از این رو هر مداح به مثابه یک رسانه است و این رسانه وقتی خاموش میشود، اگر وظیفه ذاکری خود را به خوبی ادا کرده باشد، هرگز از یادها نمیرود. در ادامه و در آستانه سال جدید با کمک خبرنامه هفتگی دعبل از برخی درگذشتگان یک سال گذشته حوزه نغمهسرایی، ذاکری و مداحی یاد میکنیم.
خلیل رضایی که شش دهه در حوزه تعزیهخوانی فعالیت داشت، اردیبهشت ماه دار فانی را وداع گفت و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا تشییع شد.
وی که از فرزندان میرزا رحمتالله رضایی، از تعزیهخوانان قدیمی کشور بود، از کودکی فعالیت خود در این حوزه را آغاز کرد و توانست با همکاری هنرمندان باسابقه و بزرگی چون مرحوم فیاض مجالس تعزیه زیادی را اجرا کند.
وی علاوه بر تبحّر در نوحهخوانی و مدیحهسرایی اهل بیت(ع) ادعیه شبهای ماه مبارک رمضان، اذان و دعای سحر را نیز با استادی تمام قرائت میکرد.
حسن کوچکزاده مداح سرشناس اهل قم نیز در مرداد ماه سال 92 پس از 80 سال ذاکری اهل بیت علیهم السلام در حرم حضرت اباعبدالله الحسین به دیدار معبود شتافت. پیکر این مداح و ذاکر اهل بیت، پس از انتقال به ایران در حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.
حمید مظهری متخلص به «اشک کرمانی» پس از تحمل یک دوره بیماری، در مهرماه امسال سن 75 سالگی درگذشت. وی در ششمین دوره جشنواره امام رضا(ع) به عنوان خادم نمونه فرهنگ رضوی که توسط وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تقدیر قرار گرفت.
برگزاری و دبیری سه دوره کنگره سراسری شعر رضوی، تألیف چند جلد کتاب در موضوع شعر ولایی و کمک به ترویج شعر ولایی از جمله فعالیتهای فرهنگی این شاعر و مدیحهسرای پیشکسوت بود.
قربانعی ارغوان معروف به حاج قربی آبانماه امسال درگذشت.
وی از پیشگامان مبارزه با رژیم ستمشاهی و از پیرغلامان اهلبیت(ع) در همدان بود و در شهرهای اصفهان، مشهد، کردستان، نجف و کربلا نیز چهرهای شناختهشده به جساب میآمد.
وی اشعار زیادی سروده است و در بسیاری از اوزان شعر، دستی بر آتش داشت اما در وزن و نظم شعر ابوذیه از مهارت خاصی برخوردار بود و به همین دلیل به «عمید الابوذیه» ملقّب بود.
احمد میرکی مشهور به ملاحاجی از ذاکران اهل بیت(ع) بهمنماه امسال در بوشهر درگذشت.
وی به صورت مادرزادی نابینا به دنیا آمد و از نوجوانی شروع به روضهخوانی و مداحی کرد. ملاحاجی فارغالتحصیل حوزه علمیه و امام جماعت مسجد چغادک بود. او بخشهایی از قرآن کریم و ادعیههایی همچون کمیل، زیارت عاشورا، توسل و افتتاح را از بر بود.