صدای آمریکا تحت نظر هیئت مدیره بنگاه خبری آمریکا BBG قرار دارد و اگر طرح جدید پیشنهادی تصویب شود، تحت نظارت جدیدی اداره خواهد شد که آژانس ارتباطات بین المللی نام خواهد گرفت.

گروه جنگ نرم مشرق- طرح پیشنهادی گروهی از قانونگذاران آمریکا، که در پی تقویت سرویس بین المللی پخش برنامه‌های خبری ایالات متحده هستند، امروز با اتفاق آرا تصویب شد. هدف این طرح آن است که فعالیت‌های این سرویس، در حمایت و در راستای اهداف سیاست خارجی کشور قرار بگیرد.
 
اد رویس، رییس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان از ایالت کالیفرنیا می گوید هیئت مدیره ناظر بر فعالیت ها و برنامه های خارجی رادیو و تلویزیون کشور به شدت ناکارآمد شده و باید جایگزین شود.
طرح جدید ساختار رسانه‌های خارجی آمریکا
 
صدای آمریکا تحت نظر هیئت مدیره بنگاه خبری آمریکاBBG  قرار دارد و اگر طرح جدید پیشنهادی تصویب شود، تحت نظارت جدیدی اداره خواهد شد که آژانس ارتباطات بین المللی نام خواهد گرفت.
 
آقای رویس روز چهارشنبه – با توجه به افزایش رقابت از سوی شبکه های رادیو تلویزیونی نظیر روسیه، چین و دیگر سازمان های رادیو تلویزیونی خارجی – سازماندهی مجدد برای تقویت برنامه های بین المللی رادیو و تلویزیون ایالات متحده را ضروری توصیف کرد.
 
آقای اد رویس گفت: «بر خلاف دهه های گذشته، چشم انداز رسانه های امروز بسیار رقابتی است. کشورهای دیگر به سرعت به پیش میروند، ما هنوز بی حرکت  ایستاده ایم.»
 
دیوید انسور، مدیر صدای آمریکا نیز گفت این سازمان در مورد این طرح که هنوز به تصویب نرسیده است، ابراز نظر نمی کند و افزود «صدای آمریکا به انجام ماموریت مهم خود مبنی بر ارایه اخبار قابل اعتماد، صحیح و جامع ادامه می دهد. برنامه های صدای آمریکا در حال حاضر هر هفته به حدود ۱۶۴ میلیون نفر در سراسر جهان می رسد.»
 
اد رویس و قانونگذاران دموکرات و جمهوریخواه تدوین کننده این طرح، در پی تلفیق شش رسانه بین المللی آمریکا در دو رسانه هستند. طرح آنها می گوید تمرکز صدای آمریکا باید بر پوشش اخبار آمریکا و تحولات بین المللی که بر ایالات متحده تاثیر دارند، باشد.
 
این طرح می گوید صدای آمریکا باید اخباری که مطابق با سیاست کلان خارجی ایالات متحده و مروج آن است را پخش کند.
 
صدای آمریکا در حال حاضرتحت منشور ۱۹۷۶ عمل می کند که آن را ملزم می کند به عنوان یک منبع خبری معتبر و همواره قابل اعتماد به ارائه خدمات بپردازد؛ ارائه اخباری صحیح، هدفمند و جامع. آن منشور همچنین صدای آمریکا را ملزم می کند که تصویری متعادل و جامع از اندیشه و منش درخور توجه آمریکایی ارایه دهد.
 
این طرح همچنین می گوید رسانه های خارج از کشور، که بودجه آنها توسط آمریکا تامین می شود، نباید به تکرار فعالیت های رسانه های تجاری آمریکا بپردازند.
 
این طرح می گوید هیئت مدیره فعلیBBG  دوره خدمت خود را به عنوان هیئت مدیره آژانس جدید ارتباطات بین المللی به پایان برسانند. با این حال، یک مدیر اجرایی برای نظارت بر فعالیت های روزانه آژانس منصوب خواهد شد.
 
سه بازوی سرویس رسانه ای ایالات متحده که مناطق ویژه ای از جهان را پوشش می دهند – رادیو اروپای آزاد/رادیوآزادی، رادیو آسیای آزاد و شبکه رسانه ای خاورمیانه – در شبکه جدیدی با عنوان " شبکه خبری آزادی" ادغام خواهند شد. این شبکه بر پخش اخبار سانسور نشده محلی و گزارش و تحلیل های منطقه ای، برای مردمی که از وجود رسانه های آزاد در کشورشان محروم هستند، تمرکز خواهد کرد.
 
این طرح صدای آمریکا را به عنوان طلایه دار آژانس جدید، نگه می دارد تا به ارائه گزارش و پخش صحیح، جامع و بی طرفانه اخبار مربوط به ایالات متحده، سیاست ها، مردم آن و نیز تحولات بین المللی مورد توجه آمریکا می پردازد.
 
دفتر رسانه ای کوبا نیز، که رادیو و تلویزیون مارتی (TV Marti) را اداره می کند، به فعالیت های خود در چارچوب صدای آمریکا ادامه می دهد.
 
سرنوشت نهایی این طرح – که کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان روز چهارشنبه آن را در سطح کمیته تصویب کرد –نامشخص است، چرا که حتی اگر در سطح مجلس نمایندگان نیز تصویب شود، باید به تصویب سنا و سپس به امضای رییس جمهوری آمریکا برسد.
 
سال هاست که مقام های آمریکایی متعددی درصدد سازماندهی مجدد فعالیت های سرویس دولتی رادیو و تلویریون بین المللی آمریکا برآمده اند و در مورد این که آیا آمریکا باید یک منبع خبری معتبر برای کشورهای محروم از رسانه آزاد ارایه کند یا آن که بازویی باشد برای تلاش های دیپلماتیک ایالات متحده، بحث کرده اند.
 
یکی از منتقدان، هیلاری کلینتون وزیرپیشین امورخارجه آمریکا بود که در هم اکنون در حال ارزیابی نامزد شدن برای انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا در سال ۲۰۱۶ است.  خانم کلینتون پیش از پایان دوره خدمت خود در اوایل سال ۲۰۱۳، هیئت مدیره ناظر بر فعالیت ها و برنامه های خارجی رادیو و تلویزیون کشور را، با توجه به ظرفیت آن در امر پیام رسانی به سراسر جهان، «عملا از بین رفته» توصیف کرد.

منبع: صدای آمریکا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس