به گزارش ویژه نامه نوروزی مشرق، ریشه نام طرقبه، از «ترغبذ» میباشد که از دو بخش «تُرُق» و «بَذ» تشکیل شده و به معنی آبادی بزرگ است. پسوند «بد» و «بذ» و «پت» در پارسی باستان برای غیر انسان به معنی بزرگ بوده است. طرقبه در اصل ترغبذ بوده و ترغبذ و ترغوذ که با گذشت زمان دگرگونی آوایی پیدا کردهاند به ترغبذ و ترعبه و طرقبه.
بعضی افراد به دلیل آگاهی نداشتن از ریشه و تاریخچه طرقبه، آن را به معنی راههای بهتر بیان کردهاند و گفتهاند: «طُرُق» جمع مکثر طریق و «به» به معنی بهتر است و در نتیجه طرقبه به معنی راههای بهتر میباشد و این موضوع به سفر ناصرالدین شاه قاجار به این دیار برمیگردد.
راه نیشابور به طوس از دشت و کوه بوده است و به خصوص در فصل بهار و تابستان، راه کوه اتتخاب میشده است. به دستور ناصرالدین شاه یا کسان او این راه مرمت شده و چند رباط برای مسافران بنا گردید.
یکی از غذاهای محلی طرقبه دیزی است. یکی دیگر از غذاهای پرمصرف در میان بازدیدکنندگان شیشلیک است، که اساساً بره بریانی و گوشت و استخوان گاو بشکل حرف T همراه با برنج می باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
شهر طُرقَبه که اکنون یکی از شهرهای شهرستان طرقبه شاندیز به شمار میآید، از جمله آبادیهای بزرگ طوس قدیم بوده که در میان درههای سرسبز رشتهکوه بینالود واقع گردیده است. این شهر دارای مراکز متعدد توریستی و گردشگری است و در کنار شاندیز از مراکز مهم توریستی استان خراسان به شمار میرود.