهای تبادل اسرا بوده است.

در اواخر سال 1969 جنبش فتح نظامی اسرائیلی «شموئیل فایز» را ربود و رژیم صهیونیستی را مجبور به قبول قرارداد تبادل اسرا کرد و بدین وسیله اسیر فلسطینی «محمود بکر حجازی» آزاد شد. در سال 1978 جبهه مردمی فلسطین نظامی اسرائیلی «آبراهام عمرام» را به اسارت گرفت و رژیم صهیونیستی مجبور شد درقبال آزادی وی 76 اسیر فلسطینی را آزاد کند.

در تاریخ 23 نوامبر سال 1983 صورت گرفت و به موجب آن، تمامی بازداشت‌شدگان فلسطینی و لبنانی بازداشتگاه انصار در جنوب لبنان که شمار آنها به 4700 نفر می‌رسید، به همراه 65 نفر از اسرای دربند زندان‌های صهیونیستی آزاد شدند و در مقابل 6 نظامی صهیونیستی که توسط جنبش فتح گروگان گرفته شده بودند، به تل آویو تحویل داده شدند.

البته باید عملیات «الجلیل» را که توسط جبهه خلق ـ فرماندهی کل و در تاریخ 20 ماه می سال 1985 صورت گرفت و در قالب آن 1155 اسیر فلسطینی و عربی و خارجی بر اساس شروط طرف فلسطینی آزاد شدند، به این موارد اضافه کرد.

از زمان انتفاضه اول و تاسیس جنبش حماس در سال 1987 مقاومت فلسطین چندین عملیات برای اسارت نظامیان اسرائیل انجام داده است.

نظامیان اسرائیلی که از ۱۹۶۹ اسیر مقاومت شده‌اند+عکس

در فوریه 1989 حماس نظامی اسرائیلی «آوی ساسپورتاس» را در جنوب سرزمینهای اشغالی ربود و به قتل رساند. رژیم صهیونیستی در پاسخ به این اقدام موجی از بازداشتها که شامل صدها نفر از ساکنان غزه شد به راه انداخت و شیخ «احمد یاسین» رهبر حماس را به حبس ابد محکوم کرد که البته وی در سال 1997 ترور شد.

نظامیان اسرائیلی که از ۱۹۶۹ اسیر مقاومت شده‌اند+عکس

در ماه می 1989 تعدادی مسلح، نظامی اسرائیلی «ایلان سعدون» را مجبور کردند سوار بر خودرو آنها شود و قبل از رسیدن به غزه به ضرب گلوله وی را کشتند. افرادی که پشت این عملیات بودند بازداشت شدند اما به مکان جسد این نظامی اعتراف نکردند. رژیم صهیونیستی پس از 7 سال از کشته شدنش جسد وی را یافت.

نظامیان اسرائیلی که از ۱۹۶۹ اسیر مقاومت شده‌اند+عکس

گردانهای القسام در اکتبر 1994 نظامی اسرائیلی «ناشون واکسمان» را ربودند و وی را در منزلی در «بیت نیالا» واقع در کرانه باختری چند روز زندانی کردند القسام در یک نوار ویدئویی از «اسحاق رابین» خواستند «شیخ احمد یاسین» رهبر حماس که در سال 2004 توسط رژیم صهیونیستی ترور شد را آزاد کند اما رابین این پیشنهاد را نپذیرفت و واحد نیروی ویژه خود را به داخل خانه مزبور فرستاد و نظامی کشته شد و هر سه عضو حماس نیز به شهادت رسیدند.

نظامیان اسرائیلی که از ۱۹۶۹ اسیر مقاومت شده‌اند+عکس

فلسطینیان به اشتباه دو نظامی ارتش ذخیره رژیم صهیونیستی به نامهای «وادیم نورزیس» و « یوسی ابراهامی» را در شهر رام‌الله کرانه باختری بازداشت کردند و کشتند. رژیم صهیونیستی در پاسخ به این اقدام مقر اصلی پلیس فلسطین در رام‌الله را با حملات هوایی بمباران کرد.

نظامیان اسرائیلی که از ۱۹۶۹ اسیر مقاومت شده‌اند+عکس

در ژوئن سال 2006 سه گروه فلسطینی از جمله گردانهای القسام به گذرگاه «کرم ابوسالم» واقع در جنوب نوار غزه حمله کردند و 3 نظامی اسرائیلی را کشتند و یک نفر دیگر به نام «گیلعاد شالیت» را که زخمی شده بود اسیر کردند، رژیم صهیونیستی ربوده شدن شالیت را بهانه‌ای برای هجوم گسترده به نواز غزه تحت عنوان عملیات «باران تابستان» کرد و در نهایت پس از گفتگوهای طولانی این نظامی در مقابل آزادی بیش از 1000 اسیر فلسطینی آزاد شد.

نظامیان اسرائیلی که از ۱۹۶۹ اسیر مقاومت شده‌اند+عکس

در سپتامبر 2013 یک جوان فلسطینی از «قلقیلیه» یک نظامی اسرائیلی به نام «تومر شازان» را ربود تا بر رژیم صهیونیستی برای آزادی برادر بازداشتی‌اش اعمال فشار کند و البته این نظامی را کشت. ارتش توانست این جوان فلسطینی را پس از 2 روز بیابد و وی را بازداشت کرد و ماجرا پایان یافت.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
    0 0
    مرگ بر اسرائیل
  • علی از تبریز ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
    0 0
    با این حرف های مسخره میخواین چی رو ثابت کنین؟؟؟ که دو سه تا سرباز اسرائیلی بیشتر از هزاران فلسطینی ارزش داره ؟؟؟و اسرائیل قدر و ارزش سربازان خود رو میدونه؟؟؟ یه اسرائیلی با هزار فلسطینی معاوضه میشه . این هزار فلسطینی چطور این مسئله رو هضم میکنن؟؟؟
  • ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
    0 0
    بزرگ ترین ضربه به اسرائیل اسیر گرفتن است. اسرائیلی ها به قضیه بسیار حساس هستند. حاضرند نظامی هایشان هزار هزار بیمرند ولی یک نفر اسیر نشود.
  • حسن ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
    0 0
    حالت خوبه بابایی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ۲۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
    0 0
    خداوند متعال انشاالله تا زمان محو و انحلال اسرائیل غاصب و کودک کش ، تعداد این اسیران نجس را بیشتر کنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس