آرزوي خبر از آينده، آرزوي قدمي فراتر بودن از زمان و مکان، از زندگي انسان ها جدا نمي شود. آرزويي که گريبان خيلي ها را گرفته و به خود مشغول کرده؛ اما به راستي اين فال ها و طالع بيني ها تا چه حد در زندگي آدم ها تأثير دارد و پرداختن به آنها تا چه حد در زندگي

به گزارش مشرق، برنا نوشت: کافي است سري به بازار کتاب فروشي ها بزنيد و به دنبال کتاب هاي طالع بيني، فال، کف بيني، آينده نگري باشيد و يا در اينترنت در 6330000 صفحه اي که مرتبط با "فال" است، گشتي بزنيد.

در هر سايت سرگرمي و تفريح که اين روزها جاي خود را در فضاي اينترنتي باز کرده اند-پايگاه هايي که گاهي به پايگاه هاي علمي – اجتماعي معروفند- هميشه لينکي به فال هاي عجيب و غريب هم هست.

فال ازدواج، قهوه، روزانه، ماهانه، چوب، اعداد، خريد هديه، مد، عاشقي، عطسه، دوستي، شغل، شمع، قرآن، اعداد، گلبرگ، گل، فصل، پرندگان، بازي، ميوه، درخت، چاي و...

اين روزها برخي افراد گاهي آنچنان درگير اين فال ها مي شوند که توکل و تلاش از يادشان مي رود؛ يادشان مي رود که" (وَ مَن يَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ) و هر کس بر خدا توکل کند، کفايت امرش را مى کند.(1)؛ به سراغ مخلوق مي روند و به دانش سطحي و اندک آن، ريسمان آرزو گره مي زنند.

آينده بيني، کف بيني، فال بيني اين روزها شغل دائمي برخي افراد شده؛ حال چه به صورت اينترنتي، تلفني و يا حضوري. شغلي که بسياري افراد حاضرند براي شنيدن چند جمله اميدوارکننده اسکناس هاي رنگارنگي را صرف آن کنند و زندگي خود را به جرعه اي قهوه و چاي و شمع بسپارند.

حال آنکه آينده اين افراد دست خودشان است، به طوري که خداوند در قرآن مي فرمايد:"لَهُ مُعَقِّبَتٌ مِّن بَيْنِ يَدَيْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى‏ يُغَيِّرُواْ مَا بِأَنفُسِهِمْ وَإِذَآ أَرَادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوءاً فَلَا مَرَدَّ لَهُ وَمَا لَهُم مِّن دُونِهِ مِن وَالٍ‏"
"براى انسان فرشتگانى است که پى‏ درپى او را از پيش‏رو و از پشت سر از فرمان خداوند حفاظت مى ‏کنند. همانا خداوند حال قومى را تغيير نمى‏دهد تا آنکه آنان حال خود را تغيير دهند و هرگاه خداوند براى قومى آسيبى بخواهد پس هيچ برگشتى براى آن نيست و در برابر او هيچ دوست و کارساز و حمايت کننده‏اى براى آنان نيست."(2)

آرزوي خبر از آينده، آرزوي قدمي فراتر بودن از زمان و مکان، از زندگي انسان ها جدا نمي شود. آرزويي که گريبان خيلي ها را گرفته و به خود مشغول کرده؛ اما به راستي اين فال ها و طالع بيني ها تا چه حد در زندگي آدم ها تأثير دارد و پرداختن به آنها تا چه حد در زندگي آدم ها اثر مي گذارد؟

در همين رابطه حکم فقهي اين مسأله را از مراجع عظام تقليد سؤال کرده ايم که مي توانيد سؤال و جواب را در ادامه بخوانيد.

آينده نگري، فال گيري، خبردادن از آينده، اعتقاد به مهره مار چه حکمي دارد؟ آيا پو ل دادن براي آن جايز است؟

رهبر فرزانه انقلاب اسلامي حضرت آيت الله العظمي خامنه اي (مدظله العالي): ج1-3) اخبار به کذب جايز نيست و پول در مقابل آن صورت شرعى ندارد. ج4) شرعاً ثابت نيست.

حضرت آيت الله مکارم شيرازي: دعانويسي و فال گيري حرفه اي جايز نيست و رجوع به آنها حرام است و پول گرفتن در برابر اين کارها جايز نيست.

حضرت آيت الله سيستاني: شرعا اعتبار ندارد و اگر منفعت عقلايي داشته باشد، پول دادن اشکال ندارد.

حضرت آيت الله وحيد خراساني: کهانت حرام بوده و کسب درآمد از اين راه حرام است. کهانت عبارت است از خبر دادن از امور غيبيه به نحوه اي که ديگران گمان مي کنند که بعضي از اجنه به اين شخص خبرها را مي دهند.

همچنين يکي از مجتهدين و استادان حوزه علميه اين چنين پاسخ داده اند:

آيت الله علوي گرگاني: اينگونه امور داراي مستند شرعي نيست و بعضا جزء خرافات است و پول دادن در اين راه کار پسنديده اي نيست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس