کد خبر 182602
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۸

یکی از گزینه‌های سرمربیگری تیم ملی فوتسال گفت: روز جمعه سفری به مشهد داشتم و بارگاه امام هشتم برایم بسیار جالب بود. آن جمعیت مرا منقلب کرد. عاشق فوتسالی هستم که در آن شهر و جاهای دیگر دیدم.

به گزارش مشرق، خسوس کاندلاس رودریگو، مربی اسپانیایی اوایل مهرماه به ایران آمد تا به عنوان مدیرفنی در کنار علی صانعی در جام جهانی با تیم ملی فوتسال همراه باشد. نحوه فعالیت این مربی پس از استعفای عباس ترابیان و علی صانعی در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت. او قرارداد یک ساله‌ای با فدراسیون دارد و به همین دلیل مسئولان تصمیم دارند تا در جایی از او استفاده کنند. اخیرا صحبت‌هایی درباره حضور او در راس کادر فنی صورت گرفته، اما خودش عنوان می‌کند که سرپرست کمیته فوتسال فقط از او سوال پرسیده و پیشنهادی برای سرمربیگری تیم ملی نداده است.

فارس مصاحبه تفصیلی با این مربی انجام داده که در زیر می‌خوانید:

ابتدا درباره جام جهانی صحبت کنیم. عملکرد تیم ملی فوتسال در آن مسابقات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

با توجه به اینکه همه انتظار بیشتری از تیم داشتند نتایج باعث شد کمی ناامید شویم. این به نوعی افسردگی و استرس را به بازیکنان وارد کرد. به لحاظ فنی بازیکنان در حفظ توپ خوب عمل کردند. در اختیار داشتن توپ در فوتسال بخش عمده‌ای در بازی به حساب می‌آید که ما آن را در اختیار داشتیم اما در بخش‌های دیگر نتوانستیم خوب عمل کنیم. اگر نگاهی گذرا به بازی‌ها داشته باشیم در اکثر بازی‌ها صاحب توپ بودیم. حریفان ما خیلی کم می‌توانستند به سمت دروازه ما شوت کنند، اما ما از موقعیت‌های خود استفاده نکردیم.

در صحبت‌های خود به این اشاره کردید که به جز در اختیار داشتن توپ در بخش‌های دیگر خوب عمل نکردیم. این بخش‌ها شامل چه چیزهایی است؟

اجازه بدهید در مورد مسائل دیگر صحبت نکنم. مسائل روحی و روانی مربوط به علی صانعی می‌شود. مسائل مادی و اقتصادی نیز زیر نظر ترابیان بود که مسئول مستقیم این موضوع بود. فکر می‌کنم اگر بخواهم در این موارد صحبت کنم یک جوری فرصت طلبی است.

برخی بازیکنان عنوان می‌کردند عباس ترابیان برخورد خوبی با آنها نداشت. علی صانعی به عنوان سرمربی نیز این موضوع را تائید کرد. شما به عنوان شخصی که در کنار بازیکنان و تیم بودید نظرتان چیست؟

نمی‌دانم چه طور این سؤال را باید جواب بدهم. دقیقا منظور شما را از این صحبت نمی‌دانم، اما چیزی که به ظاهر دیدم احترام متقابل بود که بین افراد حکمفرما بود. مسائل مادی زمانی اتفاق افتاد که از آن بی‌خبر بودم و خیلی دیر متوجه این موضوعات شدم.

آیا معتقدید که این مسائل در نتیجه‌گیری تیم تاثیر گذاشت؟

عملکرد یک تیم عوامل مختلفی دارد که در این زمینه تاثیرگذار هستند، اما اگر بخواهیم بگوییم که مسائل روحی و روانی باعث این شده است که عملکرد تیم پایین بیاید به نظرم به گونه‌ای ناعادلانه است. عملکرد یک مسابقه به 5 عامل بستگی دارد. اول اینکه هر بازی یک چالش روانی است که باید از پس آن برآییم. دومین موضوع مواجهه با تصمیمات داوری است که باید با آن کنار بیاییم. در بازی برابر کلمبیا طیبی به ناحق اخراج شد و پس از آن گل خوردیم. این موضوع به هر حال اتفاق افتاد. موضوع دیگر خود اسکوربورد سالن است که بار سنگینی روی بازیکنان به وجود می‌آورد. زمانی که موقعیت‌های زیادی را به وجود می‌آورید و نمی‌توانید گل بزنید این موضوع ذهن شما را مشغول می‌کند و روی روحیه بازیکنان تاثیر می‌گذارد. عامل چهارم به اتفاقاتی برمی‌گردد که در جریان بازی رخ می‌دهد مانند اخراج و یا مصدومیت یک بازیکن. مورد پنجم تیم مقابل است. کلمبیا در مسیری می رفت که روی لبه شانس قدم برمی‌داشت و اولین شوتی که روی دروازه‌ ما زد، به گل تبدیل شد. عملکرد یک بازی به این مسائل بستگی دارد. این مسائل را باید در یک بسته قرار دهیم که تمام آنها با یکدیگر یک نتیجه را رقم می‌زند. نمی‌توان به تفکیک در مورد آنها صحبت کرد.

 اما تیم ایران برابر کلمبیا شکست خورد.

زمانی که گل نمی‌زنیم باعث ناامیدی و افسردگی می‌شود. تمام این مسائل در کنار هم قرار گرفت و نتوانستیم نتیجه بگیریم و تاثیرات خود را روی تیم گذاشت. واقعیت این است که تمام مسائل در کنار یکدیگر نتیجه را رقم می‌زند. چیزهایی که یک بازیکن در خود می‌بیند و شاید در خود بریزد.

 

 

در دیدار برابر اسپانیا ایران در نیمه اول دو گل دریافت کرد با توجه به اینکه شما یک اسپانیایی هستید چه اقداماتی انجام دادید تا ایران توانست در نیمه دوم به تساوی برسد؟

قبل از بازی با علی صحبت می‌کردیم که بازیکنان اسپانیا چه خصوصیتی دارند و چگونه می‌توان آنها را خنثی کنیم. در ابتدا باید از بازیکنان تشکر کنیم که این توانایی را در خود دیدند که می‌توانند یقه اسپانیا را بگیرند و می‌توانند نتیجه را عوض کنند. هم علی و هم بازیکنان این موضوع را به خوبی دریافتند که می‌توانیم نتیجه را عوض کنیم.

ما بازی اول را بسیار خوب آغاز کردیم و با قهرمان جهان مساوی کردیم اما در دیدارهای بعدی به سختی برابر پاناما و مراکش به برتری رسیدیم نظرتان در این مورد چیست؟

نکته‌ای که اینجا وجود دارد این است که اسپانیا قصد داشت ما را شکست دهد اما سایر تیم‌ها با چنین هدفی روبروی ما قرار نمی‌گرفتند. سایر تیم‌ها فضا را برای ما محدود می‌کردند و باید با ایجاد روزنه‌ای به دروازه حریف می‌رسیدیم. اینجاست که متوجه می‌شویم زدن شوت می‌تواند کمک زیادی به تیم کند. خیلی زمان‌ها عنوان می‌شود که بازیکن ایرانی همانند بازیکن برزیلی است و از لحاظ تاکتیکی قدرت بالایی دارد این مورد خیلی هم دور از واقعیت نیست. اما نکته‌ای وجود دارد که باید به آن توجه کرد. بازیکن برزیلی علاوه بر تاکتیک متکی به شوت خود هم هست، اما بازیکن ایرانی متکی به دریبل خود است. در ایران هم باید چنین کاری صورت بگیرد. احمد اسماعیل‌پور کمی نزدیک به این موضوع است اما باید بیشتر روی او کار کنیم و چندین بازیکن نیز به این امر اضافه شوند.

در دیدار فینال جام جهانی دوست داشتید اسپانیا برنده بازی شود؟

صد در صد. البته من اگر جای سرمربی اسپانیا بودم به جای اینکه بخواهم بمانم تا نتیجه این بازی در ضربات پنالتی مشخص شود تیم را پنج نفره می‌کردم تا به صورت انتحاری حمله کنیم. دو گل برزیل که به اسپانیا زد از فاصله 14 متری بود.

فکر می‌کنید ایران تا چه مرحله‌ای توانایی داشت تا در جام جهانی صعود کند؟

فکر می‌کنم می‌توانستیم در نیمه نهایی با برزیل بازی کنیم. 8 تیم برتر جهان همیشه به نیمه نهایی رسیده‌اند. فکر می‌کنم ایران باید در درجه اول در رنکینگ جهانی صعود داشته باشند و پس از آن به فکر صعود به مراحل بالاتر جام جهانی باشد. روسیه، برزیل و اسپانیا تیم‌های برتر دنیا هستند و ایتالیا و آرژانتین در رده‌های بعدی قرار دارند به نظرم ایران می‌تواند پس از این تیم‌ها قرار بگیرد، اما در هر مسابقه‌ای امکان دارد که یک تیم با شگفتی روبرو شود. در دیدار برزیل و کلمبیا نیز در نیمه اول بازی با تساوی به پایان رسید و برزیل در دو ضدحمله توانست به گل برسد. برزیل به علت اینکه بازی‌های زیادی انجام داده بود توانست از تجربه بالای خود استفاده کند و به برتری دست یابد. بازی‌های زیاد به بازیکنان برزیل یاد داده بود که اگر موقعیت‌هایشان به گل تبدیل نشد چگونه بازی را اداره کنند و آرامش خود را حفظ کنند، در حالی که بازیکنان ایران در این شرایط وارد استرس می‌شدند. تیم ایران در درجه اول باید از بازی خود لذت ببرد تا پس از آن به برد هم دست یابد. باید این را یاد بگیرند که وارد مرداب استرس نشوند. بازیکن باید از لحاظ حسی در شرایط خوبی قرار داشته باشد تا وارد استرس نشود.

 

 

شما خیلی دیر به کادر فنی تیم ملی ملحق شدید. در این مدت توانستید با تیم هماهنگ شوید؟

درست می‌گویید من خیلی دیر به تیم ملحق شدم و از این بابت خود را سرزنش می‌کنم.

مقصر اصلی در این زمینه چه کسی بود؟

دیر آمدن من بر اساس قوانین کاری در اسپانیا بود زیرا در کشورم پس از آنکه به محل کار خود اعلام می‌کردم که می‌خواهم خارج شوم طبق قوانین باید مدتی را می‌گذراندم و می‌توانند مرا نگه دارند. نمی‌توانستم زودتر محیط کارم را ترک کنم. در این زمینه نه فدراسیون مقصر بود نه من. 

اما فرصت یک ماه برای یک مربی کم است.

زمانی که صحبت از جام جهانی می‌شود باید یک فرصت 4 ساله را برای آن در نظر گرفت. نمی‌توان از چند ماه پیش در این مورد صحبت کرد. جام جهانی هر 4 سال یک بار برگزار می‌شود و در این فرصت کشورها اهداف کوتاه مدت و بلند مدت دارند. هر کدام از اهداف کوتاه مدت حلقه‌هایی دارد که باید به یکدیگر بچسبند تا هدف بلند مدت را برساند.

شناخت شما از تیم ملی فوتسال ایران تا چه اندازه است؟

ایران همواره در جام جهانی حضور داشته و من نیز بازی‌های این تیم را پیگیری می‌کردم. از جام جهانی 1992 هنک‌کنگ که ایران با اسپانیا بازی داشت بازی‌های ایران را تعقیب می‌کردم. اولین تاثیری که حضورم در ایران داشت از آن زمان بود. همچنین یک سری دوستانی داشتم که در ایران نیز کار کرده بودند و با آنها در این زمینه مشورت کردم. مانند سیسو و گرلو که در ارتباط با فوتسال ایران با آنها صحبت کردم و اطلاعاتی به من دادند. در یکی از جام‌های رمضان نیز که در کویت برگزار می‌شد مرا دعوت کردند که 16 بازیکن ایرانی در آنجا حضور داشتند و از آن زمان به بعد واقعا علاقمند به فوتسال ایران شدم. دیدم بازیکنان خوش استعدادی در ایران هستند و در آن زمان بود که غافلگیر شدم.

 اگر جای سرمربی بودید شمسایی را به تیم ملی دعوت می‌کردید؟ جایش در تیم ملی خالی نبود؟

شمسایی بازیکن بزرگی است، اما نمی‌توانیم در این باره صحبت کنیم. اینکه بخواهم بگویم جای او خالی بوده یا نه به گونه‌ای بی‌احترامی به افرادی می‌دانم که در جام جهانی بازی کردند.

اگر سرمربی شوید او را دعوت می‌کنید؟

چون هم اکنون این جایگاه را ندارم نمی‌توانم در این مورد صحبت کنم. همیشه تعادل را حفظ می‌کنم و هیچ گاه از حد خود جلوتر نمی‌روم.

آیا روزنامه می‌خوانید؟

خیلی نمی‌خوانم اما در برخی مواقع نگاه کوتاهی به آن دارم. هر مطلبی که نوشته می‌شود اگر برخلاف من هم باشد به گونه‌ای حقایق را جلوه می‌دهد. شاید به دید دیگری باشد.

برخی کارشناسان با حضور خسوس در ایران مخالف بودند. این موضوع به گوش شما رسیده است.

این هم نظر برخی افراد است. شاید حق دارند و خسوس را نمی‌شناسند.

برخی کارشناسان با لقب پروفسور شما موافق نیستند.

من این لقب را برای خود نگذاشتم. بالاترین سطح مربیگری در اسپانیا را دارم و از دست پادشاه کشورم نشان لیاقت را دریافت کردم. مدرس کلاس‌های آموزشی مربیان و نائب رئیس انجمن مربیان اسپانیا هستم. برخی اوقات تعجب می‌کنم که چرا این سؤال‌ها را از من می‌پرسند اینجا مگر اینترنت وجود ندارد؟ به راحتی می‌توانید در اینترنت جستجو کنید و رزومه کاری من را در بیاورید. در سایت فوتسال پلنت به انتخاب مربیان جهان 2 بار به عنوان بهترین مربی دنیا انتخاب شدم. من در حال حاضر زندگی می‌کنم و نیازی ندارم به گذشته اشاره کنم و بگویم این کار را انجام دادم. هم اکنون مهم است که بتوانم چه کاری انجام دهم. قصد ندارم کسی را اذیت کنم. در اینترنت کلاس‌هایی که در اسپانیا، ایتالیا، پرتغال، ژاپن، آرژانتین و دیگر کشورها برگزار کردم، وجود دارد. اگر شما دوست دارید لقب دیگری به من بدهید، هیچ مشکلی ندارم. مثلا به من بگویید ارتباط چی. هیچ مشکلی با آن ندارم. نمی‌توانم در جایی که کار می‌کنم همه افراد را با خود همراه کنم و فکر نمی‌کنم که علیه شخص دیگری صحبت کرده باشم.

 

 

برخی‌ها معتقدند شما که 8 سال دور از میادین بودید، نمی‌توانید مربی خوبی باشید. نظرتان در این باره چیست؟

من سه سال است که در جایی فعالیت نمی‌کنم. آخرین باری که مربیگری کردم به فینال جام باشگا‌ه‌های اروپا برمی‌گردد که برابر بنفیکای پرتغال شکست خوردیم و پس از آن تصمیم گرفتم مدتی کار نکنم. 10 سال پشت سر هم کار کرده بودم و تصمیم گرفتم برای مدتی کار مربیگری را کنار بگذارم و به کار معلمی و تدریس بپردازم البته اسم آن را معلم نمی‌گذارم همان ارتباط‌چی(رابط).

در این 3 سال پیشنهاد داشتید؟

بله، چندین پیشنهاد از تیم‌های ملی و باشگاه‌ها داشتم. از تیم ملی کرواسی، قطر، باشگاه اسپورتینگ لیسبون پیشنهاد داشتم اما احساس می‌کردم هیچ کدام از آنها راضی کننده نیست. اما با پیشنهاد ایران احساس کردم که می‌توانم شرایط متفاوتی داشته باشد.

هم اکنون تیم ملی به دنبال سرمربی است آیا آقای افتخاری صحبتی با شما انجام داده؟

افتخاری هم اکنون در حال جمع‌آوری اطلاعات است و با من هم جلسه‌ای برگزار کرد که در ارتباط با مسائل مختلف صحبت کرد و به من اعلام کرد که می‌خواهم کمیته فنی تشکیل دهم و بازخورد این کمیته را ببینم. پیشنهاد سرمربیگری به من داده نشد بلکه از من پرسید که می‌توانی سرمربیگری را قبول کنی که من در جواب گفتم بله می‌توانم. یک پیشنهاد نبود بلکه یک سؤال بود.

علاقمند حضور در راس تیم ملی هستید؟

بله این می‌تواند یک چالش جدید برای من باشد. یکی از مواردی که مرا به ایران کشید کمک به فوتسال ایران بود. آمادگی همکاری با فدراسیون ایران را دارم و در هر جایی که مسئولان تصمیم بگیرند فعالیت خواهم کرد.

قرار است کلاس‌های مربیگری در ایران برگزار کنید؟

تلاش می‌کنیم تا به استان‌های دیگر برویم و در این مورد تبادل اطلاعات بکنیم. فدراسیون باید نظر نهایی خود را در این زمینه اعلام کند. هم اکنون در حال برنامه‌ریزی است و باید ببینیم چه تصمیمی در نهایت خواهند گرفت. 

برخی افراد مواردی مبنی بر قرارداد بالای شما عنوان کرده‌اند. در این مورد شفاف صحبت می‌کنید؟ 

اجازه دهید در این مسائل داخل نشویم. می‌توانید انتقاد از من بکنید اما خواهش می‌کنم در این موارد وارد نشوید. این مسائلی بین من و فدراسیون است. همیشه شایعه زودتر از واقعیت پیش می‌رود. شایعه باید از سه فیلتر بگذرد. یکی اینکه به واقعیت نزدیک باشد دوم اینکه به کسی آسیب نرساند و سوم اینکه به درد کسی بخورد.

به عنوان سؤال آخر شرایط و فوتسال ایران را چگونه می‌بینید. در صورت اتمام قراردادتان تمایل به تمدید آن دارید؟

هم اکنون می‌توانم بگویم با این موضوع خوشحال می‌شوم چون ایران را دوست دارم. روز جمعه سفری به مشهد داشتم و بارگاه امام هشتم برایم بسیار جالب بود. آن جمعیت مرا منقلب کرد. عاشق فوتسالی هستم که در آن شهر و جاهای دیگر دیدم. فکر می‌کنم که می‌توانم کمک کنم، اما این تصمیم به من بستگی ندارد و دیگران باید در این مورد تصمیم بگیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس