به گزارش مشرق، کانال تلگرامی نواصولگرا نوشت:

یکی از مسائل اساسی نتانیاهو در وضعیت کنونی، مسئله قانون معافیت سربازی و احتمال فروپاشی ائتلاف راست‌های تندرو است. داستان از این قرار است که طلبه‌های دینی که با تندروی مذهبی شناخته می‌شوند و تحت عنوان کلی حریدی‌ها دسته‌بندی می‌شوند، در چند دهه اخیر از دوران سیاه رژیم صهیونی از سربازی طولانی و همگانی معاف بودند.

می‌دانید که رژیم یک نظام سختیگرانه از سربازی اجباری دارد که در دهه گذشته بین دو تا سه سال و نیم در نوسان بوده. همچنین برای ده سال پس از انجام سربازی اجباری، یک دوره حدودا ده ساله وجود دارد که سرباز باید به محض انجام فراخوان به خدمت (درواقع جنایت) برگردد. این نیروهای ذخیره، ستون فقرات ارتش جنایتکار صهیونی هستند.

طلبه‌های دینی یهودی در تمام شش دهه گذشته از این فرایند معاف بوده‌اند. علت هم این بوده که اولا اینها یک جمعیت حداقلی در داخل رژیم بودند. ثانیا خودشان حاضر به پذیرش قواعد ارتش کلاسیک که سکولار است، نبودند. مواردی مانند ترک خواندن تورات، زدن ریش و موهای بلند و انجام ندادن برخی مناسک روزانه یهودی. لذا بزرگان و حاخام‌های رژیم همیشه مخالف خدمت سربازی جوانان خود بوده‌اند. مشکل از اینجا شروع شده که از یک طرف جمعیت این بخش از رژیم به علت افزایش نرخ موالید در دو دهه اخیر زیاد شده و چشم‌پوشی از جوانان آنان دیگر منطقی نیست. و از آن مهمتر اینکه ارتش به علت مجروحیت یا مشکلات دیگر، بیش از بیست هزار نفر از نیروهای سابق خود را از دست داده و باتوجه به گسترش جنگ در چند جبهه نیاز به نیروی زیاد و جدید دارد.

اینها باعث شده تا ارتش از رده سیاسی درخواست کند تا در یک قانون، فرار این جوانان حریدی از خدمت را جرم‌انگاری کند و زمینه برای دستگیری آنان را مهیا سازد. قانون فعلی ظرفیت کمی برای دستگیری و جذب این جوانان دارد. لذا نتانیاهو به یکی از اعضای ائتلاف ماموریت داد تا قانونی جدید در این زمینه آماده کند. حالا برخی دیگر از اعضای ائتلاف که پایگاه اصلی رایشان همین حریدی‌ها هستند با قانون جدید مخالف هستند و می‌گویند باید تغییر کند. به نحوی که در نهایت امکان دستگیری و جذب اجباری این جوانان را مهیا نسازد. این احزاب که ۱۴ عضو در کنست دارند، تهدید کرده‌اند در صورت عدم اجابت درخواست‌شان، ائتلاف را از هم پاشیده و به انحلال کنست رای خواهند داد.

۴ نفر از یک حزب (که در میان تندروها، تندروتر است) گفتند همین حالا به انحلال کنست رای خواهند داد. این یعنی رای کنونی ۶۰ به ۶۰ است. اما ۱۰ نفر دیگر از حزب شاس، گفتند که فعلا وقت می‌دهند تا قانون تغییر کند و اگر نکرد به انحلال کنست، فروپاشی دولت نتانیاهو و انتخابات زودهنگام رای خواهند داد.

در این زمان هم فعلا از ائتلاف خارج می‌شوند اما رای به انحلال نمی‌دهند. این یعنی نتانیاهو از یک طرف با مشکل احتمال فروپاشی درصورت عدم احابت خواست حریدی‌ها مواجه است و از طرف دیگر نمی‌تواند فرار از خدمت ده‌ها هزار جوان صهیونیست‌ در وضعیتی که سکولارها به هلاکت می‌رسند را تایید کند. چنین مسئله عمیقی که علتش چندگانه بودن و اختلافات عمیق جامعه صهیونی است، می‌تواند مشکلات جدیدی برای جبهه داخلی رژیم ایجاد کند. آنچه مهم است این است که ما نباید به این موارد دل ببندیم و باید خود را برای سناریوهای مختلف آماده کرده و ابتکار خودمان را داشته باشیم اما دعا کنیم که این اختلافات درونی نیز افزوده شود و دولت نتانیاهو سرنگون شود.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • ایرانی IR ۱۴:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۳۱
    1 0
    نتانیابوی جنایتکار هرگز حریدی ها را که ماشین جوجه کشی در اسرائیل هستند را به جنگ نمیفرستد چون نسل یهود از بین میرود
  • IR ۱۵:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۳۱
    3 0
    انشاالله همدیگر را پاره خواهند کرد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس