موشک کره شمالی

سیستم اطلاعاتی اوکراین اعتقاد دارد که از اواخر سال ۲۰۲۳ میلادی تا اواسط تابستان سال گذشته میلادی کره شمالی چیزی نزدیک به ۱۵۰ تیر از موشک های تاکتیکی بالستیک در اختیار روسیه قرار داده است.

سرویس دفاع و امنیت مشرق _ در سالهای اخیر و با شدت گرفتن جنگ بین روسیه و اوکراین ، کره شمالی به عنوان حامی روسیه به صورت مستقیم درگیر نبرد شده و علاوه بر ارسال انواع مهمات و تسلیحات ، نیروهای نظامی خود را نیز برای حضور در میدان نبرد با اوکراین به روسیه ارسال کرده است. در این میان بحث استفاده از موشک های بالستیک تاکتیکی ساخت کره شمالی از جمله بحث های بسیار مهم و قابل توجه در بسته های کمکی کره شمالی برای روسیه بوده است. حالا و بر اساس اخبار جدید یکی از جدیدترین موشک های بالستیک تاکتیکی کره شمالی یعنی KN ۳۰ نیز به روسیه رسیده و آمده استفاده رزمی است.

سری Hwasong-۱۱ و تجربه فراوان در نبرد اوکراین

با توجه به گزارش های جدید در خصوص ارسال موشک KN۳۰ یا همان Hwasong-۱۱C باید به این مسئله در ابتدا اشاره کرد که پیش از این مدل های Hwasong-۱۱A و Hwasong-۱۱B با کد های KN ۲۳ و KN ۲۴ نیز به روسیه اعزام شده و بر علیه اوکراین مورد استفاده قرار گرفته بودند.

کره شمالی بهترین موشک خود را به کمک پوتین فرستاد / چالش دفاع هوایی اوکراین برابر موشک جدید کره‌ای +تصاویر
موشک بالستیک تاکتیکی Hwasong-۱۱A یا KN ۲۳

مدل KN ۲۳ در حقیقت یک موشک بسیار شبیه به سری اسکندر ساخت روسیه است که از سوخت جامد تک مرحله ای بهره می برد و قطر آن در حدود ۹۰ سانتی متر و برد آن بین ۴۵۰ تا ۷۰۰ کیلومتر برآورد شده است. این موشک از هدایت ترکیبی اینرسیایی و ماهواره ای بهره برده و وزن سر جنگی آن در حدود ۵۰۰ کیلوگرم است. لانچرهای این موشک برای هر پرتاب گر توان حمل ۲ موشک را داشته و این موشک در مرحله پرواز نهایی خود توانایی مانور دادن را نیز دارد.

موشک بعدی که آن هم پیش از این به روسیه تحویل شده و در جنگ بر علیه اوکراین استفاده شده سری KN ۲۴ است. با نگاه اولیه به این موشک به سرعت به یاد موشک های سری ATACMS ساخت آمریکا می افتیم. به شکل جالبی الگوی طراحی و شکل ظاهری این موشک کره شمالی به مانند این موشک آمریکایی است. این موشک قطری در حدود ۸۵ سانتی متر ، طولی در حدود ۵ متر داشته و از یک موتور سوخت جامد تک مرحله ای بهره می برد. این موشک بردی در حدود ۴۰۰ کیلومتر داشته و وزن سر جنگی آن نیز در حدود ۴۰۰ الی ۵۰۰ کیلوگرم بوده و از هدایت ترکیبی اینرسیایی و ماهواره ای استفاده می کند.

کره شمالی بهترین موشک خود را به کمک پوتین فرستاد / چالش دفاع هوایی اوکراین برابر موشک جدید کره‌ای +تصاویر
موشک بالستیک تاکتیکی Hwasong-۱۱B با کد KN ۲۴

در بین اثرات به جا مانده از موشک های شلیک شده ساخت کره شمالی به سمت اوکراین از طرف ارتش روسیه ، قطعات زیادی کشف شده و متخصصان زیادی بر روی این قطعات کار کرده اند. به دلیل نبود خیلی از اطلاعات و نمونه های قبلی و جدید بودن سلاح های به کار رفته تشخیص این که هر کدام از این باقی مانده ها مربوط به سری KN ۲۳ یا KN ۲۴ بوده بسیار سخت بوده ولی در عین حال منابع اطلاعاتی اوکراین استفاده از هر دو نوع موشک را بر علیه این کشور تایید کردند.

کره شمالی بهترین موشک خود را به کمک پوتین فرستاد / چالش دفاع هوایی اوکراین برابر موشک جدید کره‌ای +تصاویر
تصاویر مربوط به باقی مانده برخی از موشک های ساخت کره شمالی که بر علیه اوکراین شلیک شده

سیستم اطلاعاتی اوکراین اعتقاد دارد که از اواخر سال ۲۰۲۳ میلادی تا اواسط تابستان سال گذشته میلادی کره شمالی چیزی نزدیک به ۱۵۰ تیر از موشک های تاکتیکی بالستیک ، عمدتا مدل های KN ۲۳ و KN ۲۴ را در اختیار روس ها قرار داده که از این مقدار بیش از ۶۰ تیر از آنها به سمت اهداف مختلف در اوکراین شلیک شده است.

کره ای ها با یک سوپر موشک دوباره به سراغ اوکراین آمدند

اما گزارش های جدید اطلاعاتی اوکراین حاکی از ارسال یک گروه بزرگ از نظامیان کره شمالی است که بخشی از آنها در بحث های پهپادی فعال هستند ولی بخشی از آنها یک واحد موشکی جدید هستند که در منطقه وارونژ در غرب روسیه در نزدیکی مرزهای این کشور با اوکراین مستقر شدند. گزارش ها در خصوص تعداد موشک های همراه با تیم جدید متفاوت و بین ۵۰ تا ۱۵۰ تیر گزارش شده ولی سرویس اطلاعاتی اوکراین اعلام کرده است که علاوه بر موشک های سری KN ۲۳ و KN ۲۴ در سری جدید تعداد نامشخصی از موشک KN ۳۰ را نیز با خود به همراه دارند.

کره شمالی بهترین موشک خود را به کمک پوتین فرستاد / چالش دفاع هوایی اوکراین برابر موشک جدید کره‌ای +تصاویر
شلیک موشک بالستیک تاکتیکی سنگین KN ۳۰ ساخت کره شمالی

موشک بالستیک تاکتیکی KN ۳۰ را که در کره شمالی با نام Hwasong-۱۱C شناخته می شود و برای اولین بار در سال ۲۰۲۱ در این کشور دیده شده را یک نوع افزایش قدرت بسیار وحشتناک بر روی مدل Hwasong-۱۱A یا همان KN ۲۳ دانست. منابع مختلف اطلاعاتی وزن سر جنگی این موشک را بین ۲.۵ تا ۴.۵ تن برآورد می کنند که قدرت تخریب بسیار زیادی را به آن می بخشد. این موشک قطری بیش از ۱ متر ، طولی در حدود ۸ متر و برد آن بین ۵۰۰ الی ۸۰۰ کیلومتر برآورد می شود.

این موشک هم از یک پیشران سوخت جامد تک مرحله ای استفاده می کند و گفته می شود سرعت آن بین ۵ الی ۶ ماخ است که یعنی ممکن است این سلاح را در رده تسلیحات هایپرسونیک قرار بدهد.

از منطقه ورونژ تقریبا تمام بخش های شرقی و جنوب شرقی اوکراین تا مرکز این کشور و البته پایتخت اوکراین یعنی شهر کیف هم در تیرس این موشک قرار دارد.

دستان خالی اوکراین در برابر تهدیدات بالستیک

در کنار تمام این اخبار بد برای اوکراینی ها ، مشکل اصلی این است که آنها اصولا هیچ سلاحی برای دفاع از خود در برابر تهدیدات بالستیک ندارند. تنها سلاح اوکراین برای مقابله با موشک های بالستیک روس ها مثل سری اسکندر یا کینژال و البته پرتابه های بالستیک قبلی ساخت کره شمالی سامانه پدافندی پاتریوت ساخت آمریکا بود که با توجه به مصرف وحشتناک موشک های رهگیر این سامانه در جریان جنگ رمضان و برخی درگیرهای بعدی آن با ایران اصولا دیگر موشکی برای پاتریوت های اوکراینی باقی نمانده است.

کره شمالی بهترین موشک خود را به کمک پوتین فرستاد / چالش دفاع هوایی اوکراین برابر موشک جدید کره‌ای +تصاویر
تصویری از گزارش جدید شبکه CNN از وضعیت پدافند اوکراین و لانچر خالی سامانه پاتریوت

تقریبا در یک ماه الی ۴۰ روز گذشته تمامی موشک های بالستیک شلیک شده روس ها به سمت اوکراین با موفقت به هدف اصابت کردند و اوکراینی ها به صورت علنی از تمام شدن موشک های پاتریوت خود صحبت می کنند.

از طرفی پر کردن ذخایر موشک های پاتریوت اوکراین مشخص نیست که در چه زمانی انجام می شود ، از سمت دیگر روس ها به سرعت در حال تولید موشک های بالستیک خود هستند و در نهایتا نیروهای کره شمالی با موشک های جدید و بسیار سنگین دوباره به میدان نبرد بازگشتند. شرایط برای اوکراین و زلنسکی خصوصا با نزدیک شدن فصل بارش و سرما اصلا مناسب به نظر نمی رسد!

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 29
  • در انتظار بررسی: 0
  • IR ۰۱:۰۳ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
    16 5
    با کوچکترین خطایی آمریکا و اسرائیل دیمونا را به خاکستر تبدیل کنید
  • IR ۰۱:۳۰ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
    7 62
    شما که با کشور دوست و برادر خودتون کره شمالی آشنایی دارید یه توضیح بدید فازشون چیه
    • IR ۰۶:۵۴ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
      14 6
      اول تو توضیح بده چی زدی که تو فاز حمایت از دشمن ایران یعنی اوکراین افتادی ؟
    • IR ۰۷:۲۷ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
      16 6
      وقتی میگی شما،یعنی خودتو بیگانه و نشیمنگاه بوس ترامپ و نتانیاهو میدونی!!!
    • IR ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
      7 0
      چرا استدلال کوته بینانه دارید اوکراین منافع ملی خود را قربانی منافع غرب کرده است . اوکراین دارد برای منافع غرب می‌جنگد چرا کره شمالی نباید به متحده خود روسیه کمک کند ‌ این همه ارسال پیشرفته تربن تجهیزات نظامی اطلاعاتی و کمک مالی اروپا و آمریکا به اوکراین را نمی‌بینید؟
    • IR ۱۳:۲۳ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
      3 0
      تو چرا اینقدر خود فروخته هستی انشاالله روزی فرا برسد همه شما ها را بفرستند همان دنیای وحشی غرب و باقیمانده عمرتان را آنجا زندگی کنید تا بفهمید عرب چه موجودی هست
    • IR ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
      0 0
      متحد کره شمالی بودن هزار بار شرف داره به متحد اسراییل کودککش، کودک قربانی کن مناسک کابالای کودکخور، مهد همجنسبازی و پدوفیلها و مادر جاسوس سازی با فرهنگ جفری اپستین ساز، خاک توی سر اسرائیل و حمایت کننده اش تا ابد باد.....
    • IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
      0 0
      ابتدا تو برای ما از فاز وطن دیرینه ات کشور آلبانی! توضیح بده ؟, که چطور مقامات این کشور بخاطر دستور اربابان آمریکایی مجبورند که سالها و علیرغم میل باطنی شهروندان تیرانا ، بردگان کمپ اشرف سه رو تحمل کنند ، بلکه بودجه مردمشون رو هم بریزن توی خرطوم مفتخورهای صدام دوست منافقین هموطن فروش ! تا جاییکه بالاجبار ناچارن برای اثبات نوکری غرب، ریسک حمله موشکی ایران به کمپ منافقین و ایجاد خطر جانی برای جون مردم خودشون رو هم به زور باید بپذیرن ؟!
    • IR ۱۴:۰۶ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
      0 0
      حالا چرا هر کی بهت بد بیراه میگه تو طرفدار اونی یه زمان طرفدار عربستان بودید الان هم اکراین فازت چیه ؟!
  • IR ۰۲:۱۲ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
    6 4
    سالها اوکراین بخشی از شوروی بود حالا این استقلال بی معناست و وابستگی به اتحادیه اروپایی که خود ورشکسته است این جنگ بین دو ملتی است که در واقع یک ملت هستند اوکراین باید مجدد به روسیاه ملحق شود تا جنگ پایان یابد و اوکراین راه شکوفایی اقتصادی را در پیش بگیرد
    • IR ۱۱:۱۴ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
      6 0
      سردمداران اوکراین منافع ملی خود را قربانی منافع اروپا و آمریکا کرده اند.
  • IR ۰۲:۱۷ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
    8 8
    این رقصیدن و خوندن در خیابان در اکباتان ممکنه راهی برای شروع اوردن مردم به خیابان توسط معاندین باشه مواظب باشید ...
  • IR ۰۲:۳۶ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
    5 4
    اوکراین دیگر موشک رهگیر ندارد.کدام چالش؟
  • IR ۰۳:۱۶ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
    4 3
    برای کمک نیست طبق پیمان همکاری دو طرف هست و اینکه کره شمالی موشکهایش را آزمایش میکند چون احتمال جمله آمریکا را میدهد
  • IR ۰۳:۲۲ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
    5 2
    4.5 تن سر جنگی ابالفضل!!!!
    • IR ۲۰:۵۲ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۷
      0 0
      ۴/۵ درسته، اعشار ما با این نویسه است و اعشار غربی ها نقطه است فارسی بنویسیم
  • IR ۰۵:۴۲ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
    4 0
    در جنگ آمریکا و اسرائیل برخی زیرساخت های ما مثل کارخانه فولاد با ۴۰ بمب یک تنی زدند یا پالایشگاه عسلویه رو با ۲۷ موشک ، ما که برای چنین بمباران های سنگینی جنگنده نداریم باید موشکی بسازیم که توانایی حمل کلاهک های به این سنگینی رو داشته باشه هر کلاهک ۴ تنی اندازه ۴ بمب ۹۰۰ پوندی بهشون ضربه بزنه مخصوصا اگر از نوع نفوذگر و سنگر شکن باشه تمام نیروها و مسئولانشون رو در سخت ترین پناهگاه ها میشه ترور کرد
  • US ۰۶:۳۷ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
    3 1
    به ایران چرا نداد!؟ کشتی سانچز بخاطر کره شمالی رفت قعر اقیانوس
  • IR ۰۷:۱۸ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
    4 6
    ان شالله روسها پیروز خواهند شد. منافع ملی ما در گرو پیروزی روسها هست. با تمتم توان باید به روسها کمک کنیم که در جنگ فاتح قطعی بشن
    • IR ۱۱:۰۹ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
      4 4
      کمونیست ها هم مگه انشاالله میگن؟!!
    • IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
      0 0
      ادم مثل پوتین کمونیست باشه ولی مثل ترامپ ظاهرا مسیحی باطنا یهودی کابالایی، جنین خور و متجاوز کودکان سیزده ساله خودشیفته روانی جنگ طلب ،و مثل نتانیاهوی مثلن یهودی ولی باطنا و در حقیقت شیطان پرست، کودک کش غاصب عوضی حرومی جنگ طلب روانی نباشه.......به چیه اربابان معلوم الحالت افتخار میکنی ؟؟؟؟؟!!!! به اینکه یا کودک رو میخورن یا به کودک تجاوز میکنن یا اون کودک رو میکشن !!!! خودت حالت از این حجم از ساده لوحی ، حماقت شدید و تعصب روی ظالمین منفور ستمگر دزد خاک و نفت و جان و زندگی، بهم نمیخوره ؟؟؟
    • IR ۲۳:۵۶ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
      0 1
      ۱۱:۰۹ از شما دیندار ترند
    • IR ۰۳:۳۲ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۴
      1 0
      کمونیسم متعلق به اتحاد جماهیر ی شوروی سابق بود که دیگر وجود خارجی ندارند حالا نوبت امپریالیسم شیطانی می‌باشد که به فروپاشی برسد و از بین برود.
  • IR ۰۸:۰۹ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
    1 0
    اجرای سیستم (انبوه گرایی) و (تمرکزگرایی) روی برنامه تهاجمی موشک ها و پهپادها، اثرآنهارا دهها برابر میکند.(انبوه گرایی) مثل همان انبوه شن های برخاسته حادثه طبس عمل میکند که غول ترین تجهیزات را هم زمین میزند! و (تمرکزگرایی) که مثل ضربات متمرکز تبر عمل میکند و محکم ترین ستون ها را هم ویران میکند.وقتی ۱۰۰ موشک ۴۰۰ کیلویی به صرفه روی حساس ترین مرکز دشمن، زیر ۳۰ ثانیه از یک پهنه جغرافیایی چندمیلیون کیلومترمربعی و گم و مخفی ، شلیک و اصابت بموقع کنند.هیچ ابرقدرتی برای این ۲ تاکتیک عالی پیروزی بخش بالا، توان دفعی ندارد به ویژه اگر آن کشور مدافع، استاد اجرای این ۲ تاکتیک باشد
  • IR ۱۴:۵۱ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
    0 1
    کره شمالی به ایران هم کمک زیاد کرده
    • US ۱۷:۱۰ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
      2 0
      تو دیدی فقط!!!
  • IR ۱۶:۲۴ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۳
    0 0
    اول یه موشک تست کنید دور کرهٔ زمین بچرخه برگرده در ایران به هدف اصابت کنه
  • IR ۰۰:۱۹ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۴
    0 0
    دمشان گرم بکوبید پفیوزیسم جهانی را !!!! اوکراین به آغوش وطن برمیگردد !!! خاءنین روسیاه خواهند شد
  • IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۵/۰۶/۰۴
    0 2
    اوکراین به یک کشور یاغی با یک رئیس جمهور یاغی تیدیل شده که آلت دست اروپایی هاست و پایان این جنگ چشم اندازی ندارد. روسیه باید کیف را سرنگون کند و دولت جدیدی تشکیل شود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس