dsfsd

هشدارهای قذافی به واقعیت پیوست؛ اتحادیه اروپا اکنون با دریافتی تلخ، پیشگویی‌های او درباره سیل مهاجران را در آغوش می‌کشد و با انتقال مسئولیت به کشورهای آفریقایی، بحران خود را به خاک دیگران صادر می کند.

به گزارش سرویس جهان مشرق، بحران مهاجرت که در مرزهای جنوبی اروپا برای دهه‌ها در حال شکل گیری بوده. امروز، به نقطه‌ی شکست رسیده است. در تلاش برای متوقف‌کردن جریان پناهندگان، اتحادیه اروپا به طور فزاینده‌ای مسئولیت خود را به کشورهای ثالث منتقل می کند – عمدتا کشورهای آفریقایی که اغلب با بی‌ثباتی مواجه هستند. لیبی برجسته‌ترین نمونه از آن‌چیزی است که این سیاست‌ها به آن منجر شده است. امروزه حدود ۴ میلیون مهاجر آفریقایی بدون وضعیت قانونی در آن‌جا زندگی می کنند – بیش از نیمی از جمعیت رسمی ۷.۵ میلیون نفری این کشور. لیبی پس از مداخله نظامی غرب در هرج و مرج باقی مانده است و به یک پله‌ی پرش برای میلیون‌ها نفر تبدیل شده است که به دنبال رسیدن به سواحل اروپا هستند.

این به نوعی، توضیح مواضع به ظاهر «حقوق بشری» اروپا علیه تصمیم کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا برای ساماندهی سیل عظیم مهاجران غیرقانونی در خاک خود است.

کشورهای اروپایی در واقع قصد دارند با رسوب دادن میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی در این کشورها، از طریق جنگ رسانه‌ای و دیپلماتیک علیه این تصمیمات ملّی، مشکلات مهاجرتی خود را در خاک آن کشورها متوقف نگه دارند.

اروپا در حال تجربه‌ی هشدارهای پیشگویانه‌ی قذافی/ چرا اروپایی‌ها قصد رسوب مهاجران در کشورهای خاورمیانه را دارند؟ +عکس

به گزارش راشا تودی، «تامارا ریژنکووا»، شرق‌شناس و مدرس ارشد تاریخ خاورمیانه در دانشگاه دولتی سن پترزبورگ در مقاله‌ی خود تاکید کرد که این فقط معضل بزرگ لیبی نیست، بلکه در سال های اخیر، اتحادیه اروپا شبکه‌ای از توافقات با کشورهای آفریقایی و خاورمیانه را ایجاد کرده است، با هدف دور نگه‌داشتن مهاجران از مرزهای خود از طریق ترکیبی از انگیزه‌های مالی و فشار سیاسی.

"فردا اروپا ممکن است دیگر اروپایی نباشد، و حتی ممکن است سیاه‌پوست شود"

وضعیت بحرانی در لیبی نتیجه مستقیم تلاش‌های طولانی مدت اروپا برای مهار مهاجرت است.

بر اساس اعلام کمیسیون اروپا، از سال ۲۰۲۳، کل جمعیت اتحادیه اروپا ۴۴۸.۸ میلیون نفر بود، با ۲۷.۳ میلیون شهروند غیر اتحادیه اروپا و ۴۲.۴ میلیون نفر متولد خارج از بلوک.

این به نوعی، توضیح مواضع به ظاهر «حقوق بشری» اروپا علیه تصمیم کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا برای ساماندهی سیل عظیم مهاجران غیرقانونی در خاک خود است. کشورهای اروپایی در واقع قصد دارند با رسوب دادن میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی در این کشورها، از طریق جنگ رسانه‌ای و دیپلماتیک علیه این تصمیمات ملّی، مشکلات مهاجرتی خود را در خاک آن کشورها متوقف نگه دارند. با وجود کاهش اخیر در گذرگاه‌های مرزی غیرقانونی، این مشکل همچنان حاد است. فِرونتِکس، آژانس مرزی و گارد ساحلی اروپا، گزارش داد که در ژانویه تا فوریه ۲۰۲۵، تعداد ورودی‌های غیرقانونی ۲۵ ٪ کاهش یافته و به حدود ۲۵۰۰۰ نفر رسیده است. مسیرهای اصلی در حال حاضر از غرب آفریقا و مدیترانه مرکزی عبور می کنند و مهاجران عمدتا از افغانستان، بنگلادش، مالی و سایر کشورها هستند.

اروپا در حال تجربه‌ی هشدارهای پیشگویانه‌ی قذافی/ چرا اروپایی‌ها قصد رسوب مهاجران در کشورهای خاورمیانه را دارند؟ +عکس

تهدید مهاجرت کنترل نشده سالهاست که در اروپا وجود دارد. جا دارد به یاد بیاوریم هشدارهای سرهنگ معمر قذافی رهبر فقید لیبی را که در دیدار با سیلویو برلسکونی، نخست وزیر وقت ایتالیا در سال ۲۰۱۰ هشدار داد:

"فردا اروپا ممکن است دیگر اروپایی نباشد و شاید حتی سیاه‌پوست شود، زیرا میلیون ها نفر می خواهند وارد شوند. "

در سال ۲۰۱۱، تنها چند ماه قبل از مرگش، قذافی به تونی بلر گفت که برکناری او لیبی را به هرج و مرج می اندازد، گروه های تروریستی را توانمند، و موج های جدیدی از مهاجرت به اروپا را ایجاد می کند.

این پیش‌بینی‌ها به حقیقت پیوست: پس از جنگ داخلی و مداخله ناتو، لیبی به بی‌نظمی افتاد و به یکی از مراکز اصلی ترانزیت پناهندگان تبدیل شد.

واقعیت لیبی: اردوگاه‌ها، برده‌داری و مرگ در دریا

بر اساس اعلام وزارت کشور لیبی، بیش از ۴ میلیون خارجی در حال حاضر در لیبی هستند که بیشتر آن‌ها بدون اسناد هستند. بسیاری از آن‌ها در مراکز حفاظت‌شده نگهداری می شوند، که در میانه‌ی بی قانونی، قاچاق مواد مخدر و درگیری های مسلحانه، عملا چیزی بیش از زندان نیستند.

تهدید مهاجرت کنترل نشده سالهاست که در اروپا وجود دارد. جا دارد به یاد بیاوریم هشدارهای سرهنگ معمر قذافی رهبر فقید لیبی را که در دیدار با سیلویو برلسکونی، نخست وزیر وقت ایتالیا در سال ۲۰۱۰ هشدار داد:"فردا اروپا ممکن است دیگر اروپایی و حتی سیاه‌پوست نباشد، زیرا میلیون ها نفر می خواهند وارد شوند. "

سازمان‌های بین المللی، بازار برده و ربودن مهاجران با هدف کار اجباری یا باج را مستند کرده‌اند. کسانی که به اروپا نمی رسند با دو گزینه مواجه هستند: اخراج یا مرگ در مدیترانه. یونیسف گزارش می دهد که بیش از ۲۲۰۰ نفر در سال ۲۰۲۴ در دریای مدیترانه کشته یا ناپدید شدند، از جمله حدود ۱۷۰۰ نفر در امتداد مسیر مرکزی. کودکان و نوجوانان تقریبا یک پنجم از کل تلفات را تشکیل می دهند.

اروپا در حال تجربه‌ی هشدارهای پیشگویانه‌ی قذافی/ چرا اروپایی‌ها قصد رسوب مهاجران در کشورهای خاورمیانه را دارند؟ +عکس

در جلسه ۱۷ مارس در وزارت کشور دولت وحدت ملی (GNU) در طرابلس، وزیر عماد الطرابلسی اظهار داشت که لیبی با توجه به مشکلات امنیتی و اقتصادی داخلی خود، نمی تواند به تنهایی با بحران مهاجران مقابله کند. وی با حضور دیپلمات‌های اتحادیه اروپا، مقامات اتحادیه آفریقا و نمایندگان سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) از کشورهای غربی خواست تا به تقویت مرزهای جنوبی لیبی، تامین تجهیزات مدرن برای کنترل مهاجرت و حمایت گسترده‌تر از این کشور کمک کنند.

طرح ماتی و مهاجرت به خارج از کشور: واقعیت جدید اروپا

ایتالیا، اولین مقصد برای بسیاری از مهاجران به اروپا، به طور فعال به دنبال تغییر وضعیت است. نخست وزیر جورجیا ملونی طرح ماتی را پیشنهاد کرد – یک ابتکار چند میلیارد یورویی برای سرمایه‌گذاری در انرژی، کشاورزی، تامین آب، مراقبت‌های بهداشتی و آموزش در کشورهای آفریقایی.

این طرح به نام بنیانگذار آن Eni Enrico Mattei نامگذاری شده و بر اساس یک ایده ساده است: تقویت توسعه اقتصادی در آفریقا برای کاهش انگیزه‌های مهاجرت.

در عین حال، ایتالیا از ابزارهای دیگر دوری نمی کند – "خارج کردن" مهاجران، به این معنی که آن‌ها را به کشورهای ثالث منتقل کند. استرالیا پیشگام این مدل بود و از سال ۲۰۱۲ پناهجویان را به جزیره نائورو فرستاد. کشورهای اروپایی هم اکنون روش‌های مشابهی را اتخاذ می کنند.

در اروپا، آلبانی ممکن است به لطف تلاش‌های ایتالیایی به یک مرکز پردازش برای مهاجران تبدیل شود. تحت طرح بلندپروازانه ملونی، دو مرکز غربالگری مهاجران در آلبانی، یک کشور اروپایی غیرعضو اتحادیه اروپا، باز خواهد شد، اما تحت اختیار رم عمل خواهد کرد. هدف این است که پناهجویان را از ایتالیا و اتحادیه اروپا دور نگه دارند.

اروپا در حال تجربه‌ی هشدارهای پیشگویانه‌ی قذافی/ چرا اروپایی‌ها قصد رسوب مهاجران در کشورهای خاورمیانه را دارند؟ +عکس

بر اساس پروتکل همکاری مهاجرت نوامبر ۲۰۲۳ که توسط دولت های ایتالیا و آلبانی امضا شده است، دو مرکز در شِنگجین و گَجر ایجاد شده است. در آن‌جا، مهاجران منتظر تصمیم‌گیری در مورد وضعیت پناهندگی یا اخراج احتمالی خود هستند. این توافقنامه اجازه می دهد تا سالانه تا ۳۶۰۰۰ مهاجر به آلبانی منتقل شوند.

با این حال، تا کنون، تمام تلاش‌ها برای انتقال افراد به آن‌جا در دادگاه لغو شده است. دو بار – در اکتبر و نوامبر ۲۰۲۴-به ایتالیا دستور داده شد که گروه‌های پناهنده از مصر و بنگلادش را به خاک خود برگرداند، زیرا دادگاه ها دریافتند که بازگرداندن آنها به کشورهای مبدا زندگی آن‌ها را به خطر می اندازد. این تصمیم برای اعطای وضعیت پناهندگی ضروری است که باید در خاک ایتالیا گرفته شود.

بریتانیا و شکست طرح رواندا

طرح بریتانیا برای اخراج مهاجران به رواندا نمونه‌ای روشن‌تر از روش خارج کردن مهاجران از کشور در عمل است. هدف این طرح که توسط بوریس جانسون در سال ۲۰۲۲ راه اندازی شد، اخراج اجباری کسانی بود که به طور غیرقانونی به انگلستان رسیدند.

در آوریل ۲۰۲۴، اولین مهاجر تحت "طرح داوطلبانه" به رواندا منتقل شد که این طرح، تا ۳۰۰۰ پوند به شرکت کنندگان ارائه می داد. با این حال، در اولین روز کاری خود، نخست وزیر جدید کِر استارمر این طرح را "مرده و دفن شده" اعلام و به ناکارآمدی آن اشاره کرد: در طول چندین سال، این طرح کم‌تر از ۱ درصد از مهاجران غیرقانونی را تحت تاثیر قرار داد.

اروپا در حال تجربه‌ی هشدارهای پیشگویانه‌ی قذافی/ چرا اروپایی‌ها قصد رسوب مهاجران در کشورهای خاورمیانه را دارند؟ +عکس

در همین حال، تعداد افرادی که از کانال انگلیس عبور می کنند همچنان در حال افزایش است: بیش از ۵۰۰۰ نفر از ابتدای سال ۲۰۲۵ و بیش از ۱۲۰۰۰۰ نفر از سال ۲۰۱۸.

توافق اروپا با تونس، موریتانی و مصر

اتحادیه اروپا تعدادی توافقنامه با کشورهای آفریقایی امضا کرده است: با تونس در ژوئیه ۲۰۲۳ (۱.۱ میلیارد یورو)، با موریتانی در مارس ۲۰۲۴ (۲۱۰ میلیون یورو) و با مصر ده روز بعد (تا ۵ میلیارد یورو تا سال ۲۰۲۷). در حالی که این توافقنامه‌ها به طور رسمی بر ثبات اقتصاد کلان، انرژی سبز و تجارت متمرکز هستند، هدف اصلی آن‌ها مهار مهاجرت نامنظم است.

در ازای کمک به اروپا برای کنترل مرزهای خود، کشورهای آفریقایی ممکن است خواستار امتیازات سیاسی باشند – مانند پایان دادن به تصویر رسانه‌ای رئیس‌جمهور تونس قیس سعید و رئیس جمهور مصر عبدالفتاح السیسی به عنوان دیکتاتورهای ناقض حقوق بشر در رسانه‌های اروپایی و کاهش حمایت از چهره‌های مخالف حکومت این کشورها که در اروپا ساکن هستند.

موریتانی و مسیر اطلس: جبهه‌ی جدید

با تشدید سیاست‌های ضد مهاجرتی در لیبی، پناهجویان اتحادیه اروپا شروع به جستجوی مسیرهای جدید کرده‌اند. به گفته‌ی آزانس فورِنتکس، موریتانی به عنوان یک مرکز ترانزیت کلیدی برای مهاجران به اروپا ظاهر شده است. این به توضیح افزایش ۱۸ درصدی مهاجرت مسیرهای آتلانتیک بین غرب آفریقا و جزایر کاناری در سال ۲۰۲۴ کمک می کند.

اروپا در حال تجربه‌ی هشدارهای پیشگویانه‌ی قذافی/ چرا اروپایی‌ها قصد رسوب مهاجران در کشورهای خاورمیانه را دارند؟ +عکس

موریتانی همچنین به دنبال بهره‌مندی بیشتر از همکاری خود با اروپا است. در سپتامبر ۲۰۲۴، دولت آن از اتحادیه اروپا خواست تا مقررات اعلامیه مهاجرت ماه مارس را برآورده کند، از جمله تسهیل رویه های ویزا برای موریتانیایی‌ها و معافیت از ویزا برای دیپلمات‌های این کشور.

مقامات موریتانی تاکید کردند که تنها پس از برآورده شدن این شرایط، این کشور متعهد به همکاری کامل در مبارزه با مهاجرت غیرقانونی خواهد شد. این توافق باید برای هر دو طرف سودمند باشد: در حالی که اتحادیه اروپا امیدوار است که موریتانی جریان مهاجرت اطلس را به ویژه به سوی اسپانیا محدود کند، موریتانی به دنبال سرمایه‌گذاری، ایجاد شغل و افزایش دسترسی به ویزای اتحادیه اروپا است.

با این حال، مثال لیبی نشان می دهد که علی‌رغم مزایای بالقوه، کشورهایی که موافقت می کنند میزبان مهاجران باشند، در نهایت مشکلاتی را به ارث می برند که فقط شرایط اقتصادی و امنیتی شکننده آن‌ها را تشدید می کند. کشورهای آفریقای شمالی گروگان این توافق می شوند-مسئولیت مسکن، ثبت نام و مدیریت افرادی که اتحادیه اروپا دیگر نمی خواهد به آن‌ها رسیدگی کند. با این کار، آن‌ها در معرض خطر تبدیل شدن به نقاط جدید برای جُرم‌های مرزی، قاچاق انسان و نقض حقوق بشر هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 46
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۲۲:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
    29 16
    اصل ماجرا این است که سیل مهاجران به کشورهای مرفه نتیجه قرنها سیاست استعمارگرانه کشورهای غربی علیه دیگر کشورها است. سیاستی که در هصر مدرن به شیوه های جدید همچنان ادامه پیدا کرده است. غرب نمیخواهد نتیجه سیاستهای ضد اخلاقی و ضد انسانی خود را بپذیرد و هزینه هایش را بپردازد. دقت کرده اید که هر از گاهی یکی از مقامات این کشورها به نسل کشی یا جنایت علیه بشریت یا رفتارهای ضد انسانی در یکی از کشورهای هدف اعتراف میکند؟ این اعترافات نشانه شدت سهمگین جنایات آنها در طول تاریخ است...
    • IR ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      22 0
      اروپا سالهاست که باد کاشته الآن نوبت دروی طوفانش است!
    • IR ۱۱:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      16 2
      دخالت های بی جا و گستاخانه کشورهای اروپایی و شیطان بزرگ آمریکا در استعمار کشورهای منطقه خاورمیانه در صد سال اخیر باعث رشد مهاجرت جوانان کشورهای خاورمیانه مسلمانان و آفریقایی به اروپا و آمریکا شده است البته به لطف خدا تا چند دهه آینده با این سیل مهاجرت به کشورهای اروپایی و آمریکا جمعیت اول آنان را مسلمانان تشکیل خواهد داد و فکر کنید مثلاً انگلیس خواهد شد جمهوری اسلامی فرانسه همین طور و تا اخر
    • عزیز IR ۱۸:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      1 10
      غصه نخورید بزودی ایران هم گوشه ای از افغانستان بزرگ می شود و ایران به سرزمین مادری خود افغانستان وصل می گردد
    • IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
      3 0
      جناب عزیز اول برو حموم یه دوش بگیر
    • IR ۱۴:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
      0 3
      اروپا و غرب استعمار اورد اما به همراه ش پیشرفت و علم روز را هم اورد دویست سال پیش جهان چگونه بود
    • یاشاسین اردبیل IR ۱۶:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
      2 0
      در پاسخ به "عزیز"! بعد تو خودت کجا .. میشی؟
    • IR ۲۰:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۲
      0 0
      باید با اسلحه از تمدن هایی که انسان رو متمدن کردند محافظت کرد نه حقوق بشر فاسد غربی همه ی این کشتی ها باید در آب غرق بشن یا اروپا نابود بشه
  • IR ۲۳:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
    12 5
    درست عین ایران
  • NL ۰۱:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    8 7
    تشکیل وزارتخانه ارتباط با چین
    • مجید IR ۰۹:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      6 7
      خخخخ. دلبندم تازه دو تا مقاله درباره ارتباط با چین خوندی جوگیر شدی؟ برو ببین سرمایه گذاری همون چین محبوبت در ایران درست با شروع تحریم های ترامپ در سال 2017 روند نزولی پیدا کرد. و یک سوال؟ چرا دولت «متحد» راهبردی، یک دونه از جنگنده های پیشرفته ای که به پاکستان داده به ایران نداده؟
    • IR ۱۳:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      6 4
      مجید دلبندم، شما جنگنده خواستین چین نداد؟؟! امروز تازه دولت جدید یادش افتاده تو چین سفیر نداره!!! تا غربگداها تو دولت باشن نمیزارن روابط بین ایران و روسیه و چین و... خوب بشه!!
  • NL ۰۱:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    8 6
    یک بانک استانی چین برای کل تجارت ایران کافیست.
  • NL ۰۱:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    7 4
    رفع مشکلات اقتصادی با تجارت با شرق ------ و همزمان مسلح کردن ارتش و سپاه به بمب اتم ایرانی
    • US ۱۶:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      1 2
      باراکالا نه باراکالا
  • محسن آزاد DK ۰۱:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    4 2
    حتما طی ۵ سال آینده به اروپا سفر خواهم داشت
    • IR ۰۸:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      6 1
      منتظر فرش قرمز هستی ؟!!!!!!
    • IR ۰۸:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      7 3
      و در اردوگاه به خوبی و خوشی زندگی خواهم کرد
    • IR ۱۵:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      3 2
      فقط حواست باشه اگر میخوای ادعا کنی همجنس‌باز هستی و پناهندگی بگیری، میگن جدیدأ امتحان عملی هم داره، چند نفر رفتن و با......... تیکه پاره برگشتن!!! 😜😜😜🤣🤣🤣🤣🤣
  • IR ۰۲:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    27 9
    اروپا را بیخیال ایران را دریابید فردا ممکن است ایران افغانی باشد ، امروز مهمترین مسئله برای ایران نه غنی سازی هست نه با وجود همه احترامم به مردم فلسطین ، نه مسئله فلسطین بلکه افغان ها مهمترین جدی ترین و خطرناک ترین مسئله برای ایران هستند . با نرخ زاد ولد و ولع سیری ناپذیر برای خوردن و تولید مثل
    • IR ۱۰:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      6 16
      افغان ها برادرن مان زبانشون فارسیه آریایی هستن آریایی ستیزی نکن
    • IR ۱۲:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      13 1
      افغانی ها به دشمن بیشتر شبیهند تا برادر . حالا خیلی اصرار داری بگی ما یکی هستیم ، پس برید افغانستان شورش کنید طالبان را ساقط و اعدام کنید ، بعد اعلام کنید که تمام ما افغانی ها می خواهیم خاک افغانستان ضمیمه ایران بشه و تحت حکومت ایران دربیاد .
    • IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      4 1
      جایی که برادر به برادر نکند رحم بیگانه برای تو برادر شدنی نیست
    • IR ۱۴:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      6 0
      نژادشون با زرد پوستها قاطی شده به جز مناطق هرات و تاجیک نشین باقی جاها خالص نمونده.وقتی از سیصد متری یک افغانی را می بینی تشخیص میدی که افغانیه دیگه چطوری می تونند هم نژاد ما باشند.گذشته از این حرفها(چون ما که نژادپرست نیستیم و مسلمانیم.ولی اینجا بحث مهاجرت بی ضابطه و تهاجمیه.آخه کجای دنیا ظرف 2 سال هجده میلیون مهاجر غیر متخصص و بی سرمایه و بی سواد وارد یک کشور دیگه شدند.والا خیلی عجیبه که در ایران پس از این هجوم قحطی نشده
    • IR ۲۳:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      3 2
      جواتی متن اصلی را عوض کردی؟ دشمن اصلی سایبریهایی مثل تو هستند که نفرت پراکنی میکنند
  • مهدی IR ۰۵:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    4 4
    بزودی‌شاهدوقوع‌جنگ‌جهانی‌خواهیم‌بود جمعیت‌جهان‌ونابرابری‌دران‌تنهاچاره‌درمان‌رادر جنگ.جهانی‌قرارداده.بهترین.درمان.برای‌ بشریت.مرگ.است.
    • IR ۲۰:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      1 1
      احسنتخیلیخوبه، امیدوارماولامریکاازبینبرهبعدجنگجهانیتمومبشه!!!
  • IR ۰۶:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    8 4
    بفرستن بیان ایران
    • امید IR ۱۴:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      2 2
      اونوقت مشکل کمبود جمعیت ما هم حل میشه
  • IR ۰۷:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    11 1
    احسنت، آقا زودتر بزنین این اتباعععععععع غیر قانونی رو از اروپا بندازین بیرون، فرقی نداره آفریقایی، ایرانی، سوری،....!!! 🇪🇺🌹🇪🇺🌹🇪🇺🌹
  • سید IR ۰۷:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    5 1
    شاید این به نوعی تاوان دخالت های کشورهای غربی اروپا و آمریکای شمالی در امور داخلی دیگر ممالک است که به اراده خداوند سیل مهاجرین، این دولت ها را مجازات کند! فقط هم از قاره آفریقا نیست بلکه از تمام کشورهای ساحل شمالی اقیانوس هند و دریاهای متصل به آن از فیلیپین و ویتنام تا یمن و نیز کشورهای مرکزی و غربی آسیا از افغانستان تا لبنان و نیز کشورهای شرقی اروپا به سمت سه منطقه آمریکای شمالی، اروپای غربی و اقیانوسیه !
  • IR ۰۹:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    9 2
    با توجه به حجم بالای هجوم افغانها به ایران و نرخ بالای زاد وولدشان ، تا 50 سال آینده ایران دیگر یک کشور شیعی نخواهد بود و ایرانیان جرات برگزاری مراسم عاشورا را نخواهند داشت.آخه کشور ما چه نیازی به 18 میلیون کارگر غیر متخصص داره .برای مسئله نیاز به کارگر ارزان هم می شه مثل امارات و عربستان به تعداد مورد نیاز کارگر مجاز موقت سالانه بگیریم که با توجه به شرایط فعلی ایران شاید سه میلیون هم مورد نیاز نباشه ولی الان 18 میلیون افغانی غیر مجاز رسما ایران را اشغال کردند
    • IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
      6 0
      ۳ میلیون !!! آلمان صنعتی هم ۳ میلیون اتباع نپذیرفته ،
  • IR ۰۹:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    4 2
    رهبر فقید لیبی!!!
  • FR ۱۰:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    10 0
    حتی ممکن است سیاه‌پوست شود!!! همین الان شده سیاه، و رو سیاه!!
  • عادی IR ۱۰:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    2 8
    سلام. ،به نظر میرسد غرب نمی تواند از این ثروت هنگفت چشم پوشی کند، غارت منابع مالی خداداده، در آسیای غربی و افریقا تنها هدف نبوده بلکه با رشدهای منفی جمعیت در غرب،نظام سرمایه داری تصمیم بر تصاحب ثروت اصلی یعنی نیروی انسانی را دارد.
  • FR ۱۰:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    3 2
    حتی ممکن است سیاه‌پوست شود!!! همین الان شده سیاه، و رو سیاه!! البته این کار صهیون بین المللل است ....اینطوری آب رو گل آلود می‌کنه و دنیا رو میچاپه
  • ادرین DE ۱۰:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    4 0
    نتیجه سیاست های بیخود کشورهای اروپایی است. اولا تا دلتون بخواد پناهنده داریم که حقوق مفتی داره میگیره و کار هم نمیکنه!! واقعا عجیبه انگار خودشون عمدا شل میگیرن و راه را باز میذارن تا نیرو کارشون تامین بشه و مجبور نشن حقوق و دستمزده ها بالا ببرن. چون مهاجرهای غیرقانونی تقریبا همگی با حداقل حقوق کار میکنند ولی المان ها به ندرت کسی پیدا میشه با حداقل حقوق کار کنه
  • ادرین DE ۱۰:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    1 0
    نتیجه سیاست های بیخود کشورهای اروپایی است. اولا تا دلتون بخواد پناهنده داریم که حقوق مفتی داره میگیره و کار هم نمیکنه!! واقعا عجیبه انگار خودشون عمدا شل میگیرن و راه را باز میذارن تا نیرو کارشون تامین بشه و مجبور نشن حقوق و دستمزده ها بالا ببرن. چون مهاجرهای غیرقانونی تقریبا همگی با حداقل حقوق کار میکنند ولی المان ها به ندرت کسی پیدا میشه با حداقل حقوق کار کنه
  • QA ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    3 2
    لطفا از ترجمه گوگلی استفاده نکنید. واقعا درست نیست.
  • سروش IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    6 7
    یک طرح دارم: این نکته رو بگم که اروپاییان سالهای سال آفریقا رو استثمار گردند و از گرده مردم مظلوم این قاره کار کشیدند و باغهایشان را آباد کردند و امنیت و کشورهایشان را به تاراج بردند حالا میخواهند این باغ مال خودشان باشه خب برای اینکار باید هزینه بدهند و برای مردم آفریقا نه باغ بلکه باغچه هایی که امنیت داشته باشند رو بسازند این تاوان کارهایی که کرده اند نمی شود شما گنده و چاق شوید و از گرده مردمان مظلوم کار بکشید و بعد همه چیز رو با هم بخواهید هم خدا میخواهید و هم خرما را نه نمی شود هزینه کنید کشورهایی مثل لیبی و سودان و خیلی های دیگه رو ویران نکنید امنیشان را بر هم نزید تا سیل مهاجرت باغ هایتان را ویران نکند وقتی قانون جنگل رو رعایت نکنید دویوارهای باغهایتان به لرزه خواهد افتاد. به قول این یارو ترکیه ای که علیه ایران اراجیف بافت وقتی شما کاری میکنید دیگران هم توانایی کارهایی رو دارند که شما ندارید. این است بازخورد همه ویرانی ها.
  • FR ۱۶:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    4 0
    ۸۰ درصد زنان فرانسوی خواهان استقرار ارتش در محله‌های بد شهرهای فرانسه هستند - اوضاع به همین بدی است که شما می‌خوانید!!
    • CA ۰۳:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
      4 0
      جالبه اینو میگی چون من امروز در یک مقاله ای میخوندم :«افزایش 86 درصدی خشونت جنسی در وسایل نقلیه عمومی فرانسه در 10 سال گذشته، با افزایش مهاجرت انبوه» و ادامه داده بود که «80 درصد از زنان فرانسوی خواهان استقرار ارتش در شهرهای فرانسه برای محافظت از آنها در برابر مهاجمان مهاجر هستند»و نوشته بود که در سوئد، نروژ، آلمان و سراسر اروپا اوضاع همینطوره.
  • IR ۲۲:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۱
    9 7
    ایران و همه جهان به فدای اهل بیت
  • IR ۱۶:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۱
    0 0
    رو که نیست سنگ پای قزویه
  • IR ۱۴:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۳
    0 0
    چه مکن بهر کسی اول خودت دوم کسی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس