کد خبر 304245
تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۵

چند سال پس از آنکه فیلم سینمایی «۳۰۰» تصویری تحریف‌آمیز از تاریخ ایران باستان به مخاطبان ارائه داد و یکی‌دو سال پس از تحریف تاریخ معاصر ایران در «آرگو»، حالا نوبت به فیلمی آینده‌نگرانه رسیده تا این تصویر و تصور اشتباه را از گذشته به آینده ببرد.

گروه فرهنگی مشرق - نسخه بازسازی «روبوکاپ» یا «پلیس آهنی» که در نسخه اصلی هیچ نشانی از ایران و تهران در خود نداشت، در 10دقیقه ابتدای آن پلیس‌های آهنی پیشرفته را در حال قدم زدن در خیابان‌های تهران نشان می‌دهد.
 
تهرانی که نمی‌شناسیم
 
سال 2028میلادی یا 1406شمسی. پلیس‌های آهنی آمریکایی در خیابان‌های تهران قدم می‌زنند و هر وقت به یکی از شهروندان مشکوک می‌شوند، او را با دستگاه‌های پیشرفته خود اسکن می‌کنند. گزارشگر زن یکی از شبکه‌های تلویزیونی آمریکا رو به دوربین از موفقیت این پلیس‌های آهنی در برقراری نظم در قالب «عملیات آزادسازی تهران» می‌گوید و همه‌‌چیز آرام است. نوجوانی با چاقو به یک پلیس حمله می‌کند و با ظاهرشدن علامت تهدید، بلافاصله به گلوله بسته می‌شود. نشان‌دادن اسکن بدن زنان، خشونت شهروندان در برابر پلیس‌هایی که برای حفظ نظم و صلح در خیابان‌ها قدم می‌زنند، خانه‌هایی که در سال 2028هم هیچ نشانی از تهران 2014در آنها نیست و به‌شدت ابتدایی به‌نظر می‌رسند و در نهایت تلاش گروهی از جوانان ایرانی برای حمله انتحاری به آدم‌های آهنی صرفا به‌خاطر دیده‌شدن در قاب دوربین‌های تلویزیونی بخشی از توهین‌هایی است که سازندگان روبوکاپ علیه ایران و ایرانی‌ها تدارک دیده‌اند.
 
منتقدان علیه روبوکاپ
 
«تصویری که روبوکاپ از تهران 14سال آینده نشان می‌دهد، به‌شدت احمقانه است یا شدیدا از سر نادانی یا تلفیقی از هر دو. به عقیده من هم گزینه سوم درست است. در هر صورت، همین صحنه‌ها به ما نشان می‌دهد که آبشخور سازندگان فیلم کجاست.» این نقدی است که گلن کنی منتقد سایت راجر ایبرت (منتقد سرشناس و فقید آمریکایی) درباره 10دقیقه ابتدای پلیس آهنی یا همان روبوکاپ نوشته است. کنی در بخش پایانی نقد خود بر این فیلم می‌نویسد: هیچ دلیلی بر تولید چنین فیلمی وجود ندارد؛ اینکه تلاش کند یک دروغ بگوید و آن را در قالب واقعیتی دردناک تحویل مخاطب بدهد.
 
فیلم یک‌ستاره شکست‌خورده
 
پیتر بردشاو منتقد مشهور نشریه بریتانیایی گاردین جزو کسانی است که به روبوکاپ 2014نمره 20از 100داده و آن را فیلمی با فقط یک ستاره از 5ستاره ممکن توصیف کرده است؛ اثری که تماشای خیابان‌های تهران 2028در آن مخاطب را بیشتر به یاد بازی‌هایی چون Call of Duty می‌اندازد تا فیلمی در حد و اندازه‌های روبوکاپ. پلیس آهنی سال 1987را پل ورهوفن ساخته که در تمام این سال‌ها‌ جزو فیلم‌های محبوب منتقدان بوده است و هم مردم. اما آنچه سال 2014روی پرده سینماهای جهان رفت حاصل کار خوزه پادیلا فیلمساز سرشناس برزیلی است؛ پروژه 130میلیون دلاری پلیس آهنی با فروش 240میلیون دلار در جهان یک پروژه شکست‌خورده لقب گرفت.‌
 
هالیوود علیه هالیوود
 
بدون دخترم هرگز، خانه‌ای از شن و مه، 300، آرگو، دنباله 300و حالا پلیس آهنی بخشی از تلاش‌های هالیوود برای ارائه تصویری مخدوش از سرزمینی با تاریخ هزاران ساله است و ظاهرا پایانی هم بر این تلاش‌ها متصور نیست. برخی منتقدان به‌ویژه درباره فیلم اخیر معتقدند اگر ارتش آمریکا این توان را دارد که به واسطه پلیس‌های آهنی خود صلح را به دورترین نقاط جهان ببرد، چطور از استقرار نظم و امنیت در خیابان‌های نیویورک، لس‌آنجلس و دیگر شهرهای خودش ناتوان است. این پرسشی است که شاید در یک فیلم ایرانی بتوان به آن پاسخ داد.

منبع: همشهری
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
    2 0
    "نوجوانی با چاقو به یک پلیس حمله می‌کند و با ظاهرشدن علامت تهدید، بلافاصله به گلوله بسته می‌شود." نمیدونم چه اصراری دارن بگن صلح با کشتن آدما به دست میاد!؟
  • علیرضا ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
    3 1
    این فیلم عید از صدا و سیمای خودمون پخش شد.
  • نوید ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
    3 0
    اتفقا این فیلم رامن دیدم ، پیامی که می شد گرفت این است که انها از مردم ایران می ترسند و نمی توانند مردانه بجنگند از ماشین آهنی استفاده می کنند ، ولی نمیدانند ما تجربه 8سال جنگ بی سلاح را با دشمن به دندان مسلح را داریم .
  • ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
    2 0
    سفیهان را در اظهار آرزو ملامتی نیست
  • ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
    1 1
    برای من انتخاب سال خیلی جالب بود. در سال 1406 تهران آزاد شده و تازه به این شکل ابتدایی هست. یه مقایسه ای با چشم انداز 1404 بکنین.
  • میلاد ۱۸:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۲
    2 1
    به نظر من که نباید از اونا ایراد گرفت اگه چهره بازیگرا رو دیده باشی مخصوصا یه بچه کوچولو که با کلاه عربی بود نشون دهنده اینه ما رو با عربها و طالبان در یک طبقه بندی در نظر می گیرن و به نظر من این از ضعف خودمونه چون مرزهامون رو واسه جهانگردها بستیم و مطمئن باشید مردم آمریکا و ... هم از این فیلم ها تأثیر می گیرن اگه مردم کشورهای دیگه از ایرانی ها شناخت داشته باشن فیلمسازها هم نمیان از این فیلم ها بسازن
  • مهدی ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۱
    6 1
    امریکا از جنگ ویتنام تا به امروز در هیچ جنگی پیروز نشده مگر اینکه هالیوود بتواند امریکا را در جنگی پیروز کند
  • جوان 20 ساله ۰۱:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۰
    3 1
    آفرین زدی تو خال...
  • پیرمرد 80 ساله ۰۲:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۰
    3 1
    زرشک ....احتمالن سوپر من شرت قرمزی خیالی فرماندشونه....!!!رفقا خیالتون راحت ما ایرانیها همین الان لس انجلس رو گرفتیم بقیشم خدا بزرگه میگیریم .در مورد فیلمم از بحث ضد ایرانیش بگذریم در مقابل پلیس اهنی قدیمی بوووووق بود
  • ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۲
    1 0
    واقعا متاسفم این فیلم تازه اکران شده بعد میگین تو صدا و سیمای ما پخش شده که این کامنتا رو چک میکنه؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!
  • میلاد ۲۲:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۲
    2 1
    آمریکایی ها تو تهران؟؟؟؟؟ اینا چی فکر کردن با خودشون
  • عرفان ۱۷:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۱
    3 1
    به خوبی میشه از این فیلم نتیجه گرفت که آمریکا چقدر از ایران متنفره و باساختن این فیلم ها و بازی هایی که در اون به ایران حمله میکنی و بنیان گذار انقلاب رو میکشی میخواد چهره ای ضعیف و توخالی رو از ما نشان بده به راستی که آمریکا شیطان بزرگ است و بس

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس