کد خبر 1689062
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۰
سلامت

متخصص گوش و حلق و بینی دلایل ایجاد سنگ لوزه و راه‌های پیشگیری و درمان این عارضه را تشریح کرد و گفت: سنگ لوزه عارضه‌ ای است که می‌تواند با رعایت بهداشت و شستشوی منظم گلو کنترل شود.

به گزگارش مشرق، ابراهیم رزم پا پرفسور و متخصص و جراح گوش و حلق و بینی اظهار کرد: بعضی افراد ممکن است متوجه شوند که در گلو یا لوزه‌هایشان ترشحات خاصی تجمع می‌کند. این ترشحات به مرور زمان خشک شده و به حالتی شبیه «سنگ لوزه» تبدیل می‌شود. این عارضه بیشتر در افرادی مشاهده می‌شود که لوزه‌های متخلخل یا حفره‌دار دارند. وقتی مواد غذایی، سلول‌های مرده یا باکتری‌ها وارد این حفره‌ها می‌شوند، به مرور زمان باعث ایجاد سنگ لوزه می‌شوند که معمولاً بوی بد دهان و عفونت‌های مکرر گلو از علائم شایع آن است.

اما علائم و علت‌ها چیست؟

وی افزود: عفونت‌های مکرر گلو، بوی بد دهان، احساس ناراحتی در گلو و مشاهده رسوبات سفید یا زرد در حفره‌های لوزه می‌تواند از علائم و علت‌های سنگ لوزه باشد.

راهکارهای پیشگیری

پرفسور رزم پا گفت: شستشوی مرتب گلو با آب نمک بسیار مؤثر است و این کار از تجمع رسوبات و ایجاد سنگ لوزه جلوگیری می‌کند، همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان: مسواک زدن و استفاده از دهان‌شویه به کاهش باکتری‌ها کمک می‌کند.

وی افزود: حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن از دیگر راه‌های پیشگیری است که استرس، کمبود خواب و تغذیه نامناسب می‌توانند سیستم ایمنی را تضعیف کرده و فرد را مستعد عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی کنند.

درمان سنگ لوزه به شکل است؟

به گفته پرفسور رزم پا؛ روش‌های خانگی اگر مشکل خفیف باشد نیز مؤثر است و شستشوی گلو یا خارج کردن سنگ با دقت می‌تواند کمک‌کننده باشد و برای درمان پزشکی؛ در موارد پیشرفته یا مکرر، ممکن است نیاز به برداشتنلوزه‌ها (تونسیلکتومی) باشد. این روش مخصوصاً در افرادی که مکرراً دچار عفونت می‌شوند یا سنگ‌های بزرگ و آزاردهنده دارند توصیه می‌شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: سنگ لوزه طبیعی نیست، اما با رعایت بهداشت دهان و شستشوی منظم گلو می‌توان از آن پیشگیری کرد. در صورت تداوم یا عود مشکل، مراجعه به متخصص گوش، حلق و بینی برای بررسی دقیق و درمان تخصصی توصیه می‌شود.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۵
    7 0
    به نظر من ۹۰ درصد مشکل بوی بد دهان ناشی از همین سنگ لوزه هست. بسیار بد بو هست و متاسفانه بسیاری از مردم دچارش هستند. اما روش تخلیه سنگ لوزه هم بسیار راحت هست و هر شخص میتواند خود این کار را انجام دهد.
  • قریشی IR ۰۸:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۵
    9 0
    شما را به خدا قسم چرا با پزشکان و متخصصانی در مورد مطالب علمی و پزشکی مصاحبه میشود که آپدیت نیستند؟ در دنیا بشدت مصرف دهانشویه منسوخ شده و بعلت نابود کردن باکتری های دستگاه گوارش بعنوان اصلی ترین عامل ایجاد دیابت شناخته شده است . وقتی آب نمک هست چرا تجویزهای منسوخ و مشکل ساز؟!!!
  • IR ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
    0 0
    پنیرک همون سنگ لوزست؟
  • IR ۱۰:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۶
    0 0
    قر قره کردن شربت منیزیم ام جی ماثره لوزرو تخلیه می کنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس