البته برای این افراد جایگزین هایی نیز وجود دارد که می تواند به آن ها کمک کند تا به بهنرین شیوه ممکن و بدون خوردن گوشت مواد مغذی بدنشان را تامین کنند.
***«آجيل» يكي از اين مواد جانشين است؛ مصرف گردو، پسته و بادام به جاي ماهي مي تواند امگا 3 موردنياز بدن را تامين كند. آنها همچنين داراي حجم بالاي پروتئين و فيبر هستند كه مي تواند براي افرادي با رژيم سبزيجات بسيار مفيد باشند.
***«مصرف سويا» نيز مي توانند جانشين گوشتي خوبي براي افراد با رژيم غذايي سبزيجات باشند. سويا خواص زيادي دارد و سرشار از پروتئين مي باشد. همچنين ميزان چربي و كلسترول آن كم است و به جلوگيري از بروز سرطان هايي مانند سرطان روده، پروستات و سرطان سينه كمك مي كند.

***«بلغور گندم» به دليل داشتن فيبر و سرشار بودن از پروتئين، پتاسيم و آهن از ديگر جايگزين هاي مواد گوشتي مي تواند باشد. از این ماده می توانید در غذاهایی مانند انواع سوپ استفاده کنید.
***«بادمجان» نيز حاوي فيبر، آنتي اكسيدان، ويتامين Bو پتاسيم بوده و در بحث بسياري از غذاهاي مورد استفاده قرار مي گيرد. بادمجان نیز البته گاهی اوقات به علت وجود آلرژی های متفاوت قابل استفاده نیست.
***«قارچ» نيز مي تواند جانشين بسيار خوبي براي گوشت باشد. قارچ ها قطور و آبدار هستند و معمولا طعم گوشت مي دهند. قارچ ها حاوي پروتئين و موادمغذي قابل توجهي هستند و ميزان كلسترول وچربي آنها كم است.
***«حبوبات» از ديگر موادي هستند كه مي توان موادمغذي گوشت را در آنها جست وجو كرد. دانه هاي گياهي، نخودفرنگي، عدس و غيره همه در دسته حبوبات جاي مي گيرند و سرشار از پروتيين، اسيدفوليك، آهن، منيزيم و پتاسيم هستند.