یک روزنامه غربی از برنامه ای خبر داد که به موجب آن و به دنبال آغاز بحران در سوریه و به خشونت کشیده شدن آن، پنتاگون (وزارت دفاع) و آژانس امنیت ملی آمریکا یک نقشه نظامی را که در اصل نمونه ای پیشرفته برای حمله سایبری به ارتش سوریه و ساختار نظامی این کشور بود مدون کردند.

آمریکا قصد حمله سایبری به سوریه را داشت
به گزارش مشرق، نیویورک تایمز در این گزارش می نویسد: در این نقشه حمله سایبری، از کار انداختن توانایی نیروی هوایی سوریه برای انجام عملیات به همراه از مدار خارج کردن تاسیسات ساخت موشک در این کشور یک هدف اصلی بود.

یکی از مقامات پنتاگون مطلع از این نقشه به نیویورک تایمز گفت: اجرای این عملیات سایبری نکات جدیدی را به اسد نشان می داد و این امکان وجود داشت که جریان تحولات به گونه دیگری رقم بخورد.

نیویورک تایمز در ادامه می نویسد: برای "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا، که با مداخه مستقیم نظامی آمریکا در بحران سوریه مخالف است، چنین نقشه ها و برنامه هایی جایگزینی مناسب، کم هزینه و با تلفات کم محسوب می شوند اما با این وجود وقتی اوباما در جریان این نقشه حمله سایبری قرار گرفت با آن مخالفت کرد.

بر اساس این گزارش، از دید اوباما سوریه جایی نیست که آمریکا در آن منافع استراتژیک داشته باشد و مداخله نظامی در این کشور ارزش استراتژیکی برای واشنگتن ندارد. اوباما حتی با انجام حملات مخفیانه علیه سوریه آنگونه که حملاتی همانند استاکس نت علیه ایران انجام شد نیز موافق نبود.

در ادامه این گزارش آمده است: اوباما در مورد استفاده از یک نقشه پیشرفته برای حمله سایبری علیه سوریه در حالی دچار تردید شد که دولت آمریکا هزینه های زیادی را برای جایگزین کردن روش های جدید جنگ به جای روش های قدیمی انجام داده است. این اقدام اوباما موجب شده تا تردیدهای زیادی درباره تاکتیک های نظامی که هنوز به آزمایش گذاشته نشده اند بوجود بیاید.

این موضوع همچنین نگرانی هایی را در میان برنامه ریزان وزارت دفاع (پنتاگون) بوجود آورده به طوری که آنها اکنون این اعتقاد را دارند که دولت اهمیتی به برنامه ها و نقشه هایی که آنها آماده و تدوین کرده اند نمی دهد.

در ادمه این گزارش، نیویورک تایمز می نویسد: بحث های زیادی در دولت اوباما در مورد اینکه چگونه و چه زمانی می توان از مواری همچون حملات سایبری به جای حملات و عملیات های سنتی استفاده کند انجام شده است. در کنار این بحث ها گفتگوهایی نیز در مورد اینکه برای انجام حملات سایبر چه امکانات و تجهیزاتی مورد نیاز است نیز شده است.

در همین رابطه یکی از بحث های اصلی که در دولت اوباما در خصوص حملات سایبری بوده شامل این موضوع بود که در صورت حمله سایبر به تاسیسات سوریه واکنش سوریه، روسیه، و ایران به این حمله چگونه خواهد بود. این موضوعی بود که اوباما هیچگاه در مورد آن در انظار مردم سخنی نگفت زیرا وی استفاده از این گونه نقشه ها و اجرای آن را به طور کلی به شورای امنیت ملی واگذار کرده بود، نهادی که علاوه بر فعالیت های جاسوسی در انجام حملات پنهانی و پوششی نظیر استاکس نت فعالیت دارد.

بر اساس این گزارش، بحث هایی که در مورد این حمله سایبری در دولت آمریکا انجام شده کاملا محرمانه بوده و مردم ایالت متحده اطلاع چندانی از آن ندارند.

در حالیکه بودجه پنتاگون طی سال های آتی به میزان 100 میلیارد دلار کاهش می یابد طبیعی است که ارتش ایالات متحده به جای استفاده از روش های سنتی روی به استفاده از گزینه هایی همچون حملات سایبری بیاورد.

در خصوص کاهش بودجه پنتاگون، روز گذشته اعلام شد که "چاک هیگل" وزیر دفاع، برنامه ای را به کنگره آمریکا ارائه می کند که به موجب آن و با توجه به کاهش بودجه وزارت دفاع، ارتش آمریکا کوچک شده و به تعداد پرسنل آن به کمنترین میزان از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون خواهد رسید.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس