۷۰ درصد آلودگی هوای تهران مربوط به خودروها و موتورسیکلت‌ها است

‌وزیر بهداشت گفت: طبق آمارها حدود ۴۰ هزار نفر در سال به خاطر آلودگی هوا قربانی می‌شوند و ۱۲ میلیارد دلار به کشور خسارت وارد می‌شود.

به گزارش مشرق، محمدرضا ظفرقندی در مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی که ۹ آذرماه ۱۴۰۳ با حضور پزشکیان، رئیس‌جمهور، مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و جمعی از اعضای مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد، با بیان اینکه مشکلات نظام سلامت در سه حوزه ساختار، اقتصاد و نیروی انسانی خلاصه می‌شود، اظهار کرد: این سه مشکل از هم مجزا نیستند و به نوعی در هم تنیده‌اند و در برنامه‌های توسعه بر این نکته تأکید شده است که باید شبکه بهداشت در عین حالی که گسترش می‌یابد، عمیق هم شود.

‌وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه بر اساس همین دستور برنامه توسعه، ما به دنبال گسترش پزشک خانواده و نظام ارجاع و تکمیل آن هستیم، گفت: اگر اقتصاد سلامت درست شود مشکلات این حوزه حل خواهد شد اما اگر نتوانیم اقتصاد سلامت را درست کنیم، مطمئنا طرح‌هایی مانند پزشک خانواده به پیش نخواهد رفت و بیشتر از قبل شاهد مهاجرت اهالی سلامت به خارج از کشور خواهیم بود و اینجاست که مشکل نیروی انسانی ما را مضاعف خواهد کرد.

وی به آسیب‌های ناشی از آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: طبق آمارها حدود ۴۰ هزار نفر در سال به خاطر آلودگی هوا قربانی می‌شوند و ۱۲ میلیارد دلار به کشور خسارت وارد می‌شود و این‌ها نشان می‌دهد که باید به فکر حل این مسائل باشیم. پدیده‌هایی مانند آسم کودکان و مشکلات ریوی از اثرات آلودگی هواست.

وزیر بهداشت سواد ناکافی مردم در حوزه سلامت و بالا بودن آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده‌ای را از دیگر مشکلات حوزه سلامت عنوان کرد که رفع آنها تنها در حوزه مسئولیت این وزارتخانه نیست و به همکاری دستگاه‌های مختلف و تصمیم‌گیری در سطوح بالا نیاز دارد.

ظفرقندی یادآور شد: حل مشکلات حوزه سلامت نیاز به عزم ملی دارد و منابع آن نیز باید افزایش یابد. برخی طرح‌ها مانند طرح دارویار طرح خوبی است به شرط آنکه منابع آن تأمین شده باشد در حالی که این اتفاق نیفتاده است.

وی به بحران میانسالی در کشور اشاره کرد و گفت: بحران میانسالی یکی از اتفاقات خطرناک است و باید همه دستگاه‌ها از جمله رسانه‌ها و صدا و سیما خطرات بحران میانسالی را برای مردم روشن کنند، اگر شیب کاهش رشد جمعیت اصلاح نشود در ۲۰ الی ۲۵ سال آینده سالخورده‌ ترین کشور منطقه می‌شویم و آمار تولد سالیانه در کشورمان به زیر یک میلیون نفر خواهد رسید که باید برای آن فکری کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 1
  • بهروز IR ۱۴:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۹
    4 0
    شما اگر خیلی جان مردم براتون اهمیت داشت یک کارگروه ضد مواد شیمیایی تشکیل میدادید تا موادی مثل دی اکسید تیتانیوم رو از صنعت ما حذف کنند. ماده دی اکسید تیتانیوم به شدت به دی ان ای آسیب میزنه و جهش ژنتیک ایجاد میکنه و تکثیر سلول جهش یافته یعنی سرطان. توی بیشتر خمیردندونها این ماده بسیار سرطان زا وجود داره. قرص کلسیم خریدم توش این ماده بود. صابون خریدم توش بود. آلودگی هوا پیشکش شما
    • وحیدی IR ۱۵:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۱
      0 0
      کارگروه برای چی؟
  • IR ۱۵:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۹
    5 0
    با وضعیت تحریم و تورم موجود وفشار اقتصادی بر مردم چندان مناسبتی ندارد که به دنبال افزایش جمعیت باشند
  • IR ۱۵:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۹
    0 2
    آخه این حرفای بی حساب و کتاب چیه میزنین؟ بدون هیچ دلیل و مدرکی فضای کشور رو آلوده میکنن
  • ااف IR ۰۰:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
    0 0
    از تصادفات و خسارات ناشی از اون خیلی خیلی کمتره. برین صنعت خودرو رو متحول کنین که الاینده کمتری بده بیرون و مردم کمتری رو هم بکشه والله رفتین جایی چسبیدین که هیچ اثری نه به مردم داره نه به دولت. تا کی شعار میدین شما
  • IR ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
    0 0
    ازاین 40هزارنفر حتما 38هزارنفرش تهرونیه!!!خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس