کد خبر 1708385
تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۷:۰۰
نان

عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی گفت: از دیدگاه طب سنتی ایران، نان سالم باید ویژگی‌های خاصی داشته باشد تا به حفظ تندرستی کمک کند.

به گزارش مشرق، محدثه کمالی، با بیان اینکه نان به عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع غذایی در فرهنگ ایرانی با اهمیت ویژه‌ای است، خاطرنشان کرد: بهتر است نان از آرد کامل و سبوس‌دار تهیه شود. سبوس گندم، لایه بیرونی و سخت دانه گندم است و نان باید از آرد کامل تهیه شود که شامل تمام اجزای دانه گندم باشد و این نوع آرد سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

وی، نان گندم کامل را سرشار از فیبر دانست و افزود: وجود فیبر در نان به بهبود هضم و احساس سیری کمک می‌کند، در حالی که نان سفید، فیبر کمتری دارد و ممکن است منجر به یبوست شود. نان گندم کامل دارای شاخص گلیسمی ‎پایین‌تری ‎است که به کنترل قند خون کمک می‌کند، در حالی که نان سفید ممکن است باعث افزایش سریع قند خون شود.

این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: نان گندم کامل دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری است مانند کلسیم و منیزیم که به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک می‌کنند، در حالی که نان سفید بیشتر نشاسته است. از سوی دیگر فیبر موجود در نان گندم کامل به سلامت دستگاه گوارش کمک کرده و می‌تواند جذب مواد مغذی را بهبود بخشد، این ترکیبات مغذی به تقویت استخوان‌ها و پیشگیری از بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان کمک می‌کنند.

به گفته کمالی، سبوس موجود در آرد کامل به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کرده، یبوست را رفع می‌کند و احساس سیری را افزایش می‌دهد و می‌تواند به کنترل وزن کمک کند.

عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص مصرف منظم آرد کامل گفت: مصرف منظم آرد کامل می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی، سرطان روده بزرگ و دیابت و پوکی استخوان را کاهش دهد.

وی یادآور شد: بهتر است نان تازه باشد، نان تازه بهترین گزینه برای مصرف است، زیرا ارزش غذایی بالاتری دارد و حاوی رطوبت کافی است. همچنین روش پخت نان بر سلامت آن اثر دارد و نان‌هایی که در تنورهای سنتی پخته می‌شوند، معمولاً طعم و عطر بسیار بهتری نسبت به نان‌های صنعتی دارند.

کمالی از نان سنگگ به عنوان یکی از بهترین انواع نان یاد کرد و گفت: این نان حاوی فیبر، پروتئین و آهن زیادی است و به دلیل پخت بر روی سنگ داغ، طعم خوبی نیز دارد. اگر چه نان لواش نیز محبوب است، اما باید با احتیاط مصرف شود زیرا ممکن است هضم آن برای برخی افراد دشوار باشد.

وی توصیه کرد: افرادی که مشکلات گوارشی دارند یا به فیبر بیشتری نیاز دارند، بهتر است نان لواش را با احتیاط مصرف کرده و آن را با دیگر منابع غذایی غنی از فیبر ترکیب کنند. این افراد بهتر است نان را به قطعات کوچک تقسیم کرده و به خوبی بجوند تا هضم آن آسان‌تر شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پایان یادآور شد: افراد برای حفظ سلامتی خود، از نان‌های سبوس دار و تازه استفاده و از مصرف نان‌های سفید و سوخته خودداری کنند. با این رویکرد نه تنها تغذیه‌ای سالم خواهند داشت بلکه به حفظ تندرستی خود نیز کمک می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۰۷:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
    18 1
    پس چرا با سلامت مردم بازی می کنند ؟؟؟ مردم چه گناهی کردند که اکثر نانوایی ها نان سفید دارند؟؟؟ چرا ارد کامل در نانوایی ها پخت نمی شود؟؟؟؟
    • IR ۰۹:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
      10 0
      چون ارزش مالی سبوس چندبرابرآرد است وجداگانه بفروش میرسه واگه نان سبوس دار تهیه شود گران درمیاد.مثل شیر میمونه که ارزش چربی آن از خودشیربیشتراست!
    • یا علی IR ۱۰:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
      6 0
      مافیای پزشک و دارو خیلی قوی تره
    • سعید IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
      7 5
      چون بی ارزشترین مورد برای دولت سلامتی مردم هست بر خلاف شعارهای تو خالی که میدن و بعدم مافیای دارو و خدمات پزشکی باید درآمد داشته باشن. برای یه معده اول باید بری دکتر و بهد آندرسکوپی و هزار تا چیز دیگه و این چرخه ادامه داره...
    • IR ۱۶:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
      2 0
      چون سبوس آرد رو میفروشندبیسکویت سازی ها
    • حاجی از سه راه جوبشور قم IR ۲۲:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
      2 0
      قطعا سبوس ارزان تر از آرد هست دوم اینکه مردم نان سفید رو دوس دارن و سوم این که آرد سبوس دار خوب پیدا نمی‌شود که نانوا پخت کند میخوان به اسم آرد کامل گندم سن زده رو به خیک نانوا ببندن و نانوارو مقصر جلوه بدهند هر مشکلی هست توی شرکت غله و خدمات بازرگانی و زدو بند با کارخانه های آرد هست اینو یه نانوا بتون میگه که حداقل ۵۰ سال تجربه داره
    • IR ۱۵:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
      1 0
      جوش نزن بابا . یبار خودشون اومدن گفتن با این مواد اولیه بی کیفیتی که بکار میره حتی سنگک و بربری هم فاقد کیفیته و حتی گاهی همان نان ماشینی ممکنه کمی بهتر باشه. بهترین راه محدود کردن مصرف نان و برنج با سایر اقلام ارگانیک و گیاهی و حبوبات و غلات و میوه و مغزدانه ها و غیره است.
  • مهدی IR ۰۹:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
    6 0
    سنگگ مگه از آرد سفید استفاده نمیکنه ؟!!! پس اینم مشکل داره
  • IR ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
    2 0
    از کجا باید نان سبوس دار پیدا کرد وقتی نیست .کی به فکر مردانه .بیشتر به فکر جیب سرمایه دارها هستند
  • مهدی IR ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
    3 0
    چرا همش میگید سنگک نون خوبیه؟ آرد سنگک آرد 12 درصد هست یعنی 12 درصد از حجم دانه گندم که در واقع همون سبوس و پوسته اش هست گرفته شده، حالا بماند که بعضی سنگک ها از آرد سفید هم استفاده می کنند. در ضمن اداره غلات به کارخانجات های آسیاب اجازه آسیاب کامل گندم رو نمیده به علت اینکه روی پوسته گندم آثار سموم و ... هست. فقط 2 درصد مجوز داره در حال حاضر و بهترین آرد موجود همین 2 درصد هست. مگر اینکه خودتون گندم کامل رو بگیرید و آرد کنید . در ضمن نانوایی ها خیلی در برابر پخت با آرد کامل مقاومت میکنند چون پخت آرد کامل خیلی سخت تره و نون خوشگل در نمیاد.
  • IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
    2 0
    از گندم تراریخته آرد بدون سبوس تولید می کنند و بعد انواع مواد شیمیایی تخت عنوان ویتامین کذا و کذا اضافه می‌کنند. واقعاً جان و سلامت ما دست کیست؟
    • IR ۱۴:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
      4 0
      در دست سازمان جهانی بهداشت در دست گلوبالیست ها دردست سازمان غذا و دارو اینا نمیخوان سر به تن شیعه ایرانی باشد واکسن برای مریض کردن است تا جیب دکترها پر شود
  • IR ۱۴:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
    2 0
    حاکمان در قبال ملت تنها وظیفه ای که دارن البته انهم به اجبار!! از طریق رسانه‌ها به نلت اعلام کنن ، فلان دارو، فلان مواد غذایی و فلان خودرو و....... نخرید و نخورید و استفاده نکنید جانتان در خطر است 😐😐 هیچ وظیفه دیگری ندارن
  • IR ۱۷:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
    0 0
    اگر بتوانندآرد تمام نانهای موجود در نانوایهارا سبوس دار کنند تا همانند نان سنگک مصرف آنها ازنظرکیفیت مفید باشند
  • پدرام IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
    0 0
    سلا نان سفید پخت میشه یا آرد سفید اما سبوس هم داره شاید یعصی نانوایی ها تجربه پخت داشته باشن که نان خوب دربیارن با این آرد شاید آردها مختلف باشن از کارخانه های مختلف شاید نان طعم خوب نداره کیفیت داشته باشه بعصی نانوایی ها ملت نان میگیرن نمیدونم از روی عادت هست شاید مثل بعضی سیگارها بهشون بسازه !؟شاید مصرف نان کمی دارن اما واقعا بعصی نان ها خیلبا نمی‌خودن چون نمیتونن بخورن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس