کاترین اشتون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دیدار از اصفهان به استاندار این شهر پیشنهاد عجیبی درباره مذاکرات هسته ای مطرح می کند.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

***

مدل های جدید مداخله

«مدل های جدید مداخله» عنوان سرمقاله روزنامه رسالت به قلم محمدکاظم انبارلویی است که در آن می خوانید؛ یکی از شعارهای اصیل انقلاب اسلامی استقلال در کنار آزادی و برپایی حکومت الهی است که در راهپیمایی های باشکوه قبل و بعد از انقلاب، مردم همواره آن را فریاد زده اند. دولت باید تهدیداتی را که علیه استقلال و عزت ملی می شود رصد کند. یکی از سوگندهایی که رئیس جمهور مطابق اصل 121 قانون اساسی در پیشگاه نمایندگان ملت یاد کرده اند این است که؛ "در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزد." مدل های مداخله قدرت ها در نقض حاکمیت ملت ایران طی صد سال گذشته تغییرات زیادی یافته است.

مردم کسانی را که غرب را در سلطه بر مقدرات کشور یاری می کنند، خائن دانسته و با صفت جاسوس و نوکر اجنبی می شناسند. در نهضت مشروطه کسانی که سر در آخور سفارت انگلیس یا سفارت روس داشتند وقت حادثه و خطر به این سفارتخانه ها پناهنده می شدند و یا بر سر در خانه خود پرچم اجانب را به اهتزاز در می آوردند و این علامت آن بود که اینها دیگر تبعه ایران نیستند و به دشمنان مردم پناهنده شده اند.

امروز راهبرد آمریکا در اعمال سیاست های تجاوز طلبانه خود علیه ملت ها و بویژه ملت ایران راهبرد، "مذاکره، تهدید و مداخله است" سیاستمداران خط مقدم مبارزه دیپلماتیک در گفتگوهای 1+5 و نیز سایر گفتگوها، اگر متوجه این راهبرد نباشند برای صیانت از استقلال ملی در خطر غفلت قرار می گیرند و لذا این غفلت از حیث منافع و مصالح ملی فوق العاده زیانبار خواهند بود.

در مذاکرات نباید فریب لبخندهای آنها را خورد و با تهدیدهای آنها نباید مرعوب شد و بالاخره فریب ها و نیرنگ های آنها را در امر مداخله باید شناخت و با آن مقابله کرد.

خانم اشتون در سفر به تهران گفته است؛ ما در این سفر روی موضوع حقوق بشر متمرکز بودیم و بعد به عنوان نمادی از این رویکرد می رود سفارت اتریش و با یک شهروند پناهنده به یک کشور اروپایی ملاقات می کند. چندی پیش هم یک هیئت پارلمانی اروپا در سفر به تهران در سفارت یونان با دو محکوم فتنه 88 ملاقات کرده و به آنها پاداش 200 میلیون تومانی می دهند.

مسئولان دیپلماسی کشور نسبت به این پدیده که من آن را مدل جدید "مداخله" در امور داخلی کشور نام می نهم تصور درستی ندارند. هیچ یک از نهادهای امنیتی و سیاسی مسئولیت این اهانت به ملت و دخالت مزورانه در امور داخلی کشور را نمی پذیرند و فقط با انتشار بیانیه های کلی و مبهم از خود رفع مسئولیت می کنند.

در کشور یک جریان منحط سیاسی هست که سر در آخور اجنبی دارد و در فتنه 88 به نفع سرویس های سیاسی و امنیتی غرب اقتدار ملی را به چالش کشید و منافع ملت را به نفع مطامع غرب به خطر انداخت و سرانجام با سد بیداری مردم در قیام تاریخی 9 دی سال 88 مواجه کرد.

امروز علائم خطرناکی مشاهده می شود، دوباره این جریان به مدد خارجی می خواهد فتنه سال 88 را باز تولید کند. این بار رسواتر و بی پرده تر از گذشته وابستگی و همبستگی خود را با قدرت های زورگوی جهانی به نمایش بگذارد. اگر در گذشته ملاقات ها و ارتباط سری و محرمانه بود، امروز در پوشش حقوق بشر و مقررات دیپلماتیک و احیانا توافقات اعلام شده و اعلام نشده خود را نشان می دهد.

مدل جدید مداخله، یک نسخه نخ نما از براندازی "سخت" و "نرم" است که در اوکراین تست شده است. برخی می خواهند به طور ناشیانه در ایران آن را تجربه کنند رئیس جمهور باید با هوشمندی این رویکرد را رصد کند و در عمل به سوگند خود در صیانت از استقلال کشور این حرکت ننگین را متوقف کند.

مجلس به عنوان پایگاه اصلی مردم و نمایندگان به عنوان عصاره ملت ایران باید در این خصوص موضع شفاف و روشنی نشان دهند. مجلس باید از وزرای خارجه، کشور و اطلاعات در این مورد توضیح بخواهد.

قوه قضائیه باید در مراقبت از تبهکاران سیاسی و نوکران اجانب در داخل که می خواهند استقلال کشور را به ثمن بخس بفروشند واکنش حقوقی نشان دهند.

به موازات این برخوردهای هوشمندانه و قانونی، دستگاه دیپلماسی کشور در مواجهه با غرب از موضع طلبکاری وارد شود و نقض حقوق بشر در اروپا و آمریکا را به طور جدی مطرح و پیگیری موضوع را از مجامع جهانی مطالبه کنند.

غرب باید تاوان دفاع از منافقین که 17 هزار نفر از مردم مظلوم ایران را شهید کردند، بپردازد.

اروپا باید تاوان دادن سلاح شیمیایی به صدام، که ده ها هزار نفر از مردم ایران را به گام مرگ کشید و بیماری های سخت لاعلاج را بر روی دست آسیب دیدگان آن گذاشت، بپردازد و در برابر پیامدهای آن پاسخگو باشد. آمریکا باید خود را متعهد به اجرای قوانین و مقررات جهانی و عدم مداخله در امور کشورها بداند و اگر بخواهد به مشی تجاوزکارانه خود ادامه دهد باید با واکنش جدی دولت و بویژه رئیس جمهور مواجه شود.

مواضع رئیس جمهور باید نماد عزت و شرافت ملی باشد و به درشت گویی های اجانب پایان دهد.



بیداری اسلامی بازگشت به خویش

«بیداری اسلامی، بازگشت به خویش» عنوان یادداشت روز روزنامه کیهان به قلم سعدالله زارعی است که در آن می خوانید؛ «بیداری اسلامی» با دو انگاره در جهان اسلام شکل گرفته است، یک انگاره سلبی و یک انگاره ایجابی. جنبه سلبی این جنبش واکنش به سلطه بیش از 150 سال غرب بر بخش عمده ای از جهان اسلام است.

انگلیس، فرانسه و آمریکا در قرن های 19 و 20 به جهان اسلام به چشم طعمه نگاه کرده و مانند یک توپ در دست های خود چرخاندند و البته در این میان روسیه و آلمان نیز سهمی به عهده داشتند ولی این سهم به زمان های خاص محدود بود و به اندازه سیطره سه کشور مورد اشاره استمرار پیدا نکرده است. در این دوران انگلیس، آمریکا و فرانسه تلاش کردند تا ضمن چپاول اقتصادی، جهان اسلام را از هویت خود جدا کرده و از نظر هویتی به غرب ملحق نمایند بر این اساس شبکه ها و باشگاههای فرا ماسونری با پوسته ای خیرخواهانه و آرمان گرایانه راه انداختند و در کنار آن احزاب چپ و راست را در کشورهای اسلامی فعال کردند. روزنامه ها بر مبناهای سیاسی غرب متولد شدند، شبکه ای از دانشجویان اعزام به خارج و اساتید عزیمت یافته از خارج پدید آمدند و به زودی سیستم دانشگاهی و تحصیلات عالیه و مدارس و دروس متوسطه را در دست گرفتند و از این مسیر سایه خود را بر سیستم های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و دیوانسالاری اداری پهن کردند. همین مسیر آموزشی و پرورشی درباره ارتش و نیروهای امنیتی نیز دنبال گردید.

جهان اسلام در یک دوره دستکم 150 ساله در حصار و قلاع این قدرت ها و سیاست های استعماری آنان قرار داشت نتیجه طبیعی این وضعیت به حاکمیت رسیدن کسانی بود که با جوامع خود بیگانه بودند و فرهنگ بومی را عقب افتاده و مطرود تلقی می کردند این آموزش ها و پرورش ها افرادی را بر جوامع اسلامی مسلط کرد که دو صفت مکمل داشتند؛ «استبداد و بی رحمی در مواجهه با داخل» و «تسلیم و نوکری در مواجهه با خارج»!

در چنین شرایطی فرهنگ بومی که عمیقاً از «اسلام متعالی» متأثر بود و پرچمداران فرهنگی بومی نه تنها به حاشیه رفتند بلکه با انواعی از اقدامات ویرانگر حکومت ها مواجه بودند.

در جنبه ایجابی، مسلمانان، اسلام را در اختیار داشتند. اسلامی که حرف های اساسی و بی بدیلی در باب نحوه اداره جامعه و مواجهه با مشکلات داشت. بر این اساس به موازات فشار دشمن و رژیم های بومی وابسته به آنان، مردم به اسلام نزدیک تر شدند و راه حل های اسلامی موضوعیت بیشتری یافتند. از این رو مبارزه و اسلام در بخش های مختلف دنیا بهم پیوند خوردند به عبارت دیگر اسلامی که هویت فراگیر مبارزاتی داشت با نیاز به مقاومت در برابر برنامه غرب به هم پیوند خوردند و مبارزه خود را بشدت نیازمند اسلام یافت. بیداری اسلامی در وجه ایجابی در واقع به مثابه یک راه حل خود را نمایان کرد. راه حلی که شباهتی به راه حل های شناخته شده از قبیل ناسیونالیسم، سکولاریزم، سوسیالیسم و کاپیتالیسم نداشت. بیداری اسلامی به مثابه راه حل قادر است کل منطقه اسلامی را بهم پیوند بزند و اختلافات موجود و مشکلات ناشی از سیطره غرب را حل کند چرا که همه ملت ها در این منطقه وسیع روی لزوم غرب زدایی از منطقه و پاسخگو بودن اسلام اتفاق نظر دارند.

بر این اساس بیداری اسلامی موضوعی نیست که با یک برنامه ریزی خاص به وجود نیامده تا با یکی دو رخداد محو شود. بیداری اسلامی محصول دو واقعیت است واقعیتی بنام 150 سال سیطره زیانبار غرب و واقعیتی ذیل عنوان «توانایی اسلام برای پاسخگویی». فعل و انفعالات سیاسی در جغرافیای جهان اسلام نمی تواند این دو واقعیت را دگرگون کند و چیزی از جلوه های سلبی و ایجابی آن بکاهد. بیداری اسلامی یک روند معطوف به بقدرت رساندن یک گروه سیاسی نیست بلکه معطوف به آزادسازی منطقه از سیطره آمریکا از یک سو و آماده سازی منطقه برای حاکمیت ارزش ها و موازین اسلامی از سوی دیگر است. برای اینکه بدانیم شکست بعضی از روندها در عمل چه اثری بر جای گذاشته است، می توانیم به مصر نگاه کنیم. در این کشور، یک دولت که با موج بیداری اسلامی سرکارآمد توسط یک برنامه سیاسی که به یک موج اجتماعی پیوند خورده بود، سقوط کرد و بعضی از تحلیلگران سیاسی گفتند که اسلام گرایی در مصر با شکست مواجه شد! اما واقعیت این است که علی رغم شکست اخوان المسلمین از فرایند سیاسی، دولت و سیستمی که پس از آن پدید آمد خود را در معرض سقوط می بیند و از این رو سعی می کند با یک سلسله مانورها وانمود کند که با آمریکا مشکل دارد و نمی خواهد راه مبارک را برود. خود این موضوع بیانگر آن است که دولت مرسی سقوط کرده ولی بیداری اسلامی باقی مانده و در کانون پر تحول سیاسی مصر خواهد بود.

روز گذشته در «همایش نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی» کارشناسان مختلف جهان اسلام روی این نکته که تجربه سه سال اخیر و بعضی از آزمون و خطاها در این میان نشان داد که نمی توان بخشی از تجربه امام خمینی که امروز آن را بیداری اسلامی می خوانیم را برگیریم ولی در هنگام عملی کردن این تجربه به دست های بیگانه نظر بیاندازیم. «مجدی حسین» صاحب نظر برجسته پاکستانی دیروز در سخنرانی خود بر این موضوع اشاره کرد و گفت نمی توان با تجزیه تجربه امام خمینی به دستاوردی که امام خمینی بدست آورد رسید، بلکه برای رسیدن به مقصد، علاوه بر تعقیب تجربه امام خمینی باید راه امام را نیز بپیمائیم. «اسامه حمدان» نماینده برجسته جنبش حماس نیز در این همایش گفت باید فلسطین را به صراطی بازگردانیم که احمد یاسین و فتحی شقاقی آن را بر مبنای تجربه امام یعنی «دینی کردن مبارزه» طراحی کرده بودند.

بیداری اسلامی بر مبنای آنچه که در صحنه عملی مشاهده می کنیم، در حال گسترش و عمیق تر شدن است. فشار بیداری اسلامی در افغانستان و پاکستان مانع آن شده است که آمریکا با این دو کشور همان کاری را انجام دهد که در پایان جنگ جهانی دوم با ژاپن و آلمان انجام داد.

آمریکا اگر چه نمی خواهد و هر روز هم اظهارنظری می کند مبنی بر اینکه می خواهد در این دو کشور بماند ولی به خوبی می داند که هزینة ماندن در افغانستان و پاکستان به هیچ وجه با هزینه های اندک حضور نظامی در مناطق متعلق به ژاپن و آلمان نیست و می داند که اگر بر ماندن در این دو کشور مسلمان پافشاری کند هر روز باید هزینه سنگینی بپردازد. کما اینکه هر دولتی که به نظامیان آمریکایی پایگاه و پادگان بدهد با ملت خود مواجه می شود و بقاء خود را به خطر می اندازد.

بیداری اسلامی بزرگترین مانع به فراموشی سپرده شدن فلسطین است. بعضی از تحلیلگران سیاسی گمان کرده اند تحولات شمال آفریقا، توجه به فلسطین را به حاشیه برده و یک فرصت طلایی را در اختیار رژیم اسرائیل قرار داده است. البته باید اذعان کرد که تحولات مصر و تونس و لیبی اولویت مردم این سه کشور را سر و سامان دادن به وضع داخلی خود قرار داده است ولی اگر به متن نگاه بیندازیم درمی یابیم که در سطوح رسمی موقعیت رژیم جعلی تل آویو بهبود نیافته و جانشینان مبارک، بن علی و قذافی از اینکه متمایل به اسرائیل دیده شوند، پرهیز کرده اند. در سطح ملی نیز مردم این سه کشور- براساس نظرسنجی ها- مواضع تندی نسبت به این رژیم دارند با این وصف اگرچه بحث و گفت وگو درباره فلسطین در شمال آفریقا و منطقه عربی آسیا کاهش پیدا کرده است ولی نشانه های آشکاری در اردن، عراق، یمن، عربستان، بحرین، سوریه، لبنان، مصر، لیبی، تونس و... از تشدید نفرت از رژیم صهیونیستی خبر می دهند. پس اگر با شاخص فلسطین بخواهیم درجه بیداری «بیداری اسلامی» را اندازه گیری کنیم، فلسطین از حافظه ها جدا نشده و اتفاقی به نفع اسرائیل در این منطقه نیفتاده و همانطور که دو روز پیش برژینسکی در نیویورک تایمز نوشت: «زمان به هیچ وجه به نفع اسرائیل پیش نمی رود و از احتمال فروپاشی اسرائیل کاسته نشده است.»
بیداری اسلامی از یک منظر دیگر نیز قابل اندازه گیری است و آن منظر رهبری است.

«بیداری اسلامی» پدیده ای است که با انقلاب اسلامی ایران شناخته شده و با آن معنا پیدا کرده است. این با پدیده هایی که یک دولت در حوزه سیاست های داخلی یا خارجی طراحی می کند و حوادث، آنها را دفعتاً یا تدریجی از صحنه خارج می کنند، تفاوت بنیادی دارد.

سلسله جنبان بیداری اسلامی، ایران است. وقتی به نفوذ منطقه ای و بین المللی ایران نگاه شود عمق بیداری اسلامی به عنوان یک نهضت معین می شود. ما در این مقاله نمی خواهیم بگوییم که انقلاب اسلامی پدیدآورنده بیداری اسلامی است تا عده ای بگویند انقلاب اسلامی خود مولود بیداری اسلامی است. ما کاری به این بحث نداریم کما این که هر دو گزاره در جای خود درست هستند، ما می گوییم چیزی که امروز از آن به «بیداری اسلامی» یاد می کنیم توسط یک نظام سیاسی مستحکم و میلیون ها هوادار آن در داخل و خارج پشتیبانی می شود. هواداران تفکر «انقلاب اسلامی» از مناطق غیراسلامی نظیر آمریکای لاتین تا مسلمانان و غیرمسلمانان شبه قاره هند و تا اقصی نقاط آسیای جنوب شرقی از این ایده به طور جدی حمایت می کنند با این وصف بیداری اسلامی در یک بستر قوی سیاسی و فرهنگی قرار دارد و از آن سیراب می شود. از سوی دیگر به موازات این که ممکن است در جهان اسلام سنگری فرو بریزد، سنگر دیگری برپا می شود و کار به ضعف نمی گراید.

بیداری اسلامی از منظر دیگر در نقطه مقابل دو جریان «افراطی گری» و «لائیتیسه» است و این موضوع جاذبه زیادی برای بیداری اسلامی ایجاد می کند. بیداری اسلامی یک روند فعال ولی اخلاقی در سطح جوامع است و لذا در سطوح مختلف قابلیت دفاع حقوقی- اخلاقی دارد. مسلمانان شکی ندارند که اگر بیداری اسلامی نبود شاهد خشونت بیشتری بودند. افراطی گری از آنجا که از «رفتار عالمانه» بی بهره است، از بیداری اسلامی دور می شود کما این که لائیتیسه و سکولاریزم در حوزه اقدام راه خود را از بیداری اسلامی جدا می کنند. افراطی گری به جای آن که نسخه برای حل مشکلی باشد خود یک مشکل بنیادی است کما این که لائیسم و سکولاریزم راه حل نبوده بلکه خود یک زخم عمیق محسوب می شود. در این وانفسا بیداری اسلامی می گوید: نه خشونت نه وادادگی بلکه «مقاومت عالمانه». این تفاوت اصولی جاذبه زیادی دارد. اتفاقا مشکل غرب در مواجهه با مسلمانان نه «افراط گرایی مذهبی» و نه «سکولاریزم دینی» است چرا که در هر دوی این رفتارها، خود مسلمانان و میراث و آینده آنان هدف قرار می گیرد نه غرب! غرب با بیداری عالمانه ای که دست رد به سینه غرب بزند و در درون منادی برادری و وحدت باشد، مشکل دارد. غرب هیچگاه نمی تواند با بیداری اسلامی به جمع بندی برسد.


پیشنهاد عجیب اشتون به استاندار اصفهان

روزنامه آرمان در ستون شنیده‌های امروز چهارشنبه خود نوشت: شنیده شد که کاترین‌اشتون در بخشی از دیدار با استاندار با تمجید از اطلاعات دقیق هسته‌ای رسول زرگرپور، استاندار اصفهان بیان داشت: باید دنبال کنیم که شما را به تیم هسته‌ای ایران در مذاکرات، اضافه کنیم. وی با اشاره به مذاکرات صورت گرفته و سفرهای اخیر اروپائیان به کشور ایران گفت: این مذاکرات و این سفرها علامت و سیگنالی است که به ایران فرستاده می‌شود که در صورت موفقیت‌آمیز بودن مذاکرات، پیشرفت‌های بیشتری حاصل می‌شود.

فرهاد رهبر در دانشگاه تهران ماند

شنیده شد که فرهاد رهبر گفت از امروز به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه تهران، در دانشکده علوم اقتصادی این دانشگاه تدریس خود را ادامه می‌دهد. رئیس سابق دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال که بعد از پایان ریاست بر دانشگاه تهران چه شغل و سمتی خواهید داشت؟ گفت: شما می‌توانید از امروز به دانشکده علوم اقتصادی دانشگاه تهران بیاید و من را ببینید که مشغول تدریسم. بعد از ظهر دیروزمراسم تودیع فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه تهران انجام شد.

پس گرفتن سوال مجلس از فرجی دانا

شنیده شد که عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به برگزاری جلسه دیروز این کمیسیون گفت: رضا فرجی دانا وزیر علوم به دلیل پس گرفته شدن سوال از سوی نمایندگان، در کمیسیون حضور نیافت.


پدیده جدید در خیابان‌های تهران

روزنامه جمهوری اسلامی‌ در قالب اخبار جهت اطلاع امروز چهارشنبه خود نوشت: نوازندگی دختران خوش پوش جوان، پدیده جدید در خیابان‌های تهران. انتخاب به نقل از "روز نو" نوشت: اغلب صحنه‌های رویت شده از نوازندگی دختران در تهران مربوط به کودکان کم سن و سال در محدوده بازار بزرگ و برخی میادین اصلی شهر مثل میدان ولیعصر است که همراه پسر بچه‌های همسن و سال به نوازندگی پرداخته و پول جمع می‌کنند.

این افراد اصولاً ظاهر کثیف یا لباس‌های نامرتب دارند و برای ایجاد حس ترحم در شهروندان، خود را به شکل و شمایل کودکان خیابانی در می‌آورند و لباس‌های کثیف و پاره می‌پوشند. اما به تازگی دخترانی جوان و زیبا که اغلب لباس‌های شیک و مرتب می‌پوشند و از بدلی جات هماهنگ با لباس برای دست‌ها و انگشت‌ها استفاده می‌کنند، در خیابان‌های شمال تهران مشاهده می‌شود که با هنرمندی هرچه تمام‌تر سنتور می‌زنند. کمتر می‌بینید این دختران سر خود را بالا بیاورند و به عابران نگاه کنند ولی با این حال کنار دستگاه سنتورشان، اسکناس‌های درشتی دیده می‌شود که عابران خم می‌شوند و به شکلی محترمانه، آن را هدیه می‌کنند.


ثبت شکایت جدید علیه متخلفان اقتصادی

روزنامه تهران امروز در ستون "باشگاه سیاسی" امروز چهارشنبه خود نوشت: وکیل مدافع حدود هزار نفر از کارگران از ثبت شکایت موکلانش علیه متخلفان پرونده تامین اجتماعی در دادسرای کارکنان دولت خبر داد. خلیل بهرامیان در گفت‌وگو با مهر اظهار داشت: حدود هزار نفر از کارگران شرکت‌ها و کارخانه‌های تولیدی کشور علیه متخلفان پرونده تامین اجتماعی شکایتی را مطرح کردند که این شکایت در شعبه 15 دادسرای کارکنان دولت ثبت شده است.

وی افزود: در این شکایت دادخواست علیه مدیرعامل سابق تامین اجتماعی (سعید مرتضوی)، (ب ز) میلیاردر معروف پرونده نفتی، دو معاون دولت دهم و 37 نفر از نمایندگان مجلس که کارت هدیه دریافت کرده‌اند، شکایت شده است. بهرامیان خاطرنشان کرد: از نام بردگان به اتهام کلاهبرداری، خیانت در امانت، اخلال در نظام اقتصادی، ارتشا و اختلاس طرح شکایت شده است.

احتمال ارسال پرونده نعمت زاده به دادگاه

عضو کمیته بررسی قرارداد 650 میلیون یورویی وزارت صنعت، معدن و تجارت از احتمال ارسال گزارش این کمیته به قوه قضائیه در صورت موافقت ریاست مجلس شورای اسلامی خبر داد. به گزارش مهر، محمد حسین میر محمدی گفت: گزارش آقای توکلی مربوط به رانت 650 میلیون یورویی وزارت صنعت به یک تاجر توسط کمیته‌ای در کمیسیون اقتصادی بررسی شده و گزارش این کمیته به کمیسیون اصل نود هم تقدیم شده است. این نماینده مجلس گفت: اصل موضوع دادن امتیاز به فردی خاص به دور از فضای رقابت به صورت انحصاری، در زمانی است که هم شرکت‌های دولتی و هم خصوصی وجود داشتند. البته مسائلی درخصوص ارائه رانت‌های اقتصادی نیز در این پرونده وجود داشت.



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • سعید ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    دیگه چی همین مونده خانوم اشتون رساله مراجع مارا هم نظارت بفرماید بابا مردیم از این همه عزت
  • ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    توی این مملکت یا همه دزد یا بی دین یا امریکایی یا انگلیس یا عوامل خارجی یا همصدای ضد انقلاب .......هستند پس مسئول سالم کجا است؟؟؟؟؟
  • ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    این دختران نوازنده رو بنده هم دیدم اما نه شمال شهر همین دیروز پایین تر از میدان آزادی! پس گویا ماجرا هماهنگ شده است!!
  • ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    دولت تدبير و اميد ديگه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • میترا1 ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    سالماشونا دارن بازنشسته میکنند یا برکنار یا خنثی!!
  • ناشناس ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
    0 0
    سالماش تودولت احمدی نژادبودن
  • وحید ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۰
    0 0
    ...گذاشت دولت .... در مقابل بیگانه و ... به ساز دشمنان...بنازم به پلوان تختی که در مقابل شاه سرش رو خم نکرد گفت من به جز بوسیدن دست مادرم به هیچکسی خم نمیشوم......

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس