کد خبر 200381
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۵

معاون پژوهشی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله از طراحی و ساخت ماهوارهˈ آیات ˈ برای پیش بینی زلزله و شناسایی مناطق زلزله خیز درکشور خبر داد و گفت: این ماهواره و پرتابگر آن توسط متخصصان داخلی طراحی و ساخته می شود.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، ˈ مهدی زارع ˈ افزود: از آنجا که توان و فناوری ساخت ماهواره در کشور وجود دارد تلاش محققان و متخصصان داخلی این است که یک ماهواره بومی با هدف پیش بینی زلزله ، شناسایی مناطق لرزه خیز و مطالعه بر روی این مناطق در کشور طراحی و ساخته شود.

وی افزود : این ماهواره براساس تفاهم نامه همکاری میان پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران طراحی و ساخته می شود . هدف از ساخت این ماهواره بررسی لرزه خیزی منطقه و به ویژه مناطق کشور بر اساس داده های علمی و ماهواره ای است .

وی اظهار داشت: در حال حاضر ایران توانایی و فناوری ساخت ماهواره و پرتاب آن به فضا را دارد و تاکنون ماهواره های زیادی توسط متخصصان داخلی ساخته و پرتاب شده است . ماهواره آیات دارای ویژگی های خاصی است چنان چه در ساخت این ماهواره نصب سنسورها برای دریافت داده ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی ادامه داد: زمانی که ماهواره به فضا پرتاب می شود سنسورهای نصب شده در آن به جمع آوری اطلاعات از زمین و دسته بندی آنها اقدام می کنند که حساسیت و دقیق بودن این سنسورها بسیار مهم است .

زارع افزود: ساخت این ماهواره توسط متخصصان سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران انجام می شود و متخصصان پژوهشگاه زلزله شناسی علاوه بر مشارکت در طراحی علمی این ماهواره ، اطلاعات و داده های رسیده از این ماهواره را جمع آوری و دریافت می کنند وسپس آنها را تجزیه و تحلیل می کنند.

وی گفت: برای نخستین بار در دهه 70 متخصصان امریکایی ها برای اولین بار ماهواره هایی به منظور شناسایی مناطق لرزه خیر به فضا فرستادند و در حال حاضر معروفترین و شناخته ترین این ماهواره ها که به داده های آن استناد علمی می شود مربوط به کشور فرانسه است و بیشتر محققان دنیا از اطلاعات و داده های آن استفاده می کنند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه زلزله شناسی زلزله افزود: ماهواره فرانسوی حدود 10 سال پیش با هدف پیش بینی زلزله در مدار زمین قرار گرفت و تا کنون داده ها و اطلاعات خوبی از آن به دست آمده است.

به گفته وی در حال حاضر کشورهایی مانند امریکا، روسیه ، فرانسه و چین دارای این فناوری هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس