کد خبر 270619
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۸

کمیسیون امور دفاعی دومای روسیه قصد دارد از رئیس جمهور و دولت بخواهد سامانه‌ای را که به سرنگون کردن ماهواره‌ها در مدار پایینی جو و رهیگیری موشک‌ها اختصاص دارد دوباره راه‌اندازی کند.

به گزارش مشرق، روزنامه ایزویستیا روز جمعه نوشت نمایندگان می گویند این طرح به روسیه امکان خواهد داد مواضع خود را در بخش دفاع فضایی حفظ کند.

کارشناسان با این حال فکر می کنند احیای این ابتکار که متعلق به دوران اتحاد جماهیر شوروی سابق است بدون نوسازی عمقی صنعت نظامی امکان‌پذیر نیست.

اعضای کمیسیون امور دفاعی دوما در پایان جلسه‌ای که ماه نوامبر برای بررسی این موضوع برگزار شد تأکید کردند لازم است کارها در مجموعه هوا به زمین کنتاکت Kontakt که به از کار انداختن ماهواره‌های ناوبری و انتقال اطلاعات اختصاص دارد از سر گرفته شود.

این مجموعه اوایل سال‌های 1980 توسط دفتر مطالعات آلماز طراحی شد و شامل یک سامانه شناسایی راداری و نوری زمینی همچنین یک نمونه ویژه از جنگنده میگ-31 دی است. این جنگنده قابلیت حمل تنها یک موشک ده متری با کلاهک خوشه‌ای را که می تواند به یک ماهواره در ارتفاع 120 متری برسد، دارد.

در دوران اتحاد جماهیر شوروی سابق ایستگاه زمینی در قزاقستان در منطقه ساری چاگان مستقر بود و مختصات ماهواره را به هواپیما منتقل می کرد.

به عقیده مهندسان، سامانه کنتاکت می توانست در 36 ساعت تا 24 هدف را در مدار از کار بیندازد. این طرح در سال‌های 1990 کنار گذاشته شد.

فرانتس کلینتسِویچ معاون رئیس کمیسیون امور دفاعی دومای روسیه اعلام کرد سامانه کنتاکت برای حمله به ماهواره‌ها همچنین برای دفاع از خود لازم است.

وی افزود با توجه به گرایشات نظامی کنونی نمی توان اجازه کوچکترین تأخیر را به خود بدهیم.
به گزارش ریانووستی از مسکو، آناتولی سینتوف مسئول سابق وزارت دفاع روسیه خاطر نشان کرد آمریکا یک هواپیمای بدون سرنشین فضایی به نام بویینگ ایکس - 37 بی دارد که مأموریت‌های مجموعه کنتاکت را انجام می دهد.

وی خاطر نشان کرد: «آمریکا هواپیمایی در اختیار دارد که می تواند به مدت 11 تا 12 ماه با کنترل از راه دور در حالت پرواز باشد. این هواپیما در واقع یک سفینه فضایی است که می تواند به یک ماهواره نزدیک شود و با یک سلاح گرم یا لیزر آن را از مدار خارج کند».

وی افزود هوانوردی در صورت حمله فضایی نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا می کند اما احیای برنامه کنتاکت بدون آماده‌سازی قبلی شرکت‌های صنعت الکترونیک امکان‌پذیر نخواهد بود.

آندری زوِرف مدیر کل شرکت روس‌الکترونیکا تأیید کرد استفاده از فناوری‌های مدرن برای احیای تحقیقاتی که درباره طرح کنتاکت به تعلیق درآمد اجتناب ناپذیر است.

وی گفت: احیای یک پایگاه مدولار الکترونیک متعلق به بیش از 20 سال پیش بی معنی است. فناوری‌ها از آن زمان تاکنون پیشرفت‌های زیادی کرده‌اند. صنعت رادیو الکترونیک روسیه می داند چگونه باید نیازهای میلیاردی تجهیزات الکترونیک مدرن را برآورده کند اما بدون حمایت دولت نمی تواند این کار را انجام دهد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز 12 دسامبر در نطق خود در مجمع فدرال اهمیت توسعه تجهیزات راهبردی غیر هسته‌ای و روش‌های از کار انداختن تجهیزات الکترونیک را خاطر نشان کرد.
وی تأکید کرد باید پاسخی مناسب برای «حمله جهانی فوری» آماده کرد.

پوتین گفت: ما کاملا می دانیم که یک سامانه دفاع موشکی فقط اسمش دفاعی است. در واقع این سامانه بخش قابل توجهی از توان بالقوه راهبردی تهاجمی ماست. دیگر نکته مهم توسعه سامانه‌های جدید تسلیحاتی است مانند بمب‌های هسته‌ای ضعیف، موشک‌های راهبردی غیر هسته‌ای، سامانه‌های مافوق صوت غیر هسته‌ای دقیق که به حمله سریع و در فاصله دور اختصاص دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس